Muusikoiden.net
19.09.2018
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Reaper 5.xx keskustelua
1 2 3 4
Ianuarius
25.02.2016 18:52:06 (muokattu 25.02.2016 18:52:32)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JAK: Tulipa vastaan kummallinen ongelma.
 
Tuleeko toi kaikissa filuissa ja onko se pitkään tehny tommosta?
 
Your soundcard works perfectly!
JAK
25.02.2016 18:54:47 (muokattu 25.02.2016 18:55:00)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ianuarius: Tuleeko toi kaikissa filuissa ja onko se pitkään tehny tommosta?
 
Kaikki midiraidat mitä syötän, käyttäytyy näin. Edellisellä tietokoneella (mopompi kuin nykyinen) ei mitään ongelmia. Muuten on sama setuppi kaikin puolin, äänikorttia myöden. Tää oli eka kerta kun tarvitsin midisettiä soiton kaveriksi tällä kokoonpanolla.
 
Ianuarius
25.02.2016 18:57:36 (muokattu 25.02.2016 19:03:09)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JAK: Kaikki midiraidat mitä syötän, käyttäytyy näin. Edellisellä tietokoneella (mopompi kuin nykyinen) ei mitään ongelmia. Muuten on sama setuppi kaikin puolin, äänikorttia myöden. Tää oli eka kerta kun tarvitsin midisettiä soiton kaveriksi tällä kokoonpanolla.
 
No sitten varmaan vaan screenshottia kehiin, niin voi muutki todeta, että ne on niin kohdillaan ku väität. :D
 
E: Importtaatko ne midiraidat vai nauhoitatko? Jos importtaat, niin millä asetuksilla?
 
Your soundcard works perfectly!
JAK
25.02.2016 19:12:18 (muokattu 25.02.2016 19:28:08)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ianuarius: No sitten varmaan vaan screenshottia kehiin, niin voi muutki todeta, että ne on niin kohdillaan ku väität. :D
 
E: Importtaatko ne midiraidat vai nauhoitatko? Jos importtaat, niin millä asetuksilla?

 
Katselin tuossa ihan midikartasta ja myös perusnäkymässä ovat visuaalisesti ihan tikissä, niin kuin pitääkin. Ääni vain alkaa tosiaan tasaisen puoli tahtia myöhässä, sotkee klikin.
 
Importtaan, kuten oon tehnyt lukuisia kertoja aiemminkin. Ei mitään efektejä raidoilla vaan perus midisoundit, piisaa mun tarkotukseen. Tai siis Insert media item ja siitä midifilu sisään kuten ennenkin.
 
Ianuarius
25.02.2016 21:12:38
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo, mietin vaan, että tuleeko siinä importatessa se merge source tempo map yms. jaarittelut ja että jos ne vaikuttaa jotenki asiaan.
 
Ehkä joku tietää vaan suoraan, että missä vika on. Ite jotenki aattelisin, että se on niissä midi-filuissa tmsp. Jos laittais jonku random midifilun vaikka netistä, niin pelittäiskö sitten? Tai jos tekee puhtaan projektin ja siihen nakkaa, niin toimisko siten? Tai jollain Cockosin omalla ReaSynthillä.
 
Your soundcard works perfectly!
JAK
26.02.2016 10:59:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ianuarius: Joo, mietin vaan, että tuleeko siinä importatessa se merge source tempo map yms. jaarittelut ja että jos ne vaikuttaa jotenki asiaan.
 
Eipä siinä sen kummempaa kysellä kun noita tuo.
 
Ehkä joku tietää vaan suoraan, että missä vika on.
 
Tätä vähän toivoinkin, en turhaan haluaisi lähteä jo hyväksi havaittua toimintatapaa vuosien varrelta muuttamaan.
 
Ite jotenki aattelisin, että se on niissä midi-filuissa tmsp. Jos laittais jonku random midifilun vaikka netistä, niin pelittäiskö sitten? Tai jos tekee puhtaan projektin ja siihen nakkaa, niin toimisko siten? Tai jollain Cockosin omalla ReaSynthillä.
 
Ihan tyhjästä koitin kahta eri omaa biisiäni tuoda, sama homma molemmilla, jos ei tempomuutoksia tee niin sittenhän tuota voi sen puoli tahtia siirtää mutta jos joutuu tekemään tempo trackia niin vaihdoksessa klikki ei mene mitenkään päin kohdalleen. Tutkimukset jatkukoon.
 
tommijk
28.02.2016 17:15:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JAK: Tulipa vastaan kummallinen ongelma. Mulla on midiraitoja apuna, silmällä katsoen ovat ihan kohdallaan tahdin alussa kaikki mutta midiääni tulee puoliskan tahtia jäljessä. Saahan tuon siirrettyä kohdalleen niin että kuulostaa oikealta (näyttää väärältä) mutta kusee sitten temporaidan jos haluaa kesken biisin tehdä muutoksia. Johonkin kellon häikkään viittaisi mutta en kyllä tiedä että mihin, googlestakaan en nyt kyseiseen ongelmaan oo löytänyt apuja. Onko jollain ollut samaa ongelmaa, ja jos, niin kuinka ratkaisit?
 
Onko sulla ruksi asetuksissa kohdassa "use audio driver reported latency" ?
Saattaa auttaa asiaan tai sitten ei..
 
JAK
28.02.2016 17:29:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tommijk: Onko sulla ruksi asetuksissa kohdassa "use audio driver reported latency" ?
Saattaa auttaa asiaan tai sitten ei..

 
Oli, otin pois mutta eipä auttanut valitettavasti.
 
tommijk
28.02.2016 17:41:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JAK: Oli, otin pois mutta eipä auttanut valitettavasti.
 
Ok, siis nimenomaan ruksi pitää olla. Ainakin jos äänikortti/ajurit jne. toimii normaalisti.
 
Ianuarius
28.02.2016 17:44:32
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vähän tuntuu, ettei ole latenssista kyse, jos raidat on tasan puoli tahtia myöhässä riippumatta temposta tai biisistä.
 
Törmäsin tällaseen artikkeliin, josta voi olla apua.
http://www.soundonsound.com/sos/dec07/articles/cubasetech_1207.htm
 
Your soundcard works perfectly!
JAK
28.02.2016 18:30:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen puhunut puolesta tahdista, tarkoittaen neljäsosatahtia :D No, ei se muuta asiaa miksikään.
 
https://www.dropbox.com/s/q5ezxwyiipxt5b2/IMG_0997.MOV Tuosta pitäisi selvitä miltä se siis kuulostaa, iskut ovat täysin kohdallaan ja pitäisi tulla yhtäaikaa mutta progeksi menee.
 
saastara
29.02.2016 10:33:46 (muokattu 29.02.2016 10:35:42)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JAK: Olen puhunut puolesta tahdista, tarkoittaen neljäsosatahtia :D No, ei se muuta asiaa miksikään.
 
https://www.dropbox.com/s/q5ezxwyiipxt5b2/IMG_0997.MOV Tuosta pitäisi selvitä miltä se siis kuulostaa, iskut ovat täysin kohdallaan ja pitäisi tulla yhtäaikaa mutta progeksi menee.

 
En ole nyt varma onko tästä kyse, mutta Reaper 5:n paikkeilla projektin asetuksiin tuli semmoinen valinta joka määrittää skaalautuuko lisätyt raidat ja itemit muistaakseni tempon, ajan vai tahtien suhteen.. Tämän kanssa tuli itse raavittua joskus päätä kun softa mystisesti yhtäkkiä muutti huomaamatta raitojen tempoa, skaalasi kestoja jne
 
Kannattaa tarkistaa tää mahdollisuus Project Settingsistä. Tai mikä sen valikon nimi nyt onkaan..
 
E: Tai en muista, että onko noi vaihtoehdot aina olleet olemassa.. Mutta päivittäessäni vitoseen, se asetus kuitenkin muuttui. Mikä oli ekstrahämmentävää, koska Reaper ei yleensä kajoa mihinkään custom-asetuksiin ja preferensseihin päivittäessään.
 
"As long as there is music I am immortal and I have lived forever if I can remember a song"
JAK
29.02.2016 11:53:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

saastara: En ole nyt varma onko tästä kyse, mutta Reaper 5:n paikkeilla projektin asetuksiin tuli semmoinen valinta joka määrittää skaalautuuko lisätyt raidat ja itemit muistaakseni tempon, ajan vai tahtien suhteen.. Tämän kanssa tuli itse raavittua joskus päätä kun softa mystisesti yhtäkkiä muutti huomaamatta raitojen tempoa, skaalasi kestoja jne
 
Kannattaa tarkistaa tää mahdollisuus Project Settingsistä. Tai mikä sen valikon nimi nyt onkaan..
 
E: Tai en muista, että onko noi vaihtoehdot aina olleet olemassa.. Mutta päivittäessäni vitoseen, se asetus kuitenkin muuttui. Mikä oli ekstrahämmentävää, koska Reaper ei yleensä kajoa mihinkään custom-asetuksiin ja preferensseihin päivittäessään.

 
Jos oikeaa asetusta runkkailin niin ei vaikutusta. Sen huomasin kun kokeilin ajaa midiraidan uuden sendin toiselle raidalle jolle laitoin vst:n niin midi on edelleen jäljessä mutta vst soi oikeaan aikaan :D Täysin käyttökelvoton kyllä.
 
modsman77
30.09.2016 14:27:49 (muokattu 01.10.2016 15:51:12)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Asentelin mielenkiinnosta muutaman free vst-plugarin.
Innostuksen jälkeen nämä huimat plugarit sitten pilasivat projektin.
 
Projektin kaikkien inserttien pluginit ovat resetoineet asetukset.
 
Poistin projektin rikkovat plugarit mut ei vaikutusta.
Reaperin resetointia kokeiltu. Uusin versio käytössä.
Aikaisemmasta versiosta tuodut fx chainit auttavat mut ei toimi niinkuin ennen.
 
Edit:
 
Äärimmäisen rassauksen tuloksena jostain käsittämättömästä syystä tarvittavat pluginit jäädytetty raitoihin. Hommat toivottavasti jatkuu nyt normisti.
 
Putki on paljon herkempi kuin transistori. Sen synnyttävä väreily on harmonista. Olipa kerran: 1800-luvulta lähtien särö koettiin kielteisenä musiikin kannalta, koska särö oli kohinan lisäksi häiriötekijä.
SossunRahoil
08.07.2017 16:11:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Missä ongelma kun en saa ääntä tulemaan reaperiin mikki -> scarlett setupilla? Ääni kyllä tulee tietokoneeseen, muttei reaperiiin. Toisaalta tietokoneen omalla mikillä äänen saa reaperiin, mutta scarletista tulevaa signaalia ei.
 
Varmasti olen väärässä mutta kumminkin.
Antti1
08.07.2017 16:20:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

SossunRahoil: Missä ongelma kun en saa ääntä tulemaan reaperiin mikki -> scarlett setupilla? Ääni kyllä tulee tietokoneeseen, muttei reaperiiin. Toisaalta tietokoneen omalla mikillä äänen saa reaperiin, mutta scarletista tulevaa signaalia ei.
 
Oletko sä valinnut Reaperista Scarlettin sisääntulot aktiivisiksi ja raitakohtaisesti asettanut raidan äänittämään oikeaa sisääntuloa?
SossunRahoil
08.07.2017 23:10:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miten tämä tapahtuu? Options -> preferences -> audio -> device? tuolla pitäis olla kaikki kunnossa, sen sijaan jos olen hakoteillä niin tarvitsen lisäohjeita :D
 
Varmasti olen väärässä mutta kumminkin.
qazpow
12.07.2017 21:28:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ongelmia S-gear2:n ja Reaperin kanssa. Standalone toimii niinku pitää. Sit kun avaan Reaperissa vst:nä, niin ainoastaa kuuluu dry-signaali. Mistä ihmeestä se ääni pitää säätää kulkemaan S-gearin läpi?
 
Antti1
12.07.2017 21:39:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Efekti laitetaan halutun kanavan insertiin, "record arm" päälle ja "record monitoring: on" ko. raidasta. Jos puhdas signaali kuuluu raitaa luomattakin, niin se tulee interfacen/äänikortin monitorointina. Se täytyy hiljentää jonkinlaisesta ajureiden mukana asennetusta mikserisoftasta.
 
Kyse on joka tapauksessa käyttäjäviasta, tai erikoisesta bugista, koska mulla toimii ongelmitta.
qazpow
12.07.2017 22:29:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo varmasti käyttäjävika. Plugarin saan kyllä raidalle laitettua jne, mut ääntä ei tule S-gearista. Täytyy tutkailla asiaa..
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti