Muusikoiden.net
25.05.2018
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Nyt olisi legacy orkesteria halvalla 8pv ajan
1
reaktor
22.06.2015 22:18:15 (muokattu 24.06.2015 10:14:32)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Huomasin juuri että VSTBuzz tarjoaa -50% hintaan "Complete Orchestral Collection by Peter Siedlaczek" pakettia.
 
http://vstbuzz.com/deals/50-off-com … ral-collection-by-peter-siedlaczek/
 
Piti ihan selvitellä että mikä ihmeen paketti tämä on ja löysin SoundOnSoundin arvostelun täältä:
 
http://www.soundonsound.com/sos/jul09/articles/siedlaczekclassical.htm (älkää antako otsikon hämä. Kyseessä on 2009 arvostelu joka on kirjaston aiemmasta versiosta. Nimi on vaihtunut matkan varrella.)
 
Oon tässä jo kuukauden päivät arponu Symphobian, Hollywood Stringsin, Lassin ja Cinematic Strings 2:sen välillä, mutta nyt oli pakko tehdä kompromissi, sen verran vakuuttavat demot pärähti luureihin tuohon hintaan. Best Servicen sivuilla nuo demot olivat vielä selkeämmät / terävämmät kuin SoundCloudin vastaavat. Eiköhän tällä pääse harjoittelemaan orkesterisovituksia. Hintaa jää vaivaiset 89€ ja sitä vastaan saa 26Gt Kontakt kirjastoja.
 
Lyhyesti paketin historiaa:
 
Ilmeisesti tässä on bundlattu Best Servicen vuosien 1997-2008 välillä julkaisemia orkesteri-samplekirjastoja ja lyöty pakettiin viriteltyinä Kontakt 5 Player instrumentteina. Historiankirjat kertovat että nämä sample CD:t on vielä 2005-2008 aikoihin maksanu ~200-400e / setti, eli vuosikymmen takaperin nämä olisi maksaneet n. 1500-2000€. Nauhoituslaadusta en löytänyt merkintää, joten olettaisin että kyseessä on pääasiassa 16 tai 24bit/44khz tai 48khz sampleja. SOSin arvostelussa on syväluodattu instrumenttien ominaisuuksia tarkemmin ja kyllä esim. String Essentialsista näyttäisi löytyvät artikulointien key triggaukset sekä jonkilainen advanced legato (eli blendaa nuotteja ilmeisesti samaan tapaan kuin LASS / EWQL).
 
Pistin tilaukseen ja piuha huutaa hoosiannaa seuraavat ~4h kun 20gb kirjastoja valuu levylle.. kerron kokemuksia kun pääsen testaamaan.
 
reaktor
24.06.2015 09:56:21 (muokattu 24.06.2015 10:10:56)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

HUOM: Tarjous on voimassa tätä kirjoittaessa vielä kuusi päivää, eli jos joku innostuu niin kannattaa pitää kiirettä.
 
Hyvälaatuisia demoja kirjastosta löytyy täältä:
http://www.bestservice.de/en/complete_orchestral_collection.html
 
Sitten itse kokemuksiin:
 
Visan vinguttaminen oli yksinkertaista ja palkinnoksi sain sähköpostiin rekisteröintiavaimen. Siitä eteenpäin homma menikin hieman mutkikkaammaksi, mutta kun meni vaan tarkasti asennusohjeen mukaan niin homma selvis. Lähinnä hommassa ihmetytti monivaiheinen rekisteröinti ja säätäminen. Jouduin ensin luomaan tilin Best Serviceen, jonne syötetään toimitettu koodi ja latauslinkit tulevat esille. Seuraavaksi asentelin kirjaston ja kontakt playerin, jonka jälkeen rekisteröin tilin Native Instrumentsiin. Tämän jälkeen kirjasto rekisteröidään *toisella* serialilla nativen palvelimelle. Tämä serial löytyi Best Servicen rekisteröinneistä, ei VSTBuzzin tilauksen yhteenvedosta.
 
Ongelma ei ole lähtöisin Best Servicestä tai VST Buzzista, vaan on tuttua Kontakt kirjastoja aiemmin käyttäneille. Lähinnä aikaa meni avainten metsästykseen eri palveluiden verkkosivuilta / yhteenvedoista.
 
Itse kirjasto käynnistyi 64bit Win 8.1 ympäristössä ongelmitta. Jouset kuulostivat ikään nähden *todella* mainioilta. Ymmärrän että pro-tuottajat tarvitsevat sovitukseen enemmän joustovaraa, mutta harrastelijan näkökulmasta soundit ovat pro-luokkaa. Soundi on esim. Cinematic Stringissiin verrattuna ohkaisempi, mutta samaan aikaan persoonallisempi.
 
Yhteensoitettuna soittimet kuulostavat erittäin hyviltä ja omaan korvaani convolution reverbin läpi vedettynä kuulosti aivan siltä kuin oikeaa orkesteria olisi äänitetty suuressa tilassa katsomosta. Tämä tuntui hintaluokassaan todella käsittämättömältä, etenkin kun samplet ovat ainakin osittain 2000-luvun taitteesta. Tässä piileekin sekä kirjaston hienous että heikkous: Samplet ovat todella laadukkaita sellaisina kuin ne ovat, mutta niiden sävyä on haastavaa muokata vahvemmaksi. Esim. Tuubassa ja muissa bassovoittoisissa soittimissa ei ole paljon pelivaraa. Jos samplet olisi aikonaan äänitetty laajemmalla dynamiikalla niin alapäätä olisi helppo leikata filtterillä, mutta toisinpäin homma onkin haastavampaa. Helpoimmalla pääsee tuplaamalla / latomalla soittimia tarvittaessa päällekkäin.
 
Jouset eivät välttämättä sovellu Hanz Zimmermäiseen action-sovitukseen, koska staccatot eivät ole aivan niin teräviä ja tarkkoja kuin nykyaikaisissa kirjastoissa. Perinteisempään klassiseen sovitukseen toimivat oikein mainiosti. Best Servicen demot antavat hyvän kuvan yleissoundista ja kirjaston mahdollisuuksista. Kirjaston luonnetta voisikin kuvailla sillä että tämän avulla on mahdollista päästä erittäin lähelle lopputulosta joka kuulostaisi John Williamsin alkuperäiseltä Star Wars sovitukselta, siinä missä Symphobia tai Cinematic Strings antaisivat paremmat työkalut Zimmermaisen Batman / Inception sovituksen tekemiseen.
 
Kirjasto on säästeliäs resurssien suhteen, sillä esim. Full String Ensemble vie kaikkinensa vain 300mb, eikä lataukseen mene nykykoneella kuin ~15sek (todennäköisesti nopeamminkin menisi SSD-levyllä). Yksittäiset soittimet vievät keskimäärin vain 15-30mb, eli kirjasto pyörii todella kevyesti, siinä missä esim. EWQL Hollywood Stringsin omistajat ovat tuskailleetj jopa 1-2min mittaisten latausten kanssa.
 
Miten hinta ja laatu siis kohtaavat?
 
89€ on uskomaton tarjous, johon on syytä tarttua jos mielenkiintoa orkesterisovituksiin löytyy ja perustyökalupakki puuttuu. Mielestäni tämä kirjasto hakkaa esim. Garritan Personal Orchester 4:sen mennen tullen. 190€ normaalihintaan tilanne onkin sitten hieman toinen. Budjettikirjastoksi perushinta on ok, mutta laittamalla n.100€ lisää onkin sitten tarjolla tämän vuoden NAMM 2015 uutuus SONiVOXin Film Score Companion ($299), joka tarjoaa jotakuinkin saman paketin laadukkaammilla sampleilla (paremmalla dynamiikalla / enemmän pelivaraa hienosäätöön). Jos tätä lukiessa tarjous on siis ehtinyt mennä ohi niin suosittelisin kääntymään SONiVOXin suuntaan, vaikka se keventääkin kukkaroa hieman enemmän.
 
Ja loppuun vielä vinkki: VSTBuzziin kannaa näemmä rekisteröityä vaikka ei ostaisi mitään, sillä sivusto tarjoaa vaihtuvia ilmaisia kirjastoja. Toisin kuin 95% kaikesta VST-ilmaistarjonnasta, nämä kirjastot vaikuttaisivat olevan varsin laadukkaita: http://vstbuzz.com/freebies . Esim. tätä kirjoittaessa tarjolla on soolo-sello, joka täydentääkin mukavasti esiteltyä orkesterisettiä.
 
reaktor
29.06.2015 22:55:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tarjous on umpeutumassa 24h päästä, joten pistetääs vielä viimeiset fiilistelyt.
 
Ohessa lyhkänen demo jousista. Masteroidussa versiossa kaiveltu hieman esiin jousia ihan vertailun vuoksi, jolloin tulee hieman turhan mattomainen soundi.
 
http://hiekkalaatikko.tapzone.info/ … ut/tennessee_piano_full_strings.mp3
http://hiekkalaatikko.tapzone.info/ … e_piano_full_strings_masteroitu.mp3
 
Pianon hoitaa Addiktive Keys Studio Grand, jousissa aiemmin mainitun paketin Full Strings patch, joka splitattu kahtia C3-kohdasta. Yläpäässä siis sama patch, mutta legato-moodi päällä, jolloin soittaa ainoastaan yhtä kosketinta kerrallaan (melodia). Nauhoittelu ja fiilistely livenä, joten menee vähän sinne päin...
 
Olen edelleen aika tyytyväinen pakettiin tällaisena budjettihankintana, vaikkakin torvisektioista puuttuu potkua.
 
JPQ
06.07.2015 04:33:44 (muokattu 06.07.2015 04:36:02)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

reaktor: Tarjous on umpeutumassa 24h päästä, joten pistetääs vielä viimeiset fiilistelyt.
 
Ohessa lyhkänen demo jousista. Masteroidussa versiossa kaiveltu hieman esiin jousia ihan vertailun vuoksi, jolloin tulee hieman turhan mattomainen soundi.
 
http://hiekkalaatikko.tapzone.info/ … ut/tennessee_piano_full_strings.mp3
http://hiekkalaatikko.tapzone.info/ … e_piano_full_strings_masteroitu.mp3
 
Pianon hoitaa Addiktive Keys Studio Grand, jousissa aiemmin mainitun paketin Full Strings patch, joka splitattu kahtia C3-kohdasta. Yläpäässä siis sama patch, mutta legato-moodi päällä, jolloin soittaa ainoastaan yhtä kosketinta kerrallaan (melodia). Nauhoittelu ja fiilistely livenä, joten menee vähän sinne päin...
 
Olen edelleen aika tyytyväinen pakettiin tällaisena budjettihankintana, vaikkakin torvisektioista puuttuu potkua.

 
Torviin vois toimia tämmöinen paketti: Project Sam Orchestral Brass Classic. vanha mutta silti minusta edelleen jos Legatoa ei tarvitse parhaita kirastoja en omista mutta mitä olen Try-soundin avulla kokeillut.
ps. itse olen miettinyt näitä siis lisä kirjastona eräisiin tosin voi olla että tyydyn siihen mitä on. juurikin tämän mainitsemasi paketin jouset sisältää jotain mitä minun toiset ei sisällä. ja sanoisin samplaus ollut sen osalta joka vaikuttaa sävyyn 2000 luvun ollut yllin kyllin hyvää sanoisin lähinnä samplejen "ohjelmointi" etc syyt ei niinkään äänen digitointi on kehittynyt. Selittää sen minkä takia ei ole tiettyä eroa juurikaan. ja melkein kokisin Cinematic Strings 2 enempi hollywood jos tämä taas enempi klassinen tai viihdeorkesteri joka taas ihan eri kuin hollywood.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
reaktor
07.07.2015 08:36:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itsekin katselin useaan otteeseen kaikki Project Samin esittely- ja arvosteluvideot viime kuussa läpi. Jokin tuon kaltainen kirjasto voisi tosiaan parantaa vaskisoittimien osastoa.
 
Testailin eilen hieman tuon hankkimani Complete Orchestran staccato-selloja, jousi-sektioita ja huilua, sekä niiden miksaamista tuollaiseen "zimmermaiseen" soundiin:
 
http://hiekkalaatikko.tapzone.info/filut/action.mp3
 
Sellon kulku on 100% ripoff Bengt Nillsonin erinomaiselta "Johan Falk" -soundtrackilta (avausraita "Caltrops"-tausta). Halusin kokeilla kuinka samankaltaiseen soundiin pääsisin tällaisella "karvahattukirjastolla". Rumpusamplet ovat kahdesta ilmaisesta paketista (Cinematic Synthetic Drums, ilmeisesti Zirconin tuotoksia) ja Joshua Crispinin samplepaketista (http://generdynmusic.com/free-stuff.html).
 
Myönnän että ei tuo kovin viimeistelty ole: ensimmäinen crunch-hit sammuu kuin seinään, eikä miksaus muutenkaan päätä huimaa (virvelit pitäisi korvata jykevillä tomeilla), mutta kyllä tästä jotain vois saada aikaan... Ylipäätänsä yllätyin että näinkin pienellä vaivalla sain nuo jouset noin hyvin esille. Leikkasin varmaan jousien alapäätä vähän liikaa kun jäi ohkaiseksi. Miksaillessa vaan tuntui että alapää puuroutui jousista, mutta alkoi jo varmaan korvat harottaan 2h kuuntelun jälkeen.
 
Kuten jo aiemmin mainittua niin onhan tämä legacya eikä tarjoa "heti valmiita" soundeja, mutta pienellä työstöllä menee vähintäänkin opiskelu- tai biisien taustamateriaalina :)
 
VSTBuzzilla oli taas mielenkiintoinen tarjous johon tartuin, mutta en pääse hankintaa vielä hyödyntämään, sillä tarjolla oleva kirjasto olisi tarvinnut täysversion Kontaktista. Harmi ettei tullu hankittua Summer Salesta, mutta eiköhän viimeistään Marraskuussa ole taas Natikalla -50% alennukset...
 
reaktor
26.07.2015 17:33:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Palaan tähän kirjastoon vielä lyhyesti pienen videotutoriaalin muodossa.
 
https://www.youtube.com/watch?v=iMmAj2LfZ9E
 
Tällaista jälkeä siis sain aikaan useamman illan säätämisellä ja olen kyllä hinta-laatu-suhteeseen tyytyväinen. Tuntuisi edelleenkin olevan omat taidot enemmän jarruna kuin kirjaston tarjoamat mahdollisuudet, vaikkakin on myönnettävä etteivät soolo-instrumentit kovin mainioita tässä kirjastossa olekaan. Automaatiolla voisi olla mahdollista parantaa lopputulosta, mutta lienee parempi sijoittaa ~100-150e esim. sooloviulu -kirjastoon.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti