Muusikoiden.net
21.06.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Cubase 7.5 ja järjettömän pitkät latausajat
1 2
CryptoFib
17.02.2015 19:30:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pitkästä aikaa foorumilla. Kokeillaan täältä, kun Steinbergin omilta foorumeilta ei ainakaan saa edes sivistyneitä arvauksia. Eli: Cubase 7.5 alla ja projektien/instrumenttien/plugareiden latausajat on noussu exponentiaalisti jostain käsittämättömästä syystä. Esimerkkinä projekti missä kontakt, pari massivea, battery 4, raidoilla pari hassua efektiä aukeaa 19 minuutissa.
 
Mikäli projekti on kuitenkin auki, ja mulla on instrumenttiraidalla esim. NI:n Reaktor ja avaan siitä toisen instanssin, niin soitin aukeaa mukisematta sekunnissa, kahdessa. Mikäli sitä ei ole jo auki raidalla, niin arviolta 4 minuuttia. Avaamisen jälkeen kaikki toimii sutjakkaasti.
 
En ole asennellu mitään aikoihin. Alla Win 7 pro 64bit uusimmilla päivityksillä. Cubase 7.5.30. MS-7760 LGA2011, i7-3930K, 32gt RAM, OCZ Revodrive hybrid, GTX 770. Kaikki muu tietokoneessa toimii kuten kuuluukin: Ainoastaan tämä plugarien latailu aiheuttaa ongelmia.
 
Oisko mitään tietoa, mitä tässä kannattais yrittää?
 
PeteSq
17.02.2015 19:38:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voisko olla että olisit laittanut pluginien hakukansioiden joukkoon jonkun "juuri"kansion - Program files tms?
Itsellä oli joskus sama tilanne ja katselin ihmetellen kun avausruudussa vilkkui aivan outojen, musaan liittymättömien tiedostojen nimiä.
 
CryptoFib
17.02.2015 19:48:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos vinkistä! Ei näyttäny kovin epäilyttäviltä hakemistot. Tunnin oottelun jälkeen sain työprojektin auki, en uskalla sulkea tätä ennenku on valmista. Kokeilen myöhemmin ja kirjottelen, kuinka kävi.
 
passe
17.02.2015 20:49:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Amatöörin mietelmä täältä sivusta. Itse olen lähes aina räpellellyt perus markettikoneilla. Paperilla tehoiltaan ihan ok, mutta notkahtelivat kovin kun projektit alkoivat turvota. Kun kipuraja lähestyi niin isojen projektien avaaminen oli yhtä tuskaa.
 
Samoin, jos olin jo ehtinyt löylyttää koneen (yli)kuumaksi niin piti suosiolla antaa koneen jäähtyä ennen kuin edes yritti avata isompia projekteja.
 
Liekö tästä sitten mitään apua sinulle, mutta aihetta vähän sivuten kuitenkin.
 
"Ne levyt usein radiossa soivat - tai ne voivat olla muitakin".
CryptoFib
17.02.2015 21:05:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitti myös Passelle kommentista.
 
En usko, että jerkun puute ois tällä koneella se ongelma. VST-mittari huitelee projektin auettua 1-3% tietämillä myös playbackin aikana.
 
Poistin hakemistoja plugin-information -valikosta, vaan ei tämä aukea yhtään sen nopeampaa. Pitänee tehdä huomenna niin, että poistan kaikki hakemistot ja lisäilen niitä yksitellen jotta syyllinen löytyy. Lisävinkkejä, jos jollain on, kuuntelen mielelläni. :)
 
- Janne
 
Mr. Crowley
17.02.2015 21:14:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo, ei tuo minusta mitenkään väsyneeltä koneelta vaikuta komponenttien perusteella. Itsellä alkaa olla jo vähän outdated-kone, ainakin muisti loppuu usein (32 bit win 7). Kyllä nuo projektit silti käynnistyy yleensä alle minuutissa.
 
se parhaiten nauraa jolla vahvin lääkitys
Krice
18.02.2015 09:46:39
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämä on ehkä kaukaa haettua, mutta ohjelma voi tallentaa kaikki otot levylle tiedostoiksi, vaikka ne ohjelmasta poistaisi. Studio Pro ainakin tekee niin ja siinä on komentokin sille, että voi poistaa ne turhat otot levyltä tilaa viemästä. Jospa ottoja on vain kertynyt massiivinen määrä? Asia voi selvitä tutkimalla projektin tiedostoja.
 
tender.insanity
18.02.2015 09:55:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Tämä on ehkä kaukaa haettua, mutta ohjelma voi tallentaa kaikki otot levylle tiedostoiksi, vaikka ne ohjelmasta poistaisi. Studio Pro ainakin tekee niin ja siinä on komentokin sille, että voi poistaa ne turhat otot levyltä tilaa viemästä. Jospa ottoja on vain kertynyt massiivinen määrä? Asia voi selvitä tutkimalla projektin tiedostoja.
 
Cubasesta en tiedä, mutta Sonar tuppaa välillä täyttämään Picture Cache:n aika täyteen. Se on hyvä tyhjentää välillä.
 
CryptoFib
18.02.2015 12:16:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos taas vinkeistä.
 
Tänään oon ehtiny testata plug-in information valikossa kikkailua. Poistin kaikki haettavat kansiot ja lisäsin niitä yksi kerrallaan, mutta jo minkä tahansa plugarin aukaisu vie naamattomasti aikaa. Tällä hetkellä uusi, tyhjä projekti auki ja ensimmäinen instrumentti, FM8 latautu kuudessa minuutissa. :(
 
Joku arveli kovalevyn täyttymistä, mutta sitä on vähintään 100gb, riippuen mille kovalevylle projektin tekee. Projektin hakemiston vaihtokaan ei siis auta. Jotku bitit tuolla on nyt ristissä, vaan ku ei oo osaamista sen metsästämiseen. CCleanerilla ajelin väliaikaistiedostot ja muut kökköydet koneelta. Mainittakoon vielä se, että kun painan "update plugin information"-nappia niin listan päivitys alkaa 7% kohdalta ja siihen se jäätyy (tai cubase käy läpi plugareita sillä nopeudella, millä se aukoo projekteja, joten toimenpiteessä vois mennä tunteja - mihin mulla ei ole aikaa/kärsivällisyyttä).
 
Otin kaikki plugarit, mitkä on harvinaisella käytöllä pois päältä, jospa joku ilmais- muuten vaan kökkö plugari jumittaa koko koneen, mutta ei auttanut sekään. Tein varmuudeksi myös Krice:n ehdottaman puhdistuksen (cleanup nimellä cubasessa) ja Sonarin picture cachea ei taida juuri tuolla nimellä Cubasessa olla, mutta ehkä joku samantapainen "temppi-kansio" vois olla syypää - jahka sen löydän.
 
-Q-
18.02.2015 13:37:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

CryptoFib: Joku arveli kovalevyn täyttymistä, mutta sitä on vähintään 100gb, riippuen mille kovalevylle projektin tekee. Projektin hakemiston vaihtokaan ei siis auta. Jotku bitit tuolla on nyt ristissä, vaan ku ei oo osaamista sen metsästämiseen. CCleanerilla ajelin väliaikaistiedostot ja muut kökköydet koneelta. Mainittakoon vielä se, että kun painan "update plugin information"-nappia niin listan päivitys alkaa 7% kohdalta ja siihen se jäätyy (tai cubase käy läpi plugareita sillä nopeudella, millä se aukoo projekteja, joten toimenpiteessä vois mennä tunteja - mihin mulla ei ole aikaa/kärsivällisyyttä).
 
Tämä nyt kuulostaa varmistukselta kuitenkin sille että se on nimenomaan nuo plugarit / niiden lataaminen joka kanittaa. Nehän on asennettuna sulla varmaankin sinne systeemilevylle, eli onhan sielläkin siis varmasti vielä tilaa? Myös kovalevyn hajoaminen voi oireilla tuolla tavoin että hakuajat räjähtää käsiin, mutta yleensä se ei rajoitu pelkästään muutamaan tiettyy tiedostoon/hakemistoon näkyy kaikessa.
 
CryptoFib
18.02.2015 14:11:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-Q-: Tämä nyt kuulostaa varmistukselta kuitenkin sille että se on nimenomaan nuo plugarit / niiden lataaminen joka kanittaa. Nehän on asennettuna sulla varmaankin sinne systeemilevylle, eli onhan sielläkin siis varmasti vielä tilaa? Myös kovalevyn hajoaminen voi oireilla tuolla tavoin että hakuajat räjähtää käsiin, mutta yleensä se ei rajoitu pelkästään muutamaan tiettyy tiedostoon/hakemistoon näkyy kaikessa.
 
Kovon särkyminen kävi itelläki mielessä - toivottavasti ei kuitenkaan. Se on näillä samplekirjastoilla ym. kikkareilla helposti pari työpäivää, että kaikki on asenneltu. Testasin aukoa plugareita myös standalonena ja ne lähtee kyllä päälle mukisematta. Laitoin Cubase 7.5 DVD-imagen valumaan netistä ja testaan illalla josko Cubasen uudelleenasennus jeesais. Raporttia luvassa.
 
CryptoFib
18.02.2015 19:19:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Poistin ja uudelleenasensin Cubasen. Yhtä hidas. Kaikenlisäksi vahingossa avasin Cubase 6:n, minkä asennus on näemmä unohtunu koneelle. Sen avaaminen kesti noin tunnin, kun se kävi koko plugari-kirjaston läpi. Käsittämätön juttu. Korostan siis, että kaikki muu koneella toimii, kuin rasvattu. Nyt on sormi suussa - huolella.
 
ReBeat
18.02.2015 19:59:39 (muokattu 18.02.2015 19:59:53)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ehkä kannattais katsoa se kiintolevyn kunto läpi jollain analyyserillä.
http://pcsupport.about.com/od/toolsofthetrade/tp/tophddiag.htm
 
Pasi B Pace
18.02.2015 20:14:15 (muokattu 18.02.2015 20:22:37)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä kanssa mietin kovalevyongelmaa. Onko sulla miten jaettu kovoille noi cubasen tiedostot? Esim onko vsr effektit eri kovolla? Mulla ainakin kone hidastuu aivan saatanasti jos joudun D levyltä hakemaan sampleja / harvemminkäyttämiäni plugareita. Tämä johtuu täysin siitä että se kovo on järkyttävän hidas. Jos sulla on SSD ni kokeile lätkästä kaikki sinne?
 
Toinen mikä tuli mieleen ni avaa task manager ja kato mitä siellä tapahtuu. (viekö joku ohjelma liikaa muistia/ kirjottaako joku ohjelma levyä tukkoon tms.) On pari kertaa kone tahmannut esim. Jonkun virusohjelman sekoamisen takia. Siellä se sitten ajeli tarkistuksia päällekkäin, tehden koneesta todella tahmean...
 
Speksit sulla muuten näyttää olevan kunnossa. Kyllä tolla koneella pitäis pyöriä plugarit ja raidat nätisti.
 
EDIT:
 
Lueskelin uudelleen ketjua ja tuli sellainen olo että onko cubasessa säädöt ihan kohdallaan? Jos kerran plugarit aukeaa standalonena ihan normaalisti ilman suurempia viiveitä. En itse ole edes koskaan cubaseen koskenut, mutta onko mahdollista että siellä on joku ram/cpu limitti? Tai jokin plugareihin/laatuun liittyvä asetus vinksallaan?
 
Viestin kirjoittajalla ei ole hajua kuusta eikä maasta. Suhtautukaa varoen. Lukijaa on varoitettu
johanssen
18.02.2015 21:09:14
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

CryptoFib: Poistin ja uudelleenasensin Cubasen. Yhtä hidas. Kaikenlisäksi vahingossa avasin Cubase 6:n, minkä asennus on näemmä unohtunu koneelle. Sen avaaminen kesti noin tunnin, kun se kävi koko plugari-kirjaston läpi. Käsittämätön juttu. Korostan siis, että kaikki muu koneella toimii, kuin rasvattu. Nyt on sormi suussa - huolella.
 
Kaikki toimi kuitenkin aikaisemmin OK, vaikka Cub 6 onkin ollu asennettuna koneelle? Vaikuttaako mitään, kun olet poistanut tuon Cub 6 asennuksen? Mulla ei oo koskaan ollu kuin aina se uusin Cub versio asennettuna ja oon aina poistanu ennen päivitystä vanhan version, joten en tiedä vaikuttaako se. Joku viisaampi PC:n sielun elämään perehtyneempi voi siitä ehkä kertoa.
 
Outo kuvio. En oo koskaan aikasemmin törmänny missään tollaseen. Toivon, että kaikki ratkeaa parhain päin. Ite asensin marraskuussa kaiken nollista ja kyllähän se on useamman päivän duuni, että kaikki on sisässä, säädetty ja toimii kuten pitää.
 
asialliset hommat hoietaan, muuten ollaan ku ellun kanat...
janik
18.02.2015 23:04:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitä jos otat kaikki plugarit pois käytöstä ja alat vaikka yksitellen lisäämään niitä cubaseen?
 
Reaperi oli joku aika sitten täysin jumissa jonkun ni:n demon kanssa.
 
AcLAc
19.02.2015 07:36:14
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itselläni alkoi vuosikymmenen hyvin pelittänyt Cubase SE hidastella vastaavalla tavalla vajaa vuosi sitten. Projektin lataaminen kesti useita minuutteja ilman mitään erityistä syytä. Olen viimeaikoina käyttänyt konetta todella vähän, mutta mikäli oiken muistan, niin EZ- drummeriin liittyvä ongelma oli syypää moiseen tuskasteluun.
 
Joskus aiemmin toisen SSD- asemani (samplet ja varmuuskopiot) vikaantuminen aiheutti selvästi tiedostojen puuttumisia projektien latauksessa ja homma alkoi kaatua sitäkautta käsiin. Kokemuksen syvällä rintaäänellä kehottaisin välttämään OCZ:n tuotteita.
 
Minä kuljen, Herra ohjaa!
CPU
19.02.2015 08:37:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

CryptoFib: Poistin ja uudelleenasensin Cubasen. Yhtä hidas. Kaikenlisäksi vahingossa avasin Cubase 6:n, minkä asennus on näemmä unohtunu koneelle. Sen avaaminen kesti noin tunnin, kun se kävi koko plugari-kirjaston läpi. Käsittämätön juttu. Korostan siis, että kaikki muu koneella toimii, kuin rasvattu. Nyt on sormi suussa - huolella.
 
Toi uudelleen asentaminen ei cubasen kanssa usein korjaa mitään, kun preferenssifilet (joista 90% vikatilanteista johtuu) eivät muutu.
 
kokeiles tämmöstä, niin saattaa auttaa:
 
https://www.steinberg.net/nc/en/sup … setting-the-cubase-preferences.html
 
http://www.myspace.com/protectorateindustrial
CryptoFib
19.02.2015 14:45:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pasi: Mulla on samplet vähän heikosti sijoiteltu - pitäis ostaa muutama lisäkovo. Komplete Ultimate 9 on C-asemalle, mikä on siis OCZ:n tuommonen hybridikovo. 1000gb HDD + 100gb SSD cache. Oon ollu siihen suht tyytyväinen - tähän asti. Hollywood strings ja brass mulla on kaksilla 500gt kovoilla raidissa, vaan ei liittyne tähän.
 
Bätmän-Johanssen: Laitoin aikoinaan Cubase 6:n päivittymään 7.5:ksi. En ees tajunnu, että 6-versio oli jääny kovolle. Poistin sen - ei vaikutusta
 
Janik: Ilmeinen, mutta mahtava ajatus: Mie - tyhmä - menin aina lisäämään Native Instrumentsin plugarin projektiin ja kestää ja kestää. Eilen päivän päätteeksi otin vielä toisen testin: Lisäsin kaikkia muita paitsi NI:n softia. Ne aukeaa normaalisti!! Heti ku laitoin jonku NI:n plugarin, niin liipominen alko. Eli syylliset on saatu rajattua jotenki. Vielä, ku käsittäis, miten asia korjataan. K9U:n uuelleenasentelu ei napostais ainakaan tässä työelämäntilanteessa - ehkä viikonloppuna. Ehkä tämä on saksalaisten tuhma salaliitto saaha minut päivittämään Komplete 10:n :P. Ja ongelma toistuu siis millä tahansa NI:n plugarilla. Niitä ei ole viimesen, ehkä vuoden aikana edes päivitetty. Ehkäpä pitäis...
 
AcLac: Joo, en toistaseksi vieläkään usko, että kovo ois rikkoontumassa. Eiköhän se senki vielä tee. Pitäis suunnitella kovohommat uusiksi mahollisimman pienellä budjetilla. Jos joku tämän lukee, niin oisko kovalevyehdotuksia? Mietin, josko laittais yhen tai kaks suht isoa SSD:tä ja pari/neljä iiiiisoa HDD:tä Raid 1/10:n.
 
CPU: Tätä pitää yrittää. Dänks.
 
-Q-
19.02.2015 15:02:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

CryptoFib:..otin vielä toisen testin: Lisäsin kaikkia muita paitsi NI:n softia. Ne aukeaa normaalisti!! Heti ku laitoin jonku NI:n plugarin, niin liipominen alko. Eli syylliset on saatu rajattua jotenki.
 
Mites NI:n kopiosuojaus on toteutettu? Tekiskö se jotain tarkastusta siinä käynnistettäessä joka jostain syystä ei etene niinkuin pitäisi
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti