Muusikoiden.net
26.05.2018
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Softasynaa Heavy/Metal musiikkiin
1
mutkis
04.12.2014 22:57:11 (muokattu 04.12.2014 22:58:59)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terve!
 
Olen etsinyt sopivaa VST instrumenttia josta löytyisi "perus" Heavy/metal musiikkiin soveltuvia soundeja mutta en ole löytänyt. Haussa juurikin joku bell tyyppinen soundi, lead a'la Strato/bodom ja tietenkin perus pad/strings jolla "täyttää" taustaa ja mitä näitä muita nyt on. Ei mitään 80's juttuja vaan ihan nykypäiväistä äänimaailmaa.
 
Synth1 löytyy mutta en osaa tehdä laadukkaita äänimaailmoja sillä ja muutenkin olisi kiva jos löytyisi käyttökelpoiset presetit kun ei oikein tuo soundien työstäminen sinänsä kiinnosta "kitaristi" kun olen. Myöskin Rapture löytyy kun sen sai halvalla jonkun computer music lehden kylkiäisenä ja muutama muu ilmais juttu. Niin ja Sampletank 2 löytyy myös ja siihen muutama äänikirjasto. Kaipaisin kuitenkin jotain helpommin lähestyttävää eli vertaisin asiaa hardware synaan. Muistaakseni esim Korg Triton Le: stä jo löytyi käyttökelpoisia presettejä tarpeisiini eli tarpeelliset ja jotain ylimääräistä muttei tyyliin 5000 presettiä pulputuksia ja rätinöitä.
 
Synaa en ole aikeissa ostaa vaan tyytyä tuohon Midiman Radium Midi koskettimistoon mutta tosiaan olisiko vinkkejä tai ideoita löytää simppelillä äänikirjastolla varustettu VSTi tyyliin "Triton Le" soundbank softasynassa.
 
Ps. Korg Triton Le mainittu vain että saa ehkä ideaa mitä haen takaa ei siksi että just sen haluaisin tai niitä soundeja himoitsisin. :)
 
T: Mika
 
EDIT1: Niin ja siis Korg Triton Le siis miltei ainoa "oikea" syna jolla olen jotain pimputellut siksi siis vertailua siihen.
 
-
jappo121
05.12.2014 09:36:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Synth1 siis löytyy jo? Pidä siitä kiinni.
Netti on täynnä presettejä siihen. Kirjoita googlen hakukenttään esim: "synth1 metal preset",
ja paina sen jälkeen enteriä tai klikkaa sitä suurennuslasikuvaketta.
Voi olla että joudut pikkuisen muokkaamaan jotain soundia itsellesi sopivaksi, mutta ihan kaikkea ei nyt vaan löydy valmiina.
Jos haluat kuulostaa bodomilta ja stratolta, kuuntele niitä. Löytyy valmiina levykaupasta...
 
"En tunne, enkä tiedä hänestä henkilönä mitään, en halua häntä millään tavalla loukata tai muutenkaan kenenkään mieltä pahoittaa." Lause joka oikeuttaa kommentoimaan mitä vaan kenestä vaan...
mutkis
05.12.2014 11:22:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitti vastauksesta.
 
Synth1 tosiaan löytyy ja presettejä siihen olen hakenut ja lataillut mutta en vain osaa. En nyt ole varma jos on joku hyvä metal preset satsi tuolle mutta tuollaisellakin haulla olen etsinyt mutta ei ole hyvää satsia löytynyt. Presetit kuullostaa aivan halpis casio meiningiltä mun korvaan. Todennäköistä on että itse en osaa ottaa jotain asiaa huomioon. Jotenkin puuttuu syvyys, laajuus ja ilmavuus kokonaan mitä taas löytyy esim. Rapturen preseteistä, vika siinä taas on että äänikirjasto vääränlainen.
 
Bodomilta ja Stratolta en halua/osaa kuulostaa mutta esim. Synasoundit toimii. Synth1 Jens ilmeisestikin ainakin käyttänyt.
 
-
jappo121
05.12.2014 11:53:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Synth1 on aika suosittu studiosofta ihan tekijämiehilläkin, joten resursseja luulisi löytyvän...
Sopivan soundin löytyminen mille tahansa soittimelle on monen tekijän summa.
Yksinään hyvinkin kuivan ja pienen kuuloinen syna saattaa olla juuri oikea kitaran ja basson kanssa.
Liian mahtipontinen "synamatto" saattaa peittää alleen kaiken muun...
Mutta...
Pienenä helpotuksena, tuntematta äänitystekniikkkaasi, suosittelen seuraavaa:
Tee biisin muut äänitykset valmiiksi, soita synat niin että talletat midikartan ja korjaa midikartasta mahdolliset soittovirheet. Tämän jälkeen alkaa varsinainen miksaus, ja nyt voit hienosäätää synaa sopivaksi, kokeilla eri presettejä, hioa,hiertää,vääntää ja kääntää.Voit myös kokeilla kokonaan eri VST plugaria. Kun soundi on viimein kohdallaan, talleta se niin pääset seuraavalla kerralla vähemmällä.
 
Voihan olla että sinulle sopiva presetti jostain löytyy, mutta yleensä oikotietä ei ole.
Kun itse tekee niin tuppaa tulemaan persoonallista. Hyvässä ja pahassa..:-)
 
"En tunne, enkä tiedä hänestä henkilönä mitään, en halua häntä millään tavalla loukata tai muutenkaan kenenkään mieltä pahoittaa." Lause joka oikeuttaa kommentoimaan mitä vaan kenestä vaan...
juha_p
05.12.2014 11:54:28 (muokattu 05.12.2014 14:13:55)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mm. Synth1 presettejä - http://www.vstcafe.com/search/label/Presets (aikaisemmat "Older posts" linkin takana)
 
Onko Oatmetal tuttu? http://www.kvraudio.com/product/oatmeal_by_fuzzpilz
Entä Crystal? - http://www.kvraudio.com/product/crystal-by-green-oak
 
Top 100 freeware VSTi synan esittelyvideot:
https://www.youtube.com/watch?v=uJz5U1Ze_Xw
https://www.youtube.com/watch?v=b9C_z7mt4oM
 
keyboardplayer
05.12.2014 14:12:40
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sää tarttet romplerin.
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=947306 KORG M1 ja Wavestation plugariversioina.
 
Omnisphere ja Colossus kannattaa katsastaa.
 
Suosittelen myös katsomaan vanhoja korgin/rolandin moduleita.
mutkis
06.12.2014 10:30:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitokset jälleen vastauksista!
 
Tuo Synth1 on kuulemani mukaan kyllä monipuolinen jolla pitäisi tulla toimeen melko pitkälle mutta en osaa sitä käyttää ja tosiaan sen vähän ajan jonka ehtii nykyisellään soitella niin haluaisi käyttää muuhun kuin synaohjelman opettelemiseen. Jos aikaa olisi niin mukavaa puuhaahan tuokin soundien ruuvaaminen voisi olla. Toinen ongelma tuossa opettelussa on ettei ole mitään hajua noista joten se on aivan lottoamista kun vääntelee nuppeja, netistäkin olen yrittnyt etsiä jotain "tee näin niin tapahtuu näin"- tyyppisiä juttuja mutta en ole mitään valaisevaa löytänyt.
 
Äänitystekniikka on oikeastaan juurikin että midinä sisään ja kokeilen eri soundeja, tosin lähtösoundin pitäisi olla melko lähellä sitä mitä haluan (pieniä viilauksia yleensä pystyy tekemään vaikka tietoa ei juuri ohjelmasta olisi) koska tällainen amatööri tarvitsee ideoimiseen ja "luomiseen" fiilistä myös siitä soundista että minkälaista settiä lähtee tulemaan.
 
Kiitos muuten presetti linkistä. Oatmeal ei ole tuttu mutta tuo Crystal: kin on koneella pyörähtänyt. Ongelma vain on juurikin sama kuin tuossa Synth1: ssä eli en osaa käyttää sitä soundien luomiseen.
 
Omnisphere vaikutti kyllä todella mielenkiintoiselta, hinta vain alkaa olla sellainen että en tiedä miten luonto antaa periksi kun ei juurikaan osaa soittaakaan.
 
Tuo Colossus oli vissiin jo poistunut myynnistä, näytti kyllä kans kokeilemisen arvoiselta.
 
Moduleja aika ajoin mietin kanssa mutta soitto tila on todella rajallinen jotan räkki vehkeet on melkoisen aikalailla poissuljettu.
 
Kiitokset tosiaan kuitenkin vinkeistä ja ajatuksista! Taas tuli kuitenkin lisää ideaa ja ajattelemisen aihetta.
 
-
JPQ
06.12.2014 15:59:03
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Triton LE hymm. sanon siksi että yksi jolla vois hoitua samaa tyyliä:
http://www.ikmultimedia.com/products/sampletank3/
http://www.uvi.net/en/composer-tools/plugsound-pro.html
Ja soittimesta riippuu kummalla korvaisin jotenkin Triton LE korvaus tuo mieleen haluat korvata ns oikeiden soittimien korvikeita ainakin joten vinkit sen mukaan. Varsinaiset synan kuuloiset synat hoitunee aika monesti jo sanotuilla et vaikka http://kunz.corrupt.ch/
tuotteilla. synan "ohjelmointia" hankalampi opettaa tai n siihen minulla ainakaan ei riitä aika. Varsinkin kun metallin synasoundi käsityksestä ei ole käsitystä kunnolla.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
JPQ
07.12.2014 01:47:32 (muokattu 07.12.2014 01:51:00)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Colossus korvautunut nykyään Goliathilla ja soitto ohjelmisto on PLAY joka hyvinkin raskas saonisin myös ainakin ollut todella buginen minulla vähän aikaa asennettuna valmistajan maistiainen vaikka on i5 2.5ghz 8gigalla muistia ihan jatkuvasti tehot pulmissa et päivitin josko toimisiparemmin ajatuksella uudempaan versioon ei toiminut senkään vertaa. Lisäksi eivät tykkää edes asentamttoman myymistä luin justiinsa. Vastaavan tyyppisiä nuo kaksi jotka linkitin joka varmasti kone ystävällisempiä. Soudien laadusta en tiedä se vähän aina just siitä kiinni mitä hakee. Samankin nimisen soittimen ja saman soittimenkin (eli vaikka just tietyn Steinwayn)voi sampalta monella tapaa.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti