Muusikoiden.net
26.05.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Vanhaan koneeseen musasoftaa?
1
0sku
29.11.2014 00:30:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minä kun olen ns vanhaa kansaa, jotka eivät ymmärrä juurikaan sen paremmin uusista kuin vanhoistakaan koneista, kysyn viisaammilta, kannattaako nykypäivänä valjastaa vanhaa konetta musasoftalla? Uudella ei varmasti, mutta löytyykö jostain vanhempaa softaa?
 
Minulla nimittäin on tuollainen win xp (SP3) kone 1,5GHz, 512Mt RAM, joka on joutanut jo jonkin aikaa roskikseen. Nyt tuli mieleen saisiko sen herätettyä eloon musiikkihommiin, vaikka sitten linuxiin käännytettynä? Tai onko jotain ilmaista sekvensseriohjelmaa saatavilla tuonikäiseen peliin? Jos siihen muutaman ääniraidan saisi sekvensserin lisäksi?
 
Muistutan edelleen että ole ns. vanhan liiton mies, joka tarvii ohjeet ihan kaikkeen, mm linux käyttiksen asentamiseen xp:n tilalle..
 
Vielä mainittakoon että omistan muutaman vuotta vanhan Studio One ohjelman mutta kun se ei toimi tässä mainitsemassani koneessa sen paremmin kuin Vistassakaan (hiukka uudempi kone 2GHz, 4GB RAM)
 
hahuusko
29.11.2014 03:48:20 (muokattu 29.11.2014 03:50:46)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ensimmäiseksi tuli mieleen, että Reaper toimii Win XP:llä ja varmaan pyörisi tuolla koneella ihan ok. Ei ole ilmainen ohjelma, mutta ei kalliskaan ja kokeilla voi 60 päivää ilmaiseksi. www.reaper.fm
 
daredevil
29.11.2014 13:38:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voithan kokeilla esim. Ubuntu Studiota. Käyttiksessä on valmiina kaikenlaista musiikkisoftaa. Asennustiedosto poltetaan DVD:lle, jonka avulla voi kokeilla käyttöjärjestelmän toimivuutta tietokoneessa ennen lopullista asennusta. Sivulla on paljon ohjeita.
 
https://ubuntustudio.org/
 
Neljä kanavaa riittää musiikin tekemiseen
anapena
29.11.2014 15:01:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä noita vanhoja softia saattaa vielä löytyä. Mullakin on hyllyssä wanha Sonar 1.3, luulisin. Se on Windows98 ajoilta, saattaisi se tuossakin toimia. Se on asentamaton paketti, joten en pysty antamaan siinä asiassa supporttia. Saa kokeilla.
 
Istu ja pala!
Spike
01.12.2014 16:45:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos poweri, kovalevy ja kotelo on kondiksessa, ni noin 50-70 eurolla sais esim jonku E8500+/Q6600+ setin, ja tolla pyörittelee jo nykyaikaista softaa esim Reaper, Superior Drummer ja kohtuullisen kokoisia projekteja.
 
ReBeat
01.12.2014 17:10:08
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Spike: Jos poweri, kovalevy ja kotelo on kondiksessa, ni noin 50-70 eurolla sais esim jonku E8500+/Q6600+ setin, ja tolla pyörittelee jo nykyaikaista softaa esim Reaper, Superior Drummer ja kohtuullisen kokoisia projekteja.
 
Kävi kanssa mielessä että mikäli on mahdollista laittaa tehokkaampiin osiin muutama kymppi, niin sillä summalla sais jo tuollaisen moninkertaisesti kyvykkäämmän koneen jolla pystyis oikeasti tekemään jotain. Ymmärrän kyllä täysin näkökulman että tekee mieli valjastaa toi olemassa oleva vanha rauta käyttöön. Mutta tuossa noiden mainittujen laitteistojen välissä menee mielestäni sellainen näkymätön mutta merkittävä rajalinja... että se asentelun ja säätämisen vaiva, jäljelle jäävät rajoitteet, saatava hyöty jne. ... ton vanhan 1,5GHz koneen kanssa se vaan ei maksa enää vaivaa. Sen sijaan ton pykälää tehokkaamman satsin kanssa se jo kannattais helposti.
 
Eli jos näprääminen ja käyttöönotto kiinnostaa, niin suosittelen kanssa päivitystä tuohon seuraavaan tasoon, koska sellaista konetta vois jo oikeasti käyttää niin ettei käyttämisessä tulis päällimmäiseks asiaks rajoittuneisuus & tekniset ja ohjelmalliset esteet.
 
passe
01.12.2014 22:21:43 (muokattu 01.12.2014 22:40:42)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

0sku:Vielä mainittakoon että omistan muutaman vuotta vanhan Studio One ohjelman mutta kun se ei toimi tässä mainitsemassani koneessa sen paremmin kuin Vistassakaan (hiukka uudempi kone 2GHz, 4GB RAM)
 
Minulla toimi ainakin Studio One Vistassa oikeinkin kivasti muutama vuosi sitten. Jos en ihan väärin muista niin se oli pitkälti ainut omista softistani joka ei pahemmin kiukutellut Vistan kanssa. Ei tainnut silloisen koneen specsitkään paljon heittää tuosta sinun uudemmasta koneestasi.
 
http://support.presonus.com/entries … sta-7-Power-Settings-for-Studio-One
 
Studio One ohjelmahan on osittain jatkumoa ilmaiselle Kristal softalle. Senkin vielä saa ladattua, koita piruuttasi:
 
http://kristal-audio-engine.en.softonic.com
 
Hyvä ja simppeli softa, midi tosin puuttuu.
 
"Ne levyt usein radiossa soivat - tai ne voivat olla muitakin".
juha_p
01.12.2014 23:04:07 (muokattu 01.12.2014 23:06:06)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

passe: Minulla toimi ainakin Studio One Vistassa oikeinkin kivasti muutama vuosi sitten. Jos en ihan väärin muista niin se oli pitkälti ainut omista softistani joka ei pahemmin kiukutellut Vistan kanssa. Ei tainnut silloisen koneen specsitkään paljon heittää tuosta omasta, uudemmasta koneestasi.
 
http://support.presonus.com/entries … sta-7-Power-Settings-for-Studio-One
 
Studio One ohjelmahan on osittain jatkumoa ilmaiselle Kristal softalle. Senkin vielä saa ladattua, koita piruuttasi:
 
http://kristal-audio-engine.en.softonic.com
 
Hyvä ja simppeli softa, midi tosin puuttuu.

 
MIDI + VSTi saa soitettua sisään Kristaliin audiona VSTHost + Legree plugarin avulla (ehkäpä jopa reaaliaikaisesti ASIO:lla jos toi 1,5GHz riittää pyörittämään ...).
http://www.hermannseib.com/english/vsthost.htm (Legreen latauslinkki siellä "slavery suite" -osiossa).
 
EnergyXT luultavasti pyörii hyvin noinkin vanhassa koneessa - http://www.energy-xt.com/index.php?id=0201 (varsinkin se alkuperäinen versio joka vielä ladattavissa - http://www.xt-hq.com/download/) ...
 
MSI - http://www.frieve.com/english/musicstd/sysreq.html
Podium Free - http://zynewave.com/podium-free/
DMC - http://www.digitalmusician.net/en/d … -recorder/new-dm-container-features
 
Viestiketjussa http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=28710 lienee mainittu joitakin muitakin ...
 
0sku
03.12.2014 21:29:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitoksia vinkeistä! Muutama vuosi sitten kun ostin tuon studio onen, se pelitti vistakoneessa, mutta lakkasi yhtäkkiä. Asensin nyt vinkistä tuon reaperin, ja nyt on menossa sen kokeilu. En vain tahdo saada midiä kuulumaan synasta. Vain yhden toimivan virtual instrumentin saan kuulumaan pc:n kaiuttimista, cockosin oman reasynthin. Ohjelma kyllä reagoi Synan painalluksiin, mutta toistaa siis en osannut sitä syntsallani. Opiskelu on kylläkin kesken mutta sattuuko joku tietämään, missä kohtaa on vika. Midisekvensseri-ominaisuus olis kuitenkin tärkeä mulle, editoinnin helppouden ja transponoinnin kannalta. Aaltoa pystyn tallentamaan ja toistamaan.
 
Eli: saako noita virtuaali-instrumentteja ladattua jostain, tai saanko oman syntsan soittamaan tallennettua midiä jotenkin..?
 
juha_p
03.12.2014 22:19:19 (muokattu 03.12.2014 22:27:34)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

0sku: Kiitoksia vinkeistä! Muutama vuosi sitten kun ostin tuon studio onen, se pelitti vistakoneessa, mutta lakkasi yhtäkkiä. Asensin nyt vinkistä tuon reaperin, ja nyt on menossa sen kokeilu. En vain tahdo saada midiä kuulumaan synasta. Vain yhden toimivan virtual instrumentin saan kuulumaan pc:n kaiuttimista, cockosin oman reasynthin. Ohjelma kyllä reagoi Synan painalluksiin, mutta toistaa siis en osannut sitä syntsallani. Opiskelu on kylläkin kesken mutta sattuuko joku tietämään, missä kohtaa on vika. Midisekvensseri-ominaisuus olis kuitenkin tärkeä mulle, editoinnin helppouden ja transponoinnin kannalta. Aaltoa pystyn tallentamaan ja toistamaan.
 
Eli: saako noita virtuaali-instrumentteja ladattua jostain, tai saanko oman syntsan soittamaan tallennettua midiä jotenkin..?

 
Hmm... (enpä ole itse kokeillut ennen mutta pikaisen vilkaisun perusteella) Reaperissa virtuaali-instrumentti otetaan käyttöön MIDI -raidan säätöjen FX -nappulan (huomaa pre- ja post-FX) takaa löytyvässä dialogissa. Jotta saat poimittua asentamiasi VSTi plugareita ne pitää ensin 'skannata' Reaperiin Options_Preferences_Plug-ins_VST dialogissa.
 
Uusi MIDI raita voidaan liittää heti haluttuun instrumenttiin kun luodaan se raita Insert -valikon Virtual Instrument on new track -valinnalla.
 
VSTi plugareita löytyy KVR databasen välityksellä mielin määrin (jopa ilmaisia) http://www.kvraudio.com/q.php
 
HUOM! Laitteistosi suorituskyky (prossuteho) vaikuttaa suoraan siihen montako raitaa voi olla aktiivisena (toistettavana) pluginin kera kun syötät/äänität uutta raitaa -> puhtaan toiston saamiseksi latenssia pitää kasvattaa jolloin reaaliaikainen softapohjainen monitorointi ei onnistu äänityksen yhteydessä.
 
Simulator
04.12.2014 17:43:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itsekin juuri aloittelen Reaperin midi-käyttöä. Audiota olen sillä jo jonkinaikaa nauhoitellut ja pidän ohjelmasta kovasti.
Kytkin syntikan semmoisella halvalla usb/midi sovitekaapelilla tietokoneeseen ja sainkin äänitettyä Reaperilla miditietoa, siis niitä palkkeja tuli sinne sitä mukaa kun soitin.
Ensin en meinannut millään saada Reaperia soittamaan syntikkaa kunnes vahingossa osuin nappiin josta aukenivat asetukset midi-tiedon ulostulojen valintaan. Koita painaa sitä nappia missä lukee I/O, niin pääset säätämään ulostuloa. Jos Usb kaapeli on kiinni niin tuolla pitäisi näkyä se midi-kytkentäsi jonka sitten valitset ja syntikka alkaa soimaan.
 
P.s kokeneemmat käyttäjät voivat antaa tässäkohdin asiaan liityviä lisävinkkejä.
 
Spike
05.12.2014 18:22:14 (muokattu 05.12.2014 18:31:27)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Insert -> Virtual instrument on a new track
 
Valitset softasynan/instrumentin ja periaatteessa pitäisi alkaa tapahtua.
 
0sku
07.12.2014 22:20:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitoksia vain. Sain toimimaan vanhan studio onenkin, oli vääriä optioneja, mistä syystä ei ollut toiminut. Nyt olen jo hieman viisaampi. =) Opiskelu jatkuu..
 
jukkinnu
08.01.2015 15:15:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ajattelin tässä aloitella FL-studion käyttöä, tuommoinen kone ois ylimääräisenä "musakoneeksi" mutta kysyisinkin onko tuo riittävä mylly noin pidemmän päälle kun ei näistä hirveästi ole kokemusta?
 
http://h20564.www2.hp.com/hpsc/doc/ … blic/display?docId=emr_na-c03050240
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti