Muusikoiden.net
06.12.2016
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Motu 8pre + PC
1
blasthead
02.11.2014 00:20:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Osaisiko joku sanoa missä sakkaa, kun olen 8pre sekä firewire että usb versioilla sekä useilla PC-setupeilla yrittänyt saada nuendoa pelaamaan. Aina sama laulu, jos raidassa ei ole napsuja niin sitten on jotain pärinää muutaman sekunnin välein. On ollut intelliä ja amd:tä, molempia setuppeja useita koneita. Läppäriä, pöytäkonetta. Joka ikinen asetus ja niplake käännetty pari kertaa eriasentoon ja ympäri. Kaikki muu HW disabloitu. Uusimmat ajurit tottakai. Aina samaa skeidaa. Onko tämä yleistä muilla 8pre omistajilla? Omistin joskus 828:in ja se pelas hienosti. Toista on nyt.
 
Olen miettinyt vaihtoa RME:hen vai onko oletettavissa sama leikki sen kanssa?
 
TAA TI TI TAA TAA
juha_p
02.11.2014 00:28:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

blasthead: Osaisiko joku sanoa missä sakkaa, kun olen 8pre sekä firewire että usb versioilla sekä useilla PC-setupeilla yrittänyt saada nuendoa pelaamaan. Aina sama laulu, jos raidassa ei ole napsuja niin sitten on jotain pärinää muutaman sekunnin välein. On ollut intelliä ja amd:tä, molempia setuppeja useita koneita. Läppäriä, pöytäkonetta. Joka ikinen asetus ja niplake käännetty pari kertaa eriasentoon ja ympäri. Kaikki muu HW disabloitu. Uusimmat ajurit tottakai. Aina samaa skeidaa. Onko tämä yleistä muilla 8pre omistajilla? Omistin joskus 828:in ja se pelas hienosti. Toista on nyt.
 
Olen miettinyt vaihtoa RME:hen vai onko oletettavissa sama leikki sen kanssa?

 
Hmm... onko Nuendo se ainoa softa joka ei toimi? Kokeile jonkun toisen valmistajan softaa ... vaikkapa Reaperia tai jotain Sonarin kokeiluversiota ... jos samat ongelmat jatkuu niin ainahan rauta voi olla viallista... .
 
smoltron
02.11.2014 08:58:30
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oletko laittanut biosista cpu-throttlingin (esim. Speedstep) pois päältä? Se aiheuttaa usein tuon kaltaisia ilmiöitä.
 
blasthead
02.11.2014 19:22:33 (muokattu 02.11.2014 19:51:49)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Reaperia kokeilin joskus. Sama homma. CPU-Throttling hommia ei löydy tämän hetken kummankaan koneen biosseista (winukan profiileista tehot on 100/100). Käytetyt motut on 2 kpl firewire malleja joista toisen firmiksen päivitin, sekä yksi usb versio, so. laitteistoviasta motuissa ei liene kyse.
 
TAA TI TI TAA TAA
juha_p
02.11.2014 21:19:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Saisitko häiriöääninäytettä ladattavaksi...
 
Olet varmaan jo monitoroinut systeemiä ... http://www.resplendence.com/latencymon
 
Oletko kokeillut muunmerkkisiä USB/FW laitteita ja toistuuko ongelma myös integroidulla äänipiirillä?
 
Laitappa samalla tarkempi kuvaus PC:si kokoonpanosta (kaikkien laitteiden tiedot, onko tulostin kytkettynä (btw, onko print spooler käynnissä)).
 
blasthead
06.11.2014 23:22:39 (muokattu 06.11.2014 23:27:06)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ääninäytteitä en nyt tullut ottaneeksi, kun kone ei ole edes verkossa. Häiriöiden luonne on kuitenkin verbaalisesti aika helppo selittää, eli 1-10 sekunnin välein raitaan tai useisiin tulee napsu, joka on yleensä yhden samplen mittainen ja arvoltaan hakkaa maksimiin positiivisella tai negatiivisella puolella. Tämä siis nauhoittaessa.
 
Toistaminen onkin jo ihan erilaista rutinaa. Toistaessa ilmenee jotain pätkimistä niin nopealla temmolla että kuullostaa vähän radion virittämiseltä. Ihan poikkeuksellisen rasittava homma, kun tääkin alkaa joskus kesken session. Nyky asennuksella välittömästi.
 
http://www.resplendence.com/latencymon kertoilee että molemmat nykyiset koneet soveltuvat audiokäyttöön.

Integroidulla äänipiirillä tuota napsumista ei esiinny. En ole kokeillut kuin motun wf ja usb rakkineilla.

Tarkemmat rojut on ykköskoneessa: amd4100+, m5a78l, 8G jotain muistia, Asus 450 GTS. ocz SSD lätty sata3 vaijerissa. Ei mitään ylimääräistä kiinni. Integroidulla USB:llä toimii vähän huonommin kuin PCI paikkaan läväytetyllä kortilla.
 
Kakkoskone jota roudailen keikoille on Lenovon Y500 släbäri. Sen verran vaan kustomoitu että SSD levy vaihdettu. Nauhoitus onnistuu toisinaan keikkakäytössä jostain pirun ihmeellisestä syystä, mutta näin käy vain puolella kerroista. Homma menee kyllä levottomaksi heti jos pitäisi toistaa jotain.
 
Print spooler on uusi juttu minulle. Testaan asian kunhan saan asennettua koko roskan uudelleen.
 
Pistimpä merkille että prossun kellot vaihtelee (cpu-z) vaikka tuosta ykköskoneesta on disabloitu "cool and quiet" toiminto, joka on amd:n virran ja lämmöntuoton säästöhössötys, sekä winukasta on määritelty tehot täpölle myös idlellä. Millä helvetillä ton prossun saa tärisemään fiksed nopeudella?
 
TAA TI TI TAA TAA
juha_p
07.11.2014 00:20:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yhteistä noille kahdelle koneelle on ainakin SSD (8PRE:n lisäksi) ... muistaakseni SSD on jossakin mainittu ongelmalliseksi DAW systeemien kanssa joten kannattaa tsekkailla alan foorumeilta tähän liittyen ... Kannattaa kokeilla esim. levyn I/O puskurien säätöä SSD varausyksikön kokoon DAW softassa.
 
Jos CPU käyttö % pomppii niin sen aiheuttajan pitäis kyllä löytyä helposti ... esim seuraamalla CPU käyttöä systeemin omalla perfmon.exe työkalulla (lisät sopivia countereita ja tarkkailet niitä samalla kun kuormitat systeemiä esim. sillä nuendolla). Työkalulla saattaisi löytyä myös ongelman lähde mutta luultavasti joudut opiskelemaan työkalun käyttöä hieman. Luultavasti myös mainittua respendencen softaa voi käyttää jollakin tasolla kuormituksenaikaiseen seurantaan ainakin joidenkin osatekijöiden osalta.
 
Tuo printspooler on systeemin tulostuspalvelu joka saattaa häiriköidä jos esim USB tulostin asennettuna. Prosessin voi disabloida palveluista jos ei tulostinta käytössä. Voi olla että nykyisten koneiden tehot ovat sen verran paremmat ettei aiheuta suurempaa ongelmaa (itselläni toi aiheutti ajoittaista rätinää ja napsuja XP ympäristössä P4 tason koneessa).
 
Kannattaa myös kokeilla disabloimalla näytönohjaimeen liittyvät laitteisto tason kiihdytykset. Tähän liittyvät ongelmat aikaisemmin saattoivat jopa hyydyttää koko sovelluksen ... nytkin ne ovat aktuaaleja joissakin softissa ... en tiedä miten tilanne Steinbergin softissa.
 
Voisit myös kokeilla esim. pelkästään 1 core käytössä (biosista säädetään). Samoin siten että muodostat jollakin RAMDrive ohjelmalla parin gigan ram levyn ja asetat sen projektin käyttöön.
 
Prossun kiinteän nopeuden asettaminen tehdään yleensä bios asetuksilla ... omassa asuksen emossa se tehdään muistaakseni "speed step" ja "turbo mode" aseuksen valinnalla ... saattoi olla muutakin säädettävää (nää toiminto nimet sitten vaihtelee laitevalmistajien mukaan).
 
shamu
13.11.2014 20:11:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

8pre USB ollut käytössä vuoden omalla PC:llä, MacBookPro:lla, kaverin PC-läppärillä. Ei ongelmia. Softana PT.
 
Buffer sizet softasta (Nuendo) varmaan tsekattu?
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

» Kirjaudu sisään

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2016, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti