Muusikoiden.net
18.06.2018
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Parhaat soittolistapalvelut/softat baarikäyttöön?
1
Kiwi85
09.10.2014 18:25:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen menossa hotelliin töihin ja vastuualueeseeni tulee kuulumaan myös hotellin baari ja ravintola. Tällä hetkellä baarissa soitetaan musiikkia muutamalta kapiselta CD:ltä, ja ideana olisi tietenkin siirtyä laajemmille vesille. Eli onko teillä kenelläkään kokemusta siitä, millaisia soittolistapalveluita/softia/vastaavia baareissa ja sen semmoisissa mieluiten käytetään?
 
Olen googletellut mutta etsiminen ei näytä olevan ihan niin helppoa kuin luulin. Ehkä joku lisenssi iTunesiin? Tuosta tulikin mieleeni, että baarissa on nyt käytössä ihan joku Windows-läppäri (käsittääkseni, en ole tarkistanut), joten ensisijaisesti mietin tässä Windows-vaihtoehtoja. Toki mäkki tulee kyseeseen jos Windowsilla on huono tarjonta.
 
Ja jotta en jää vain kyselemään täällä ja odottelemaan vastauksia, käyn toki myös tässä vakoilemassa ohjelmia jo olemassa olevista baareista :)
 
Kiitos!
 
- Niklas
 
-Q-
10.10.2014 09:53:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jossain vaiheessa melkein kaikissa baareissa oli se sama sovellus, olisko ollut joku soittorasia tms. nimeltään. Mutta pointti ei ole ollenkaan se sovellus mitä biisien soittamiseen käytetään vaan siihen julkiseen esittämiseen tarvittavat lisenssit. Pienemmissä kapakoissa soitetaan suoraan Spotifysta tai karkeimmillaan jopa Youtubesta mutta tähän ei ole olemassa laillista lisenssiä. Sama taitaa koskea myös ainakin suurinta osaa palveluista ostettavaa musiikkia, iTunesit ym. eli ne myydään henkilökohtaiseen käyttöön.
 
Mitähän DJ:t tekee tänä päivänä, ei nekään taida enään fyysisiä sinkkuja ostaa? Mistä ne hankkii musan? Vai peittoaako DJ-lisenssi nuo palveluiden käyttöehdot, eli jos ostaa sen lisenssin Teostolta niin saako soittaa vaikka Spotifya?
 
daredevil
10.10.2014 10:38:47 (muokattu 10.10.2014 11:20:10)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-Q-: Jossain vaiheessa melkein kaikissa baareissa oli se sama sovellus, olisko ollut joku soittorasia tms. nimeltään. Mutta pointti ei ole ollenkaan se sovellus mitä biisien soittamiseen käytetään vaan siihen julkiseen esittämiseen tarvittavat lisenssit. Pienemmissä kapakoissa soitetaan suoraan Spotifysta tai karkeimmillaan jopa Youtubesta mutta tähän ei ole olemassa laillista lisenssiä. Sama taitaa koskea myös ainakin suurinta osaa palveluista ostettavaa musiikkia, iTunesit ym. eli ne myydään henkilökohtaiseen käyttöön.
 
Mitähän DJ:t tekee tänä päivänä, ei nekään taida enään fyysisiä sinkkuja ostaa? Mistä ne hankkii musan? Vai peittoaako DJ-lisenssi nuo palveluiden käyttöehdot, eli jos ostaa sen lisenssin Teostolta niin saako soittaa vaikka Spotifya?

 
Jos ketjun aloittaja on töissä hotellissa, hänen ei tarvitse huolehtia teosto-maksuista. Hotelliyrittäjä huolehtii näistä.
 
Voi myös tietysti olla, että yrittäjällä ei ole tietoa näistä asioista.
 
Neljä kanavaa riittää musiikin tekemiseen
Kiwi85
10.10.2014 11:12:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuon Soittorasia-palvelun avulla löysin tällaisen sivuston: http://www.popmaster.fi/taustamusiikki_ravintolaan/
 
Pitää tutkia noita palveluita tarkemmin. Kiitos! :)
 
-septimisti-
27.10.2014 01:27:03 (muokattu 27.10.2014 01:30:59)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kävin jokunen aika sitten itse läpi ison kasan erilaisia vaihtoehtoja (oletetusti) hieman samantyyppiseen tehtävään.
 
Suosikiksi nousi Ots Labsin OtsAV -tuoteperhe. http://www.otsav.com/
 
Tee ja tallenna (ja muokkaa lennosta) soittolistoja, paina nappia, ja laulu raikaa. Softan hienoin ominaisuus selkeän ja helpon käytettävyyden ohella on oikeasti ihan järkyttävän hyvin toimiva ns. älykäs automiksaus. Softa osaa itsenäisesti krossfeidata biisit, mahdolliset insertit ja muut tosi mukavan kuuloiseksi jatkuvaksi kokonaisuudeksi ja automaattisesti skipata esim. turhat loppukilkuttelut kappaleista. Möly ei taukoa hetkeksikään!
 
Softa osaa myös säätää kappaleiden voimakkuudet toistensa kanssa yhteensopiviksi ja sisältää myös limitteri / ekvalisaattoriosion.
 
Kävin aika monta vastaavaa DJ / radioautomaatiosoftaa läpi, enkä löytänyt toista yhtä hyvin nämä perusjutut tekevää ratkaisua. Ammattisofta, mutta ei vaadi mitään erityistä rautaa toimiakseen (tosin tukee luonnollisesti esim. perus DJ kontrollereita)
 
Sen läpi on myös mahdollista tehdä kuulutuksia, juontoja ja jopa karaokea. Mutta nämä lisäominaisuudet maksavat lisää. Ja tekee logit toteutuneista soittolistoista tarvittaessa teostoa varten.
 
Hinnan lisäksi (hyvin suhteellista) isoimpana varjopuolena se, että softan kehitys on viime vuodet ollut hyvin hyvin hyvin hidasta ja on tietyin osin jäänyt kilpailijoiden jalkoihin ja useat vanhat käyttäjät ovatkin menettäneet toivonsa uusien lisäominaisuuksien saamisesta.
 
Avattu huone kaikille tampereen m.nettiläisille. Liity ihmeessä Linkki.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti