Muusikoiden.net
27.05.2018
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Tietoa samplereista(sekä softa että hardware)
1
HektograM
22.09.2014 23:45:40 (muokattu 22.09.2014 23:48:27)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos teidän pitäisi valita yksi/muutama softasampleri, jossa olisi erittäin laajat mahdollisuuset ja yleisesti hinta/laatu-suhde kohdillaan, mitkä valitsisitte?
 
Olen kahlaillut vaihtoehtoja läpi ja hardware-sampleri kiinnostaisi myös paljon. Ajatuksena että omistais sen rautasamplerin lähinnä rumpuraitojen duunaukseen.
 
Vaihtoehtoisesti voisin varmaan myös harkita Akain Mpd24/32 kontrolleria, jolla sitten kontrolloisin softasampleria. Kumpaa kannatatte, hyvää midikontrolleria + hyvä softasampleri, vaiko hardware-sampleri? Sampleri pystynee toimimaan myös pelkästään midikontrollerina, olettaen että siinä on midiliitäntöjä?
 
Samplerin avulla haluisin rumpuraitojen lisäksi pystymään mappaamaan mikrofonin kautta äänitettyjä sampleja keyboardille/padeille. Sekä tietysti erinäisiä muita sampleja.
 
Sitten yksi kysymys joka on vaikea muotoilla, mutta teen parhaani. :D
 
Jos kontrolloin jotain softasampleria vaikkapa akain mpc500-laitteella, ja rämpyttelen siinä rumpubiittiä. Voinhan helposti pidemmän ja monimutkaisemmankin rumpubiitin, valmistuessaan, sitten assignata yhdelle padille. Niin että painamalla sitä yhtä pädiä, se soittaa sen kokonaisen sekvenssin, monta rumpulyöntiä peräkkäin?
 
Jos samaan sekvenssiin vielä lisään jonkun lyhyen mikillä äänitetyn äänen(.wav), niin näkyykö se mun softassa sekvensserissä myös midinä? Osaako hardware-sampleri tehdä siitä miditiedoston?
 
Mitä mieltä olette vanhahkoista samplereista akai mpc500 taikka mpc1000?
 
Edit: Mitä hyöty ja haittapuolia on softa sekä rautasamplereilla? Mitä toisella voi tehdä paremmin ja mikä onnistuu vaikeammin toisella?
 
Kalmo
23.09.2014 00:02:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kontakt on kaikkien softasamplereiden äiti. Vaikea päihittää. Sille on lisäksi saatavissa aivan älyttömän paljon eri hintaisia/tasoisia instrumentteja.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
dewil
24.09.2014 11:01:26
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rautaa käytetään nykyään lähinnä fiilis ja soundisyistä.
Siinä on eri tatsi, kun tekee jotain fyysisemmin. En sano, että onko parempi vai huonompi. Ihan käyttäjästä kiinni.
Ja rautasamplereissa soundi menee omien ad/da muuntimien läpi, jotka tuo tai on tuomatta soundiin jotain extraa. Riippuu käytetystä mallista ja siitä, miten sitä käyttää.
 
Samalla tavalla monet vannoo rautasekvensereiden ja rumpukoneiden nimeen, kun niissä on oma groovensa. ts. sen biitin iskut heittää millisekunnin sinne tänne.
Sitä tosin pystyy mallintamaan softallakin, kuten melkein mitä tahansa muutakin asiaa, nykyään.
 
Dont Clone The Beat. Own The Beat.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti