Muusikoiden.net
06.12.2016
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Cubase ei vaan toimi
1
OneManBander
18.06.2014 17:17:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ongelmana on että Cubase kyllä tunnistaa Tascam us-1800:n ja signaali näkyy cubasessa kun soittaa kitaraa instrument in 9 kautta, mutta ei kuulu kuin tasaista poksumista ja poksumis ääni kovenee aina kun rämpäyttää kitaraa. Ääni myös tulisi jäljessä jos sitä kunnolla tulisi. Olen koittanut säätää latenssia Tascamin Control panelista Lowest latencyn ja Highest latencyn välillä. Tascamin ajurit olen koittanut poistaa ja asentaa uudestaan mutta ei toimi. Kone on myös palautettu tehdasasetuksiin joten siellä ei mitään ylimääräistä ole.
 
PurpleCandle
19.06.2014 13:27:32 (muokattu 19.06.2014 13:28:08)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toimiiko se muuten. Musiikin kuuntelussa tai toisella dawilla?
 
Breathing Black Metal since 1997
gravehill
19.06.2014 14:08:52
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei kuulosta oikein Cubasen ongelmalta vaan joko Tascam tai piuha tai joku muu tökkii. Kuulostaako siis samalta vaikka laittaisit minkä latenssin? Toimiiko kitara ja piuha varmasti ok? Kuulostaako yhtä huonolta jos äänität jotain muuta äänilähdettä?
 
http://www.chaosresearch.net
OneManBander
20.06.2014 10:44:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kitarapiuha toimii varmasti. Ei toimi siis mitenkään kun vaan poksumista kuuluu ja aina poksahduksen aikana kuuluu pieni pätkä musiikkia jos jonkun biisin laittaa pyörimään.
 
juha_p
20.06.2014 14:01:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toimiiko generic ASIO (se Steinbergin oma kehitelmä), FlexASIO (WASAPI shared mode driver) tai asio4all -ajureilla samallailla?
http://www.asio4all.com
https://github.com/dechamps/FlexASIO
 
Tascam US-1800 käyttetään Ploytecin ASIO ajuria - http://www.usb-audio.com/ , joka on kyllä todettu yleensä hyväksi ajuriksi.
 
Klezberg
20.06.2014 15:03:07
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oire kuulostaa vähän sentapaiselta mitä tapahtuu kun esimerkiksi pattereilla toimivasta vahvistimesta alkaa olla patterit lopussa. Jaksaa heikosti toimia hetken ja sitten sammuu, vähän myöhemmin kuuluu hetken taas? Onko siinä ketjussa jotain patterikäyttöistä laitetta, tai sitten voi vain olla rikkinäinen virtalähde.
 
huomasin tässä että mun klarinetinsoitto kuulostaa aika luonnonmukaiselta... lähinnä niinkuin sorsalta.. siksi siirryinkin haitariin
OneManBander
21.06.2014 09:38:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli aina kun avaan uuden projektin ja laitan kaikki asetukset niinkuin pitää ja äänitän 4 kitara raitaa niin neljännen kohdalla alkaa tökkiä ja poksua. Jokaisessa Free Amp 3 ja TSE x30. Huom. Ennen on samoilla asetuksilla toiminu täysin.
 
juha_p
21.06.2014 10:40:20 (muokattu 22.06.2014 09:01:34)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Koska kyseessä ilmeisesti suorituskykyyn liittyvä ongelma niin, kannattaisi laittaa kokoonpanosta (laitteet/käyttis). Myös jotain tietoa projektista kuten äänityksen "resoluutio" (bittisyvyys/näytteenottotaajuus)) olisi hyvä tietää!
 
Voihan toki kyseessä olla puhdas laiteongelmakin, mutta Cubasen ollessa kyseessä, kannattaa tsekata ainakin
- lower latency option tila,
- multi- threading/prosessor tuen tila ja
- audio -asetuskset yleensä (myös laitteen control paneelista)
- prosessori- ja levykuormitukset äänityksen aikana
 
Jos läppäri kyseessä niin, levy I/O toiminnot (hitaus) saattaa aiheuttaa moisen ongelman as well (tsekkaa file I/O bufferit jos mahdollista) varsinkin jos datat on 24/96-192. Esim. levyn eheyskin saattaa vaikuttaa merkittävästi hitaan levyn ollessa kyseessä. Jos mahdollista voisit kokeilla projektin sijoittamista toiselle fyysiselle kovalevylle tai jos keskusmuistia paljon käytössä niin sopivan kokoisen (2-3GB) RAM levyn käytö saattaisi auttaa (projektitiedostot RAM -levylle).
 
Jos kyseessä Windows kone niin, DPC -latenssit kannattaa tsekata ja tarvittaessa poistaa ongelmalliset laitteet/prosessit käytöstä Cubase -käytön ajaksi. Työkaluja:
http://www.resplendence.com/latencymon
http://www.thesycon.de/eng/latency_check.shtml
 
OneManBander
23.06.2014 20:11:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No nyt koneen vaihdon jälkeen toimii täysin muuten paitsi Audio mixdown eli export ei toimi! Cubase siis kaatuu ja sulkeutuu. Apua.
 
RedRain
25.06.2014 00:10:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

OneManBander: No nyt koneen vaihdon jälkeen toimii täysin muuten paitsi Audio mixdown eli export ei toimi! Cubase siis kaatuu ja sulkeutuu. Apua.
 
Mikä Cubasen versio ja mihin formaattiin yrität exportata?
 
.: http://www.2ndsuicide.com/ :.
OneManBander
25.06.2014 22:14:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Cubase le5. Wav muotoon koitan niinkuin ennenkin mutta ei toimi se eikä mikään muu muoto.
 
juha_p
26.06.2014 09:43:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

OneManBander: Cubase le5. Wav muotoon koitan niinkuin ennenkin mutta ei toimi se eikä mikään muu muoto.
 
Voisko kyseessä olla tallennuskansioon liittyvät käyttöoikeudet (jotkut softat vaan kaatuu hallitsemattomasti jos ei ole riittävästi oikeuksia (--- voisit tsekata sen kaatumisen syyn 'event viewer' -työkalulla (Windowsissa eventvwr.exe)))?
 
yuci
28.12.2014 02:37:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tilanne: Mac Pro koneen vaihto siten, että vanhan koneen kiintolevyt siirrettiin sellaisenaan uuteen.
Cubasen (6.5) toimivuus: Cubase käynnistyy. Voi valita jo äänitetyn tallenteen ja laittaa sen kuunteluun ja kuuntelu lähtee käyntiin, mutta ulkoisesta äänikortista (Fireface UCX (usb)) ei kuulu mitään. Sen ajuria ei myöskään näe Laitteissa valittavana.
 
Ratkaisu?
 
anapena
28.12.2014 12:44:35 (muokattu 28.12.2014 12:59:46)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ootko ladannu ja asentanu driverin?
http://www.rme-audio.de/en_download … nt/downloads/en_downloads_driver_uc
F4 painamalla pääset aktivoimaan ja valitsemaan inputteja ja outputteja.
Mutta toki sen driverin ja kortin pitäisi näkyä siellä Device-osastossa.
Olikos Cubasen Help-osastossa sitä manuaalia?
Tai sitten Cubase pitää mahdollisesti päivittää uudempaan? Cubase 6.5.5 on olemassa. Mikähän käyttis sulla on?
 
Istu ja pala!
yuci
28.12.2014 13:26:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

anapena: Ootko ladannu ja asentanu driverin?
http://www.rme-audio.de/en_download … nt/downloads/en_downloads_driver_uc
F4 painamalla pääset aktivoimaan ja valitsemaan inputteja ja outputteja.
Mutta toki sen driverin ja kortin pitäisi näkyä siellä Device-osastossa.
Olikos Cubasen Help-osastossa sitä manuaalia?
Tai sitten Cubase pitää mahdollisesti päivittää uudempaan? Cubase 6.5.5 on olemassa. Mikähän käyttis sulla on?

 
Kiitos ohjeesta ja tuosta linkistä. Ajurin uudelleen asentaminen tehosi ongelmaan.
 
Suski90
31.03.2016 10:56:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Heippa!
 
Tungen tähän ketjuun. Asensin juuri Cubase Pro 8.5. Ei kuulu yhtään mitään. Pykälät kyllä liikkuu mutta en saa kuulumaan. Inputia ei anna laittaa mutta output on kunnossa. Monitori päällä mutta mitään ei kuulu. Mitä teen? :)
 
anapena
01.04.2016 20:53:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Suski90: Heippa!
 
Tungen tähän ketjuun. Asensin juuri Cubase Pro 8.5. Ei kuulu yhtään mitään. Pykälät kyllä liikkuu mutta en saa kuulumaan. Inputia ei anna laittaa mutta output on kunnossa. Monitori päällä mutta mitään ei kuulu. Mitä teen? :)

 
Device setupista haluttu äänikortti ja ajuri päälle. Sen jälkeen paina F4 ja aktivoi se liitäntä, jossa monitori tai äänilähde on kiinni.
 
Istu ja pala!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

» Kirjaudu sisään

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2016, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti