Muusikoiden.net
20.06.2018
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mihin häviää äänitiedostot Garageband 09ssä?
1
imyynona
19.05.2014 21:20:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Elikkä olen tehnyt musaa (Macissä) Garageband 09:llä. Tein eräässä välissä niin, että tein juuri soittamastani biisistä mp3:n (Jako > Vie kappale levylle). Homma onnistui ihan ok.
 
MUTTA!
Kun seuraavan kerran avasin Garagebandin jatkaakseni kyseisen biisin tekemistä, niin ohjelma ilmoittaakin, että se ei löydä kuin pelkät ohjelmistoinstrumenttiraidat. Tulee ilmoitus esim. äänitiedostoa Bass#01.aif ei löytynyt. Siispä sähkökitaralla tai bassolla soitetut raidat kyllä näkyvät, mutta ne ovat ihan tyhjiä (siinä, missä pitäisi olla ääntä lukee vain "tiedostoa ei löydy).
 
Kuka osaa kertoa, mistä ongelma johtuu? Mistä löydän kyseiset äänitiedostot?
 
I3enjam1n
20.05.2014 09:44:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kokeile hakea Spotlightillä tiedostojen nimiä.
Mihin kansioon tallensit projektin alunperin? Ethän ole siirtänyt tai muokannut kansiota tai sen sijaintia?
 
"...the more fragile harmonics can survive in a vacuum tube; where they seem to be eliminated or squashed in a solid state crystal lattice... ...I think that's the best and simplest I can put it." - Howard Alexander Dumble
Velli
20.05.2014 10:58:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kannattaa googlailla tuota ongelmaa. Se on ihan yleinen juttu. Itsellänikin on ollut sama ongelma. Lopetin garagen käytön ja siirryin kokonaan logiciin. Eiköhän tuohon joku ratkaisu kuitenkin löydy.
 
tuomittu
21.05.2014 12:25:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

imyynona: Siispä sähkökitaralla tai bassolla soitetut raidat kyllä näkyvät, mutta ne ovat ihan tyhjiä
 
Kerran on miullekin näin käynyt. Loin uuden raidan ja raahasin "tyhjät" nauhoitukset tälle uudelle raidalle ja pim, olin hypnotisoitu. Eikun siis eivät olleetkaan enää tyhjiä. Joskus on kyllä sitten hävinnyt ihan kokonaan niin, että raidat ovat hävinneet täysin eikä niitä mistään enää löytynyt.
 
imyynona
21.05.2014 19:49:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Velli: Kannattaa googlailla tuota ongelmaa. Se on ihan yleinen juttu. Itsellänikin on ollut sama ongelma. Lopetin garagen käytön ja siirryin kokonaan logiciin. Eiköhän tuohon joku ratkaisu kuitenkin löydy.
 
Moni tuntuu valittavan samaa ongelmaa, mutta en kyllä viestiketjuista löytänyt ratkaisua asiaan. Vaikuttaisi, että kyseessä on Garagebandin bugi, jotka Apple ei ole korjannut - mikäli ymmärsin oikein. Ja jos näin on, niin Applen toiminta tuntuu käsittämättömältä!
 
TOIVOTTAVASTI olen ymmärtänyt väärin. Eli edelleen ratkaisuja otetaan vastaan - eihän tiedostot voi vain hävitä yht'äkkiä!?
 
imyynona
21.05.2014 19:51:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

I3enjam1n: Kokeile hakea Spotlightillä tiedostojen nimiä.
Mihin kansioon tallensit projektin alunperin? Ethän ole siirtänyt tai muokannut kansiota tai sen sijaintia?

 
Projektin tallensin sinne, minne Garageband ne tallentaa. Enkä ole siirtänyt tai muokannut mitään tiedostoja. Tosin, kun tallensin biisini mp3:muodossa, tallensin sen eri kansioon. Mutta sillä ei pitäisi olla mitään merkitystä asian kannalta...
 
Velli
22.05.2014 01:56:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuossa oli muistaakseni joku sellainen ongelma, että aina tallentaessa (cmd+s) audioraidat hävisivät. Muistaakseni GB ei poistanut audiotiedostoja, vaan siirsi ne jonnekin väärään paikkaan. Sen vuoksi audiotiedostot katosivat projektista. Pahoittelut kun en tämän tarkemmin muista tuota ongelmaa. Siitä on jo pari vuotta, kun tuon kanssa itse pähkäilin. Kannattaa selvittää onko ongelma korjattu GB:n uudempaan versioon. Sehän ei ole kovin kalliskaan. Toisaalta en kokisi huonoa omaatuntoa waretetustakaan päivityksestä, jos Apple kerran suhtautuu vanhan version ongelmaan noin ylimalkaisesti.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti