Muusikoiden.net
24.06.2018
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Aivan naurettavaa noisea nauhottaessa.
1
Kraz
24.04.2014 14:01:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En tiedä länttäsinkö tämän nyt oikeaan keskustelualueeseen.
 
Eli ongelmana on ihan jäätävä häiriöääni ja koitan selittää mahdollisimman hyvin asian ja jos joku velho täältä löytyy joka tähän osaa kertoa ratkaisun ni huh huh!
 
Nauhoittelen line 6 ux1 boxin (aikaisempien kanssa oli täysin sama ongelma) kanssa ja välittömästi kun lyön lineen piuhan kines niin häiriö syntyy.. oli plugi sitten kiinni kitarassa tai ei.
Häiriö on sen verran iso että pyörii tuossa -15db kun kitaran desit -3db joten ei ole kyse vain pikku surinasta taustalla.
Koskettaminen plugiin vähentää hyvin vähän häiriötä ja kitaran ulostulon maadotuspiuhakin näyttää olevan paikallaan.
Jos lasken vahvistimen säröä niin häiriön vola laskee sitä mukaa.
Olen kolunnut kaikki kämpän pistorasiat ja laitteet läpi ilman mitään tulosta.
 
Olen löytänyt "ratkaisun" miten saan täysin tuon häiriön pois mutta en juma***** voi tällä tyylillä kauan vuodesta toiseen jatkaa:
Antennijohto seinästä telkkariin (telkkarissa täytyy olla virta muttei tarvi olla päällä), s-video telkkarista näytönohjaimeen.
 
Elikkäst en voi edes käyttää uusia näyttiksiä kun niissä ei tota hiton s-videota ole ja täytyy pitää tollasta 500kilon töllöä vuodesta 99 koska siinä on s-video paikka.
 
Mjooh.. eli jos siellä joku älykäs kaiffari osaa tän ratkasta ni itken varmaan onnesta!
 
Krice
24.04.2014 15:06:25
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kraz: Nauhoittelen line 6 ux1 boxin (aikaisempien kanssa oli täysin sama ongelma) kanssa ja välittömästi kun lyön lineen piuhan
 
Onko kitara line in -liitännässä vai siinä edessä kitaralle tarkoitetussa reiässä?
 
Kraz
24.04.2014 15:28:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Onko kitara line in -liitännässä vai siinä edessä kitaralle tarkoitetussa reiässä?
 
Se on siinä instrument holes eli mis vissiin pitääkin.
 
phiit
24.04.2014 21:47:46 (muokattu 24.04.2014 21:49:17)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ootko kokeillu eri tietokoneella ettei esim usb portti tai emo ole vaan paskana? Tosin toi sun häiriöpoisto menetelmä vähän vesittää tän idean :)
 
jPekka
24.04.2014 22:30:09
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko telkkari - tai mikään muu telkkarissa kiinni oleva laite, digiboksi tms. - muuten kiinni tietokoneessa tai missään tietokoneessa kiinni olevassa laitteessa? Kuulostaa siltä, että systeemissä on kaksi erilaista maapotentiaalia, ja niiden välillä sitten kulkee virta.
 
Itselläni oli toistakymmentä vuotta sitten samanlainen ongelma, ja kesti hyvän tovin ennen kuin keksin, missä vika: tietokoneen äänikortti oli kytketty stereovahvistimeen (ja sitä kautta kaiuttimiin), ja samaisessa stereovahvistimessa oli kiinni myös viritin radionkuuntelua varten. No, virittimestä lähti johto myös antenniliitäntään, eikä siinä muuten mitään, mutta johdossa sattui olemaan jatkopätkän liitos juuri siinä kohtaa kun johto kulki ikkunan alta patterin yli, ja liittimen vaippa - eli antennijohdon maa - sattui koskettamaan metallista patteria... jonka maapotentiaali oli tietenkin erilainen kuin maadoitetun sähköpistorasian maapotentiaali.
 
Jotain tuollaista epäilisin ensimmäiseksi.
 
"Te ette pitäisi Nietzschestä, sir. Hänen filosofiansa on pohjimmiltaan epätervettä."
juha_p
25.04.2014 09:19:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Maadoitushäirion saattaa saada aikaan mm. käyttämällä balansoitua kytkentää (TRS kaapeli) silloin kun se ei ole tuettu soittimessa tai laitteessa johon soitin on piuhalla kytketty. http://www.diyallday.com/how-to-build-a-digital-audio-workstation/
 
Kraz
25.04.2014 10:48:35 (muokattu 25.04.2014 11:00:19)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jPekka: Onko telkkari - tai mikään muu telkkarissa kiinni oleva laite, digiboksi tms. - muuten kiinni tietokoneessa tai missään tietokoneessa kiinni olevassa laitteessa? Kuulostaa siltä, että systeemissä on kaksi erilaista maapotentiaalia, ja niiden välillä sitten kulkee virta.
 
Olen kaikki vermeet repinyt veke. Olen jopa kokeillut ottaa pakastimesta lähtien kaikki sählölaitteet pois kämpästä ja ainoastaan tietokoneessa ollut poweri. Koneessa ei ole mitään muuta kiinni kuin näyttö, hiiri, näppis ja toi line 6 boxi. Boxi on ny usbilla kines ja käytän sitä ulkosena äänikorttina.. sama häiriö oli vaikka käytin pc:n äänikorttia.
 
Tolla mun "fixillä" telkkarissa ei ole mitään ylimäärästä kiinni. Ainoastaan sen virtajohto seinässä, antenni seinästä sen arsessa ja s-video telkusta näytönohjaimeen. Haluis heittää ton tonnikeijun jo kaatopaikalle mut ei vaan voi ku ainut verme millä saan ton häirän suodatettua. :D Sama pätee näytönohjaimeen... roskiskamaa mut ei voi sen s-videon takia.
 
Toisella skeballa en ole kokeillut mut bassolla olen ja ihan samaa touhua.
 
Kraz
25.04.2014 10:50:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

phiit: Ootko kokeillu eri tietokoneella ettei esim usb portti tai emo ole vaan paskana? Tosin toi sun häiriöpoisto menetelmä vähän vesittää tän idean :)
 
Sama ongelma ollut eri tietokoneilla eli tuskin kaikissa ollut portit ja emo paskana. Ja jeps.. toi antenni tsydemi vähän vesittää mut ehkä antaa myös jotain vinkkiä missä vika jota ite en vaa tajua.
 
Kraz
25.04.2014 10:54:15 (muokattu 25.04.2014 10:55:10)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

juha_p: Maadoitushäirion saattaa saada aikaan mm. käyttämällä balansoitua kytkentää (TRS kaapeli) silloin kun se ei ole tuettu soittimessa tai laitteessa johon soitin on piuhalla kytketty. http://www.diyallday.com/how-to-build-a-digital-audio-workstation/
 
Eli jos vaihtaisin ton mono plugarin tohon stereoon ni häiriö voi poistua? Muistelisin et useita vuosia sitten pukkas olee päinvastanen vaikutus mut kokeilen! Täytyy vaan hakea piuha testiin.
 
Eikun taisit just tarkoittaa et se aiheuttaa sen häirän. :)
Ei ole tosta sitten kiinni.
 
Kraz
25.04.2014 12:35:30 (muokattu 25.04.2014 12:58:00)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ongelman ydin selvisi! Soitin ammattikorkeakoulun sähköpuolen opettajalle ja hän osasi kertoa muutaman asian tuon antennijohdon perusteella.
Kyl noit guruja tarvitaan.
Ottaa huomioon sen et olen soittanut sähkölaitoksiin, useille sähköasentajille, kirjoittanut foorumeille ja tonkinut foorumeita useita vuosia ja apu löytyi koulun opettajalta!
 
Olin kokeillut eri pistorasioita kämpässä ja hän kehoitti kokeilemaan kylpyhuoneen. Ongelma hävisi. Ei pätkääkään häiriötä.
Nyt täytyy soittaa vain taloyhtiölle ja hoitaa joku nollaamaan yks pistorasia olkkarista. Ite en moiseen ryhdy.
 
Laitoin tämän resultin tänne jos vaikka joku raukka joskus kärsii samasta ongelmasta!
 
Kiitos kaikille jotka koittivat olla avuksi ja hyvää kevättä!
 
Ps. Nyt lentää töllö ja toi antiikin aikanen näyttis mäkeen. :)
 
Arkka
25.04.2014 14:06:13
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kraz: Nyt täytyy soittaa vain taloyhtiölle ja hoitaa joku nollaamaan yks pistorasia olkkarista. Ite en moiseen ryhdy.
 
Huomaa sitten, että pitää maadoittaa kerralla kaikki samassa tilassa olevat pistorasiat. Ja tota odotellessa, älä käytä yhtäaikaa olkkarin ja kylppärin pistorasioissa olevia laitteita. Vedä vaikka kaikki sieltä kylppäristä.
 
Jos maadoittamattomassa olevan laitteen eristys on huono ja virta kulkee runkoon, ja samalla kosket siihen ja maadoitetussa pistorasiassa olevaan laitteeseen, saat tällin.
 
Kraz
25.04.2014 16:00:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jeps. Saas nähä mitä ne hommasta kehtaa nyhdätä.. kysyin alustavasti ja ne totes "voi mennä 3-4 tuntia jos tutkitaan tilannetta". Ja herroilla on 60e+ tuntiliksa. Kallis surina :D
 
Kalmo
25.04.2014 20:17:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos olkkarissa on useita pistorasioita, niin vain yhden maadoittaminen voi olla myös laitonta, koska se voi käydä hengen päälle. Siinä on muistaakseni joku metrimäärä, kuinka lähellä maadoitettu pistorasia saa olla maadoittamatonta rasiaa tai kiinteää laitetta (esim. valaisinta).
Törmäsin kysymykseen olkkarin lamppua uusittaessa.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
phiit
26.04.2014 18:03:24 (muokattu 26.04.2014 18:03:43)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kraz: Jeps. Saas nähä mitä ne hommasta kehtaa nyhdätä.. kysyin alustavasti ja ne totes "voi mennä 3-4 tuntia jos tutkitaan tilannetta". Ja herroilla on 60e+ tuntiliksa. Kallis surina :D
 
Pieni hinta kuitenkin verrattaen jos viallinen pistoke läväyttää sormille..
 
PeteSq
27.04.2014 08:10:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ilmeisesti lain mukaan taloyhtiö vastaa sähkötaulusta ja johdoista verkon päähän asti. Osakas taas vastaa kytkimistä, pistorasioista ja säätimistä. Eli yhtiö korjaa kustannuksellaan sähkötaulusta verkon päähän asti, päätelaite on osakkaan kunnossapitovastuulla.
 
Kannattanee siis vastuun ja kustannusten suhteen ensin jutella huollon tai isännöitsijän kanssa.
 
timobass
06.05.2014 20:09:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Väittäisin taloyhtiön piikkiin menevän kustannukset, jos tuonkaltainen ongelma on kyseesä.
 
Kalmo
06.05.2014 20:25:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PeteSq: Ilmeisesti lain mukaan taloyhtiö vastaa sähkötaulusta ja johdoista verkon päähän asti. Osakas taas vastaa kytkimistä, pistorasioista ja säätimistä. Eli yhtiö korjaa kustannuksellaan sähkötaulusta verkon päähän asti, päätelaite on osakkaan kunnossapitovastuulla.
 
Kannattanee siis vastuun ja kustannusten suhteen ensin jutella huollon tai isännöitsijän kanssa.

 
Jos kysymyksessä ei ole virheellinen sähköasennus, niin eiköhän kaikki jää asukkaan piikkiin. On ihan tavallista, että sähköistä aiheutuu hurinoita, vaikka ne on vedetty rakennusaikansa asetusten mukaan.
 
Jos häiriö häviää kylppärin maadoitettua rasiaa käytettäessä, ei se tarkoita, että asunnon maadoittamattomissa asennuksissa on varsinaista virhettä.
 
Entisessä paikassa itseltäni hävisi aikoinaan jotakuinkin kaikki häiröt, rutinat ja räksähdykset, kun jääkaappi vaihdettiin. Tilanne oli sama: suurin osa asunnon pistorasioista oli maadoittamattomia. Pyykinpesukone tai astianpesukone voi niinikään olla syypää.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
miffe
07.05.2014 06:34:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kalmo: Entisessä paikassa itseltäni hävisi aikoinaan jotakuinkin kaikki häiröt, rutinat ja räksähdykset, kun jääkaappi vaihdettiin. Tilanne oli sama: suurin osa asunnon pistorasioista oli maadoittamattomia. Pyykinpesukone tai astianpesukone voi niinikään olla syypää.
 
HVAC, sähkömoottorit ja kaikkien noiden virtalähteiden kuristimet aiheuttavat sähköverkkoon korkeataajuuksista häiriötä sivutuotteena paluupostissa.
 
entinen turkulainen
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti