Muusikoiden.net
22.05.2018
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: EZdrummer 2 ilmestyy 6.5.2014
1 2 3
Mrezzye
19.04.2014 16:55:03
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse laitoin jo upgrade -tilauksen vetämään. Liekö sitten 79€ väärti tuo päivitys, mutta ihan mielenkiintoisia uusia toimintoja tuosta näyttää löytyvän. Katsellaan ja ihmetellään..
 
https://www.toontrack.com/news.asp?id=285
 
https://www.toontrack.com/products.asp?item=242
 
Jos eläimiä ei ole tarkoitettu syötäväksi, niin miksi ihmeessä ne sitten on tehty ruoasta???
CHAOSWEAVER
Moyhiss
19.04.2014 18:31:44 (muokattu 19.04.2014 18:33:11)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

On tullut vuosien saatossa hankittua Superior Drummer, MF, EZX Metal Machine ja Metal. Päätin tuon EZDrummerinkin hankkia pari viikkoo sitten oikeastaan halvan hinnan (49e) ja uusien sämplejen takia mitä pitäis olla ihan mukava määrä. Toi uus skini on kieltämättä nätti.
 
Luulen että monet noista uudistuksista jää itsellä aika vähälle käytölle. Mieluummin naputtelen ne kompit piano rolliin ihan alusta alkaen ja enkä valmis presettienkään ystävä ole. Ehkä johonkin pikajameihin noi toimii.
 
Triskal
20.04.2014 10:37:03 (muokattu 20.04.2014 10:37:39)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kovaa on kilpailu. Tänään nimittäin tipahti postilaatikkoon ilmoitus siitä, että Addictive Drumsista tulee myös ensi kuussa 2-versio.
 
Noh, itse käytän NI:n Studio Drummeria.
 
http://simonj.fi | http://etappi.org | kalamies#33 >-)))>
pmantyne
28.04.2014 12:38:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuo päivitysversio on ennakkomyynnissä hintaan 69€ tuolla www.musasofta.fi -verkkokaupassa.
 
Janus
28.04.2014 21:11:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

pmantyne: Tuo päivitysversio on ennakkomyynnissä hintaan 69€ tuolla www.musasofta.fi -verkkokaupassa.
 
Hyvä Petri. Kannattaisiko harkita mainostilan ostamista yrityksellenne tuolta ylälaidan banneripaikalta?
 
JPQ
29.04.2014 23:56:15
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Te jotka olette ostaneeet kertokaahan sitten kun saatte mitä uutta ?
ps. kittien sekoitus tais olla yksi ja en heti itse ryntää ostamaan tarvitsen muuta musan saralla jos vain musa jutuista puhutaan.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
Torniojaws
03.05.2014 18:20:41
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Menee kyllä vähän tarkoitus ohi tältä julkaisulta? Jos se on muuten sama kuin edellinen, mutta yksi uusi kitti, niin miksei sitä julkaistu vain expansionina kuten kaikki aiemmat?
 
Superior Drummer 3.0:a odotellessa... Mutta tuo Addictive Drums 2 vois olla kyllä aika kiinnostava. Kokonaisuutena itselle on iskenyt enemmän AD:n rumpusoundi, joskin rajattu peltien määrä vähän sutii vastaan, kun pitää ladata 2 instanssia.
 
Vortech Industrial Metal, uusi levy The Occlusion julkaistu 6.2.2014!
Boltsa
03.05.2014 18:53:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Torniojaws: Menee kyllä vähän tarkoitus ohi tältä julkaisulta? Jos se on muuten sama kuin edellinen, mutta yksi uusi kitti, niin miksei sitä julkaistu vain expansionina kuten kaikki aiemmat?
 
Superior Drummer 3.0:a odotellessa... Mutta tuo Addictive Drums 2 vois olla kyllä aika kiinnostava. Kokonaisuutena itselle on iskenyt enemmän AD:n rumpusoundi, joskin rajattu peltien määrä vähän sutii vastaan, kun pitää ladata 2 instanssia.

 
Oli tuossa uutena ainakin se "komppien tunnistaminen" eli isket suurinpiirtein miten haluaisit vaikka virpan ja basarin kulkevan ja se ehdottaa sitten komppeja, jotka mätsää siihen näpyttämään. Samaten se ehdottaa siihen soveltuvia fillejä ja vaikka kertsin komppia (ja tokihan niitä pystyi sitten muokkaamaan vapaasti). Niitä voi sitten iskeä peräperään samalla tavalla kun muitakin valmiita komppeja eli kai sen idea on nopeuttaa biisintekijän hommaa kun tulee niitä komppiehdotuksia valmiina.
 
https://www.youtube.com/watch?v=YEJH3WM6Oz8 tuossa oli aika kattava esittely tuosta ominaisuudesta.
 
Boltsa
Triskal
04.05.2014 09:42:34
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juu, ja sit siinä on se less/more (is more) -säätöpyörä ja kaikkea muuta. Ihan mielenkiintoisia innovaatioita, jotka periaattessa vois toimia hyvin livenä jossain one-man-band-settauksessa tms.
 
http://simonj.fi | http://etappi.org | kalamies#33 >-)))>
JPQ
06.05.2014 17:27:11
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ja olikos se niin myös että gui parempi tarkoille näytöille?
kun vanhan gui vähän pieni ehkä jo nykyään.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
pmantyne
08.05.2014 21:51:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Betatestaajana olen testaillut uutta versiota jo muutaman viikon.
 
Softa on kirjoitettu täysin uusiksi ja ero ykkösversioon on mielestäni aika iso. Komppien löytäminen on paljon helpompaa uusien hakutoimintojen ansiosta ja komppeja pääsee itse helposti muokkaamaan soittotyylieditorin avulla. Kompista on helppo siirtää vaikkapa haikkakäsi lattiatomille tai komppipellille jne.
 
Ulkoasu on paljon modernimpi ja mikseri on kehittyneempi. Biisien rumpuraidat voi myös koostaa suoraan softan sisällä ja softa toimii myös standalone -versiona. Nyt valmiin rumpuraidan voi eksportata myös wav-tiedostona mihin tahansa audiosekkariin tai vaikka iPadin Garagebandiin.
 
Myös kaikki EZX-laajennukset päivittyvät tuon pääohjelman päivityksen myötä uuteen raikkaampaan ulkoasuun. Esimerkiksi aiemmin aika tylsännäköinen Electronic EZX-laajennuskitti näyttää nyt Rollen isolta sähkörumpusetiltä varustettuna Octapadeillä jne. Hieno softa!
 
-septimisti-
26.05.2014 09:33:19 (muokattu 26.05.2014 09:38:19)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Torniojaws:...Superior Drummer 3.0:a odotellessa... Mutta tuo Addictive Drums 2 vois olla kyllä aika kiinnostava. Kokonaisuutena itselle on iskenyt enemmän AD:n rumpusoundi, joskin rajattu peltien määrä vähän sutii vastaan, kun pitää ladata 2 instanssia.
 
Nyt on testattu sekä EZ2 että AD2 ja ennestään toki SD2.
 
Vaatimaton mielipiteeni on, että kaikki kolme ohjelmaa ovat toisistaan riippumatta arvioituna suorastaan surkeita virityksiä ja olen ihan saatanan pettynyt etenkin tähän uuteen AD kakkoseen, jolta odotin paljon.
 
Subjektiivinen lähtökohta tälle on se, että yksikään ko. pömpeleistä ei tuota suoraan laatikosta (eikä SD2 edes MF paketin kanssa) sellaista saundia, ettenkö haluaisi isolla kädellä sitä muokata erinäisin menetelmin. Yksikään näistä ohjelmista ei kuitenkaan vastaa edes perustasolla meikäläisen tarpeisiin ilman valtavaa ylimääräistä säätämistä ja usean yht'aikaisen ohjelman avaamista.
 
En pidä ollenkaan kohtuuttomana ajatuksena sitä, että haluaisin lähettä esimerkiksi virvelin lähimikkiensaundit kanavalle 1, virvelin huonemikkisaundin kanavalle 2, lattiatomin lähimikkisaundin kanavalle 3 ja lattiatomin huonemikkisaundin kanavalle 4 jne. jne. ja prosessoida sitten daw-softani mikserissä ko. kanavat ihan mieleni mukaan.
 
Mikään näistä kolmesta softasta ei kuitenkaan anna mun tehdä tätä perusjuttua, vaan jokainen haluaa väkisin lähettää yhdelle ainoalle "huonemikrofonikanavalle" (SD:ssä niitä on toki useita erilaisia) jokaisen kilkittimen yht'aikaa. Tosielämässähän se mikrofoni nyt tietysti kuulee joka paukuttimen, mutta tässä ihme rajoituksessa ei ole tippaakaan järkeä virtuaalisessa rumpusamplesoftassa. Millaiset saatanan sadomasokisti puristipellet näitä softia tekevät?
 
Toinen juttu on erilaisten saundien latominen päällekkäin. Mikään ei ole hienompaa, kuin hakea sitä juuri oikeaa virveli- tai basarisaundia laittamalla pinoon pari kolme erilaista tööttäystä. EZ2 ei anna tähän mitään mahdollisuuksia, SD2:ssa se on jotenkuten mahdollista, mutta helvetin työlästä ja epäkäytännöllistä ja saundivalikoima on rajattu niihin peruskumautuksiin, eikä mukana ole tähän tarkoitukseen tehtyjä elektronisia sampleja laisinkaan. AD2:ssa esim näitä elektronisia "trigger"-sampleja ym. kohinapommeja on muutama kipale ja niiden linkittäminen soimaan yhtäaikaa esimerkiksi virvelin kanssa on helppoa & kätevää, mutta siinä on näille ainoastaan 3 (kolme) paikkaa. Järkyttävää!
 
Nopeita muita plussia ja miinuksia jokaisesta softasta
 
EZ2
 
+ Mun korvaan parhaat saundit suoraan laatikosta.
+ Uudet midiominaisuudet ja komppihommat on varmaan ihan kivoja
- Äärettömän rajalliset muokkausominaisuudet, soundit valmiiksi eniten prosessoituja (ja siksi ne kuulostavatkin suoraan laatikosta parhailta (taitaisivat kuulostaa muutenkin))
- Kuulostat samalta kuin naapurisi.
- Toontrackin haake-fetissi.
 
AD2
 
+ Mun mielestä näillä on aina ollut parhaat valmiit komppihommat. Niissä on järkeä ja ne on paljon useammin käytännöllisempiä sekä yksinkertaisesti siistimpiä kuin Toontrackin vastaavat.
+ Softan sisäiset muokkausominaisuudet (ei lasketa em. valtavia puutteita) ovat oikein kivan tuntuisia ja ne on kivasti yhdellä sivulla)
+ Demo
- Käyttöliittymän uudet sivut ovat turhia ja typeriä
- Paskat soundit. Joku voi tietysti tietynlaisesta yleisestä tunkkaisuudesta tykätä, mutta etenkin pellit ja etenkin haitsut ovat yksiselitteisesti surkeita.
 
SD2
 
+ Kohtalaisen hyvät ns. raakasoundit. Makukysymys, mutta valikoima ja toteutus ei Avatarissa ihan itseäni tyydytä (eikä tyydytä MF:ssäkään) mutta varsinkin pellit ovat ihan järkyttävän hyvät.
+ Laajennettavissa oikeasti laadukkailla ja isoilla kirjastoilla
+ Mikseri efekteineen
- Paska käyttöliittymä ml. mikseri efekteineen
- Toontrackin haake-fetissi.
 
Superior Drummer kolmosta odotellessa siis.
 
Avattu huone kaikille tampereen m.nettiläisille. Liity ihmeessä Linkki.
Triskal
26.05.2014 12:45:57
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oletko kokeillut Slaten rumpusampleria? Miten se mahtaisi vastata vaatimuksiisi?
 
http://simonj.fi | http://etappi.org | kalamies#33 >-)))>
Antti1
26.05.2014 13:01:18 (muokattu 26.05.2014 13:03:03)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Triskal: Oletko kokeillut Slaten rumpusampleria? Miten se mahtaisi vastata vaatimuksiisi?
 
No ainakin saa ujutettua vielä softan omien lisäksi ainakin omaa 32 samplea joukkoon. Lisäksi siinä saa kyllä tehtyä noita lähtöjä ihan rajattomasti, mutta ambiensseja ei saa kyllä reititettyä tietääkseni rumpukohtaisesti mihinkään.
 
E: Itseasiassa saa näköjään noi overheadin ja tilamikin vuodotkin reititettyä ihan mihin haluaa. Soundit sit on tietty makuasia, mutta mulle toimii.
 
"NYT ÄMMÄ KELLOT LYÖ!" Hevimusaa vuodelta 2014
JoeHans
26.05.2014 21:32:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-septimisti-:
Toinen juttu on erilaisten saundien latominen päällekkäin. Mikään ei ole hienompaa, kuin hakea sitä juuri oikeaa virveli- tai basarisaundia laittamalla pinoon pari kolme erilaista tööttäystä. EZ2 ei anna tähän mitään mahdollisuuksia..

 
Ezdrummer2:ssahan on tuo midi out. Eikös tuon avulla onnistuisi suht helposti tuo samplejen blendailu?
Antti1
26.05.2014 21:35:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JoeHans: Ezdrummer2:ssahan on tuo midi out. Eikös tuon avulla onnistuisi suht helposti tuo samplejen blendailu?
 
Eihän sitä midiä tarvii sieltä plugarin kautta kierrättää, sen mididatan voi kopioida tai reitittää vaikka sadalle raidalle softassa muutenkin. Toki jos toi osaa arpoa jonkinlaisen humanizer-algoritmin avulla aidomman kuuloista soittoa, niin sit kannattaa tottakai tehdä niin.
 
Tietty on vähän kurjaa joutua tekemään älyttömän massiivisia raitamääriä pelkän softarummun takia, että sikäli yhdellä plugarilla selviäminen olisi varsin miellyttävä ominaisuus. Niihin erikseen reititettyihin raitoihinkin varmaan tulee ihan tarpeeksi vielä prosessointia perään, joten voi alkaa jo nykykoneetkin kyykkäilemään täydellä projektilla.
 
"NYT ÄMMÄ KELLOT LYÖ!" Hevimusaa vuodelta 2014
Janus
26.05.2014 21:47:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse hotsittaisi ehkä kuitenkin seuraavaksi testata tätä http://8dio.com/instrument/zeus-drummer/ EZD:n mideillä käskyttäen (Logicissa vaatinee jonkunlaisen templaten virkkaamisen). Onko kellään kokemusta Zeuksesta, tai topicin hengessä peräti EZD 2:een päittäin verraten?
 
Topiello
29.05.2014 18:22:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miten tuolla rumpuraidan teko käytännössä tapahtuu? Voiko iskuja sijoitella pattern-tyylisesti vai voiko soitella näppäimistöllä reaaliaikaisesti?
 
h.e.k.a
31.05.2014 11:04:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-septimisti-: Nyt on testattu sekä EZ2 että AD2 ja ennestään toki SD2.
 
Vaatimaton mielipiteeni on, että kaikki kolme ohjelmaa ovat toisistaan riippumatta arvioituna suorastaan surkeita virityksiä...
 
Yksikään näistä ohjelmista ei kuitenkaan vastaa edes perustasolla meikäläisen tarpeisiin.. En pidä ollenkaan kohtuuttomana ajatuksena sitä, että haluaisin lähettää esimerkiksi virvelin huonemikkisaundin kanavalle 2 ja lattiatomin huonemikkisaundin kanavalle 4 jne. jne. ja prosessoida sitten daw-softani mikserissä ko. kanavat ihan mieleni mukaan. Toinen juttu on erilaisten saundien latominen päällekkäin. EZ2 ei anna tähän mitään mahdollisuuksia... Järkyttävää!

 
Mielenkiintoista analyysiä, olen itse ehkä hieman eri tavoitteella liikenteessä tuon EZDrummer 2:n kanssa. Pääsoittimeni on siis kitara, ja hommasin EZD2:n lähinnä rumpalin korvikkeeksi biisi-ideoiden työstämistä varten. Olimme meidän laulaja-basistin kanssa vastikään työstämässä mökillä muutamia biisejä, ja tuolla tuli käytännössä ensimmäisen kerran kunnolla testattua kyseistä rumpusoftaa. Olimme molemmat kovin vaikuttuneita käytön helppoudesta, tap2find-toiminnolla löytyi välillä suoraan ihan toimiva luuppi, näitä oli helppo muokata esim. power hand-valinnalla, ja tarvittaessa tuli vedettyä perusrytmi PadKontrolilla sisään ja sitten tehdä pientä muokkausta suoraan Logicissa. Soundien hienosäätö sekä kanavien balanssit mikserissä olivat kovin suoraviivaisia, ja kokonaisuudessaan EZD2 toimi meidän käytössä erittäin hyvin.
 
Voin hyvin uskoa, ettei esimerkiksi EZD2 taivu noihin mainitsemiisi tarpeisiin, joita suoraan sanottuna en kyllä osaa kaivatakaan. Olen ehkä hieman perinteisemmällä linjalla ajatellen rumpuraidan koostamista ja haen tuolla siis oikean rumpalin soitannan tyyppistä settiä (en viisikätistä rumpalia useine virveleineen) ja realistista fyysistä mallia (tilamikki on tilamikki, ja rummut ovat usein yhdessä tilassa), ja tällaiseen käyttöön tuo EZD2 taitaa olla enemmän suunniteltukin.
 
"isi, katso, tuo yksi kitara on ihan rikki!" - 3v. tytär DLX-musicin kitaraosastolla kommentoi Jacksonin RR3:sta...
Vilhelmus
31.05.2014 14:00:46 (muokattu 31.05.2014 14:01:25)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aihetta sivuten: nyt olisi haussa sopiva ohjelma. Ei ole vielä tullut vastaan. Pitäisi saada hyvät perussettisoundit tarpeeksi monilla sampleilla. Ei monia settejä, ei valmiita grooveja, ei turhuuksia. Mahdollisimman kevyesti pyörivä, tietty. Ideoita? Saa maksaakin, tietty.
 
e: tietty multichannel output -meiningillä.
 
Jäätävä mänkkinen.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti