Muusikoiden.net
26.05.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: onko rahalle vastinetta?? Acer Aspire E series
1 2
Jamawala
23.03.2014 02:52:33
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.gigantti.fi/product/tiet … cer-aspire-e-series-17-3-kannettava
 
Olisiko tuo hyvä musiikin teko(äänitys/miksaus)kone (soittimet kiinni koneeseen ja sillä selvä)
Eli Irigillä kiinni compuuterin ääni-sisääntuloon ja Reaperilla tai audacityllä nauhalle.
 
Ja myös suht.hyvä pelaamiseen esim. Minecraft, CS, TF2, Far Cry I (ja näitä muitakin vähä vanhempia pelejä, uusista en niin välitä, ehkä Battlefield 2kin kuuluisi myös listaan) :)
 
Mielestäni mitä noita vertailin niin tuo oli ihan hyvä. (no sempä takia kirjoitan tämän klo 3 yöllä, kun jokaisesta tietokoneesta joudun jokaisen osan lukemaan erikseen, kun en tiedä hevonv**tuakaan näistä :) ja näin päätin vielä kysyä täältä ennen kuin rahat menee Gigamiehille)
 
Ja bonus kysymys joka meillä kotona mietityttää:
 
Tuleeko parempi laatuinen ääni jos äänittää mikillä comboa/kaappia, kuin että laittaisi piuhan vahvistimesta suoraan mikseriin/tietokoneeseen?
Kitaroinista kyse :)
 
zak69
23.03.2014 09:38:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä mä jättäisin tommosen vanhentuneen muoviläpyskän ihan sinne kauppaan, ainakin tolla hinnalla. Acer muutenkaan ikinä ole oikein vakuuttanut.
Tekisi mieli sanoa että osta ennemmin tuolla rahalla joku oikeasti laadukas käytettynä, mutta jos sen pitää olla uusi niin sitten sen pitää olla :)
 
Case on aina niin tapauskohtainen juttu...
Jamawala
23.03.2014 10:50:21
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Käyttöikä pitäis olla melkosen pitkä... Ainakin 4-5vuotta :)
 
ganesha
23.03.2014 10:56:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Acer on vähän sellainen tietokoneiden Behringer; eivät ne automaattisesti hajoa kun takuu loppuu, mutta jos oikein hyvä tuuri käy, laite on takuuhuollossa sen verran tiuhaan ettei sillä koneella oikein ehdi mitään saada aikaiseksi. Eli sellaista lottoamista se on, jos Acerin ostaa.
 
Vahvistinmallinnukset alkavat olla nykyään DAWeissa jo sen verran hyviä, että mikitetty vahvari ei välttämättä ole lähtökohtaisesti parempi soundeiltaan (noh, eihän se ole sitä ennenkään ollut, kun kaikki riippuu vahvarista, mikeistä ja lähtösoundistakin). Toisaalta, kun spedeilee erilaisten mikitysten kanssa, siinä tulee kuin vahingossa oppineeksi kaikenlaista äänittämisen saloista - eli suosittelen.
 
Kalmo
23.03.2014 12:01:50 (muokattu 23.03.2014 12:04:34)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos puhut musan äänittämisestä yleisesti, mukaanlukien laulut, softasynat jne., tarvitset kyllä asiallisen USB-äänikortin.
 
Ja se skittakaapin äänittäminen on tietysti mikistä, huoneesta, äänikortin laadusta, taidoista ja käytetyistä vahvarisimulaatioista kiinni.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
Jamawala
23.03.2014 13:16:56
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noniin... Computerista kun en tiedä niin, mikä olisi hyvä alle 650€ kone noille mainitsemilleni ehdoille?
Ja juu ulkoinen äänikortti ehkä pitäisi sitten ostaa, mutta ystäväni sanoi että tuolla pärjäisi ainakin aluksi. :)
 
Tuo on kyllä jännä että ääni muuttuu niin paljon eri vaihtoehdoista, kun mikittää kaiuttimesta :)
 
X;"perhana hanskat hajos! Pomo, lainaatkos?" C;"Juu... *työvuoro taitaapi loppua, lähdempä kotiin*" C;"Hei Pãerusk! Heitin hanskat naulaa, vedä käteen!"
Krice
23.03.2014 13:24:51
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ganesha: Acer on vähän sellainen tietokoneiden Behringer; eivät ne automaattisesti hajoa kun takuu loppuu, mutta jos oikein hyvä tuuri käy, laite on takuuhuollossa sen verran tiuhaan ettei sillä koneella oikein ehdi mitään saada aikaiseksi.
 
Niin ja onhan niitä huonompiakin vaihtoehtoja kuten Fujitsu-Siemens. Acer on sentään rehellisesti halpa, joten ei edes kannata odottaa mitään ihmeitä. Minulla on pöytä-pc:nä Acer ollut vuoden tai pari ja hyvin se pärisee edelleen. Ei mitään hardware-ongelmia tai muutakaan. Virtalähteen siitä joutui tosin heti vaihtamaan laadukkaampaan ja muovinen koppa resonoi ikävästi, mutta senkin sai kuriin latomalla koneen päälle painavia esineitä.
 
Jamawala
23.03.2014 14:03:16 (muokattu 23.03.2014 14:04:38)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Virtalähteen siitä joutui tosin heti vaihtamaan laadukkaampaan ja muovinen koppa resonoi ikävästi, mutta senkin sai kuriin latomalla koneen päälle painavia esineitä.
 
Läppäristä on vaikea vaihtaa virtalähdettä ja sen päälle on vielä vaikeampaa koota painavia esineitä ^.^
 
X;"perhana hanskat hajos! Pomo, lainaatkos?" C;"Juu... *työvuoro taitaapi loppua, lähdempä kotiin*" C;"Hei Pãerusk! Heitin hanskat naulaa, vedä käteen!"
JPQ
23.03.2014 18:26:01
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Acer jonka olen nähnyt aen näyttö teki väriensä takia silmät kipeäksi 5minuutissa. Todellakin siniset. Muutenkin merkki jota en itse jos tarkoitus tehdä töitä tai rentoutua harkitsisisi.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
SnowCrow
25.03.2014 11:35:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ite en kyllä ikinä ostais Aceria. Ei yhtään hyvää mielikuvaa mulla kyseisen lafkan koneista.
Suosittelen pöytäkoneen hommaamista, paitsi jos tarkotuksena on olla sellanen helposti liikuteltava studio.
 
Niq
25.03.2014 14:47:11 (muokattu 25.03.2014 14:48:35)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

"Acer = halpa = huono". No ei kallis Acer ole halpa, ja yleensä tuppaa menemään niin, että halvat tietokoneet on pääasiassa halpoja ja kalliit kalliita. Vähän niinkun sanois että "Apple on hyvä". Niitäkin on huonoja ja hyviä, halpoja ja kalliita. 400 euron markettiläppäreillä en töitä tekis, mutta mummon verkkopankki-suomi24-ylilauta-m.net akselille riittää kyllä. Vähän sitä suhteellisuudentajua mukaan nyt jätkät. (ja mummot)
 
Krice
25.03.2014 15:58:12
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mutta kalliit tietokoneet ei välttämättä ole hyviä ja päinvastoin halvat huonoja. Ehkä sitten jos kone on poikkeuksellisen kallis tai kasattu itse laatuosista.
 
Kalmo
25.03.2014 16:52:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tietsikoiden perusosien valmistajia on niin vähän, että merkin perusteella ei kovin kummoisia johtopäätöksiä voi tehdä. Laatu maksaa, joten hinta kertoo jo jotain, etenkin jos pystyy päättelemään, mihin se raha on käytetty: Onko laitettu enemmän muistia, eri kovo, vai ehkä jykevämpi runko.
1000 egen Acer on todennäköisesti jotakuinkin yhtä hyvä, kuin minkä tahansa valmistajan 1000 egen läppäri, jossa on samat ominaisuudet.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
mikkojen
26.03.2014 15:01:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on vanha Acerin xp-läppäri toiminut musakoneena 2 gb ram:lla ihan mallikkaasti jo kahdeksatta vuotta. Sen kaverina on keikkunut Line6 Toneport (nyk. Pod Studio) UX1 kitarointia ja laulua varten sekä usb-kiippari synahommia varten. Muutoin käytössä on lähinnä vst-soittimet ja työkaluina Cubase & Reaper. Ja hyvin pelittää edelleen. Sitten kun tulee vaihdon aika, pitänee vaihtaa äänikorttia myöten koko systeemi. Mutta tuo kone onkin ollut koko ajan vain ja ainoastaan musakäytössä eli xp on totaalisen optimoitu musahommiin.
 
Välissä testasin Applenkin käytettyä vaihtoehtoa, mutta se ilo ei kuukautta kauempaa kestänyt kun mbp päätti vetää ittensä sellaiseen saunasolmuun että ei ole sen jälkeen enää eloa siihen paskaan tullut.
 
carpe diem - memento mori
Antti1
26.03.2014 15:12:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla ei oo itse ollut kuin IBM Thinkpad läppärinä, joten ei oo omakohtaista kokemusta, mutta kavereillani ei oo tietääkseni ollut ikinä Acerien kanssa mitään ongelmia, joita ei olisi ollut muilla merkeillä yhtä paljon. Acerin huonous on mun mielestäni yksi näistä nettilegendoista ja edellä on kerrottu siihen jo joitain syitä.
 
"NYT ÄMMÄ KELLOT LYÖ!" Hevimusaa vuodelta 2014
Niq
26.03.2014 15:22:50
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kalmo: 1000 egen Acer on todennäköisesti jotakuinkin yhtä hyvä, kuin minkä tahansa valmistajan 1000 egen läppäri, jossa on samat ominaisuudet.
 
Jep. Se on niin nähty että ensin kötistellään jollain Citymarketista hommatulla 399,- tarjoushilpakkeella ja kirotaan kuinka tää on hanurista. Sit kyllästytään ja ostetaan 1500 euron mäkki ja kehutaan "on tää vaan niin pal parempi kuin peecee". Että kyllä sillä hinnalla vaan merkitystä on. Itse olen tykännyt noista Lenovon yrityskäyttöön suunnatuista laitteista: Rumia, mustia 90-luvun näkösiä vermeitä, kaukana hipster-designistä ja krumeluureista. Mutta kyllä vaan toimii vuodesta toiseen.
 
timobass
26.03.2014 15:37:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ensimmäinen kokemus Acerista on vuodelta 2001. Ostettiin faijalle musakoneeksi kallis, silloin 1300e maksava firewire-läppäri. Ihmeteltiin siinä jonkin aikaa, kun aina muutaman hetken väliajoin tuli äänittäessä "raks", joka näkyi ja kuului softassa. Eikä sitä parantanut mikään. Sama raks kuului, kun kuunteli ihan mitä vaan esim. media playerilla. Laite huoltoon ja kommenttia odottamaan. Meni viikko ja vastaukseksi saatiin se, että on ominaisuus, eikä sitä saa pois. No, onneksi saatiin vielä takuuseen vaihdettua kone Fujitsuun, jolla on (äänitystä ja miksausta) tehty töitä ongelmitta tähän päivään asti.
 
Ehkä ajat ovat muuttuneet. Uskalsin ostaa hupikäyttöön reilu vuosi sitten Gigantti-Acerin ja hyvin on pelittänyt. Musaa siihen en uskalla tunkea mp3:sta hankalammassa muodossa.
 
Summasummarum. Ihan sama se on mikä koneen merkki on, kunhan se vaan pelittää siinä käytössä, johon se on hankittu.
 
Niq
26.03.2014 15:47:24
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

timobass: Ensimmäinen kokemus Acerista on vuodelta 2001. Ostettiin faijalle musakoneeksi kallis, silloin 1300e maksava firewire-läppäri. Ihmeteltiin siinä jonkin aikaa, kun aina muutaman hetken väliajoin tuli äänittäessä "raks", joka näkyi ja kuului softassa. Eikä sitä parantanut mikään.
 
Jep. Tuttu homma. Firewire-bugi, joka johtui tietynmerkkisestä FW-piirisarjasta. Itsehän metsästin pöytäkoneeseen useammankin FW-kortin ennenkuin alkoi sen aikainen vermes toimia. Eipä siinä läppärin kanssa auttanut kuin merkin vaihto tosiaan. Oi niitä aikoja. :P
 
Henri Henri Olavi
26.03.2014 16:33:32 (muokattu 26.03.2014 16:35:28)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Niin ja onhan niitä huonompiakin vaihtoehtoja kuten Fujitsu-Siemens.
 
Sikäli omituinen kommentti, että mulla on vieläkin kakkoskoneena käytössä vuoden 2005 Fujitsu-Siemens. Ostin sen silloin siksi, että siinä on TI:n FW-piiri. Lisäksi siinä on (aikansa) kovin näytönohjain jonka läppäriin sai. Toimii nykyään yhtä hyvin kuin ostettaessa. Oli silloin Top Of The Line-malli ja maksoi karvan alle 2000e. Ei sillä enää tietenkään pyörittele Abletonia hirveen raskaiden plugareiden kanssa, mutta äänityskäyttöön, nettiin, leffoihin ja aikansa pelien pelaamiseen aivan loistava vekotin.
 
Edes tätä yhtä ei ole olemassa.
mikkojen
27.03.2014 09:36:08 (muokattu 27.03.2014 09:36:19)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niq: Jep. Se on niin nähty että ensin kötistellään jollain Citymarketista hommatulla 399,- tarjoushilpakkeella ja kirotaan kuinka tää on hanurista. Sit kyllästytään ja ostetaan 1500 euron mäkki ja kehutaan "on tää vaan niin pal parempi kuin peecee"...
 
Heh, niin totta, niin totta! Plussaa sait tuosta! =)
 
carpe diem - memento mori
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti