Muusikoiden.net
20.04.2018
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Cubase 7 elements ja panorointi.
1
-RT-
14.03.2014 19:39:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei kaikki.
 
Cubase 7 elements on ollut mainio hankinta demojen tekemiseen kotona. Mac book pro, Presonus firestudio project sekä genelecin kaiuttimet löytyy.
 
Asian ydin koskee panorointien tekemistä. Aiemmin käytin SX3:sta, jossa panorointi toimi niinkuin pitää, vasemmalle panoroitu kuuluu vasemmalta ja oikealle panoroitu oikealta, perusjuttu. Tässä seiskan elements-versiossa esim. vasemmalle panoroitu raita jää kuulumaan myös oikealta ja sama toisinpäin. Löytyykö ratkaisu ohjelman asetuksista?
 
Olen yrittänyt jo tutkia asiaa ja löytänyt googlaamalla aiheesta jotain sinne päin, mutta en mitään asiaa ratkaisevaa. Osaako joku kertoa jotain aiheesta? Olisin kovin kiitollinen.
 
anapena
15.03.2014 11:08:10 (muokattu 15.03.2014 11:09:33)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tekeekö se panorointisäädin siis mitään, muuttuuko balanssi ollenkaan?
Koetas painaa perinteistä F4-nappia, ja varmista molempien, left-right-outputtien päällä olo.
 
Istu ja pala!
-Q-
15.03.2014 11:14:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ainakin kutosversiossa oli se 'stereo dual panner' -mode jossa siis voi säätää molempien puolien pannauksen erikseen toisesta riippumatta, mutta tämä pitäisi huomata helposti kun pannausvipujakin on kaksi.
 
Muita äkkiseltään mieleen tulevia (Vilenius, hoho) vaihtoehtoja olis että ääni kuuluukin joltain toiselta raidalta. Esim. joku efektiraita jota ei ole pannattu samalla tavalla? Tai rautapuolella kanavat vuotaa toisiinsa, joko vahingossa tai jonkun ultrastereowidenerdolby-toiminnon ansiosta.
 
Synastikki
15.03.2014 13:20:14
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-Q-: Ainakin kutosversiossa oli se 'stereo dual panner' -mode jossa siis voi säätää molempien puolien pannauksen erikseen toisesta riippumatta, mutta tämä pitäisi huomata helposti kun pannausvipujakin on kaksi.
 
Muita äkkiseltään mieleen tulevia (Vilenius, hoho) vaihtoehtoja olis että ääni kuuluukin joltain toiselta raidalta. Esim. joku efektiraita jota ei ole pannattu samalla tavalla? Tai rautapuolella kanavat vuotaa toisiinsa, joko vahingossa tai jonkun ultrastereowidenerdolby-toiminnon ansiosta.

 
Kannatan tosiaan tarkastamaan tämän dolby-jutun erityisesti, koska itelle iski aika rankka paniikki tossa joku vuosi sitten kun siihen aikaan käytettiin vielä mono-taustanauhoja siten, että oli panoroituna klikki toiselle puolelle ja raita toiselle. Asio-ajureita ja ulkosta korttia käyttäessä ei ollut mitään hätää mutta sitten jostain syystä aloin testiajamaan keikkasettiä iTunesilla sisäänrakennetun kortin läpi ja klikki vuoti molemmille puolille ja paniikki oli valmis. Onneksi tajusin tuon syyn ennenku rupesin mitään suurempia riehumaan sen kanssa.
 
Fear of Keytarnation
-RT-
15.03.2014 13:57:54 (muokattu 15.03.2014 13:59:49)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos kaikille vinkeistä. Tutkin juuri tätä asiaa ja löysin syyn. Firestudio Project - äänikortin asennuksen mukana tulee Universal Control -ohjelma, josta piti erikseen säätää main out -liitännän panoroinnit L/R 100 %. Ne oli oletusasetuksena aivan miten sattuu. Tällä on vaikutus myös muuhun musiikkiin/ääneen joka kulkee kyseisen äänikortin läpi. Ensin piti Presonucsen sivuilta ladata uusin versio Universal Controlista koska se kortin mukana tullut versio ei edes lähtenyt käyntiin. Päivityksen jälkeen no problem.
 
Eli vika ei ollut Cubasen panorointisäätimissä/asetuksissa vaan Firestudio Projectin Universal Controlin säädöissä, joiden korjaamisen jälkeen panoroimalla saa säädettyä L/R balanssia cubasessa.
 
Amatöörin kotikäyttöön miellyttävä laite tuo presonus mutta ihmetyttää nuo oletussäädöt. Aina pitää vähän tutkia :D
 

 
Kiitos.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti