Muusikoiden.net
22.04.2018
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Haussa hyvä ja edullinen ulkoinen äänikortti
1
strandstrand
02.03.2014 17:10:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi,
 
Haen suht. tehokkaaseen pöytäkoneeseen hyvää ja edullista ulkoista äänikorttia (kaiketi USB, vai onko firewire parempi?). En tiedä näistä teknisistä asioista paljon mitään, joten pyytäisin suosituksia.
 
Nykyisessä äänikortissa on siis karmea latenssi, jota ei kerta kaikkiaan saa alennetuksi, mikä onkin myös ensisijainen syy hankkia uusi kortti. Haluan vain saada mahdollisimman pienellä latenssilla äänisignaalin musiikkisoftaan, ja sillä sipuli. En hae mitään ammattilaistason laitetta, eikä esim. sisääntuloja tarvitse olla periaatteessa kuin yksi, mutta tietysti jos kortin taso vaikuttaa äänenlaatuun, niin siitä en haluaisi kauheasti joustaa.
 
Hintaluokasta en osaa sanoa tarkemmin kuin että haussa olisi mahdollisimman edullinen vehje, joka näihin mainitsemiini tarkoituksiin soveltuu erinomaisesti. Kortti pitää hankkia joka tapauksessa, joten sikäli en mitään maksimihintaa tähän voi laittaa. Äänitän lähennä akustisia soittimia ja laulua. Mikserit, mikit ja muu roina löytyy jo valmiiksi, eli nyt haussa oikeastaan vain keino saada signaali tietokoneen musiikkisoftaan ilman nykyisen kortin järjetöntä latenssia. Helppokäyttöisyydestä vielä plussaa.
 
Jos joku osaa suositella hyvää äänikorttia, arvostaisin suuresti!
 
Kalmo
02.03.2014 17:38:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko nykyinen korttisi siis koneen sisäinen, emolevyn äänipiiri, vai ulkoinen kortti, johon ei löydy toimivia ajureita?
 
Periaatteessa mikä hyvänsä USB-äänikortti, jolle on olemassa omat ASIO-ajurit käy.
Isommat merkit, kuten M-Audio, Focusrite, Tascam, Sapphire lienevät kaikki turvallisia valintoja. Jos haluat äänitellä laulua tai vaikka akustista kitaraa kondensaattorimikillä, täytyy kortissa olla phantom power-syöttö, ja kitaran suoraan piuhalla äänittämiseen Hi-Z-kytkin sisääntulossa. Tosin, käsittääkseni nykyään likimain kaikkien korttien sisäänmenossa löytyy vahvistusta kylliksi kitaralle, riippumatta siitä, millä nimityksillä se on merkitty.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti