Muusikoiden.net
23.05.2018
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mikä läppäri?
1 2
Bluesjam
25.11.2013 21:01:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei. Ajatuksena on hankkia läppäri jolla surffailun ohella pystyisi käyttämään myös musiikkisoftaa, VST y.m.
 
Löytyykö järkihinnalla?
Äänikortti lienee pahin pullonkaula?
 
Onko kellään kokemuksia hyvästä/huonosta koneesta?
 
terv. Bluesjam
 
Grugi
25.11.2013 21:39:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Samasta aiheesta löytyy haulla jo satoja keskuteluita, samat asiat pätee edeleen joten hakua käyttöön.
 
The only true wisdom is in knowing you know nothing.
Bluesjam
26.11.2013 10:00:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Grugi: Samasta aiheesta löytyy haulla jo satoja keskuteluita, samat asiat pätee edeleen joten hakua käyttöön.
 
Hei, hausta löysin tällaisen vastauksen tyyppiä ed. mainittuun vastaukseen:
 
Ja olen käyttänyt hakua, ongelmana on vaan että tietokoneet vanhenee. Ja toi toinen saman tyyppinen topicci ei oikein vastaa aihetta.

Eli vaatimukset olisi seuraavat:

Opiskelija-Multimedia-Studio-läppäri

Kannettava tietokone jonka tulisi soveltua normi työskentelyyn, surffailuun, musiikin kuunteluun yms. peruskäyttöön. Mutta sen pitäisi myös olla riitävän tehokas kotistudio hommiin, eli audiota pitäisi pystyä sekä äänittämään (ostan fire wire kortin myöhemmin) että käsittelemään, Vst-instrumetteja/efektejäkin pitäisi jaksaa pyörittää (DKF Superior, Guitarrig2 löytyy niin olis ikävää jos olis tullu turhaan ostettua). Yleensä mulla pyörii koneella noin 8-10 raitaa samaan aikaan, ja efektit/VST-mallinukset päälle. Firewire liitäntä olisi hyvä, ei pakollinen, Samoin TV-kortti. Luotettavuus ja kunnon takuut on myös tärketiä asioita.

Eli normaali käyttö/multimedia+audio työskentely

Kompromisseja näiden ominaisuuksien välillä haetaan siis, olen kyllä varsin pitkäpinnainen tekemään bounssauksia ja välimiksauksia tehojen säästämiseksi.

Hinta mieluiten 1000€ tai alle, ulkoisen äänikortin/kovalevyn yms vehkeiden ei tarvii sisältyä hintaan.

äänikortiksi oon ajatellu jotain tällästa http://www.thomann.de/thoiw3_artike sn=636b9587882e3f768d7dd064ce6a5f19

Ja mieluiten ei Mac:eja
 
Elikkä, mulla aika lailla sama "ongelma", turha ostaa konetta josta tuele vain harmia,
sen takia kysyinkin kokemuksien perusteella konetta.
 
t. Bluesjam
 
Grugi
26.11.2013 11:26:34 (muokattu 26.11.2013 11:45:40)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos koneen budjetti on max. 1000€ niin haet kaupasta koneen joka maksaa tuon verran ja sitten sille budjettiin sopiva audio interface ja kovalevy. Toinen hyvä vaihtoehto on ostaa Mac Book Pro käytettynä mutta ei siitä enempää kun et Mäkkiä halunnut.
 
Toi linkki ei toimi tuohon interfaceen.
 
The only true wisdom is in knowing you know nothing.
Krice
26.11.2013 13:37:00
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Grugi: Jos koneen budjetti on max. 1000€ niin haet kaupasta koneen joka maksaa tuon verran ja
 
Hinta ei ole laadun tae, varsinkaan läppäreissä. Minusta erityisesti läppäreissä pitää ensin lueskella ahkerasti nörttifoorumeita, että tietää mitkä merkit ja mallit on edes etäisesti hyviä. Itsekin tuli ostettua tohkeissaan 700 euron "laadukas" saksalainen läppäri Fujitsu-Siemens enkä ole mitään hankintaa katunut niin paljon kuin sitä. Kauhea romu, surkea kaikinpuolin. Mieluummin ehkä kannattaisi pohtia äänettömän pöytäkoneen rakentamista niin saa samalla isomman monitorin ja kaikki läppärien tyypilliset ongelmat (mm. akun jatkuva lataaminen) ovat pois kuvioista.
 
passe
26.11.2013 23:37:35 (muokattu 27.11.2013 00:07:43)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen myös vähän sitä mieltä että aika nopeasti vanhenevat nämä läppärisuositukset. Luulen, että meitä tekniikalle ei niin vihkiytyneitä on aika paljon. Ja eihän siinä mitään, mutta kun se rahakin aina näyttelee oman osansa, pirulainen. Itsellänikin on jälleen uuden läppärin haku pikkuhiljaa edessä. Heitänpä tähän nyt pientä nettinörtteilyn ja talk of the streets osaston satoa:
 
- Lenovo tai Asus. Vai mites se Sony?
- Intel i7 prosessori
- Ram:ia se 8GB, vaihtoehtoisesti käytetty kone jossa muistin voi päivittää esim. 16 GB:n.
- SSD kovalevy. Mielellään tietysti malli, jossa on jonkin verran talennustilaakin. Vähintään kai se 250 GB. Aika vähän taitaa markettikoneita olla vielä SSD:llä varustettuina myynnissä.
- Windows 7, 64 bittinen
 
Näistä sitten kumpuaa tietysti edelleen lukematon määrä jatkokysymyksiä, tässä niistä jotain:
 
Jäikö jotain tärkeätä mainitsematta? Chipset, emolevy, näytönohjain, virtalähde, jäähdytys...? Tässä kohtaa ahistaa jo aika huolella.
 
Itselläni on suunnilleen sellainen visio että etsin vähän käytetyn Lenovon, jossa on i7 prossu ja johon on helposti päiviteltävissä SSD kovalevy sekä RAM:ia vähintään se 8GB. Mieluummin 16GB. Eikö niin!? Pienen tutkiskelun jälkeen näyttäisi siltä, että hinta asettuu näin kylläkin lähemmäs 1500€:a kuin 1000€:a.
 
Tarkoitukseni ei ollut pölliä keskustelun avaajan ketjua, mutta ronskin rohkeasti arvelin että niin siellä kuin monen muunkin näytön takana mietityttävät nämä samat asiat.
 
E: Pientä tarkennusta. Esim. tässähän olisi moinen ihan uutukaisena.:
 
http://www.verkkokauppa.com/fi/prod … -i7-4500U-8GB-256GB-3G-Windows-7-Pr
 
What say you?
 
"Kauriit nuolee öisin autoja".
Krice
27.11.2013 00:10:15
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

passe: Olen myös vähän sitä mieltä että aika nopeasti vanhenevat nämä läppärisuositukset.
 
Ihan samat ominaisuudet niissä on kuin pöytäkoneissakin ja omista tarpeista kiinni mitä tarvitsee. Peruskoneella pystyy ihan hyvin tekemään musiikkia, se on monesta muustakin asiasta kiinni kuin pelkästään raudan tehosta. Miten hitossa kukaan muka pystyi tekemään 10 vuotta sitten tietokoneilla mitään kun ne oli niin tehottomia? Minusta menee jo vähän älyttömäksi jos perusvaatimus on i7, SSD ja 16Gt muistia, mutta jokainen tavallaan.
 
Pop Corn
27.11.2013 00:13:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hinta ei ole laadun tae, varsinkaan läppäreissä. Minusta erityisesti läppäreissä pitää ensin lueskella ahkerasti nörttifoorumeita, että tietää mitkä merkit ja mallit on edes etäisesti hyviä. Itsekin tuli ostettua tohkeissaan 700 euron "laadukas" saksalainen läppäri Fujitsu-Siemens enkä ole mitään hankintaa katunut niin paljon kuin sitä. Kauhea romu, surkea kaikinpuolin. Mieluummin ehkä kannattaisi pohtia äänettömän pöytäkoneen rakentamista niin saa samalla isomman monitorin ja kaikki läppärien tyypilliset ongelmat (mm. akun jatkuva lataaminen) ovat pois kuvioista.
 
Jepulis, sitä pöytäkonettahan ei tarvitsekaan ladata jatkuvasti kun siinä ei ole sitä akkua, ikävästi kuitenkin kaikki pimenee kun kiskaisee virtajohdon irti. ;) Läppärit nyt tulevat kuitenkin 2-4 tuntia välillä toimeen ilman sähköverkkoyhteyttäkin.
 
"Kauhea romu, surkea kaikinpuolin" - Tämä on juurikin sitä nörttifoorumien yleisintä antia. Näin hienon informatiivisesti perustellaan (yleensä) käyttöjärjestelmä-ideologisia maailmankatsomuksia uusista tuotteista. Niin, ja siihen läppäriin saa kyllä niin ison monitorin myös kiinni mitä lompakko antaa myötä, jos vain video ulostulo löytyy ja yleensä löytyy.
 
No leikki sikseen. On ihan totta että halvoille markettiläppäreillä tuli 2000-luvun lopussa hiukan huono maine, ja se johtuu lähinnä kolmesta seikasta:
 
1) Windows Vistan tullessa markkinoille, monet läppärit olivat aivan liian heikkotehoisia pyörittämään kunnolla uutta tehosyöppöä Vistaa.
 
2) Monet valmistajat ahtoivat koneen valmiiksi täyteen kaikenlaisia turhia esiasennettuja apuohjelmia ja preview-mainos-versioita, jotka käynnistyivät koneen käynnistyessä -> Jo spekseiltään hidas kone hidastui entisestään.
 
3) Jotkut olivat ihan oikeasti "kauheita romuja, surkeita kaikinpuolin", mahdollisimman halvasti tehtyjä.

Asiat ovat onneksi hieman toisin tänään. Kaiken paskan jauhannan lomassa siitä, miten Windows kasissa ei ole sitä startti-nappulaa, monelta nörttifoorumilaiselta on jäänyt autuaasti huomaamatta se kaikkein tärkein seikka, tietokoneita luomiseen ja työntekoon käyttävien kannalta, mikä on: Windows kasi on pirun nopea. Nopeampi jopa mitä XP. Kasin yksi keskeisimpiä suunniteluperiaatteita on ollut se, että prosesseja ei pöyritellä turhaan kaiken aikaa, vaan silloin kun niitä tarvitaan.
 
Ja sitten viimein asiaan. Olet opiskelija, siis tod.näk. liikkuvaa sorttia ja töitäkin pitäisi välillä tehdä edes vähän jos meinaa valmistua. Tämä rajaa kaikki pädit pois, niillä työnteko on nimittäin pirun työlästä. Läppäri on siis ainoa oikea vaihtoehto. 600 - 900 eurolla saat jo mainion läppärin. Hyviä merkkejä on monia, itse käytän ja suosittelen Asusta.
 
En omista, enkä mene takuuseen, mutta tässä esimerkisi olisi sinulle (pikaisen googlauksen perusteella) hyvä kone suurella näytöllä:
 
http://www.netanttila.com/shop/fi/n … -tabletit/asus-a95vj-yz116h-6018584
 
Tämä tekee kaiken sen mitä kerroit tarvitsevasi, ja aika paljon enemmänkin. 8 gigaa rammia, ihan ok tason prossu, teran 7200 rpm kovalevy, usb2 ja 3, hdmi- ja vga-ulostulo, 24 kuukauden takuu...
 
Firewire kannattaa mielestäni unohtaa (ellet välttämättä halua potentiaalisesti suuria ongelmia), sillä hyviä USB-korttejakin on tarjolla, esim tämä:
 
http://www.thomann.de/fi/steinberg_ur22.htm
 
Pitäisi olla tässä luokassa tosi hyvät etuset ja roundtrip-latenssikin jotain 9 ms luokkaa, vakaat ajurit. Kaupan päälle saat Cubase 7 AI:n jolla pääset hyvin alkuun. (ja win 8.1 tuki tottakai on)
 
Tähän päälle ostat vielä laukun ja hiiren, ja kokonaishinta on siinä 900 euron paikkeilla. Jää vielä sulle rahaa tarjota mulle kaljat baarissakin, näin hyvistä ehdotuksista, jos törmätään ;-)
 
Ai niin, unohda se tv-kortti, netistä näkee nykyään useimmat tv-kanavat jo suoranakin.
 
.
Jake...
27.11.2013 01:43:09
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli vaatimukset olisi seuraavat:

Opiskelija-Multimedia-Studio-läppäri

Kannettava tietokone jonka tulisi soveltua normi työskentelyyn, surffailuun, musiikin kuunteluun yms. peruskäyttöön. Mutta sen pitäisi myös olla riitävän tehokas kotistudio hommiin, eli audiota pitäisi pystyä sekä äänittämään (ostan fire wire kortin myöhemmin) että käsittelemään, Vst-instrumetteja/efektejäkin pitäisi jaksaa pyörittää (DKF Superior, Guitarrig2 löytyy niin olis ikävää jos olis tullu turhaan ostettua). Yleensä mulla pyörii koneella noin 8-10 raitaa samaan aikaan, ja efektit/VST-mallinukset päälle. Firewire liitäntä olisi hyvä, ei pakollinen

Eli normaali käyttö/multimedia+audio työskentely
 
t. Bluesjam

 
Ite hommasin Fujitsun Lifebookin reilu kuukausi sitte. Joku kerkes jo tyrmäämään koko koneen mutta ite iha tyytyväinen. Kävi huollossa (kovalevyn vaihto) ja sen jälkeen ei propleemia.
 
Fujitsu NH532 17"
intel i7
8gb RAM
2gb näytönohjain
128gb SSD-muistia
500gb HDD
Express Card (->firewire-kortti)
 
Tänään testailin rumpujen äänitystä (Cubase 7 ja Presonus Firestudio Project) ja iha nätisti pyöritti. Ezmix pyöri kans.. (VST)
Kone mahtuu vielä sun budjettiin, kun hommaat CDON:lta ja SSD-kovalevy erikseen :)
 
Älä itke ruma lapsi, ota kahvia :)
zak69
27.11.2013 11:04:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos haluaa vielä kestävyyttä sen tehon lisäksi niin kyllä kääntyisin Ibm/Lenovo-osaston puoleen. Rungot kuitenkin jotain muuta kuin ne muovirimpulat mitä edellämainituissa, ei pahalla :)
Silloin se on kestävä kun uskallat aina avata kannen vain toisesta reunasta ja kantaa koko konetta vain yhdestä reunasta ilman että muovi nitisee ja rutisee.
Enemmän käytännön nopeutta saa sillä hyvällä ssd-levyllä kuin sillä viimeisimmällä huippuprossalla, mutta makuasioita kaikki tyynni ja tarpeet erilaisia.
 
Case on aina niin tapauskohtainen juttu...
passe
27.11.2013 12:00:27 (muokattu 27.11.2013 12:00:47)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

zak69: Enemmän käytännön nopeutta saa sillä hyvällä ssd-levyllä kuin sillä viimeisimmällä huippuprossalla, mutta makuasioita kaikki tyynni ja tarpeet erilaisia.
 
Tämä on juuri tätä mystiikkaa, joka tavalliselle Teppo Tervamunalle on yhtä arvailua ja nettikeskusteluihin tukeutumista. Siksi sitä kovin helposti eksyy katselemaan noita kalliimpia koneita. Ikään kuin varman päälle.
 
Kerpele! Ostan SSD levyn ja vähän lisää RAM:ia tähän nykyiseen koneeseen, josko sitä noin saisi vähän näppituntumaakin tähän hommaan.
 
Ja niin, muovirimpulahan tämä. Tuuletin huutaa kun sitä eniten tarvittaisiin jne.
 
"Kauriit nuolee öisin autoja".
zak69
27.11.2013 12:11:33 (muokattu 27.11.2013 12:28:29)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

passe: Tämä on juuri tätä mystiikkaa, joka tavalliselle Teppo Tervamunalle on yhtä arvailua ja nettikeskusteluihin tukeutumista. Siksi sitä kovin helposti eksyy katselemaan noita kalliimpia koneita. Ikään kuin varman päälle.
 
Kerpele! Ostan SSD levyn ja vähän lisää RAM:ia tähän nykyiseen koneeseen, josko sitä noin saisi vähän näppituntumaakin tähän hommaan.
 
Ja niin, muovirimpulahan tämä. Tuuletin huutaa kun sitä eniten tarvittaisiin jne.

 
Juu onhan ne vähän sellaisia juttuja että vaatii tietoa ja perehtymistä mitä kannattaa ostaa jos päivittää vanhaa konetta, tai sit hommaa sitä uutta.
Ihan esimerkkinä, itsellä yksi vanha ibarin T61 jota olin jo heivaamassa eläkkeelle kunnes luin foorumeita ja onnistuin käytettynä metsästämään siihen intelin x25-m-ssd-levyn (muistaakseni tuo) ja olihan yllätys. Ja sitten lisää muistia toki kun ne eivät juuri mitään maksa.
Koneessa pari nauhoitussoftaa + iso nippu muita ja käyttis win7/64bit.
Virtanapin painalluksesta kaikki softat käynnistyneet työpöydälle reilusti alle 20 sekunnissa, voisi pitää jo kohtuullisena tuota kun kyseessä kuitenkin "vanha" tuplaydinkone vaan.
Puhumattakaan muusta suorituskyvystä mitä tuo ssd-levy toi tullessaan, ai niin....ja sitä lisääntynyttä akunkestoa toki myös jos sekin jollekin kriteeri on.
Ja tämähän kestää roikottaa yhdellä kädellä vaikka mistä eikä pelkoa hajoamisesta.
Viestiä kirjoittelen alle pari vuotta vanhalla HP:n i7-läppärillä samalla käyttiksellä ja on niiiiiin paljon tahmaisempi että oikein sylettää.
 
edit: lisäyksenä että itse ostaisin jonkun suht pienen ssd-levyn koneeseen siis käyttislevyksi (hinta noissa pompsahtaa aika hyvin isompiin mennessä) ja sitten ne projektit sinne ulkoiselle tai sille omalle sata-levylle jos koneessa kahdelle paikka on, tai.....jos raha ei ole ongelma niin sitten kaksi ssd-limppua, osiointeja en näissä hirveesti kannata ja näitähän ei eheytellä tms kuten muita levyjä
 
Case on aina niin tapauskohtainen juttu...
phiit
27.11.2013 14:47:09 (muokattu 27.11.2013 14:48:30)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En jaksa enää jauhaa Mac vs PC asiaa :P mutta Maceista täytyy edelleen painottaa sitä etteivät ne jää kelkasta / hyydy samaan tahtiin kuin Windows masiinat. Uusin OS X pyörii vanhemmallaki koneella jouhevasti samoiten Logicin uusimamt versiot joten Macin osto on pidemmällä kaavalla aina halvempi (eikä niitten hinnat oikeasti vastaavista PC:istä edes eroa).
 
Mac = plug and play
PC = säädä, asenna, itkuraivari ja sitten ehkä play
 
:)
 
Pop Corn
27.11.2013 20:25:35 (muokattu 27.11.2013 20:30:18)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

phiit: En jaksa enää jauhaa Mac vs PC asiaa :P mutta Maceista täytyy edelleen painottaa sitä etteivät ne jää kelkasta / hyydy samaan tahtiin kuin Windows masiinat. Uusin OS X pyörii vanhemmallaki koneella jouhevasti samoiten Logicin uusimamt versiot joten Macin osto on pidemmällä kaavalla aina halvempi (eikä niitten hinnat oikeasti vastaavista PC:istä edes eroa).
 
No tulihan se sieltä. Taas pöntöllinen sitä itseään, täyttä pötypuhetta.
 
Mulla on vanha studiokone (evp nykyään), olikohan vuonna 2002 alunperin ostettu. Siinä pöyrii kaikki tämän päivän viimeiset päivytykset ja ohjelmaversiot. Ja tukea riittää vielä puoli vuotta eteenpäin. Kyseessä on tietysti Windows XP, joka toimii yhtä hyvin 11 vuotta vanhalla raudalla kuin uudella raudallakin. Mikään Applen tuote, ei koskaan eikä missään tapauksessa tule tukemaan näin pitkää elinkaarta!
 
Kaverilla oli tossa puoli vuotta sitten "museoprojekti", jossa ostettiin vanha eMac G4 (2005 vuodelta) josta yritettiin tehdä tämän päivän käyttökone. No, käyttistä ei voinut siihen päivittää, eikä uusia tämän päivän ohjelmia voinut asentaa. Spotify olisi pitänyt saada toimimaan, siihen piti olla jotain harrastelijoiden virityksiä netistä, en nyt muista saatiinko sitä pöyrimään. Joka tapauksessa yhtään minkäänlaista tukea ei Applelta enää ole. Kaikki siihen saatavat ohjelmat on melkoista museokauraa.
 
Vastaavasti itse ostin saman ikäluokan merkki-PC:n (prossun päivitin dual-coreksi kympillä) HTPC-käyttöön, ja asensin siihen Windows 8:n ja tuntuu että se on koko ajan lentoon lähdössä, kaikki uusimmat ohjelmat toimivat ja ne toimivat uskomattoman vikkelästi. Windows 8 on käyttiksenä tehokkaampi mitä 12-vuotta vanha XP... aika järjettömän hienoa, etten sanoisi _insanely_ great.
 
Mulla ei ole lähtökohdilta mitään Applea vastaan, itse asiassa mä haluaisin kovasti tykätä siitä, mutta aina, joka ikinen kerta, kun sitä ajattelee että tästä suhteesta tulee nyt jotain, jostain puskan takaa tulee jotain aivan ihme rajoituksia, sääntöjä, ehtoja ja nalkutusta. Ulkokuori on kyllä kaunis ja houkutteleva, mutta sydän sisällä on mustaakin mustempi, aivan kuin petollinen nainen. ;-)
 
Ja mitä tulee hintoihin, se jolla on ymmärrys osaa kyllä laskea pedon luvun. (2000 euroa kun perinteisen matematiikan mukaan on enemmän kuin 1000 euroa)
 
===========
 
SSD levy on toki kiva juttu. Käyttis ja ohjelmat käynnistyy nopeammin. Mutta mitä sitten kun se DAW möllöttää siinä auki, ehkä muutamaa hetkeä aikaisemmin mitä perinteisellä levyllä?
 
Makuasioitahan nämä, mutta itse ottaisin ennemmin DAW-koneeseen teran 7200 rpm perinteisen levyn, joka kestää ja toimii pitempään, kuin mitä jonkun 100 gigan SSD-levyn. Sample pohjaiset VST-soittimet latautuvat SSD-levyltä hieman nopeammin, mutta normi äänityssessioissa, joissa käytetään enemmän VST-efektejä kuin VST-soittimia, tärkeämpää on prosessori teho. Jos on tarvetta käyttää läppäriä tien päällä, on aika kivaa että levylle mahtuu useampi kuin yksi projekti, eikä ylimääräistä kovalevyä tarvitse raahata mukana.
 
DAW-käytössä SSD levy ei mun mielestä tuo siis kovin paljon etua.
 
Raha- ja makuasioita nämä ovat. Kannattaa miettiä omalta kohdalta mitkä ominaisuudet on tärkeitä ja mitkä ei niin tärkeitä. Itselläni ei esimerkiksi ole tapana talloa ja heitellä elektroniikkaa ympäriinsä ja sen takia harjatulla teräskotelolla ei mulle ole niin suurta merkitystä että maksaisin siitä 2-4 sataa euroa ylimääräistä. (Semminkin kun se 2 metristä pudotessaan menee rikki siinä missä muovikuorinenkin)
 
.
phiit
27.11.2013 20:43:46 (muokattu 27.11.2013 20:56:10)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pop Corn: No tulihan se sieltä. Taas pöntöllinen sitä itseään, täyttä pötypuhetta.
 
Mulla on vanha studiokone (evp nykyään), olikohan vuonna 2002 alunperin ostettu. Siinä pöyrii kaikki tämän päivän viimeiset päivytykset ja ohjelmaversiot. Ja tukea riittää vielä puoli vuotta eteenpäin. Kyseessä on tietysti Windows XP, joka toimii yhtä hyvin 11 vuotta vanhalla raudalla kuin uudella raudallakin. Mikään Applen tuote, ei koskaan eikä missään tapauksessa tule tukemaan näin pitkää elinkaarta!
 
Kaverilla oli tossa puoli vuotta sitten "museoprojekti", jossa ostettiin vanha eMac G4 (2005 vuodelta) josta yritettiin tehdä tämän päivän käyttökone. No, käyttistä ei voinut siihen päivittää, eikä uusia tämän päivän ohjelmia voinut asentaa. Spotify olisi pitänyt saada toimimaan, siihen piti olla jotain harrastelijoiden virityksiä netistä, en nyt muista saatiinko sitä pöyrimään. Joka tapauksessa yhtään minkäänlaista tukea ei Applelta enää ole. Kaikki siihen saatavat ohjelmat on melkoista museokauraa.
 
Vastaavasti itse ostin saman ikäluokan merkki-PC:n (prossun päivitin dual-coreksi kympillä) HTPC-käyttöön, ja asensin siihen Windows 8:n ja tuntuu että se on koko ajan lentoon lähdössä, kaikki uusimmat ohjelmat toimivat ja ne toimivat uskomattoman vikkelästi. Windows 8 on käyttiksenä tehokkaampi mitä 12-vuotta vanha XP... aika järjettömän hienoa, etten sanoisi _insanely_ great.
 
Mulla ei ole lähtökohdilta mitään Applea vastaan, itse asiassa mä haluaisin kovasti tykätä siitä, mutta aina, joka ikinen kerta, kun sitä ajattelee että tästä suhteesta tulee nyt jotain, jostain puskan takaa tulee jotain aivan ihme rajoituksia, sääntöjä, ehtoja ja nalkutusta. Ulkokuori on kyllä kaunis ja houkutteleva, mutta sydän sisällä on mustaakin mustempi, aivan kuin petollinen nainen. ;-)
 
Ja mitä tulee hintoihin, se jolla on ymmärrys osaa kyllä laskea pedon luvun. (2000 euroa kun perinteisen matematiikan mukaan on enemmän kuin 1000 euroa)
 
===========
 
SSD levy on toki kiva juttu. Käyttis ja ohjelmat käynnistyy nopeammin. Mutta mitä sitten kun se DAW möllöttää siinä auki, ehkä muutamaa hetkeä aikaisemmin mitä perinteisellä levyllä?
 
Makuasioitahan nämä, mutta itse ottaisin ennemmin DAW-koneeseen teran 7200 rpm perinteisen levyn, joka kestää ja toimii pitempään, kuin mitä jonkun 100 gigan SSD-levyn. Sample pohjaiset VST-soittimet latautuvat SSD-levyltä hieman nopeammin, mutta normi äänityssessioissa, joissa käytetään enemmän VST-efektejä kuin VST-soittimia, tärkeämpää on prosessori teho. Jos on tarvetta käyttää läppäriä tien päällä, on aika kivaa että levylle mahtuu useampi kuin yksi projekti, eikä ylimääräistä kovalevyä tarvitse raahata mukana.
 
DAW-käytössä SSD levy ei mun mielestä tuo siis kovin paljon etua.
 
Raha- ja makuasioita nämä ovat. Kannattaa miettiä omalta kohdalta mitkä ominaisuudet on tärkeitä ja mitkä ei niin tärkeitä. Itselläni ei esimerkiksi ole tapana talloa ja heitellä elektroniikkaa ympäriinsä ja sen takia harjatulla teräskotelolla ei mulle ole niin suurta merkitystä että maksaisin siitä 2-4 sataa euroa ylimääräistä. (Semminkin kun se 2 metristä pudotessaan menee rikki siinä missä muovikuorinenkin)

 
Älä nyt naurata, vappu meni jo.. PPC Maceilla (2005) ei tee enää mitään, mutta 2006+ Intel Macit pelaa edelleen eikä tarvitse mitään erikoissäätöjä harrastaa.. Sanotko samaa vm 2006 PC:istä? : D haluaisin kyllä nähdä ton sun vm 2002 ritsan joka edelleen muka toimii :D
 
mattim
27.11.2013 22:47:19 (muokattu 27.11.2013 22:49:34)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

phiit: Älä nyt naurata, vappu meni jo.. PPC Maceilla (2005) ei tee enää mitään, mutta 2006+ Intel Macit pelaa edelleen eikä tarvitse mitään erikoissäätöjä harrastaa.. Sanotko samaa vm 2006 PC:istä? : D haluaisin kyllä nähdä ton sun vm 2002 ritsan joka edelleen muka toimii :D
 
Eiköhän se 5 vuotta oo tietokoneen elinkaari, poislukien pelikoneet, jotka ovat vanhoja jo suunnittelupöydällä ;-) Noin olen mennyt musakoneiden kanssa vuodesta 1989 lähtien. Ei tosin läppäreitä oo musakäytössä ollut.
 
.
Danko
27.11.2013 23:02:12
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

phiit: PPC Maceilla (2005) ei tee enää mitään
 
Jätän tämän vain tähän: http://www.makeuseof.com/tag/are-th … -legitimate-uses-for-a-powerpc-mac/
 
Kesällä ostin viidelläkympillä G5-iMacin telkkariksi; Spotifyn saa toimimaan versiolla 0.6.6.10.
 
"oot Danskuli ihan potslojo & morjens" -hemmo
phiit
28.11.2013 05:59:31 (muokattu 28.11.2013 06:20:29)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Danko: Jätän tämän vain tähän: http://www.makeuseof.com/tag/are-th … -legitimate-uses-for-a-powerpc-mac/
 
Kesällä ostin viidelläkympillä G5-iMacin telkkariksi; Spotifyn saa toimimaan versiolla 0.6.6.10.

 
Niin toimiihan ne toki perus surffaukseen ja Spotifyhyn ei siinä mitään.
 
phiit
28.11.2013 06:23:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mattim: Eiköhän se 5 vuotta oo tietokoneen elinkaari, poislukien pelikoneet, jotka ovat vanhoja jo suunnittelupöydällä ;-) Noin olen mennyt musakoneiden kanssa vuodesta 1989 lähtien. Ei tosin läppäreitä oo musakäytössä ollut.
 
Suurinpiirtein noin, tosin oma 2006 ostettu Macbook jaksoi musakäytyössä viime vuoteen asti jolloin möin sen pois, toimis toki edelleen.
 
Pelikoneilla pelataan ja pelithän ne ratkaisee eikä tehot ;)
 
Krice
28.11.2013 11:36:22
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mattim: Eiköhän se 5 vuotta oo tietokoneen elinkaari,
 
Teoriassa tietokonetta voi käyttää niin kauan kuin hardware kestää, jos pitää softat samanlaisena. Käytännössä ongelmaksi on monesti muodostunut esim. Windowsin tapa päivittää itseään niin isoksi, että muisti/levytila loppuu kesken. Tai kuten XP:n tapauksessa Microsoft aikoo lopettaa tuen sille, vaikka ne toimisivatkin vielä.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti