Muusikoiden.net
22.05.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kotipoppien rakentelu
1
Leatherman
25.10.2013 09:33:03 (muokattu 25.10.2013 09:35:05)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi,
 
Ensin suuret pahoittelut jos isken tämän TÄYSIN väärälle palstalle, en oikein löytänyt juuri tälle aiheelle räätälöityä osiota.
 
Pohjustuksena, en ole HIFISTELIJÄ. Hyvin kaukana siitä. Mutta nyt haluaisin hieman rakentaa ns. paremmat kotipopit. Lähdetään liikkeelle tilasta ja tarpeesta.
 
Tila:
 
Kämppä on kaksio jossa yksi suuri suorakaition muotoinen olohuone. Lyhyemmillä seinillä on ruokapöytä ja toisessa päädyssä tietokonepöytä. Pitemmillä seinillä taas on tv ja vastakkaisella sohva. (ehkä tuosta hahmottaa).
 
Tarpeet:
 
Käytän tietokonetta pääosin TV:n kautta, HDMI:llä, eli tämän hetken soundit on tulleet näytönohjaimen HDMI:n kautta TV:n kajareihin.. laatu on luonnollisesti heikko. Voisin pitää vaihtoehtoisesti tietokoneen kajareista äänet, mutta tuolloin äänet tulee sivustapäin.
 
Toive on saada paremmat poppisuunnat TV:n katselusuunnasta, tietokoneen kautta. Tosin myös tietokoneen suunnasta olisi hyvä saada, jos konetta käyttää tietokonepöydältä. Räiskintäpelejä pelatessa pitäisi todella kuulua mölyä ja musiikkia kuunnellessa saada enemmän sitä tilan tuntua. Eli tulisiko ottaa huomioon mahd. mahdollisuus kääntää äänentulosuuntia (selkäpuoli on tv:tä katsellessa eri suunta kun koneelta operoidessa. Onko tämä mahdollista softilla, laitteilla?)
 
Mietin että tilan ollessa "suht pieni" voisin suoraan rakentaa kokonaisvaltaiset popit jotka kattaa koko tilan. Esim. sijoittamalla kajarin jokaiseen huoneen nurkkaan(?). Ehkä hommaisin myös kunnon kuulokkeet sitten koneella oleskelua varten.
 
Varusteet:
 
Eli tämän hetken äänikortti taitaa olla joku Sound Blaster X-FI music. Ihan pätevä kortti ollut ja palvellut. En tiedä tuleeko pullonkaulaa siinä. Kaapista löytyy myös tommonen ysäri pioneer vahvistimen rotikka joka on kait ihan pätevä myös. Ei ole nyt käytössä.
 
Konkluusiona:
 
Eli varmaankin ihan aapiskukkomateriaalina, hommaisin seinille laitettavia kaiuttimia.. harmistus tuossa on johtojen näkyminen seinillä sitten..
Lattialla tilaa on suht vähän. Jokin subbarin sijaintikin varmaan kannattaisi keksiä? Mistäköhän näitä kannattaa lähteä ihmettelemään?
 
Fyrkkaa olen valmis heittämään tiskiin vaikka tonninkin verran.
 
Kiitokset jo rakentavista kommenteista.
 
"Wisest men follow their own directions" -Euripides
djtremolo
25.10.2013 21:42:44 (muokattu 25.10.2013 21:56:01)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ihan ensimmäiseksi tartun tuohon ongelmaan, että äänen pitää tulla välillä telkkarin suunnasta ja välillä tietokoneen suunnasta. Pidä ne tietokoneen kajarit, jotka sulla nyt on, tai päivitä parempiin. Tärkeintä kuitenkin on, että kajarit on siellä päin, missä sun huomiokin. Softaa tai jotakin omia nurkkakytköksiä ei varmaan kannata tuohon sotkea. Kyseessä on kaksi eri tarvetta joita ei voi yksillä kajareilla palvella. Uudet kaiuttimet tarvitset sitten telkkarin yhteyteen.
 
Oma mutu-tuntumani on, että omilla tukevilla jalustoillaan seisovat kajarit on parempi kuin seinään ruuvattavat, koska niissä heijastuspinnat (lattia, seinät, katto) on kauempana. Tonnilla saa jo ihan hyvät pöntöt. Subbaria en pitäisi välttämättömyytenä, mutta jos hommaat, niin ota samaa sarjaa kaiuttimien kanssa niin sujuu helpommin.
 
Kajareita on aktiivisia ja passiivisia, joista jälkimmäiset tarvii ulkoisen vahvistimen. Hyvä puoli tässä on se, että saat yleensä useamman sisääntulon (telkkari, cd-soitin, mediasoitin, tietokone tms), kun taas aktiivikajareihin ei suoraan saa montaa laitetta kiinni.
 
Sun tapauksessa laittasin varmaankin sen Pioneerin hyötykäyttöön ja sille hyvät passiivikajarit telkkarin molemmille puolille, että ne muodostavat sohvan keskipaikan kanssa suunnilleen tasakylkisen kolmion.
 
E: Luin tehtävänannon uudestaan ja eihän sulla näemmä ollutkaan tarvetta kahdelle eri suunnalle. Sit vaan yhdet hyvät kaiuttimet telkkarin ääreen.
 
If I seem super human, I have been misunderstood.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti