Muusikoiden.net
25.06.2018
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: "Kotistudion" laitekytkennät ja äänittäminen
1
Murtti
29.09.2013 11:08:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moro!
 
"Kotistudion" rakennus alkumetreillä ja tarvis hieman konsultaatiota kokeneemmilta. Eli miten eri laitteet kannattais kytkeä, jotta äänenlaadun sais mahdollisimman hyväksi ja nauhoittelu sujuisi ilman suurempaa jatkuvaa säätämistä?
 
Käytössä olevat laitteet tällä hetkellä:
 
-Tietokone (muistia 6gt ja prosessori 2,67ghz)
-Rode NT1-A mikki
-Lexicon Lambda audio interface
-Cubase LE 5 äänitysohjelma
-Nuforce Icon uDAC2 ulkoinen äänikortti
-Genelec 8030A aktiivikaiuttimet
 
Tällä hetkellä Genelecit kytketty Nuforcen kautta USB:lla koneeseen. Mikki kytketty Lexiconiin ja Lexicon USB:lla koneeseen. Ongelma on siinä, että jos kytken lexiconin kiinni ei musiikkia voi esimerkiksi spotifysta kuunnella, koska ilmeisesti lexicon ohittaa tällöin Nuforcen. Kun haluan alkaa äänittämään pitää Lexicon yhdistää koneeseen ja tällöin usein myös säädöt Cubasessa menee perseelleen ja vaatii aina hieman värkkäystä, jotta saa inputin lexiconiksi ja outputin nuforceksi. Olisikio siis mahdollista, että Lexicon ja Nuforce voisivat olla kokoajan liitettynä, jotta aina ei tarvitsis alkaa tarkistamaan säätöjä kun haluaa alkaa äänittelemään?
 
Vai kannattaisiko esim kytkeä Genelcit suoraan jollain pluginilla Lexiconiin ja jättää tuo Nuforce kokonaan pois käytöstä? Lisäksi Cubasen kanssa on tullut ongelmia. Ohjelma on todella hidas ja raskaasti toimiva, vaikka taustalla ei pyörisikään paljoa muita ohjelmia. Onko tähän jotain niksejä, joilla käytöstä saisi hieman sulavampaa?
 
Pahoittelut sekavasta tekstistä. Mielelläni annan tarkentavia tietoja jos tarvitsee. Myös aloittelijalle helppokäyttöistä ja mieluiten ilmaista (jos sellaista edes on) rumpuohjelmaa saa suositella. Olisi mukava saada myös rummut tehtyä biiseihin. Kiitos
 
Murtti
29.09.2013 16:03:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt meinaa kasetti hajota tän homman kans. Jostain syystä ohjelmat ei toimi jos valitsee driveriksi tuon "lambda asio driver". Kokeillut sekä cubasea että Reaperia. Reaper valittaa kokoajan "there was an error opening your audio hardware: error initializing buffers" Mitenhän ton nyt sais toimimaan?
 
Krice
29.09.2013 16:23:08
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Käytä vain yhtä äänikorttia tai interfacea.
 
Mr. Johnny
29.09.2013 21:03:41
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli yllä olevaan viitaten, laita se nuforce kokonaan pois, ja käytä pelkkää lexiconia. Siihen lienee saat genelecit kytkettyä suoraan. Lexicon siis korvaa äänikorttisi. Oletettavasti cubasekin voi nopeutua hieman, kun latenssi määräytyy vaan yhden laitteen mukaan. Ja spotifyhan soi hyvin myös lexiconilla :)
 
Danko
29.09.2013 21:47:23
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Murtti: Olisikio siis mahdollista, että Lexicon ja Nuforce voisivat olla kokoajan liitettynä, jotta aina ei tarvitsis alkaa tarkistamaan säätöjä kun haluaa alkaa äänittelemään?
 
OS X:llä saa tehtyä useammasta interfacesta 'aggregate device':n, mutta se ei tässä tapauksessa liene vaihtoehto.
 
Myös aloittelijalle helppokäyttöistä ja mieluiten ilmaista (jos sellaista edes on) rumpuohjelmaa saa suositella. Olisi mukava saada myös rummut tehtyä biiseihin. Kiitos
 
DrumCore Free kannattaa ainakin testata. http://www.sonomawireworks.com/drumcore/downloads/
 
"No olet luultavasti ammattitaitoinen miksaaja ja sulla on laitteisto kohdillaan." -OPJ1974
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti