Muusikoiden.net
19.01.2017
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Pelivinkkejä FL Studion käyttöön
1
MDMK
23.02.2013 19:18:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen käyttänyt viime vuodet DAW:na Reaperia. Olen ollut täysin tyytyväinen Reaperiin, mutta jokin tuossa FL Studion konseptissa on kiinnostanut ja hommattuani uuden läppärin, päädyin ostamaan FL Studio Signature Bundlen. Asennus onnistui ongelmitta ja perustoiminnot sain nopeasti haltuun.
 
Kaipaisin kuitenkin kokeneiden Fl Studion käyttäjien vinkkejä work flowta parantavien temppujen suhteen. Linkit tutoriaaleihin kelpaavat myös. En tarvitse siis minkäänlaista opastusta siinä, miten jokin asia tehdään yleensä, vaan ainoastaan siinä miten se tehdään kätevimmin FL Studiolla.
 
Jonkinlaista korviketta ns. hands on tutoroinnille siis haen. Playlistin osalta kaipaisin erityisesti kokemuksia ja vinkkejä. Tuo kun tuntuu mahdollistavan aika lailla erilaisen työskentelyn kuin muut softat.
 
sami_sumea
25.02.2013 18:32:55
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jonkinlaista korviketta ns. hands on tutoroinnille siis haen. Playlistin osalta kaipaisin erityisesti kokemuksia ja vinkkejä. Tuo kun tuntuu mahdollistavan aika lailla erilaisen työskentelyn kuin muut softat.
 
Kato tosta miten Avicii nakuttaa reilussa tunnissa klubirallin kasaan alusta loppuun :)
 
http://www.youtube.com/watch?v=-dIcuU58Oy8
 
...
 
http://www.soundreel.com
sarkain
27.02.2013 17:09:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sekvensseri on kyllä FL:ssä verraton. Niin selkeä ja helppokäyttönen. Ennen tuli ajateltua, että Fruity on parhaimmillaan vain elektronisen musiikin tekemisessä, mutta nykyisellään tulee metalliprojektin nauhoitukset miksattua fruityn sisällä. Mikseriominaisuus on myöskin niin kätevä, ja mukaan saa toki kaikki ulkopuoliset plugarit. Playlistissä on sitten niin helppo järjestellä palikat paikoillaan. Jotenkin itelle tuntuu helpommalta, kun Fruityssä kaikille eri ominaisuuksilla on oma tilansa. Joissain muissa ohjelmissa kaikki lyödään läjään ja mikseriä tai muita raita-asetuksia availlessa ruutu täyttyy kuin intternet eksplooreri jynkkypop-upeista.
 
MDMK
01.03.2013 19:07:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Osaako joku sanoa, onnistuuko midi out-VSTi:stä nuottien siirtäminen tai nauhoittaminen FL:n patterniin FL Studio 10:ssä? Käsittääkseni 9:ssä tämä ei ole mitenkään mahdollista, mutta 10:ssä on Patcher.
 
Olen koittanut saada Synleorin Harmony improvisatoria sekä 7Alienin Catanyaa toimimaan. Saan nuo ladattua Patchriin ja siitä midioutin FL:ään, jonka kautta saan VSTi-syntikoista äänet. FL:n omista soitttimista en löydä mistään midi input:ia. ihan ok näinkin, jos saisi plugien tuottaman midi-datan nauhoitettua. Erityisesti Harmony Improvisatorin kanssa on melko turhauttavaa, jos joutuu tallentamaan siinä rakennetun sointukulun midi-tiedostoksi ja lataamaan sen sitten erikseen.
 
Manuaalin avulla tämä ei ole minulle auennut, enkä ole nähnyt ainuttakaan tutoriaalia, jossa plugarin tuottamaa mididataa olisi nahoitettu piano rollille editoitavaksi.
 
Voiko tosiaan olla, ettei tämä onnistu? On meinaan massiivisen vakava puute DAW:ssa. En voinut kuvitella, ettei tällainen onnistu. Patcher vaikuttaa muutenkin kömpelöltä. Ehdottomasti pitäisi pystyä ketjuttamaan plugareita samalle kanavalle ennen varsinaista soitinta.
 
Parhaat puolet vaikuttavat olevan simppeli ja toimiva sekvensseri, hyvä natiivi plugi-kirjasto sekä loistava piano roll-editori.
 
MDMK
10.03.2013 16:06:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lisään tämän vinkiksi muille tuoreille FL Studion käyttäjille.
 
Suosittelen katsomaan FL Studio Guru-sarjan videot läpi. Ne löytyvät omana keskusteluketjunaan image-line.com / Support / Forums / Loop talk tärkeäksi merkattuna ketjuna, joka pysyy jatkuvasti Loop talk foorumin ensimmäisten ketjujen joukossa. Videot löytyvät haulla myös Youtubesta, mutta niistä ei ole tehty soittolistaa imageline-kanavalle. Luultavasti siksi, että ne on haluttu koota kokonaisuudeksi maksaville asiakkaille, joilla on pääsy em. foorumille.
 
Videoissa on juuri sitä mitä ainakin minä tarvitsin. Eli lyhyitä pätkiä muutaman sekunnin videosta muutamaan minuuttiin, jossa näytetään aina yksi kätevä tapa toimia, joka parantaa work flowta usein huimasti. Nämä jutut eivät selviä samalla tavalla manuaalista kun hyvin selostetusta videosta. Suosittelen kaikkille FL Studion käyttäjille, joilla ei vielä pikakomennot ja vastaavat niksi ole hallussa.
 
TheMusiikkmies
18.01.2017 18:03:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miten Fl Studiossa saa muutettua tempoa kesken kappaleen ilman, että koko kappaleen tempo muuttuu?
 
Ei paljoo estele jotkut nuhaset mnetin kielipoliisit. -Entropia666
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

» Kirjaudu sisään

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2017, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti