Muusikoiden.net
19.06.2018
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Stereoraitaa kevyesti kovolle?
1
Einherjar
21.02.2013 20:35:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onkos kellään tiedossa jotakin kevyttä ohjelmaa stereo-wavien nauhoitteluun?
Tarve olisi nimenomaan ohjelmalle, joka puskee suoraan kovalevylle informaation kierrättelemättä sitä minkään temp-tiedoston tai muun kautta.
Voluumimittari olisi kiva, mutta grafiikalle ei varsinaisesti ole muuta tarvetta :P
 
Esim. Cool edit oli huono ratkaisu. Se sinänsä äänitti kuten pitää, mutta äänitetyn tiedoston tallentamiseen (onko se sitten temp-tiedoston kopiointia tjsp?) kului ihan liian pitkä aika ja grafiikan piirtämiseen kulunut muisti alkoi vähitellen hidastamaan hommaa äänitettäessä.
 
On tuossa tullut melko monta tilannetta vastaan, että pitäisi nauhoitella mikserin ulostamisia kovolle, mutta vaihtoajat tai muut vastaavat eivät anna aikaa katkoa äänitystä ja tiedostojen koko kasvaa hillittömäksi vanhan (mikserin ohjaamiseen käytettyyn) konen muistille.
Ei kuitenkaan kehtaisi puskea johonkin Zoomiin rahoja, kun läppärin joutuu kuitenkin virittelemään joka keikalla mikserin viereen. Helpompi on, kun siinä ei ole ylimääräistä palikkaa pyörimässä oluen splatterzonella ;)
 
"Sanovat että osaisin miksata, mutta kyllä se viina mahtaa olla minun juttu" -Tuntematon miksaaja
lasal
21.02.2013 21:25:39 (muokattu 21.02.2013 21:28:02)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mikäs nyt hiertää ... äänitän tosirupuisella Windows2000 -läppärillä tyypillisesti kolmevarttisia sessioita. Niiden lopputallennus ei silti montaa sekuntia kestä, siis projektiksi. Export .wav'iksi kyllä pitempään, puhumattakaan export .mp3:ksi. Koko? Standardi .wav ohjelmasta riippumatta vie jotain kymmentä megaa tms. minuutti
 
miffe
21.02.2013 22:51:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Einherjar: On tuossa tullut melko monta tilannetta vastaan, että pitäisi nauhoitella mikserin ulostamisia kovolle
 
Onkos se vaatija esittänyt sulle tekijänoikeuden omistavan tahon kirjallisen luvan taltiointiin? Tota kysymällä pääsee helposti eroon tallennetta toivovista.
 
Ilman tota lupaa sulla ei ole mitään oikeutta sen keikan äänittämiseen.
 
turkulainen
Einherjar
22.02.2013 03:19:41 (muokattu 22.02.2013 03:21:12)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

lasal: mikäs nyt hiertää ... äänitän tosirupuisella Windows2000 -läppärillä tyypillisesti kolmevarttisia sessioita...
 
Ei se kolme varttia olisi ongelma. Ongelma on 2-4 tuntia äänitettävää ja 4-8 eri esiintyjällä. Hommat vaihtuu niin nopeasti, ettei joutaisi välillä odottelemaan. Cool edit esim. tallensi tunnin äänityksen wavea melkein kymmenen minuuttia, joka oli liikaa. Sen takia haluaisin mielummin softan, joka ei nauhota muistiin, vaan suoraan kovolle. Ei tarvisi kun lyödä nimi kohdilleen ja iskeä reciä uudelleen.
Samalla joutuu vielä sitä mikserin softaa pyörittämään (ei kylläkään hirveän raskas tapaus) ja siksi siis hakusessa mielummin kevyt softa.
 
miffe: Onkos se vaatija esittänyt sulle tekijänoikeuden omistavan tahon kirjallisen luvan taltiointiin? Tota kysymällä pääsee helposti eroon tallennetta toivovista.
 
Joo, siis ei ole luvista kiinni, tai vastaavasta. Ihan mielelläni pusken talteen. Kysyjänä yleensä on kuitenkin se esiintyjä, joka myös esittää omaa materiaalia.
 
edit: ...ja siis tallenteet menee esittäjän yksityiseen käyttöön. Ei minun. Julkaisun olen aina kieltänyt esiintyjiltä erikseen.
 
"Sanovat että osaisin miksata, mutta kyllä se viina mahtaa olla minun juttu" -Tuntematon miksaaja
miffe
22.02.2013 09:31:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Einherjar: Joo, siis ei ole luvista kiinni, tai vastaavasta. Ihan mielelläni pusken talteen. Kysyjänä yleensä on kuitenkin se esiintyjä, joka myös esittää omaa materiaalia.
 
Kyllä sulta se tallennuslupa uupuu tuossa tilanteessa.
 
Hyvät ihmiset, siis te, jotka autatte ongelman ratkaisussa: edistätte rikoksen tapahtumista.
 
PS. Ainakin ammoisina vuosina Windowsin apuohjelmista löytyi sovellus nimeltä "Äänitin" (Recorder). Se teki homman just niinkuin kysyjä haluu.
 
turkulainen
lasal
22.02.2013 10:48:15 (muokattu 22.02.2013 10:49:38)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Einherjar: ... 2-4 tuntia äänitettävää ja 4-8 eri esiintyjällä. Hommat vaihtuu niin nopeasti, ettei joutaisi välillä odottelemaan.
 
Kaveri teki niin että joka välissä pysäytti (stop) Audacityn äänityksen, jolloin seuraava äänitys aina aloitti oman raitansa. (Esitysten erottelu tietysti hoituu editointivaiheessakin, jos äänittäessä on vain tökkinyt pause-nappia)
 
Kuten kerroin, odottelu äänityksen päättyessä on minulla ollut mitättömän vähäistä. Välitallennuksiin kai ei ole tarvetta, Audacity äänittelee magatavuisin noin kymmenen sekunnin tiedostopalasin
 
M.i.k.key
22.02.2013 12:35:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

miffe: Kyllä sulta se tallennuslupa uupuu tuossa tilanteessa.
 
Hyvät ihmiset, siis te, jotka autatte ongelman ratkaisussa: edistätte rikoksen tapahtumista.

Höpö höpö. Ei tuommoiseen mitään lupia tarvitse. Eri asia tietenkin jos kysyjä sattuisi olemaan esim. jonkun kaupunginorkesterin miksaaja. Siinä tapauksessa soittajien pitää saada korvaus jos jotain tallennetaan.
 
möllisty
kivi
22.02.2013 16:10:52 (muokattu 22.02.2013 16:16:21)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

miffe: Kyllä sulta se tallennuslupa uupuu tuossa tilanteessa.
 
Hyvät ihmiset, siis te, jotka autatte ongelman ratkaisussa: edistätte rikoksen tapahtumista.

 
Nyt ollaan vähän vaikean kysymyksen edessä. Tallentaminen itsessään ei ole kiellettyä, mutta sen tallenteen käyttäminen yhtään mihinkään - ilman oikeudenomistajien lupaa - on. Toki tallenne on orkesterille itselleen kiva dokumentti siitä kuinka keikka meni, eikä sellaisessa käytössä oo varsinaista juridista ongelmaa (tallenneilmoituksen tekeminenkin liittyy siihen että tallennetta käytetään johonkin), sen sijaan syytä, miksi joku muu taho saisi tallenteen, en oikein nää enkä ymmärrä.
 
Edit: Ja jos joku muu taho tallennetta pyytää, vois olla hyvä jättää tallentamatta, ettei oo kiusausta että tallenne joutuisi sitten vääriin käsiin. Toisaalta, ihan tallentimien alkuajoista lähtien keikkapaikat on tehneet luvatta tallenteita, niiden arvosta voidaan sitten olla montaa mieltä, että oliko esityksen tallentaminen jälkipolville arvokkaampaa kuin kunnioittaa tekijän oikeutta teokseensa...
 
"This is nothing to me! Nothing! Just a hobby! I could be basking in the sun in Florida!"
(Handsome Dick Manitoba)
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti