Muusikoiden.net
22.05.2018
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Steinberg Cubasis (iPad)
1
MDMK
21.02.2013 09:55:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Steinbergilta tuli jonkin aikaa sitten uusi DAW iPadille. Päivityksen myötä softaan lisättiin tuki Audiobus:lle, joka toimii loistavasti. Olen testannut myös Beat Maker 2:sta, NanoStudiota, FL Studio Mobile HD:tä ja Music Studiota, mutta jokainen tuntui jossain määrin kevyeltä ja rajoittuneelta. BM2:ssa oli parhaat ominaisuudet samplejen käsittelyyn ja NanoStudiossa on mukana virtuaalianalogi + efektit sisäänrakennettuna. Kummankin käyttö silti jotenkin tökki.
 
Cubasis on kalliimpi (50e), mutta myös selvästi enemmän oikea DAW. Midi-editori toimii ainakin meikäläisen intuitiolla hitusen muita jouhevammin ja efektit ovat kohtalaisen laadukkaita. Audiobus-tuki on toteutettu loistavasti. Cubasen saa todella helposti lähettämään midiä Audiobus:ia tukeville syntikoille (mm. Magellan, Animoog, Sunrizer, iMS20 ja iPolysix) ja vastaavasti audion nauhoitus toteutuu kuin itsestään. Cubasis luo syntikalle automaattisesti audioraidan, kun syntikka kytketään Audiobus:n input:iin. Rumpuihin suosittelen DM1:stä, johon voi ladata omia sampleja. Rumpujen osalta audio copy toimii paremmin kuin Audiobus.
 
Voin suositella lämpimästi tätä komboa. Ensimmäinen iPad DAW, johon olen kohtuullisen tyytyväinen.
 
Demoklippi: https://soundcloud.com/m-d-m-k/ipad-house-with-ipolysix-bass
 
Edellisessä klipissä on siis käytössä rummuille DM1 omilla sampleilla, Sunrizer (polyfoninen trance lead), Animoog (pad taustalla) ja Korg iPolysix (basso) sekä lisäksi Cubasiksen samplepohjainen FM Bass hiljaisena taustalla. Rummut on ajettu DM1:n kompressorin läpi kevyellä kompressiolla ennen siirtämistä Cubasikseen. Syntikkaraidalla on Cubasiksen kompressori. Master-raidalla on vielä kompressori ja limitteri. Raitojen volyymit on miksattu hitusen yli, jolloin bassorummun iskut aiheuttavat house-pumppauksen, vaikkei varsinaista side chain kompressoria olekaan käytössä. Tein tuon todella nopeasti, joten osaavampi ihminen varmasti saa paljon paljon parempaa jälkeä aikaan, mutta toivottavasti tuosta nyt jonkin käsityksen saa siitä, mihin em. kombo pystyy jopa amatöörin ensiyrityksellä.
 
Tässä sama klippi ilman iPolysix-bassoa:
 
https://soundcloud.com/m-d-m-k/ipad-house-clip-cubasis
 
Linkit:
 
Cubasis: http://www.steinberg.net/en/products/ios_apps/cubasis.html
 
Audiobus: http://audiob.us/
 
CPU
21.02.2013 10:38:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kun mainitsit tosta audiobussista ja rummuista, niin onko audiobus:ssa latenssia?
 
http://www.therepublicofdesire.net/ http://www.myspace.com/protectorateindustrial
MDMK
21.02.2013 13:42:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

CPU: Kun mainitsit tosta audiobussista ja rummuista, niin onko audiobus:ssa latenssia?
 
Ostin nuo softat tosiaan viime sunnuntaina ja olen ehtinyt vasta tuon demoklipin tekemisen verran testailla. En huomannut, että ainakaan midiraitoja syna kerrallaan nauhoitellessa olisi latenssista aiheutunut ongelmia. Mielestäni tarkistin audion zoomaamalla ja näytti kohdillaan olevan. KVRaudion foorumilta luin, että joko Audiobus tai Cubasis kompensoisi latenssia yhdistelmää käyttäessä. En nyt muista kumpaa ketjussa veikkasivat.
 
Rumpujen osalta suosittelen audio copyä. Eli tekee patternit valmiiksi ja siirtää ne sitten audio copyn kautta Cubasikseen ja tökkii kohdilleen.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti