Muusikoiden.net
21.04.2018
Soittajasta muusikoksi | Kymen Konservatorio 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Boss GT-10 ,PC ja kuulokkeet
1
parras
29.01.2013 22:27:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitenkähän saan GT-10 n kautta kuulumaan PC ltä taustan ja samaan aikaan GT-10:iin kytketyn kitaran joko kuulokkeissa tai vahvistimelta ?
 
Groke
30.01.2013 12:45:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En osaa sanoa, että saako ylipäätään. Sillä itse olen tuota kokeillut vain BOSS JS-8:lla. Eli ainakin tuolla kelloradion kokoisella eBand-härvelillä onnistuu, USB-kaapelin kautta. Joten kenties myös GT-10:lläkin?
Tosin JS-8 on myös audion toistin (MP3/WAV/JS-8) ja tallennin (SD-muistikortille). GT-10 taas on perinteinen multiefekti kitaralle, eli se ei tallenna/toista. Paitsi tietenkin luupperilla pienen pätkän omaa soittoa, väliaikaisesti.
 
Toisaalta JS-8:lla on sama valmistaja, lievää sukulaisuuttakin löytyy (näyttö, COSM-efektit ja mallinnukset karsittuina versioina) ja molemmissa on USB-liitäntä. Vaan eipä se kait vielä yhtään mitään takaa... Näiden täytyy joka tapauksessa olla kunnossa, olipa kyseessä mikä tahansa malli:
 

 
1.) Tietokoneella oltava USB-ajuri asennettuna, jotta yhteys pelittää. Käyttis saattaa ajurin automaattisestikin kaivaa jostain, muutoin pitää koettaa asentaa BOSS:n mukana tullut. Tai heidän nettisivuiltaan löytyvä: http://www.roland.fi/products/productdetails.aspx?p=941
 
2.) BOSS:n valikoista oikea USB-moodi ja mahdolliset siihen liittyvät lisäasetukset (System > USB), jotka tietenkin vaihtelevat laitteesta toiseen.
Eli siirretäänkö dataa, esim. backup tietokoneelle/tietokoneelta, vaiko jotain ääntä. Entä viedäänkö kitaran ääni PC:lle COSM-efektien kera, vaiko ilman niitä (dry). GT-10:n tapauksessa voidaan valita myös MIDI:n välittäminen USB-kaapelin kautta.
Kuulokkeiden käyttö saattaa olla tarpeen kertoa joillekin laitteille, muutoin ei ehkä kuulu mitään. Tai sitten kuuluu, mutta ilman vahvistinmallinnuksia tms.
 
3.) Tietokoneelta ulos lähtevä ääni on ohjattava kulkemaan vain/myös BOSS:lle. Eli tarvittaessa klikataan Windowsissa hiiren oikealla napilla alapalkin volume-logon päällä. Eri käyttiksissä se voi tietenkin olla eri paikassa.
Sieltä kuitenkin valitaan kohta Playback Devices ja sitten: OUT JS-8, tai mikä laite itsellä nyt sattuukaan olemaan. BOSS näkyy tietokoneen listassa vain kun siinä on virrat päällä, ajuri on aiemmin asennettu ja vielä USB-kaapelikin sattuu olemaan molemmissa päissä kunnolla paikoillaan.
Ja sama logiikka toisinkin päin, eli tietokoneella tallennettaessa vastaavalla tavalla löytyvästä 'Recording Devices' -listasta on valittavissa BOSS, mikäli siinä vain on virta päällä jne.
 

 
Noin siis USB:n tapauksessa. GT-10:ssä ei taida olla analogista tuloa äänelle (paitsi tietenkin se yksi kitaralle...), toisin kuin JS-8:ssa. Sitäkin kautta voi siis laittaa musiikin kuulumaan ja soitella päälle kitaralla.
 
parras
30.01.2013 19:14:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitoksia vinkeistä.
 
Kyllä onnistuu. USB kaapelilla.
 
Tarkennuksina GT-10 asetuksiin :
 
USB :
- Driver mode : Advanced
- Monitor Cmd : Enable tai disable
- Dir. Monitor : On
 
Input / output :
- Guitar 1, 2 tai 3. Näillä kuuluu sekä PC että kitara
- Usb in. Kuuluu vain PC
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti