Muusikoiden.net
26.04.2018
Into-Luthman | Yli 300 sivua parasta musakamaa 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Miten teet ITSE rumpukomppeja/fillejä?
1
imyynona
27.01.2013 16:19:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Elikkäs kiinnostaisi tietää, miten teet itse rumpujuttuja: esim. EZdrummeria käyttäessä ei välttämättä löydy juuri omaan biisiin sopivaa komppia tai rumpufilliä, joten silloin joutuu tekemään kyseisen osan itse. Mutta mikä on mielestäsi toimivin/helpoin tms tapa tehdä asia? (Itsellä käytössä EZdrummer & Garageband, mutta keskustelun ei tarvi rajoittua vain noihin ohjelmiin..)
 
JAV
27.01.2013 16:43:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä tykkään soittaa kompit aina koskettimilla. Itse soittamalla saa kuitenkin aina paremman fiiliksen, kuin hiirellä klikkailemalla, varsinkaan jos ei ole vielä mielessä sopivaa komppia.
 
Juicy
27.01.2013 18:29:29
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Etsin yleensä jonkun sinneppäin menevän valmiin fillin, jota sitten muokkaan sopivammaksi. Ei niiden yleensä tarvi olla mitenkään äärettömän monimutkaisia... Kannattaa vielä tsekata miltä se näyttää "soitettuna" siinä pääikkunassa - näkee onko ne edes soitettavissa oikeasti mikäli sellaista murehtii.
 
Alussa tuli luotettua hieman liikaa niihin valmiisiin pohjiin, nykyään aika harvoin käytän mitään sellaisenaan ilman muokkailua. DFH- ja muista laajennuksista löytyy vielä lisää tuoreen kuuloisia fillejä.
 
Riippuen tietenkin millaista musaa tekee, metallimusaa itse pakerran. =)
 
"I like assassins because they have two asses."

Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punaista
daredevil
27.01.2013 18:56:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joskus oli tapana tehdä kokonaisia rokkibiisejä Renoisella ja EZDrummerilla. Renoisella ei ole mahdollista käyttää EzDrummerin valmiita pohjia joten on pakko editoida kaikki rummut ihan alusta. Tämä toimi oikein hyvin ja rumpuraidoista tuli mielestäni aika kekseliäitä kun vain jaksoi väkertää. Reaperin tyylisellä perinteisellä DAW-ohjelmalla on huomattavasti helpompi editoida pitkiä audioraitoja, kuten kitaroita, ja voi käyttää myös valmiita EZdrummer pohjia. Valmiit fillit eivät ikinä ole sellaisia miltä niiden haluaa kuulostavan ja ne olen hakannut kiipparilla ja sitten kvantisoinut ja editoinut kuulostamaan oikealta...
 
Juicy
27.01.2013 19:04:04
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jollain pad-ohjaimella voisi rumpujuttujen naputtelu olla mielekkäämpää kuin kiipparilla tai hiirellä palikoiden kliksuttelu. Aion kyllä jossain vaiheessa itselleni hommata, näyttää sen verran hauskalta rumpujen soitto sormilla.
 
http://www.thomann.de/fi/korg_nanopad_2_black.htm
http://www.thomann.de/fi/akai_mpd_18.htm
 
Multahan löytyy myös sähkörummut, jotka saisi kytkettyä ilmeisesti kohtuullisen helposti DAWin kautta softarumpuihin. Siinäkin olisi yksi keino, mikäli haluaisin ihan oikeasti itse soitella jutut.
 
"I like assassins because they have two asses."

Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punaista
Crewyth
27.01.2013 19:23:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.youtube.com/watch?v=3vKb0oe5gfw
 
Tuon tyypin idea padien järjestelyyn vaikutti suht järkevältä ja tarkoitus ois samaa kokeilla, kunhan saa sopivan kontrollerin hommattua. Vaikuttais ainakin äkkiseltään, että ylipäänsä jollakin muulla kuin koskettimilla ois mielekkäämpi rumpujuttuja työstää. Asiaa ei tietty auta se, että ei osaa oikeasti kiippareilla mitään soittaa.
 
Toisaalta näyttää näinkin irtoavan aika maukkaasti:
 
http://www.youtube.com/watch?v=Y7E34WFw4HE
 
Kalmo
27.01.2013 21:26:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiipparillapa tietenkin, kun en padia omista. Monissa kiippareissahan on tosin padit mukana. Eipä noita sujuvia vaihtoehtoja kai muita edes ole (sähkörummut eivät tässä liene haussa).
 
Yleensä kyllä tyydyn korjailemaan hiirellä valmiita MIDIbiittejä mieleisekseni.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
jp8000
27.01.2013 22:12:23 (muokattu 27.01.2013 22:12:54)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sonarin steppisekkarilla, ja joskus koskettimistolla
 
"It was totally worth it" -homer simpson in the episode "fraudcast news"
Rodger
28.01.2013 03:52:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos tekee omaa biisiä, niin silloinhan rummut soi päässä siinä missä muukin biisi. Ongelmana on siis päässä soivan mielikuvan siirtäminen MIDI-muotoon (oletan). Sähkörummuissa on se ongelma, että niitä pitää osata soittaa siinä missä akustisiakin. Koskettimat ja pädit ei taas vastaa rumpujen soittoa millään tavalla. Itse en mistään valmiista pätkistä ala etsimään sopivaa. Se on loputon suo. Parasta on yrittää mielessään visualisoida, miten filli soitettaisiin oikeilla rummuilla ja sitten yrittää rekonstruoida se jossain piano roll -tyyppisessä näkymässä.
 
Jos ei tiedä, mitä tekee, niin jollain band-in-the-box-tyyppisellä automaattisäestyssoftalla saa taustan koko biisiin rumpufilleineen. Niitähän voi sitten yrittää muokata paremmiksi.
 
Kalmo
28.01.2013 09:08:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rodger: Koskettimat ja pädit ei taas vastaa rumpujen soittoa millään tavalla. Se on loputon suo. Parasta on yrittää mielessään visualisoida, miten filli soitettaisiin oikeilla rummuilla ja sitten yrittää rekonstruoida se jossain piano roll -tyyppisessä näkymässä.
 
Kyllä koskettimet/padit vastaavat mielestäni rumpujen soittoa huomattavasti enemmän, kuin Piano Roll, siinähän sentään soitetaan, eikä piirretä. Siinä on etuna myös se, että saa suoraan soitettua swingin ja pienet variaatiot ja voimakkuusvaihtelut. Piano rollissa voi sitten hienosäätää.
 
Jos pitää piano rollista, niin nopeastihan homma hoituu, jos vetää sinne MIDI-biitin, joka on "sinne päin", ja jossa on jo aksentteja ja elämää, ja sitten vain siirtää iskuja halutuille paikoille, lisää, poistaa jne. Ne MIDI-biitit kun kuitenkin ovat hyvien rumpaleiden oikeasti soittamia, on haamulyöntejä jne. Piano rollissa ei "ikinä" pääse samaan luonnollisuuteen.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
JAV
28.01.2013 12:00:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kalmo puhuu asiaa. Meinasin jo suuttua tuolle rolli on parempi ku kiipparit kommentille. :D
 
olazabal
28.01.2013 13:33:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JAV: Kalmo puhuu asiaa. Meinasin jo suuttua tuolle rolli on parempi ku kiipparit kommentille. :D
 
Sama :)! Kiipparirummutuksessa voi olla uskomattoman hyvä. Täytyy vaan treenata ja mapata configgi (= mistä koskettimesta tulee mikäkin rumpu) omille sormille sopivaksi. Biisi soimaan ja testaamaan erilaisia komppeja. 100 ottoa, jonka jälkeen tarvittavat kvantisoinnit ja piano-rollilla editoinnit, ja hyvä tulee.
 
Triskal
28.01.2013 15:59:14
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Piirtelen pianorollilla. Ei mulla muuta. :) Koskettimiakin vois käyttää, mutta eipä ole tullut kokeiltua.
 
http://simonj.fi | http://etappi.org | kalamies#33 >-)))>
Mesa/Boogie
28.01.2013 23:43:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tää klassikkopätkä varmaan liittyy aiheeseen riittävän läheisesti. Evripadi. Tis is rokkenroll!
 
http://www.youtube.com/watch?v=l8yy-JFO-Q8
 
Soittakaa pojat tango - vaikka sitten joku huonompi tango...
ganesha
29.01.2013 19:05:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

riippuu täysin minkä tyylisestä schlaagerista on milloinkin kyse. joskus nappaan puolivalmiin kompin Logicin Ultrabeatista ja modaan sitä kunnes se on sellainen kun haluan. Toisinaan hakkaan kiipparin koskettimilla jotain ja kvantisoin. Tai sit yhdistelen näitä kahta metodia - ja/tai rippaan jostain luomurumpuraidasta (omasta "kirjastosta", lähinnä omiin terapiaproggiksiin nauhoitetuista rumpuraidoista tai oman bändin Carved in Ashesin äänitysproggiksista) sopivia pätkiä ja rakentelen grooven niistä - tää on kyllä selkeästi aikaavievin ja hermoille käyvin metodi, mutta biitit on kyllä grooven ja soundienkin puolesta orgaanisempia ja kivampia. Tietenkään ihan puhtaaseen nyrkkipanoteknoralliin nää biitit ei käy, mutta luomumpaan electronicaan kyll.
 
Tässä just työstän triphop-henkistä remixiä Carved in Ashesin atmosfääriprogemetalli-eepoksesta Lupus Homini, jossa Tool lyö kättä Led Zeppelininin ja Massive Attackin kanssa ja - yllättäen :D - rumpuraidan rekonstruoiminen onkin osoittautunut melkoisen viheliäiseksi hommaksi, biisissä kun tahtilajit progeilee aika tuhdisti ja halusin säilyttää tuota äkkiväärää fiilistä niin paljon kuin mahdollista, mut kuitenkin tehdä essentiaaleimmat biitit Ultrabeatilla ja maustaa sekaan sitten luomurumpuja sopiviin breikkikohtiin (fillejä lähinnä)
 
Saa nyt nähdä tuleeko tästä mitään :D
 
JPQ
31.01.2013 15:34:21
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tällä hetkellä pianorolliin piirellen jos jotain teen. joskin eräitä netti komppeja olen nuotti näkymän kautta pistänyt sisään. Logicissa siis. ja soittaisin koskettimillakin osin jos työpisteen ergonomia sallisi ja kädet ei menisi aina välillä ns lukkon. Muutenkin enempi valmis raitojen puolella paitsi jos koneorkkaa väännän joita lähinnä väännän ja ambientimpaa jne sekoittaen. ja soundit lienee usein vaikka mistä.(Logic 9.1.8,NI komplete 7,ja Rob Papen blue,Linplug Albino ja cakewalk z3ta+ 2 viimeistä kolmea en ole vielä kertakaan biisiin asti rumpuihin pistänyt mutta tarkoitus on).
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
Schnowotski
01.02.2013 21:25:00 (muokattu 01.02.2013 21:25:50)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ganesha: riippuu täysin minkä tyylisestä schlaagerista on milloinkin kyse. joskus nappaan puolivalmiin kompin Logicin Ultrabeatista ja modaan sitä kunnes se on sellainen kun haluan.
 
Tämän tyyppinen on minunkin työskentelymetodini.
 
(Kaikki seuraavaksi mainittava tapahtuu nuottiviivastolla)
 
Ensiksi haen biisin simppelin perusgrooven, josta tulee esille tahtilajin sisäiset jaot, breikkikohdat, aksentit jne. Esimerkiksi siten, että vaikkapa 4/4 menevässä biisissä tulee ilmi, että onko se jaettu tasaisiin palikoihin, vai kenties 3+3+2 tai jollain muulla tavalla, kohdissa, joissa perkku-ukko on hiljaa on tauot tai haitsun neljäsosahiplailua tms., fillikohdissa jotain simppeliä virvelicrescendoa tai perunankaatofilliä ja niin edespäin.
 
Sitten lähden ikään kuin fiilistelemään biisiä ja pikkuhiljaa elaboroimaan sitä komppia: alan lisätä iskuja - tai poistaa niitä! -, siirtää iskuja pois paikoiltaan, tehdä filleistä värikkäämpiä ja niin pois päin kunnes koko rumpuraita on ikään kuin läpisävelletty, mielenkiintoinen ja tukee biisin melodiaa ynnä harmoniaa.
 
The authors declare no conflict of interest.
tender.insanity
02.02.2013 09:41:28 (muokattu 02.02.2013 09:44:21)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minä sävellän Guitar Prolla, joten luonnollisesti sillä teen rummut kokonaan ja sitten EZdrummerille vain vien raidan.
 
Laiska kun olen, niin harvoin jaksan mitään dynamiikkaa tehdä. Joskus olen pellit ja haitsut soitellut päälle itse kiipparilla, mutta eipä sitäkään jaksa. Heviä teen usein, niin ei dynamiikalla ole väliä :D
 
Tässä esimerkkiä jostain nopeasti kasaan rykästystä biisistä. Rumpuraidan tekoon ei kulu kauhean kauaa kun niiden tekoon tottuu.
 
Tästä PDF rumpunuoteista:
https://dl.dropbox.com/u/5738957/Rumpu.pdf
 
Ja tässä nauhoiteltu versio:
https://dl.dropbox.com/u/5738957/zombie_4.mp3
 
EDIT: Vähän huono esimerkki tuo näköjään, kun on liian copypaskottu. Vähän vaihtelua pitäisi olla.
 
Johann Onn
02.02.2013 17:28:57 (muokattu 02.02.2013 17:33:28)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yleensä tältä pohjalta: Valmiit rumpuloopit + Korjaillaan pahimmat heitot tarvittaessa, vähemmän pahoiksi.
 
http://i47.tinypic.com/2urqgdl.jpg
 
Tai sitten vain siksi, että täytyy editoida ne, omaan soittoon sopivammaksi. Monta kertaa noi on leikelty, pitkistä pätkistä lyhyiksi "eka isku gridiin"
pohjalta ja sitten loput iskut, ei ole enää oikeilla kohdilla. Toisinaan selviää siirtelemällä looppeja (= siksi "19.1.00" lähtee, mistä lähtee), toisinaan ei.
 
Itse en jaksa korjata noita "joka isku nanosekunilleen gridiin" pohjalta. Vähän turhaa, nyt olisi editoida oikean rumpalin soittamia
rumpuja, kuin koneen "soittamiksi". Varsinkin, kun ne täydelliset konerummut saa tehtyä nuottimalla, paljon vähemmällä vaivalla.
 
Fillejä ("18.2.00") en yleensä paljon korjaile, ellei heitto ole "menee niin epätahtiin, ettei pysty soittamaan päälle" tasolla. Yleensä lisään niihin bassareita mukaan, jos rumpali soittaa niissä, pelkkää virveliä ja tomeja. Helpottaa mukana soittamista ja saa ne (jos multa kysytään), kuulostamaan paremmilta.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti