Muusikoiden.net
23.06.2018
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kajareista taustojen äänitys ja kammottava rätinä
1
E-Roy
13.11.2012 21:05:57 (muokattu 13.11.2012 21:37:46)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyvää iltaa.
 
Eli erinäisten youtube -kitarasankareiden innoittamana päätin itsekin tehdä kitaravideon, jossa soitan egooni lähes pakahtuen omien juttujeni päälle omia juttujani. Koko homman ajattelin tehdä laittamalla käyttämäni Debut professional -videoäänityssofta äänittämään:
 
1. läppärin mikkiin saapuvaa vahvarimöykkää
 
2. läppärin kajareista ulos lähteviä taustaraitoja, joita kuuntelen korvanapeilla.
 
3. kuvaa. Daa.
 
Suoritin testiluontoisen äänityksen Dissection - Where Dead Angels Lie -liveäänityksestä, ja se meni ihan hyvin. Taustan Dissectionit kuuluivat sopivan lujaa sekä äänittäessä että lopputuloksessa, ja niistä sai selvän. Kitaransoittoni kuitenkin kuului siinä määrin päälle, että oli selvää mikä oli minun soittamaa. Eli kokolailla niinkuin pitäisikin.
 
Se vaan harmitti, että videossa tämän kaiken päälle pärähti helvetillinen rätinä. Tarkemmin ottaen silloin, kun läppärin mikki joutui ottamaan mitään vastaan. Läppärin ulostuloäänitys oli siinä määrin lujalla, ettei normiääninen puheeni juuri kuulunut, mutta rätinää sekin sai aikaan. Jos soitan kitaraa ilman taustoja tai soitan taustoja ilman kitaraa, rätinää ei tule. Mutta molempi olisi kyllä parempi tässä tapauksessa.
 
Asian teknisistä hienouksista ymmärrän kokolailla yhtä paljon, kuin kala polkupyörästä. Siksi saavuin tänne kysymään että mikä auttais? Vai auttaako mikään, onko läppärin äänikortti vaan kykenemätön ottamaan tällaista kuritusta vastaan?
 
Suuret kiitokset vastauksista.
 
EDIT: jaahans. Näköjään ei tarvitse kun laittaa debut äänittämään sekä mikrofonia että kajareista lähtevää, niin se rätisee lujaa puhuessa vaikka kajareissa olisi volat ykösellä eikä sieltä ees lähtisi mitään. Kuppanen ohjelma?
 
Kalmo
13.11.2012 23:44:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eipä taida olla ohjelman vika (??). Ennemmin epäilen, että sisäinen äänikortti ei vain piisaa tuohon hommaan, sitä/mikkiä ja sen ajureita ei todellakaan ole suunniteltu tuollaiseen puuhaan.
 
Ylipäätään ajatus läppärin mikillä musan äänittämisestä jo sinällään tuntuu kreisiltä. Eihän se äänitä kunnolla puhettakaan
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
E-Roy
14.11.2012 12:33:03 (muokattu 14.11.2012 12:33:43)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ajatus lähinnä olikin tehdä ältsin pähee kitaravideo, missä sen äänenlaadun ei tarvitse ihan mitään huippuluokkaa ollakaan. Varsinaiset äänityshommat hoidan pöytäkoneella, jossa on ihan ok äänikortti. Tai hoitaisin jos näyttö ei olisi kyrvähtänyt ja opiskelijabudjetti ei olisi uuden hankinnan esteenä.
 
Läppärin äänikorttin kykenemättömyyttä epäilin itsekin alkuun. Toisaalta taas sitten se kyllä äänittää ihan mukisematta sitä kitarointia yksinään. Tulipa myös mieleen, että äänitin DxTory-nimisellä, nördeilysessioiden taltiointiin tarkoitetulla ohjelmalla pienen pätkän jotakin tietokonepeliä ja höpisin päälle. Tämä ei sitten aiheuttanut mitään ongelmia äänenlaadun suhteen, vaikka ohjelma otti talteen sekä kajareista lähtevää sekä mikkiin saapuvaa.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti