Muusikoiden.net
26.04.2018
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Lexicon Lambda ja Cubase LE5. Apua tarvitaan.
1
JPellinen
09.10.2012 15:53:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ostin jo jokin aika sitten Lexicon Lambdan ja siihen kylkiäisenä sain Cubasen LE5 äänitysohjelman. Ja kuten arvata saattaa, homma ei lähde toimimaan. (käyttöjärjestelmä Windows XP).
 
Ihan käyttöohjeen mukaan olen asentanut ohjelman ja Lambdan koneelle. Lambda USB-kaapelilla koneeseen, kitara Lambdaan ja ääni ulos vahvistimesta. Muutin ohjauspaneelista Lambdan oletuslaitteksi toistamiseen ja äänittämiseen. Sitten äänittämisessä ongelmat alkavat:
 
Ihan aluksi kaikki näyttää toimivan, Cubase näyttää vastaanottavan signaalin ja pienen pätkän saan äänitettyä. Seuraavalla äänityskerralla kuitenkin ääni muuttuu ihme ininäksi ja rätinäksi kesken äänityksen. Sen jälkeen koko Cubase ei ota vastaan signaalia. Suljen Cubasen, avaan uudestaan, sitten signaali taas tulee ohjelmaan. Ja taas, äänitteen alku kuulostaa oikealta, mutta noin 5 sek. päästä muuttuu koko ääni iniseväksi. Sitten Cubase ei vastaanota signaalia.
 
Googletin tätä ja samantapaista ongelmaa tuntuu löytyvän. Vielä kun olisi ihan selkokielellä ratkaisu tähän saatavilla. Tuo englanninkielinen ATK-/äänitekniikkaslangi menee kevyesti yli hilserajan. Jotakin ASIO-hommia piti säätää siellä, mutta ei näy auttavan. Sen verran ymmärsin, että Device setupista piti vaiktaa Lambda ASIO ruutuun. Se kyllä sai Cubasen ottamaan signaalia vastaan, mutta vain hetkeksi. Sama kaava toistuu. Kohta joku saa hakea pihamaalta Lexicon Lambdan kolmena osana ihan ilmaiseksi.
 
telescope
09.10.2012 16:18:11 (muokattu 09.10.2012 16:22:34)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Auttaiskohan äänikortin bufferin suurentaminen?
Eli äänikortin asetuksista buffer size ja muuttaa sen esim 512.
Jos ei pelitä niin voi kokeilla myös asentaa asio4all ajurin
 
Kalmo
09.10.2012 18:34:57 (muokattu 09.10.2012 18:36:42)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En ole käyttänyt Cubasea, joten en tiedä, minkälaisia valintasysteemejä siinä on äänilaitteille, mutta varmista, että Lambdasi on ainoa valittu myös Cubasen valikoissa, ei vasin ohjauspaneelissa. Kyseiset valikot SONARissa kulkevat nimellä "Playback timing master" ja "Record timing master" ja Drivers valikossa täytyy sekä Input- että Output Driver olla ASIO (tai miksei WDM).
 
Varmista myös, että sinulla on Lambdaan ajantasaiset ASIO-ajurit. Valmistajan sivuilta varmaan voi downloadata.
 
Joskus voi johonkin noista unohtua vaikkapa tietsikan sisäinen kortti valituksi, ja silloin tökkii.
 
Varmista myös, että Lambda ja Cubase käyttävät samaa näytteenottotaajuutta (Sample rate) ja bittisyvyyttä (miel. 24 bit).
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
RedRain
10.10.2012 00:38:37 (muokattu 10.10.2012 00:41:24)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kalmo: En ole käyttänyt Cubasea, joten en tiedä, minkälaisia valintasysteemejä siinä on äänilaitteille, mutta varmista, että Lambdasi on ainoa valittu myös Cubasen valikoissa, ei vasin ohjauspaneelissa. Kyseiset valikot SONARissa kulkevat nimellä "Playback timing master" ja "Record timing master" ja Drivers valikossa täytyy sekä Input- että Output Driver olla ASIO (tai miksei WDM).
 
Cubasesta tämä löytyy valikosta Devices -> Device Setup... -> VST Audio System.
 
Kun oikea laite on valittu ilmestyy VST Audio Systemin alle vielä oma osionsa ko. laitteelle, jota kautta pääset tarvittaessa muokkaamaan buffer sizea, näytteenottotaajuutta ja/tai latenssia riippuen laitteen hallintamahdollisuuksista.
 
.: http://www.2ndsuicide.com/ :.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti