Muusikoiden.net
25.05.2018
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Koulutusta Logic Pro 9 käyttöön?
1
jboy88
19.09.2012 16:58:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei kaikille!
 
Hankin ohjelman kesällä ja olen tässä vaivihkaa opetellut sen käyttöä. Pari biisiä väsäillyt synalla (dancepop), mutta tuntuu, että nyt junnaa kovasti paikoillaan. Luulen osaavani ihan hyvin ohjelman perusasiat, mutta en tiedä, miten kehittäisi itseään.
Youtube tuntuu olevan täynnä kaikenlaisia neuvoja. Haluaisin parantaa tuotoksiani ammattimaisemman kuuloisiksi. Täytyykö hankkia jokin softa erikseen masterointia varten? Ja onko tietoa, mistä voisi saada käytännön koulutusta Logic Pro:ta varten, jos perusasiat hoituu jo? Ongelma on se, etten saa kappaleita kuulostamaan siltä, miltä ne päässäni kuulostavat :(
 
John Titor
20.09.2012 17:05:58 (muokattu 20.09.2012 17:08:12)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jboy88: Ongelma on se, etten saa kappaleita kuulostamaan siltä, miltä ne päässäni kuulostavat :(
 
Sepä on se isoin ongelma kaikilla muillakin. Jos olisit yhdessä kesässä päässyt tuohon tavoitteeseen niin olisit ihmelapsi. Kursseja Logicista varmasti järjestetään ja nettikin on pullollaan tutoriaaleja, mutta et välttämättä tarvitse niinkään koulutusta Logicin käyttöön, vaan musiikin tekemiseen ja äänenkäsittelyyn ylipäänsä. Musiikin kuunteleminen, analysoiminen ja oppiminen jo aiemmin tehdystä ovat tärkeimpiä keinoja kehittää itseään.
 
Mieti ensin, onko ongelma sävellyksellinen/sovituksellinen, lähtösaundiin liittyvä, vai miksaukseen liittyvä. Sitten etsi asianmukaista lähdemateriaalia, jota tutkimalla voit ratkaista ongelman. Jos ongelma on sävellyksessä/sovituksessa, kuuntele musiikkia, josta pidät ja joka on samantyyppistä kuin tekemäsi, ja koita tutkia mitä siellä on tehty eri tavalla. Jos taas saundit, joilla yrität toteuttaa musiikkiasi, ovat pielessä, niitä on vaikea miksauksessa enää muuttaa. Miksauksessa parannetaan jo olemassaolevaa. Tällöin täytyy siis oppia, mistä saundista voi ruuvata mitäkin. Jos ongelma taasen on miksauksessa, etsi miksauksen oppikirjoja, lue niitä, ja katso esim. Youtubesta miksausopetusvideoita, niin opit käyttämään perustyökaluja (eqt, kompurat, kaiut) paremmin. Jo niillä pääsee aika pitkälle. Erikoisemmat kikat myöhemmin.
 
Jos tuntuu, että et vaan millään keksi keinoja parantaa työjälkeäsi edellä mainituilla tavoilla, osta miksausoppitunteja joltain ammattilaiselta.
 
Ne, jotka väittävät etteivät kuule ääniä päässään, eivät ole ikinä kuulleet millaista on kun ne ovat vaiti.
JPQ
21.09.2012 08:16:01
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Täälläkin vaikeuksia saada joskus ideansa esille tarkoittamaan tavalla. ja täällä auttaisi ehkä tyylistä johtuen enempi soittimien mahdollisuuksiin vielä lisää tutustuminen ja siihen mitä soittimia tietyt sävyt vaativat yhdessä.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
cosmob83
21.09.2012 20:38:24 (muokattu 21.09.2012 20:38:42)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Teen tässä nyt ihan perättömiä johtopäätöksiä (joten anteeksi siitä), mutta usein tuntuu siltä että ihmiset ajattelevat että jos tehdään EDM:ää niin sen säveltäminen/miksaaminen/tuottaminen ei ole vaikeaa, koska usein käytetään vain ja ainoastaan plugareita ja virtuaali-instrumentteja. Itseasiassa jo ihan perus rumpuloopin (vaikka olisikin ihan 4 on the floor tyylinen jutksa) on aika aikaavievää ja monimutkainen juttu. Se DAW softan käyttäminen on itseasiassa aika sivuseikka (jos saa siis midiä sisään ja osaa painaa reciä) Ehdotukseni sinulle on, että perehdy melkein enemmän miksaamiseen, syntsien ohjelmoimiseen ja kuuntele EDM:ää, jos halusi ovat siihen suuntaan. Netti on pullollaan erinomaisia ja vähemmän erinomaisia ohjeita. Suosittelisin tutustumaan ainakin seuraaviin sivustoihin:
 
www.dancemusicproduction.com
www.pointblankonline.com
www.sonicacademy.com
 
Ja sitten herra Rick Snomanin vallan erinomainen kirja "Dance music manual" joka kattaa suurinpiirtein kaikki oleelliset perusteet EDM:än tekemisestä.
 
JPQ
25.09.2012 12:25:31
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyvä rumpuraita ei ole helppo juttu. varsinkin jos se joku tosiaan tyyliä mihin vanhat rumpukoneet rajotitavat.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti