Muusikoiden.net
06.12.2016
Musamaailma.fi - Soittimet helposti netistä 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Ongelma basson nauhoittamisessa
1
vicarious
24.08.2012 19:04:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tilanne on siis seuraava:
 
Minulla on kaksi bassoa ja kaksi tietokonetta. Minikannettavallani (Acer) pystyn nauhoittamaan molempia bassojani moitteetta. Käytän nauhoittamisessa Audacitya ja basso on kytketty koneeseen pelkästää piuhalla, välissä ei ole mitään.
Paremmalla kannettavallani (Asus) pystyn samalla menetelmällä nauhoittamaan ESP:n (ESP ltd B-50) bassoani moitteetta, mutta Schecteriäni (Schecter Omen 5) nauhoittaessa mitään ei kuulu, paitsi jos kaikki volat pistää täysille, saa epämääräisiä ja lyhytkestoisia rusahduksia jos paukuttaa mikkejä. Vika ei ole Audacityssa, sillä onglema ilmenee myös Windowsin ääninauhuria käytettäessä.
 
Schecter eroaa ESP:stäni lähinnä siten, että siinä on aktiivi elektroniikka, molemmissa bassoissa on passiivi mikit. Eli vikana voisi olla, että toinen koneeni ei jostain syystä suvaitsisi aktiivi elektroniikkaa? Ongelman pitäisi sitten olla jossain koneen asetuksissa tai äänikortissa.
 
Onko kellään mitään ideaa mikä saattaisi olla pielessä?
 
Niin ja hirveästi en tiedä näistä nauhoitus jutuista, joten ongelma voi olla oikeastaan missä vain.
 
Deus absconditus
mattim
24.08.2012 19:12:38
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

vicarious: Tilanne on siis seuraava:
 
Minulla on kaksi bassoa ja kaksi tietokonetta. Minikannettavallani (Acer) pystyn nauhoittamaan molempia bassojani moitteetta. Käytän nauhoittamisessa Audacitya ja basso on kytketty koneeseen pelkästää piuhalla, välissä ei ole mitään.
Paremmalla kannettavallani (Asus) pystyn samalla menetelmällä nauhoittamaan ESP:n (ESP ltd B-50) bassoani moitteetta, mutta Schecteriäni (Schecter Omen 5) nauhoittaessa mitään ei kuulu, paitsi jos kaikki volat pistää täysille, saa epämääräisiä ja lyhytkestoisia rusahduksia jos paukuttaa mikkejä. Vika ei ole Audacityssa, sillä onglema ilmenee myös Windowsin ääninauhuria käytettäessä.
 
Schecter eroaa ESP:stäni lähinnä siten, että siinä on aktiivi elektroniikka, molemmissa bassoissa on passiivi mikit. Eli vikana voisi olla, että toinen koneeni ei jostain syystä suvaitsisi aktiivi elektroniikkaa? Ongelman pitäisi sitten olla jossain koneen asetuksissa tai äänikortissa.
 
Onko kellään mitään ideaa mikä saattaisi olla pielessä?
 
Niin ja hirveästi en tiedä näistä nauhoitus jutuista, joten ongelma voi olla oikeastaan missä vain.

 
Aktiivibasso antaa isomman signaalin kuin passiivi. pistä sitä aktiivipassoa pienemmälle.
 
vicarious
24.08.2012 19:18:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mattim: Aktiivibasso antaa isomman signaalin kuin passiivi. pistä sitä aktiivipassoa pienemmälle.
 
Kokeilin, ei näyttänyt olevan vaikutusta. Ainut mihin mikrofoni tuntui reagoivan oli potikoiden pyörittely, soittamiseen ei reagoinut missään vaiheessa.
 
Deus absconditus
mattim
24.08.2012 19:20:40 (muokattu 24.08.2012 19:23:22)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

vicarious: Kokeilin, ei näyttänyt olevan vaikutusta. Ainut mihin mikrofoni tuntui reagoivan oli potikoiden pyörittely, soittamiseen ei reagoinut missään vaiheessa.
 
Beats me.
 
vicarious
24.08.2012 19:24:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mattim: Oiskohan aktiivibasson maa irti ?
 
Voi hyvinkin olla, sillä en tiedä edes mitä tarkoitat. :D
 
Deus absconditus
anapena
24.08.2012 23:57:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voisko tää olla jonkinlainen balansoitu/balansoimaton/mono/stereo/liitin/piuha-tyyppinen juttu? Joskus on kitaravehkeet oikkuilleet noiden asioiden kanssa, kun on mennyt signaali tavallaan oikkariin vääränlaisen piuhan kanssa.
 
vicarious
25.08.2012 13:24:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

anapena: Voisko tää olla jonkinlainen balansoitu/balansoimaton/mono/stereo/liitin/piuha-tyyppinen juttu? Joskus on kitaravehkeet oikkuilleet noiden asioiden kanssa, kun on mennyt signaali tavallaan oikkariin vääränlaisen piuhan kanssa.
 
No joo, piuhassahan se vika olikin. Olin käyttänyt semmosta onko tuo nyt 3,5mm piuhaa joka on joskus ollut käytössä yhdistämässä kaiuttimia koneeseen. En ollut käyttänyt tavallista 6,3mm piuhaa kun muistelin sitä käytettäessä tulleen kovaa surinaa. Nyt sitten kokeilin soittaa sillä 6,3mm johdolla tämän Asukseni kanssa ja surinaa oli edelleen, mutta kun sen adapteria hetken pyöritteli, niin hyvin lähti toimimaan.
 
Kiitosta vastauksesta.
 
Deus absconditus
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

» Kirjaudu sisään

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2016, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti