Muusikoiden.net
19.06.2018
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Help me! Acer ei löydä saffire pro 40 korttia
1
Woodoo
24.07.2012 17:01:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Acer Aspire Ethos 8951G teholäppäri ei tunnista korttia. Fire-portti on 4 napainen. Kaapeli tuntuu istuvan jämäkästi liittimeen. Ei herjauksia ei mitään kummallista. Sanoo jopa ajureiden 2.4 ja 3.0 asennuksen jälkeen että laite valmis käytettäväksi. Ilmoitus tulee kuitenkin vain yhden kerran, käsittääkseni pitäisi tulla useaan kertaan, midi sun muut omina ilmotuksinaan?
 
Emo intelin piireillä, i7 prossu, win7 home/64. Pöytäkoneessa on win7 ultimate/64 ja tismalleen sama firewiren ajuri kuin tässä. Tämän kanssa ei ole ongelmia ollut missään vaiheessa. Kertokaa ihmiset kivat, saanhan tämän toimimaan? :/ Mitä en ole kokeillut?
 
19691970
24.07.2012 17:23:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko siinä läppärissä sama firewire-chippi kuin pöytäkoneessa ?
(Veikkaan, että ei)
Vaikka firewire-ajuri näyttäisikin olevan sama, niin itse firewire-piiri voi silti olla eri, varsinkin jos molemmissa on käytössä jokin windowsin geneerinen firewire-ajuri.
Tuo dokumentti kannattanee ainakin lukaista:
http://www.focusrite.com/answerbase … cusrite_IEEE_1394_compatibility.pdf
 
Woodoo
24.07.2012 20:49:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jep.
Olen lukenut tuon kyllä jo. Piiri ei ole sama, mutta Intelin kauraa (käsitykseni mukaan huonompiakin löytyy). Käsitin että expres cardeja lähinnä koski tuo suositus. Koneessa ei paikkaa sellaiselle löydy joten jos ei ala toimii, ni menee kortti vaihtoon. Taidan lukea kyllä vielä uudestaan. Enkä kuitenkaan ole ihan varma mikä piiri kyseessä on ja onko minun mahdollista laittaa jotkut muut ajurit siihen? Mistä ja millaset? Acerin sivuilla ei näyttänyt olevan piiristä kummempaa tietoa, saati ajureita.
 
19691970
24.07.2012 21:42:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuli tuosta "Intelin kauraa" vain mieleeni, että ethän sekoita emolevyn piirisarjan ja firewire-piirin valmistajia ?
 
Intel ei taida firewire-piirejä tehdä, emolevyjen piirisarjoja toki.
 
TC Applied Technologies-nimisen firman sivuilta löytyy ohjelma nimeltä OHCI Tool:
 
https://dev.tctechnologies.tc/tcat/ … ohciTool/Win32/Release/ohciTool.exe
 
jonka pitäis osata kertoa, kenen valmistajan firewire-piiri koneessa oikeasti on, jotain tämän tyylistä:
 
Vendor : (104C) Texas Instruments
Chipset: (8024) TSB43AB23
Revision: 00
 
Toinen tapa saada firewire-piirin tekijä selville, jos ei halua tuota ohjelmaa koneessaan ajaa, on device managerista etsiä valmistajan hardware id ja googlettaa sillä valmistajan nimi.
 
Klikkaa firewire-laitetta hiiren oikealla, valkkaa properties, sit välilehti details ja alasveto-valikosta kohta "hardware ids"
 
Kun saa sen firewire-piirin tekijän selville, voi katsoa tuosta Focusriten dokumentista, onko se siellä mainittu.
 
Voin toki olla ihan harharetkillä ongelmasi syytä selvitellessä, mut noin mä itse etenisin, kun se firewire-chipin tekijä on tiedossa, voi pähkäillä niitä ajureita sit lisää. Windows 7:skalla on jonninverran tainnut firewiren kanssa ongelmia olla, ja jotain Microsoftin hotfixejäkin löytyy.
 
Woodoo
24.07.2012 22:19:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jippii :) oikeassa olit. Nyt tiedän mistä vikaa etsiä.. Okei sit huonot uutiset..
 
Microsoft 1394ohci.sys 6.1.7601.17514
Microsoft ohci1394.sys 6.1.7600.16385 (legacy)
Microsoft 1394bus.sys 6.1.7600.16385 (legacy)
 
Looking for OHCI 1394 Host Controllers...
 
1:
Vendor : (197B) JMicron Technology
Chipset: (2380) JMB380/JMB381/JMB383
Revision: 30
Status : No longer present, or disabled.
Details:
Subsysten VendorId: 1025
Subsystem DeviceId: 0566
Max # isoch Rx contexts: Unknown
Max # isoch Tx contexts: Unknown
Max 1394 Speed Capability: S400
Support: Not compatible.
Notes : This controller is not compatible with DICE drivers
 
Pastesin pätkän softasta ja nyt sit alan miettii usb kortin hankkimista... Minä niin luotin fifiin ja näin kalliiseen koneeseen... Tosin täytyy vielä niitä ajurihommia katella. Mix control 3.0 ei suosittele legasy driverin käyttöä, siitä täytyy koittaa päästä eroon ekana.
 
Woodoo
26.07.2012 20:54:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Legasy driver on JMicron tarjoama ajuri. Eikä siis lähtenyt toimimaan. Ei edes vilahda kortin fw-valo. Totaali mykkä. Onko nyt jotain mikä tulisi mieleen jollekkin? Se pieni ilmoitus välillä MixControllin asennuksen jälkeen pitää toivoa yllä. Mut ei se silti toimiin lähe. Koitin myös käsin liittää laitteen koneeseen laitehallinnan kautta, mut ei sekään auta.
 
Pop Corn
27.07.2012 02:28:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Woodoo: Legasy driver on JMicron tarjoama ajuri. Eikä siis lähtenyt toimimaan. Ei edes vilahda kortin fw-valo. Totaali mykkä. Onko nyt jotain mikä tulisi mieleen jollekkin? Se pieni ilmoitus välillä MixControllin asennuksen jälkeen pitää toivoa yllä. Mut ei se silti toimiin lähe. Koitin myös käsin liittää laitteen koneeseen laitehallinnan kautta, mut ei sekään auta.
 
Onko sulla se FW-kaapeli sellainen missä molemmat päät ovat 6-pinnisiä, ja käytät sitten sovitinpalaa (6->4 pin) tietokoneessa?
Mulla oli yhden kortin kanssa tämä tilanne, ja kortti ei pelittänyt (poweria se ei tarvinnut FW:stä). Ostin sitten uuden FW kaapelin missä toinen pää 6 pinninen ja toinen 4 pinninen. Lähti pelittämään.
 
Alkuperäin FW kaapeli toimi kyllä hyvin ilman sitä sovitinpalaa. Läppäri ei vaan tykännyt siitä sovitinpalasta. Koetappa siis hakea uusi FW-kaapeli.
 
.
19691970
27.07.2012 08:36:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Woodoo: Legasy driver on JMicron tarjoama ajuri. Eikä siis lähtenyt toimimaan. Ei edes vilahda kortin fw-valo. Totaali mykkä. Onko nyt jotain mikä tulisi mieleen jollekkin? Se pieni ilmoitus välillä MixControllin asennuksen jälkeen pitää toivoa yllä. Mut ei se silti toimiin lähe. Koitin myös käsin liittää laitteen koneeseen laitehallinnan kautta, mut ei sekään auta.
 
Tuossa :
 
http://www.focusrite.com/answerbase … cusrite_IEEE_1394_compatibility.pdf
 
dokumentissahan lukee jotta:
 
Possible unconfirmed incompatibilities to be aware of:
- FireWire controllers with JMicron chipsets
 
niin en välttämättä kauhiasti ihmettelisi, jos/kun tuo korttisi ei vain kerta kaikkiaan toimisi tuon läppärisi firewiren kanssa. Kaapelit + varsinkin niiden liitännät toki aina syytä hyvin tsekata myös.
 
Woodoo
27.07.2012 13:48:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Täytyypä vielä varmaan testata toisella kaapelilla vaikka ihan asiallisen oloinen kaapeli nytkin on. Surkea homma kaiken kaikkiaan, ku kone oli vielä kallis ku mikä ja sit jää homma kiinni paskasta piiristä. Onko kenelläkään tietoa et kuinka muut kortit tähän suhtautuu? Jos selviäis äänikortin vaihdolla. Usbia en halua niin kauan kun kolmosta ei löydy. Tuppaa oleen niin kovissa hinnoissa usb kortit millä 16 kanavaa saa talteen.
 
19691970
27.07.2012 16:37:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Woodoo: Täytyypä vielä varmaan testata toisella kaapelilla vaikka ihan asiallisen oloinen kaapeli nytkin on. Surkea homma kaiken kaikkiaan, ku kone oli vielä kallis ku mikä ja sit jää homma kiinni paskasta piiristä.
 
Tosi kurja homma kyllä, jos kalliilla koneella ei pystykkään tekemään sitä hommaa, mitä varten kone on hankittu. Varsinkin kun ei ole ihan helppoa etukäteen selvittää, kenen valmistajan firewire-piiri missäkin läppärimallissa on, koneiden spekseissä kun tuppaa useimmiten lukemaan vain että firewire joko on tai ei..mistä tuli viel mieleeni, jotta tuossa aiemmassa postauksessasi luki sen ohci-toolin tulosten kohdalla:
 
Vendor : (197B) JMicron Technology
Chipset: (2380) JMB380/JMB381/JMB383
Revision: 30
Status : No longer present, or disabled.
 
Niin tuo status-kohta kummastuttaa ? Eihän se firewire ole vain disabloitu ?
Tai olisiko sit rikki se itse firewire-piiri ? Oletko samassa koneessa kokeillut jotain toista firewire-laitetta, et toimiiko siinä koneessa yleensä mikään fw-liitäntäinen laite?
 
Woodoo
27.07.2012 20:41:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Elämä on kovaa. Osta kypärä. Juu.. Mut statuksesta sen verran että hieman tuota itsekkin ihmettelen. Homma menee niin kun koneen käynnistää kortti kii, näkyy firewire normaalisti. Eli en tiedä olisiko joku virran säästö juttu tuo. Biossista kurkkasin, firewirestä ei löydy mitään sieltä. Mutta siis mieleeni tuli, että jos tuon kortin kohdalla se haluais ajella jotain toimintoja koneen käynnistyessä, mutta firewire tuleekin mukaan hieman liian myöhään? Ulkoista kiintolevyä koitan heti kun sellaisen käsiini saan. Siihen asti on myös vika yksi mahdollisuus. Mutta en siihen ihan heti jotenkin usko. Toisaalta kun fw näkyy silloin kun koneen on käynnistänyt kortin kanssa, pitäisi kaikki löytyä viimeistään kun laitehallinasta pyytää etsimään laitteet. Siinä mielessä onni, että äänikortti on kaverin. Samalla reeniksellä pyörimme ja olen saanut luvan käyttää. Siinä ei rahaa kiinni siis ole.
M-Audio ProFire 2626 tuota ajattelin kokeilla ja ostan kaupasta joka lupaa palautusoikeuden varmuuden vuoksi. 2 adattia on live äänityksiin vielä ideaalimpi. Lohduttaudun siihen vaikka rahaa palaa taas ihan turhaan kun saffire hyvä kortti kuitenkin on.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti