Muusikoiden.net
26.04.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mikä läppäri ja äänikortti tallennetun musiikin soittoon?
1
Mikael Jokela
23.05.2012 13:04:26 (muokattu 23.05.2012 13:08:36)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei muusikot ja muut lukijat
 
Olisi tarve soittaa musiikkia isohkossa tilassa, jossa on laadukas mikseri, vahvistin ja kaiuttimet valmiina. Musiikit ovat tallennettuna kiintolevyllä.
 
Kiintolevyn ja mikserin väliin tarvitaan läppäri ja mahdollisesti ulkoinen äänikortti, eikös niin, ja siinä tarvittaisiinkin neuvoja, millainen laitteisto olisi paras! Kyselen asiaa täällä, koska itse tunnen tietotekniikkaa mutta äänipiirien ja yleensäkin koneiden musiikilliset ominaisuudet eivät oikein ole hallussa.
 
Bongasin tämmöisen läppärin
 
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/46473/dgrrk
Lenovo ThinkPad Edge E530 15.6" HD/Core i7-3612QM/4 GB/500 GB/Windows 7 Professional 64-bit -kannettava tietokone, musta
 
jossa olisi houkuttelevasti monta usb3-porttia ulkoisia nopeita medioita varten sekä sisäinenkin nopea 7200 rpm kiintolevy. Kokemukset Lenovo-merkistä on aiemmin olleet keskimäärin parempia kuin Acer, HP jne.
 
Sitten bongasin myös tämmöisen läppärin
 
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/31243/ddbcs
Sony Vaio VPC-F23L1E/B 16.4" Full HD/Core i5-2430M/4 GB/640 GB/Blu-ray/Windows 7 Home Premium 64-bit -kannettava tietokone, musta
 
jossa olisi vielä firewirekin, vaikkakin sisäinen kiintolevy on hitaampi.
 
Kumman näistä ostaisit? Vai joku muu, mikä (jos pidetään kokonaisbudjetti tuossa tonnin korvilla).
 
Olisiko edellisissä tarpeeksi hyvät äänipiirit musiikin toistoon mikserin kautta? Jos ei, pitäisikö ostaa kaveriksi ulkoinen äänikortti, millainen? :)
 
Esim.
http://www.thomann.de/fi/presonus_audiobox_usb.htm tai
http://www.thomann.de/fi/maudio_fast_track.htm tai muu, mikä?
 
Tämänhetkinen tarve ei ole tallentaa mitään ääntä, vaan vain soittaa sitä koneelta ulos.
 
Lämmin kiitos kaikille mielipiteensä kertoneille! :)
 
Kalmo
23.05.2012 23:32:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

On kyllä siinä ja siinä että hyödytkö yhtään mitään ulkoisesta äänikortista, jos kyseessä on vain valmiin äänen toistaminen. Varmastikin minkä hyvänsä asiallisen ulkoisen äänikortin DA-muunnos on parempi, kuin minkä hyvänsä läppärin sisäisen äänipiirin, mutta onko erolla merkitystä, tai voiko sen ihmiskorvin havaita jossain livetilanteessa, on eri juttu.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
olazabal
24.05.2012 10:45:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jep, samaa mieltä kuin edellinen kirjoittaja: 95% tapauksista läppärin/mp3 soittimen line out / phones out riittää. On tietty totta että erillisen äänikortin ulostulo on laadukkaampi, vähemmän kohinaa ja häiriöitä, mutta tuskin eroa live-olosuhteissa kukaan huomaa.
 
MDMK
24.05.2012 11:09:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Komppaan kahta edellistä.
 
Osta läppäri ihan sen mukaan, minkälaista noin yleensä tarvitset. Äänen toistaminen ei vaadi nykykoneelta oikein mitään, joten jos sulla jokin yksittäinen tilaisuus on, jossa pitäisi äänitiedostoja toistaa, niin sitä en pohtisi koneen valinnassa lainkaan.
 
Äänikortin osalta tuskin on musiikin toistamisessa livenä kuultavaa eroa. Tilan kaiut ja yleinen meteli aiheuttavat kumminkin isompia häiriöitä kuin Realtekin piirin kohinat. Pelkän livetilaisuuden takia en siis lähtisi korttia hankkimaan ja jos sellaisen ihan välttämättä hankit, niin tuskin kannattaa kovin isoa summaa siihen syytää pelkästään tuon tilaisuuden takia.
 
Mikäli taas on muuta tarvetta, esim. äänitystä tai vaikka isoiden samplerisoftien käyttöä, niin tilanne muuttuu ihan täysin sekä koneen että audio interfacen osalta.
 
Mikael Jokela
24.05.2012 12:02:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitti kommenteista :) Läppärin pääasiallinen käyttötarkoitus tulee olemaan musiikin soitto ja kuuntelu. Haluan koneen, josta tulee varmasti laadukkaasti ääni ulos ja jossa riittää nopeus monen asian samanaikaiseen tekemiseen ilman, että ääni pätkii. Tuossa Lenovossa löytyy usb3-portteja, nopea kiinto ja muutenkin tehoa, joten taidan tässä vaiheessa kallistua siihen. Sony Vaioissa on kuulemma ollut lämpöongelmia, sanoi muuan kaveri, jolla on lähes sama malli kuin tuossa linkitetty.
 
anapena
24.05.2012 13:53:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niinkuin edellä on mainittu, kokeile ensin koneen omalla kortilla, jos epäilykset laadusta rupeavat vaivaamaan, niin mun kestosuosikki on ESIn lätkä, jossa on kovin vähän liikkuvia osia. Itsellä vanha U24. Periaatteessa mikä vaan merkkipurkki on parempi kuin koneen sisäinen.
 
PIM
25.05.2012 07:57:47 (muokattu 25.05.2012 07:59:22)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tarvitaanko siihen hommaan välttämättä läppäri, vai voisiko niitä biisejä siirtää esim. muistikortille ja soittaa jollain hommaan paremmin sopivalla ja kompaktimmalla välineellä? Jos itselläni olisi vastaava tarve vaan soittaa vaw tai mp3 formaatissa olevat biisit ulos linjatasoisesta lähdöstä niin kopsaisin ne SD kortille ja soittaisin ne Boss BR-80:lläni, joka toki toimii myös USB äänikorttina, jos välttämättä haluaa soitaa ne suoraan läppäriltä.
 
Aki
25.05.2012 10:20:57 (muokattu 25.05.2012 10:21:29)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuten sanottua, on ihan sama millä koneella musiikkia toistat. Mutta koska läppäreiden laturit on heikosti häiriösuojattuja, tarvitset jotain tietokoneen ja mikserin väliin joka katkaisee maayhteyden ja näin estää maalenkistä muutoin syntyvät rumat sirinät. Ulkoisissa äänikorteissa ongelmaa on vähemmän, mutta silti monesti liikaa.
 
Etsi Vekoy-firman nettisivut ja hae "ground loop isolator".
 
"Jos ei kunnolla kuule mitä tekee/on tullu tehtyä, niin käy kuin valtion firmassa. Tietämätön laittaa osaamattoman tekemään tarpeetonta, ni siinä on koko turha työ vaarassa mennä ihan hukkaan." - rintapek 10.1.2012
Mikael Jokela
25.05.2012 13:50:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aki: ... koska läppäreiden laturit on heikosti häiriösuojattuja, tarvitset jotain tietokoneen ja mikserin väliin joka katkaisee maayhteyden ja näin estää maalenkistä muutoin syntyvät rumat sirinät. ... Etsi Vekoy-firman nettisivut ja hae "ground loop isolator".
 
Kiitos vinkistä, tämä pitääkin tarkastaa kuntoon!
 
Valitettavasti noilla hakusanoilla "ground loop isolator" ei löydy mitään. Mikähän mahtaa olla oikea kauppanimi, jolla saan tuotteen lähimmästä elektroniikka-alan erikoisliikkeestä? Maapiirin erotin..? Kun menen ostamaan sitä, onko väliä, minkälaisen ostaa, vai ovatko kaikki yhtä hyviä ja sopivia?
 
Mikael Jokela
25.05.2012 13:52:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PIM: Tarvitaanko siihen hommaan välttämättä läppäri, vai voisiko niitä biisejä siirtää esim. muistikortille ...
 
Tässä tapauksessa tarvitaan läppäri, sillä soittolista ei ole valmiina vaan sitä pitää tehdä koko ajan lennossa. Muuten tuo olisikin hyvä idea!
 
ReBeat
25.05.2012 17:20:55
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikael Jokela: Valitettavasti noilla hakusanoilla "ground loop isolator" ei löydy mitään.
 
Pelkällä groundilla löytyi tuollainen: http://www.vekoy.com/product_info.php?products_id=6531
 
Muita erottimia on esim...
http://www.thomann.de/fi/palmer_pli01_line_isolation_box.htm
http://www.ebtechaudio.com/hedes.html
 
Jos on rca-liitännät niin joutuu käyttämään mahdollisesti jotain plugiadaptereita.
 
Optinen liitäntä audiolaitteiden välillä on kanssa hyvä katkaisemaan maalenkkejä.
 
jsalo
07.06.2012 20:48:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos rahaa on, niin esim. Benchmark DAC1 USB antaa hyvän DA-muunnoksen tai vaikka RME:n babyface.
 
Luulin kerran olevani oikeassa, mutta erehdyin ja olinkin väärässä.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti