Muusikoiden.net
21.06.2018
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kopiointi mitenköhän..?
1
PECCISH
07.05.2012 15:15:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kun olisi eräs erinomaisen tärkeä teoria CD-levy, jota netistä ei pysty hommaamaan, mutta täällä stadissa olisi yksi alkuperäinen, varmaan Suomen ainoa laatujaan, CD-levy erään kirjan välissä, niin pystyyköhän sen kopioimaan, kun se olisi vähän niinkun must-juttu. Ja jos niin mitenköhän kun ei ole tuo rapitismi kovin tuttua puuhaa ollut tähän asti, mutta nyt olisi keinoja kaihtamatta saatava tämä. Mitenkähän onnistuisi, tietäisikö joku viisaampi, sillai että vois ainakin kuvitella toimineensa laillisesti tai jotenkin. DVD-soitin kyllä soittaa levyn mutta tietsikassa tulee vaan se että näkyy tracksit ja 1 kb jokaisen perässä eikä soita.
nim. 'Tiedosta kiitollinen'
-älä nyt suutu-
 
PECCISH
07.05.2012 15:23:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jäi tossa vielä tiedustelematta että mahtaisikohan onnistua vaikka tallentavalla DVD-soittimella ( itellä ei oo tallentavaa ), siitä muistitikulle, ihan sama missä muodossa on kunhan vain saisi jotenkin soitettua sen tarvittaessa, tai jotenkin?
nim. 'tiedosta kiitollinen'
 
Kalmo
07.05.2012 17:31:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Teoria-CD....???
Mitä se mahtaa pitää sisällään? Onko se siis normaali audio-CD jota vain kuunnellaan, vai onko se video-CD tai mahdollisesti combi?
 
Millä softalla olet sitä tietsikassa tsekannut? Olen kyllä kuullut ammoisista kopiosuojauksista, jotka estävät levyn pyörimisen tietokoneissa kokonaan.
 
Jos se on vain kuunneltavaa, niin pistä se mihin hyvänsä vehkeeseen, mikä soittaa sen, ja nauhoita vehkeen audioulostulosta tietsikalle.
 
Jos se taas sisältää muuta opetusmateriaalia (MIDI-tiedostoja tai muuta dataa, videoita) voi homma olla konstikkaampi.
 
En ole minäkään piratismin kannattaja, mutta ymmärrän, että joskus voi tulla tilanteita, joissa on pakko vähän katsoa läpi sormien.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
Soolokitaristi
07.05.2012 17:56:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vähän mutuilen kun en ole pitkään aikaan törmännyt tuohon ongelmaan. Tuohan oli yleinen ongelma tällä palstalla joskus about kymmenen vuotta sitten. Tietokone (oletettavasti windows xp tai vanhempi) näyttää aina audio-levyt tuolla tavalla koska audiolevyssä tieto ei ole samalla lailla kuin datalevyssä. Ongelma ratkeaa kun yrität avata levyn siihen tarkoitetulla ohjelmalla esim. windowsin media playerilla tai winampilla käyttäen avaa cd-levy toimintoa tai vastaavaa. Tai sitten voit siirtää levyn tietokoneen ymmärtämään muotoon ns. ripperiohjelmalla esim. Cdex:llä http://cdexos.sourceforge.net/ . Levyn kopiointi tietokoneelle on ainakin ennen ollut laillista mikäli tulee ns omaan käyttöön eli et jaa kopiota netissä tai muuten julkaise sitä ja mikäli levyllä ei ole jonkinlaista kopiointisuojausta koska niiden purkaminen on rikollista. Ne tietokonekopiosuojatut levyt eivät näkyneet tietokoneella mitenkään tai siis näyttivät tietokoneelle rikkinäisiltä levyiltä joten tuossa ei liene kysymyksessä sellainen.
 
JPQ
07.05.2012 21:14:45
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ja jotkut atk suojatut toimii jossain muissa koneissa kokemusta on. siis windows koneissa ei. mutta nyt kyllä iskee uteilaisuus mikä levy kyseessä ?
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
anapena
07.05.2012 21:55:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tallentavalla dvdllä tuo onnistuisi tavallaan suoraviivaisesti, mutta tuloksena olisi dvd-levy ilman kuvaa pelkällä äänellä. Voisihan siihen tietenkin kuvaksi laittaa vaikka ostostvtä digiboksista...
Normaalin kopsun tekisin Toastin tapaisella ohjelmalla tietokoneella. Olisko Burn sellainen ilmainen melkein joka koneelle sopiva?
 
Old Joe
07.05.2012 22:58:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

1 kb / track ? Eipä taida olla musiikkia.
 
Kyllä minä tiedän etten tiedä, mutta et sinä sitä tiedä.
Jukka Aho
07.05.2012 23:20:42 (muokattu 07.05.2012 23:24:29)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PECCISH: Kun olisi eräs erinomaisen tärkeä teoria CD-levy, jota netistä ei pysty hommaamaan, mutta täällä stadissa olisi yksi alkuperäinen, varmaan Suomen ainoa laatujaan, CD-levy erään kirjan välissä, niin pystyyköhän sen kopioimaan, kun se olisi vähän niinkun must-juttu.
 
"Julkistetusta teoksesta saa jokainen valmistaa muutaman kappaleen yksityistä käyttöään varten. Siten valmistettua kappaletta ei ole lupa käyttää muuhun tarkoitukseen." (Tekijänoikeuslaki 12. pykälä)
 
Kopiointiin käy Exact Audio Copy:
 
http://www.exactaudiocopy.de/
 
EAC on siitä hieno ohjelma, että se pyrkii korjaamaan mahdolliset lukuvirheet useammalla eri tekniikalla. Haluttaessa sillä pystyy myös tekemään alkuperäisestä levystä käytännössä bitintarkan kopion trackien välisine taukoineen (tai niiden puutteineen, jos levy on yhtä pitkää miksausta tai livetaltiointia), jne.
 
Kaikissa suhteissa "täydellisen" kopion teko tosin vaatii tiettyjen ohjeissa mainittujen kalibrointitoimenpiteiden suorittamisen.
 
EAC tukee myös multisessiolevyjä, joilla on normaalien (Red Book-) audioraitojen lisäksi omassa sessiossaan erillinen dataraita tietokonetta varten. Tällaisiin levyihin on joskus merkitty "CD Extra" -tunnus tai -logo.
 
Aki
08.05.2012 02:40:43 (muokattu 08.05.2012 02:41:57)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Old Joe: 1 kb / track ? Eipä taida olla musiikkia.
 
On se. Windows Explorer näyttää äänilevyn noin.
 
Kopiointi onnistuu vaikkapa jollain näistä:
http://www.techsupportalert.com/best-free-cd-dvd-burning-software.htm
 
Exactaudiocopy on varmasti hyvä, mutta se lukee vain ääni-CD:itä, ja oli ainakin joskus kovin kovin epäselkeä käyttää. Veikkaan että kysyjälle sopii nuo linkkini ohjelmistot paremmin.
 
"Jos ei kunnolla kuule mitä tekee/on tullu tehtyä, niin käy kuin valtion firmassa. Tietämätön laittaa osaamattoman tekemään tarpeetonta, ni siinä on koko turha työ vaarassa mennä ihan hukkaan." - rintapek 10.1.2012
Jukka Aho
08.05.2012 06:43:06 (muokattu 08.05.2012 07:00:58)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aki: Exactaudiocopy on varmasti hyvä, mutta se lukee vain ääni-CD:itä
 
Ääni-CD:stähän tässä kuvauksen perusteella oli kyse - ja mahdollisesti vieläpä naarmuisesta kirjastokappaleesta tai vastaavasta; kysymys ainakin tuntui kautta rantain viittaavan hiukan siihen suuntaan.
 
Muut ohjelmat heittävät huonokuntoisten lainalevyjen kanssa usein hanskat naulaan ja tallentavat lähinnä ritinöitä ja rutinoita siinä missä EAC jauhaa näitä hansikaslokerossa ja kissanlaatikossa kotelotta pyörineitä tapauksia tuntejakin ja tekee lopulta hyvän kopion.
 
Mutta se ja samahan se nyt toki on, millä sen kopion tekee, jos se vain valitulla menetelmällä onnistuu siten, että laatu itseä tyydyttää.
 
PECCISH
08.05.2012 15:54:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Täytyy koittaa jollakin noista, varmaankin luonnistuu. Se on siis pelkkä CD-levy jossa kuvaa ei ole, vain pelkkää ääntä. Kirjan oheismateriaalia, jazz-teoriaa, laajennettujen sointujen kuuntelua ja sensellaista.
Juu, ja kiitoksia tiedoista vaan, täytyy koittaa tässä, kunhan joutaa, jollakin noista konsteista.
P -CC- H
 
PECCISH
08.05.2012 15:59:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jäi tossa vielä sanomatta että sekä J Aho että Aki arvasivat/tiesivät täsmälleen mistä oli/on kyse.
P -CC -H
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti