Muusikoiden.net
19.06.2018
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kitaramallinnussoftat toiminta
1
charvette
03.04.2012 10:34:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuinka nämä softat yleisesti ottaen toimivat ts. onko sisään menevällä signaalilla (usb) laadullisesti merkitystä eli mallinnetaanko ulostuleva ääni täysin uudelleen?
 
Grugi
03.04.2012 10:40:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toki sillä on vaikutusta ja sillä että sisääntuleva signaali on tarpeeksi vahvistettu niin päästään huomattavasti parempaan lopputulokseen.
 
The only true wisdom is in knowing you know nothing.
Klezberg
03.04.2012 10:50:41
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vahvistintahan (ja kaiutinta) nämä mallintavat eivätkä kitaran ääntä. Äänen mallinnusta tekee syntikat. Ideaalinen mallinnus käyttäytyisi juuri niinkuin vahvistin ja siihen liitetty kaiutin. Tällä mielellä niin kannattaa lähestyä. Käytä mallinnusta niinkuin se olisi vahvistin.
 
huomasin tässä että mun klarinetinsoitto kuulostaa aika luonnonmukaiselta... lähinnä niinkuin sorsalta
charvette
03.04.2012 11:04:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sitä vaan arvon, että jotain mallinnusplugaria ryhtyisi käyttämään, mikä olisi oikea interface vaihtoehto. Näitä halpis usb (tyyliin Behringer guitar link tms.) löytyy ebaysta, dealextremestä etc. mutta toisaalta itsellä on Fender Mustang joka jo itsessään tuottaa omaa soundiaan ja kysymys heräsi juuri tuosta että ei olisi tarkoituksemukaista enää värittää jo valmista ääntä. Eli tällaiseen testiin pitäisi kaiketi hakea tuosta vahvistimesta neutraali soundi etc.
 
Kalmo
03.04.2012 15:07:16 (muokattu 03.04.2012 15:08:42)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei interfacella muuten ole merkitystä, kunhan sillä saa kitarasignaalin kunnolla sisään.
Hi-Z sisäänmeno kitaraa varten on siis hyvä olemassa. Mitä enemmän maksat, sitä parempia AD/DA konverttereita, etuvahvistimia yms löytyy, mutta satasen vehkeellä teet jo hyvää jälkeä.
 
Useimmat (?) musasoftat toimivat niin, että lähtökohtaisesti vain kuiva signaali äänitetään. Näin voit muutella soundeja mielesi mukaan vaikka maailman tappiin.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
Danko
04.04.2012 21:17:00
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

charvette: mutta toisaalta itsellä on Fender Mustang joka jo itsessään tuottaa omaa soundiaan ja kysymys heräsi juuri tuosta että ei olisi tarkoituksemukaista enää värittää jo valmista ääntä.
 
Siis kitaran kohdallahan instrumentti on vasta ensimmäinen puolikas soundia, kaikki vahvistimet ovat aina olleet ja tulevat olemaan signaalia värittäviä.
 
Eli tällaiseen testiin pitäisi kaiketi hakea tuosta vahvistimesta neutraali soundi etc.
 
Määritteletkö ensin sen neutraalin?
 
"Sorry mate - if you think a Line 6 anything is going to give you an actual guitar sound you are part of the problem and have very little to do with the solution." -CN Fletcher
Danko
04.04.2012 21:20:32
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kalmo: Useimmat (?) musasoftat toimivat niin, että lähtökohtaisesti vain kuiva signaali äänitetään. Näin voit muutella soundeja mielesi mukaan vaikka maailman tappiin.
 
Useimmissa musasoftissa on ihan käyttäjän määriteltävissä mitä äänitetään. Useimmiten tulee vahvistimien kanssakin puljatessa otettua DI-raita backupiksi, jos se soundi ei olekaan "siinä".
 
"Sorry mate - if you think a Line 6 anything is going to give you an actual guitar sound you are part of the problem and have very little to do with the solution." -CN Fletcher
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti