Muusikoiden.net
24.06.2018
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: MacBook Pro + soft synat + midi kiippareita Livenä?
1
Wolfwoods
08.02.2012 16:44:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko aivan älytön idea tehdä kyseisenlainen kokoonpano;
- 2-3kpl keyboardeja, midillä liitettynä
- Ulkoinen, ehkä firewire, äänikortti läppäriin, mistä saisi min. 2 stereoulostuloa.
- Joku yksinkertainen DAW minkä kautta avaa aina biisien vaihtuessa uuden "kappalepohjan", missä Midi channelit ja syna rack valmiina soundillisesti.
- (Ja vielä oma mahd monitori)
 
Kiippareiden säädetyt midichannelit pysyvät kokoajan samoina (esim. 1,2,3,4 jne..).
 
Eli meneekö touhu aivan hulluksi tuollaisella kokoonpanolla? Tarkoitus olisi saada jopa 3 kiipparia midillä koneelle, sieltä erillisillä ulostuloilla ulos (vaikka kaikille omat stereoulostulot (6 ulostuloa)). Myös latenssit pitäisi pysyä kurissa. Eli 3 erilaista vst synaa juoksisi samaan aikaan joka biisissä. Mahd. myös kaikki soundit voisivat tulla koneelta haluttaessa "valmiiksi säädettyinä", eli pelkästään yhden stereopiuhan kautta mikseriin.
 
Ja jos tämä on ihan 'OK' idea, niin mikä DAW- tai vastaava ohjelma olisi tarpeeksi kevyt ja nopea tuohon touhuun? Eli kaikista kappaleista olisi omat "projekti-tiedostot" DAW:in omassa formaatissa, ja aina kun vedetään uusi biisi, avataan tämä projekti, ja sitten soundit sekä mahd. soundien tasot vaihtuvat.
 
Olen tällaiseen ideaan päätynyt vaihtuvienn synasoundien ja kiippareiden takia. Tällaisella systeemillä olisi siis ihan sama mitkä pianot ovat kiinni (tottakai velocity voi olla vähän erilainen ym..), mutta aina saataisiin biisit sellaisina ulos kun ne on säädetty.
 
Sen verran tuli ainakin mieleen, että jos esim. kone kaatuu, kaatuu myös koko synasysteemi/ biisi pilalle livenä. Myös jos esim. vst sekoaa, voi kaatua koko homma taasen.
 
Läppäri tulisi myös muuhun käyttöön ja sen takia olen tällaista miettinyt. Välttyisi myös 2 kalliin synan osto tämän avulla.
 
Kemppilä
08.02.2012 16:52:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

olisko tää se juttu?
http://www.apple.com/logicpro/mainstage/
 
"Jos olet kävelyllä ja aivot putoavat päästä, niin emme löydä tietä kotiin, sillä emme enää pysty ajattelemaan selvästi."
Wolfwoods
08.02.2012 17:35:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kemppilä: olisko tää se juttu?
http://www.apple.com/logicpro/mainstage/

 
Ymmärsin että tuo tukee vain jotakin tiettyjä Applen softa synia ja efektejä? Tarkoitus olis pystyä käyttämään kaikkia mahdollisia virtuaalisia instumentteja, esim. spektrasonicsin omnisphere.
 
kmh
08.02.2012 22:54:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Wolfwoods: Ymmärsin että tuo tukee vain jotakin tiettyjä Applen softa synia ja efektejä? Tarkoitus olis pystyä käyttämään kaikkia mahdollisia virtuaalisia instumentteja, esim. spektrasonicsin omnisphere.
 
Onnistuu. Tukee kaikkia AU-plugareita.
 
lukethesis
09.02.2012 14:28:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo, Mainstage ei vaan mun käsityksen mukaan ole hirveän CPU-optimoitu. Tai no, tuo kyllä vähän vaivaa Applen musasoftia yleensäkin. Eivätkä ainakaan nämä i5-läppärit vastaa teholtaa pöytäkoneiden i5-prossuja.
 
Mulla on 2.4GHz i5 ja 8GB muistia, ja silti mulla välillä mittari nykii punaiselle, vaikka pidän bufferin kipurajalla siinä 128-256.
 
Varmasti CPU-tehokkain ratkaisu on käyttää Applen soundikirjastoa.
 
Mä olen soittanut useammankin keikan Mainstage 2:lla ja MBP:lla - tosin vain yhdellä kiipparilla / soundilla samaan aikaan.
 
Tykkään Mainstagessa kyllä siitä, kuinka helppoa settien konffaus on, myös useammalle kiipparille tai vaikka yhden kiipparin splittauksessa.
 
JPQ
09.02.2012 14:32:37
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minulla taas käsitys että Cubase söis vielä enempi tehoja mäkkileirissä eikä siitä oikein ole varmaan Mainstagen tilalle...
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
Wolfwoods
09.02.2012 16:26:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuulostaisi kyllä ihan ok ohjelmalta tuohon tarkoitukseen. Mutta miten on näiden uusien Macbook pro:ien tehot? Tyssäävätkö tyystin 4 juoksevan soundin alla? Tehoa pitäisi olla riittävästi, ettei kone kaadu kesken keikan. Tarkoitus olisi tehdä macbookilla myös muita perusäänityksiä.
 
Onhan noita muitakin vaihtoehtoja, esim. samalla hinnalla paljon tehokkaampi ja isommalla ruudulla tuleva PC-läppäri, jonka kylkeen se Brainspawnin Forte-ohjelma vst synien ajamiseen..
 
Jos jollakin kokemusta tuon macbook pron tehoista tällaisessa käytössä, olisi hienoa kuulla. Tai ylipäätään kuinka paljon muutama soft synaa kuormittaa kyseistä konetta :)
 
kmh
09.02.2012 23:47:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Wolfwoods: Kuulostaisi kyllä ihan ok ohjelmalta tuohon tarkoitukseen. Mutta miten on näiden uusien Macbook pro:ien tehot? Tyssäävätkö tyystin 4 juoksevan soundin alla? Tehoa pitäisi olla riittävästi, ettei kone kaadu kesken keikan. Tarkoitus olisi tehdä macbookilla myös muita perusäänityksiä.
 
Useampi sata audioraitaa pyörii nätisti.
 
Mitä enemmän softasynia/samplereita/efektejä/muita mallinnuksia, sen enemmän tehoja vaaditaan. Track freeze on toveri niissä tapauksissa.
 
ganesha
10.02.2012 07:43:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mulla on keikoilla Logic auki ja synat (2 kpl) reititetty sen kautta: käytän Logicin plugareita livenä rautasyniin ja sit viel taustanauhoja, sämplejä ja softainstruja tarpeen mukaan. Ei oo viel pykinyt, vaikka olis joku raskaampikin softasyna päällä.
 
http://ganesha-firstnewraysoftherisingsun.blogspot.com/
Wolfwoods
11.02.2012 12:14:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tosiaan tuollainen 15" Macbook Pro olisi hankinnassa. Siihen rinnalle kai hommaisin RME Fireface 400- tai 800 äänikortiksi, vai eikö noista firewire vielä löytynyt? Ainakin sen thunderboltin luulisi voivan jakaa firewireksi tms.
 
Luulisi että tolla setillä saisi sitten tehtyä äänityksiä ja livenä soft synien soittoa. Plussana vois kait heittää koneelta myös erilaisia efektejä tarvittaessa.
 
kmh
13.02.2012 10:00:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

thunderboltille on tehty jo jakorasia, joka antaa mm. firewire-liitännän. ainakin belkiniltä tämmöinen löytyi jo.
 
RME mikätahansa on varmasti hyvä.
 
Wolfwoods
13.02.2012 11:34:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

RME:stä puheenollen: tuli vastaan tällainen interface, mikä toimii uuden thunderbolt-liitännän kautta. UAD Apollo High-resolution interface http://www.uaudio.com/apollo . En tiedä oliko vanha huhu, kun luin että macbookien firewire siru ei toimisi kunnolla RME:n kanssa. Tuo Apollo voisi olla ihan hieno härpäke, tosin hintaakaan en vielä kalastellut. Ei pahemmin sytytä, jos tuo firewire setti ei toimisikaan :/
 
kmh
13.02.2012 12:08:21 (muokattu 13.02.2012 12:09:17)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Wolfwoods: RME:stä puheenollen: tuli vastaan tällainen interface, mikä toimii uuden thunderbolt-liitännän kautta. UAD Apollo High-resolution interface http://www.uaudio.com/apollo . En tiedä oliko vanha huhu, kun luin että macbookien firewire siru ei toimisi kunnolla RME:n kanssa. Tuo Apollo voisi olla ihan hieno härpäke, tosin hintaakaan en vielä kalastellut. Ei pahemmin sytytä, jos tuo firewire setti ei toimisikaan :/
 
Ihan hyvin se firewire toimii, pelko pois. Myöskin mitä UAD-laitteeseen tulee, kannattaa muistaa ettei kukaan ole käyttänyt sitä vielä eikä kenelläkää ole siitä vielä mitään omia kokemuksia.
 
Lopeta jo se gearslutzin lukeminen ja hanki mitä tarvitset silloin kun sitä tarvitset :)
 
WanhaWetäjä
13.02.2012 12:19:00
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Wolfwoods: Tuo Apollo voisi olla ihan hieno härpäke, tosin hintaakaan en vielä kalastellut. Ei pahemmin sytytä, jos tuo firewire setti ei toimisikaan :/
 
Liki 2000€ näkyy olevan Verkkokaupassa... http://www.verkkokauppa.com/fi/prod … iversal-Audio-Apollo-Duo-aanikortti
 
kmh
13.02.2012 12:28:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

WanhaWetäjä: Liki 2000€ näkyy olevan Verkkokaupassa... http://www.verkkokauppa.com/fi/prod … iversal-Audio-Apollo-Duo-aanikortti
 
Ja tärkeämmin saatavuus 2-4 viikkoa :)
 
Jaava
17.02.2012 11:13:56 (muokattu 17.02.2012 11:14:04)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Wolfwoods: En tiedä oliko vanha huhu, kun luin että macbookien firewire siru ei toimisi kunnolla RME:n kanssa.
 
Tää huhu taisi päteä vuoden 2008 malliston kanssa. Tai sinnepäin. Todella vanhentunut joka tapauksessa.
 
Silloin ymmärsin, että kansan suurin riemu on saada huutaa yhdessä eikä ole paljon väliä sillä, minkä vuoksi huudetaan, vaan huutaessaan muiden kanssa jokainen tuntee itsensä väkeväksi ja asian, jonka vuoksi huutaa, ainoaksi oikeaksi asiaksi. - M. Waltari
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti