Muusikoiden.net
23.05.2018
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Arranger-plugarit
1
MDMK
17.01.2012 17:20:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko kenelläkään käyttökokemuksia mistään arranger-plugarista? Innostuin katselemaan Yamahan ja Korgin komppikiipparien demoja youtubesta ja tuli mieleen, selvittää löytyisikö samaa asiaa ajavia softia plugareina. Pikaisella googletuksella muutama suht edullinen löytyikin, mutta kiinnostaisi tietää onko joku jotain tuollaista käyttänyt ja jos on, niin osaako suositella jotain tiettyä softaa ylitse muiden? Myös täysin kelvottomaksi todetut haluaisin tietää pienen perustelun kera, jotta osaan suosiolla välttää tuhlaamastani aikaani aivan toivottomiin tapauksiin. Vaatimuksena on, että plugarin pitäisi joko toimia VSTi hostina tai ainakin pitäisi olla midi outputit jokaiselle soittimelle erikseen, jotta voisi laittaa sen DAW:n sisään pyörimään ja tuottamaan reaaliaikaista mididataa erillisille raidoille, joihin sitten voi laittaa haluamansa instrumentit ja efektit. Omien komppien tekeminen midi-tiedostoista olisi myös välttämätön ominaisuus.
 
Käytettävyyden ei tarvitse muutoin kilpailla Yamahan Tyrosten tms. kanssa, eli ei ole ongelma, jos komppien valintaan ja VSTi-instrumenttien säätöön menee aikaa. Tulisi pelkkään improvisointikäyttöön kotona.
 
Kone on PC / Win 7 64 bit.
 
kmh
17.01.2012 17:25:09 (muokattu 17.01.2012 17:27:32)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

One Man Band tulisi mieleen,http://www.1manband.nl/omb/index.htm - vastaisiko tuo kysyttyä?
 
MDMK
17.01.2012 17:44:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kmh: One Man Band tulisi mieleen,http://www.1manband.nl/omb/index.htm - vastaisiko tuo kysyttyä?
 
Kiitos ripeästä vastauksesta. Saattaisi vastatakin. Ei ilmeisesti toimi itse VSTi:nä, mutta toisaalta jos tuo tuottaa miditiedostoja, niin onnistuneet tuotoksethan voi sitten siirrellä editoitavaksi DAW:iin. Taidan imuroida tuon demon testattavaksi. Plussaahan tuossa on tunnetuimpien komppikiipparien kanssa yhteensopivat tyylit. Se on itseasiassa täysin odottamaton ja melkoisen merkittäväkin juttu.
 
kmh
17.01.2012 17:58:44 (muokattu 17.01.2012 18:00:42)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

MDMK: Kiitos ripeästä vastauksesta. Saattaisi vastatakin. Ei ilmeisesti toimi itse VSTi:nä, mutta toisaalta jos tuo tuottaa miditiedostoja, niin onnistuneet tuotoksethan voi sitten siirrellä editoitavaksi DAW:iin. Taidan imuroida tuon demon testattavaksi. Plussaahan tuossa on tunnetuimpien komppikiipparien kanssa yhteensopivat tyylit. Se on itseasiassa täysin odottamaton ja melkoisen merkittäväkin juttu.
 
Mitään plugaria tuohon ei tietääkseni ole olemassakaan. Muitakin vaihtoehtoja tosin löytyi:
 
http://www.varranger.com/
http://www.live-styler.de/home/
 
MDMK
17.01.2012 23:35:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pikaisen demottamisen jälkeen päädyin ostamaan tuon One Man Bandin. Virtuaalimidikaapelin kanssa toimi erinomaisesti softasamplerin kanssa. Aika jees soitella Yamahan PSR- ja Tyros-komppeja.
 
Löysin itseasiassa Jammer Pro 6 nimisen softan, joka toimii myös VSTi:nä. Band-in-a-Box taas sisälsi hostin ominaisuudessa VSTi-tuen. Kumpikin oli selvästi OMB:tä kalliimpia, eivätkä tukeneet komppikiipparien formaatteja. Ketronin softa oli reilut 6 kertaa hintavampi kuin OMB, joten hylkäsin senkin.
 
MDMK
20.01.2012 21:34:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Täytyy kyllä vielä kertaalleen kiittään nimimerkki kmh:ta OMB:n suosittelusta. Softa on parempi, mitä ensisilmäyksellä hoksasinkaan.
 
OMB tuottaa lennossa midi-dataa, joten mikään ei estänyt yhdistämästä sitä virtuaalikaapelilla suoraan DAW:iin. Softan raidat voi lykätä DAW:ssa joko erillisille raidoille tai vaihtoehtoisesti yhdelle raidalle monikanavaisen samplerin kera, jolloin silti voi reitittää jokaisen instrumentin erilliselle ulostulolle efektejä ym. hienosäätöä varten. Yamahan PSR- ja Tyros-kompit pelittävät kummatkin hyvin, mitä nyt olen ilmaiskirjastoista lataamiani testaillut. Latenssiongelmia ei ole. Tietokoneen näppistä oppii käyttämään todella nopeasti kontrollerina, josta voi heittää introt, variaatiot, fillit ja lopetukset toisella kädellä.
 
Ihan loistava softa hintaansa nähden ja muutenkin. Poisti toistaiseksi täydellisesti mielihalun ostaa komppikeyboard.
 
kmh
21.01.2012 06:56:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mahtavaa!
 
Jos jaksat, niin kirjoita ihmeessä joku opas siitä miten sitä käytät kotona tai livetilanteessa niin muut voi ottaa mallia :)
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti