Muusikoiden.net
24.05.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Sonar X1 LE ja Boss Micro BR BR-80 interfacena = latenssiongelma
1
Jokkis
08.01.2012 15:32:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Elikkä tuli tuossa jouluna hommattua tuollanen raituri kuin Boss Micro BR BR-80, koska olin jo jonkun aikaa ajatellut hankkia jonkinlaisen laitteen, jolla äänittää lähinnä kitaraa. No, ei siinä mitään, ihan kätevä laite ja niin poispäin. Mukana tuli myös Sonar X1 LE äänitysohjelma ja tuo aikaisemmin mainitsemani raituri omaa ominaisuuden toimia audio interfacena. Aikani siinä pelailin systeemien kanssa ja sainkin homman toimimaan. Ongelmaksi syntyi vain järkyttävä latenssi. Hetken aikaa äänistyssoftan valikkoja ja asetuksia tutkailtuani löysin kohdan, josta tätä latenssia voi säätää. No eipä tästä mitään apua ollut. Laskiessani latenssia kaiuttimista tuleva ääni pirstaloituu täysin ja se ei ole millään muotoa kuuntelukelpoista. Nostaessani latenssia ääni kyllä säilyy hyvänä ja selkeänä, mutta se tulee sen 1sek myöhässä siitä, kun olen kitaran kieliin koskenut.
 
Joten missä vika? Koneesta voin sen verran sanoa, että pöytäkone, AMD Phenom neliydinprosessori, 6gt keskusmuistia, äänikortista ei hirveämmin tietoa. Saattaapi olla integroitu tai muuta vastaavaa.
 
Olen uusi näissä äänityshommissa, joten ei kannata ihmetellä, jos vaikuttaa siltä, että oon ihan pihalla näistä jutuista.
 
CryptoFib
08.01.2012 15:56:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joten missä vika? Koneesta voin sen verran sanoa, että pöytäkone, AMD Phenom neliydinprosessori, 6gt keskusmuistia, äänikortista ei hirveämmin tietoa. Saattaapi olla integroitu tai muuta vastaavaa.
.

 
Eli äänikortti = interface. Tai no ei, mutta on kuitenki. Eli jos käytät bossia interfacena, niin se on se "äänikortti". Latenssi tulee varmaanki siksi, että oot kytkeny Bossin usbilla, mutta ääni tulee tietokoneen omasta äänikortista ulos? Jos näin on päässy tapahtumaan, niin kytke laitteet niin, että äänet tulee ulos myös siitä bossista. Valitse Sonarista vain Boss input-laitteeksi ja output-laitteeksi ASIO-ajureilla. Pitäis tuolla koneella saaha latenssi huomattavasti alle sen sekunnin. :)
 
http://www.janneair.com/
Jokkis
08.01.2012 22:17:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

CryptoFib: Eli äänikortti = interface. Tai no ei, mutta on kuitenki. Eli jos käytät bossia interfacena, niin se on se "äänikortti". Latenssi tulee varmaanki siksi, että oot kytkeny Bossin usbilla, mutta ääni tulee tietokoneen omasta äänikortista ulos? Jos näin on päässy tapahtumaan, niin kytke laitteet niin, että äänet tulee ulos myös siitä bossista. Valitse Sonarista vain Boss input-laitteeksi ja output-laitteeksi ASIO-ajureilla. Pitäis tuolla koneella saaha latenssi huomattavasti alle sen sekunnin. :)
 
Loistavaa, sain homman toimimaan! Tosin siinä kesti vähän aikaa, ja noiden ohjeidesi mukaan ei homma heti onnistunut. Mutta heti kun hankkiuduin ASIO4ALL:sta eroon, niin sain laitteet toimimaan. Kiitos avusta! :)
 
Kalmo
08.01.2012 22:22:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei se latenssi USB:stä johdu. Suurin osa äänikorteista on nykyään USB-kytkettyjä ja niillä pääsee minimaalisen pieniin kokonaislatensseihin. Jos Bossille löytyy ASIO-ajurit laitevalmistajan sivuilta, asenna ne. ASIO on suositeltavin, WDM voi toimia myös, kuten WDM-kääryle ASI4ALL. Koneesi pitäisi kyllä pystyä hommaan, jos vain BOSSiin on olemassa kunnon ajurit. Pidä huoli, ettei integroitu äänikortti ole valittuna missään SONARin Prefenrenses-valikossa, vaan vain BOSS.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti