Muusikoiden.net
21.05.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: daw > ulos > outboard effu > sisään > daw
1
drowned79
28.11.2011 18:44:15
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

voisiko joku tietäjä valaista toimiiko otsikon ilmaisema viritys ja miten jos on toimiakseen ? ! eli haluaisin tälleensä laitella : daw > musakortin mikserisoftan kautta out > outboard efekti > sisään musakortin miksaussoftaan > daw : . . tällä hetkellä minulla on maudio profire 610 äänikorttina mutta ei oo outboard effua millä testailla ja aika simppeli on toi maudion mikseri . . joten olen harkitsemassa musakortin vaihtoa sekä bcr2000 & bcf2000 kontrollereita niin tuli mieleen että jos vielä sais mukaan kaoss pad quad:in . . harkitsemani kortit : motu ultralite mk3 / rme babyface . . ultralitessä kyllä on in/out putteja ihan tarpeeksi ja babyfacessakin ois just sen verran että kaossin sais kait siihen ainakin liitettyä luultavasti . . ? ? odottelen vastauksia , jos tää toimis niin ois kyllä ihan kiva . . ;D
 
Grugi
28.11.2011 18:51:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

drowned79: voisiko joku tietäjä valaista toimiiko otsikon ilmaisema viritys ja miten jos on toimiakseen ? ! eli haluaisin tälleensä laitella : daw > musakortin mikserisoftan kautta out > outboard efekti > sisään musakortin miksaussoftaan > daw : . . tällä hetkellä minulla on maudio profire 610 äänikorttina mutta ei oo outboard effua millä testailla ja aika simppeli on toi maudion mikseri . . joten olen harkitsemassa musakortin vaihtoa sekä bcr2000 & bcf2000 kontrollereita niin tuli mieleen että jos vielä sais mukaan kaoss pad quad:in . . harkitsemani kortit : motu ultralite mk3 / rme babyface . . ultralitessä kyllä on in/out putteja ihan tarpeeksi ja babyfacessakin ois just sen verran että kaossin sais kait siihen ainakin liitettyä luultavasti . . ? ? odottelen vastauksia , jos tää toimis niin ois kyllä ihan kiva . . ;D
 
Miks ei onnistuisi jos lähtöjä ja tuloja vaan on oikeita ja sopiva määrä.
 
The only true wisdom is in knowing you know nothing. [Sokrates]
drowned79
28.11.2011 18:55:24
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

. . itekkin mietin että vois onnistua mutta miten tarkalleen ottaen ku ei oo kokemusta ja onko tässä mitään kompastus kiviä ?
 
Danko
28.11.2011 18:55:46
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Viivettähän tuossa saattaa syntyä. On sitten softasta kiinni, osaako se kompensoida itse vai joutuuko raitoja nudgettamaan käsin.
 
"Sorry mate - if you think a Line 6 anything is going to give you an actual guitar sound you are part of the problem and have very little to do with the solution." -CN Fletcher
CPU
28.11.2011 19:03:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Cubasen täysversion kanssa onnistuu, sekä esim. e-mu:n kalliimmilla korteilla joissa on patchmix-softa. Uskoisin, että samalla tavalla toimii esim. RME:n Total Mix ja Motun CueMix.
 
Onnistuuhan toi toki muutenkin ihan vaan reittämällä audio, mutta tuollalailla nauhoitettu audio on 2xäänikortin latenssin verran myöhässä (lat. in+lat.out).
 
http://www.therepublicofdesire.net/ http://www.myspace.com/protectorateindustrial
drowned79
28.11.2011 19:05:02 (muokattu 28.11.2011 19:06:16)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

. . kiva ! !
 
kmh
30.11.2011 13:29:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Se latenssi ei ole iso ongelma, tarviit vaan sitten sitä kompensaatio "nudgeamalla" ääniraitaa sopivasti. Se kompensaatio on aina sama onneksi.
 
Jokainen järkevä DAW (sonar, cubase, logic, protools, reaper ja monet monet muut) handlaa tämän jutun hienosti. Käytännössä prosessi menee kutakuinkin näin:
 
-Luo uusi bussi.
-Reititä haluamasi raidat kyseiselle bussille, joko sendinä tai sitten ulostulona.
-Reititä bussi siihen äänikortin outputtiin, joka menee outboard-effuun.
-Luo uusi raita.
-Laita raidan sisääntuloksi se äänikortin inputti, johon outboard-effun outputti on kytketty.
-Nauhoita raita. Efektin pitäisi toimia tietty myös soittaessa.
 
ja sen pituinen se. Säädä nudge sopivaksi, riippuen efektistä tähän on monta tapaa jolla kalibroida. Helpompia tapoja on lähettää efektillesi klikkiraita, ja sitten katsoa montako samplea effektoitu klikki tulee myöhässä ja laitta se nudge-arvoksi.
 
Prosessi syö siis yhden interfacesi outputeista ja yhden inputeista per bussi. Enemmän, jos tarvitset stereota.
 
Jaava
30.11.2011 13:37:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jotkut softat sallii hardware inserttejäkin. Riippuu softasta. Jotkut osaa jopa automaattisesti kompensoida latenssin.
 
Riippuu myös efektistä haluatko sä sen insertiksi vaiko sendistä ulos ja auxraidalle takaisin sisään.. ja riippuu tilanteesta, haluatko äänittää efektoidun raidan uudelle raidalle.
 
Silloin ymmärsin, että kansan suurin riemu on saada huutaa yhdessä eikä ole paljon väliä sillä, minkä vuoksi huudetaan, vaan huutaessaan muiden kanssa jokainen tuntee itsensä väkeväksi ja asian, jonka vuoksi huutaa, ainoaksi oikeaksi asiaksi. - M. Waltari
CPU
30.11.2011 14:23:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jaava: jotkut softat sallii hardware inserttejäkin. Riippuu softasta. Jotkut osaa jopa automaattisesti kompensoida latenssin.
 
Cubase:n täysversio tekee juuri näin. Ei tarvii mitään busseja kikkailla, eikä nudgettaa tai muuta epäkäytännöllistä. Valitsee vaan tulot ja lähdöt äänikortista "external effect":lle ja laittaa raidalle effun insertiksi.
 
http://www.therepublicofdesire.net/ http://www.myspace.com/protectorateindustrial
kmh
30.11.2011 17:01:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

CPU: Cubase:n täysversio tekee juuri näin. Ei tarvii mitään busseja kikkailla, eikä nudgettaa tai muuta epäkäytännöllistä. Valitsee vaan tulot ja lähdöt äänikortista "external effect":lle ja laittaa raidalle effun insertiksi.
 
juu, logicissa sama löytyy i/o-inserttinä, jolloin se tekee tismalleen saman ja kompensoi myös delayn automaattisesti. Varmasti pro toolsissakin on joku yhtä kätevä systeemi. Linjaamani tapa taas toimii about jokaisessa DAWissa mitä maa päällään kantaa :)
 
JPQ
30.11.2011 22:52:18
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kmh: juu, logicissa sama löytyy i/o-inserttinä, jolloin se tekee tismalleen saman ja kompensoi myös delayn automaattisesti. Varmasti pro toolsissakin on joku yhtä kätevä systeemi. Linjaamani tapa taas toimii about jokaisessa DAWissa mitä maa päällään kantaa :)
 
Kerrohan miten toimii tarkemmin. vaiko tarkoittaako tämä nyt sitä plugaria Utility->I/O
ja sitten kun halutaan ääni takasin päin tehdään raita joka halutusta äänikortin inputista ottaa äänen sisään. Jos näin on helpoltapa kuulostaa.
ps. vielä ei ole mitöään mihin käyttäisin mutta joskus kiinnostanut parit kitarapedaalit synasoundeihin soveltaa.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
kmh
01.12.2011 11:13:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JPQ: Kerrohan miten toimii tarkemmin. vaiko tarkoittaako tämä nyt sitä plugaria Utility->I/O
ja sitten kun halutaan ääni takasin päin tehdään raita joka halutusta äänikortin inputista ottaa äänen sisään. Jos näin on helpoltapa kuulostaa.
ps. vielä ei ole mitöään mihin käyttäisin mutta joskus kiinnostanut parit kitarapedaalit synasoundeihin soveltaa.

 
Sekoitat kaksi eri asiaa :)
 
Tuo geneerinen "tee auxi, lähetä jutut sinne, ja tee uusi raita josta otat sisällä" on metodi, joka toimii millä tahansalla DAWilla joka tukee auxeja, eli about kaikki paitsi garageband ja muut tahallaan rajoitetut karvalakkisoftat .
 
Logicin ja cubasen toiminnot taas toimivat plugarin tavoin. Kyseessä on juurikin tuo utility->i/o. Laitat sen insertiksi, ja kerrot mitä outputteja/inputteja tämä insertti nyt käyttää.
http://documentation.apple.com/en/l … io/effects/Art/S02/S0222_InOut1.png
 
Jos laitat tämän insertin softasynaraitaan, se toimii kuten insertit softasynaraidassa yleensä. Jos laitat tämän insertin auxiin, se toimii kuten insertit auxissa yleensä.
 
Jos käytät kitarapedaalia, täytyy sinun olla tarkkana kuin porkkana gain-asetusten kanssa. Kitarapedaalit harvemmin suostuvat pelittämään line-tasoisten signaalien kanssa niin kuin toivoisi.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti