Muusikoiden.net
08.12.2016
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Toneport GX ääniongelma
1 2
raatokarpanen
11.11.2011 00:04:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ongelmia on paljon ja niitä on hankala selittää. Yritetään nyt kuitenkin:
 
Eli ääni menee sisään, mutta ei tule kunnolla ulos. Kitaran pystyy virittämään Podfarmin ja Gearboxin kautta, eli softat tunnistaa tuon ainakin jotenkin. Mutta ulostuleva ääni on cleania ja väritöntä, ihan sama mitä efektejä tai säröjä olisi käytössä. Myös äänityssoftat saavat äänen cleanina ja hiljaisena. Nuo edellämainitut softat aukeavat myös todella hitaasti, joskus jopa useamman kymmenen sekuntia.
 
Laite toimii milloin sitä itseään huvittaa, ilman mitään logiikkaa luonnollisesti. Välillä kaikki toimii 100% kun vain käynnistää koneen, välillä taas taas ei. Ongelmat korjaantuvat joskus vaihtamalla USB-porttia, välillä käynnistämällä softia uusiksi, välillä noiden yhdistelmillä ja välillä ei toimi vaikka tekisit mitä.
 
Line6 tukifoormi arveli vian olevan joko USB-porteissa, ajureissa tai softissa. Koneen kaikki USBit on käyty läpi (mukaanlukien USB3) ja sekä ajurit että softat on asennettu lähemmäs kymmenen kertaa uudestaan. Onko kenelläkään ratkaisua tai edes jotain apua tähän? Tarvitaanko koneen osia?
 
Grugi
11.11.2011 07:55:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

raatokarpanen: Ongelmia on paljon ja niitä on hankala selittää. Yritetään nyt kuitenkin:
 
Eli ääni menee sisään, mutta ei tule kunnolla ulos. Kitaran pystyy virittämään Podfarmin ja Gearboxin kautta, eli softat tunnistaa tuon ainakin jotenkin. Mutta ulostuleva ääni on cleania ja väritöntä, ihan sama mitä efektejä tai säröjä olisi käytössä. Myös äänityssoftat saavat äänen cleanina ja hiljaisena. Nuo edellämainitut softat aukeavat myös todella hitaasti, joskus jopa useamman kymmenen sekuntia.
 
Laite toimii milloin sitä itseään huvittaa, ilman mitään logiikkaa luonnollisesti. Välillä kaikki toimii 100% kun vain käynnistää koneen, välillä taas taas ei. Ongelmat korjaantuvat joskus vaihtamalla USB-porttia, välillä käynnistämällä softia uusiksi, välillä noiden yhdistelmillä ja välillä ei toimi vaikka tekisit mitä.
 
Line6 tukifoormi arveli vian olevan joko USB-porteissa, ajureissa tai softissa. Koneen kaikki USBit on käyty läpi (mukaanlukien USB3) ja sekä ajurit että softat on asennettu lähemmäs kymmenen kertaa uudestaan. Onko kenelläkään ratkaisua tai edes jotain apua tähän? Tarvitaanko koneen osia?

 
Kiitos tästä ja sitten perään vielä sen koneen speksit missä tämä kaikki on niin helpottaa kummasti selvitystä.
 
The only true wisdom is in knowing you know nothing. [Sokrates]
raatokarpanen
11.11.2011 14:41:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Käyttis Win7 64Bit
Emo MSI P67A-G45 B3
Prossu i5 2500K
Muistit 4GB 1333Mhz
 
mattim
11.11.2011 16:00:17
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

raatokarpanen: Käyttis Win7 64Bit
Emo MSI P67A-G45 B3
Prossu i5 2500K
Muistit 4GB 1333Mhz

 
Ekana kiinnitin huomioni käyttikseesi, miksi ajat 64 bitin windoossaa noin vähällä muistilla ? 4 gigan muistille riittää 32 bittinen, ongelmasi kaikkoavat ja maailma pelastuu.
 
Novation Remote SL Compact 25, M-Audio Oxygen 48, M-Audio Profire 610, Mackie Onyx Satellite, Win7, Reaper, Pro Tools 9, Ableton Live, 11R, Gibson, Tokai, Epiphone, Landola, Bugera, Cort, Fender, Johnson, Ibanez, Korg, Behringer ...
jra
11.11.2011 19:29:40 (muokattu 11.11.2011 19:38:15)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mattim: Ekana kiinnitin huomioni käyttikseesi, miksi ajat 64 bitin windoossaa noin vähällä muistilla ? 4 gigan muistille riittää 32 bittinen, ongelmasi kaikkoavat ja maailma pelastuu.
 
Vaikka 4 gigaa on vähän nykymittapuulla, niin en usko että nuo ongelmat johtuvat siitä. Itsellä on läppärissä Win 7 64bit / 4Gt, ja mitään kuvattuja ongelmia ei ole ollut. Vasta kun Line6 softien ja Reaperin lisäksi on avoinna selain n-määrällä ikkunoita olkaa hidastumista huomata. Itsellä on sen sijaan ollut ongelmia Toneport UX2:n virransyötön kanssa, läppärin USB:ien virransyöttö kyykkää satunnaisesti eikä anna speksattua 500mA.
 
Jotain hämminkiä kysyjän kokoonpanossa on, veikkaan että kyseessä on kaksi erillistä ongelmaa: äänenlaatu johtunee asetuksista ja hitaus taas jostain koneen ongelmasta. Onko varmasti niin että Pod Farmista lähtee ulos muutakin kuin dry-signaali? Jos ulostuleva ääni on täysin sama riippumatta siitä mikä mallinnus on valittuna, niin viittaisi siihen että vain dry tulee ulos.
 
Miten kone on liitetty kaiuttimiin, vai onko kuulokkeet suoraan GX:ään?
 
Näillä kannattaa testata kone, vaikka eivät tuohon äänenlaatuongelmaan ratkaisua tuokaan:
http://www.resplendence.com/latencymon
http://www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml
Kertovat ainakin sen onko koneessa jotain äänenkäsittelyyn vaikuttavia suurempia ongelmia.
 
E: Monissa emolevyissä ja piirisarjoissa on pahoja reaaliaikaiseen äänenkäsittelyyn liittyviä ongelmia, ja ikävä kyllä noita ominaisuuksia harvemmin testataan missään lehdissä tai nettisaiteilla. Vaikka kokoonpano olisi spekseiltään riittävän tehokas esim. kovaankin pelikäyttöön, saattaa siinä olla pullonkauloja jotka huomaa vain äänityshommissa. Pahimmassa tapauksessa kyse on tällaisesta laitteisto-ongelmasta jolle ei voi mitään vaihtamatta emoa, ja parhaassa tapauksessa ajurit ovat jotenkin solmussa, joka korjaatuu putsaamalla kaikki (myös muu kuin Line6) äänipuoleen liittyvä ja asentamalla uudelleen. Oletko disabloinut koneen oman äänipiirin?
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
raatokarpanen
12.11.2011 19:27:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mattim: Ekana kiinnitin huomioni käyttikseesi, miksi ajat 64 bitin windoossaa noin vähällä muistilla ? 4 gigan muistille riittää 32 bittinen, ongelmasi kaikkoavat ja maailma pelastuu.
 
Tuo 64 bit käyttiksien loputon muistinnälkäisyys on 100% myytti. Tällä hetkellä menee tällä neljällä gigalla uusimmatkin pelit kaikki herkut tapissa, 1080p resoluutioilla ja täysillä reunanpehmennyksillä nykimättä (vaikka näyttishän tuossa sen suurimman työn tekeekin, mutta muisti ei ainakaan ole pullonkaula). Ainut missä tuo muisti ottaa hetkellisesti kiinni, on videoeditoinnissa, jos efektejä alkaa olla todella paljon. Muistin määrällä on silloin väliä, kun se loppuu kesken.
 
Ajoin nuo ohjelmat ja tulokset on tässä: http://img851.imageshack.us/img851/7683/latenssi2.png
En osaa itse tulkita noita arvoja, mutta nopeasti katsottuna tuo latenssi on olematonta. En tiedä miten tuo pitäisi suhteuttaa, mutta aikana tuo muutama millisekunti on aika vähän.
 
Pod Farmista lähtee ulos sekä Dry että Prosessed signaali. Mutta tuo ulostuleva ääni ei siis ole 100% dry ääntä, koska kitaraa virittäessä ulostuleva ääni on lähempänä noiden soittimien omaa natiiviääntä. Eli siis kyllä siellä jotain olematonta prosessointia kai on.
 
Koneessa on siis headset kytkettynä emon integroituun äänikorttiin, josta tulee pihalle kaikki muut äänet paitsi tuo kitara. Toneportin 2.1 setti on suoraan Toneportissa kiinni. Soittimissa ei siis ole vikaa, on testattu monta instrumenttia läpi.
 
Unohdin vielä mainita, että myös noiden virtuaalisten vahvarien ja efektien vaihtaminen vie tolkuttoman kauan, taas sen useamman kymmenen sekuntia. Vanhassa kakkoskoneessa toimii täydellisesti tuo GX ja softat, kaikki aukeaa heti ja toimii ongelmitta. Se on siis pakettikone, jossa on 32bit Vista, joku vanha C2D prossu, pakettikoneen roskaemo ja 4 gigaa muistia.
 
Hommaa tulee sotkemaan vielä se, että siinä missä Pod Farm ja Gearbox aukeavat hitaasti ja eivät toimi oikein, niin Pod Farm 2 demo aukeaa parissa sekunnissa ja toimii niinkuin pitääkin. Alan itse olla sitä mieltä, että kyse on softa- tai ajuriongelmista.
 
Olen poistanut kaikki Line6 softat ja asentanut kaikki uudestaan varmaan viisi kertaa. Olen asentanut softat ja ajurit myös CD:ltä, ja kokeillut vanhoja versioita molemmista. Olen myös puhdistanut rekisterit uudelleenasennuksien välissä, josko se edes mihinkään vaikuttaisi. Ja vielä pahoittelut sekavasta kirjoitusasusta, lauantain piikkiin.
 
jra
12.11.2011 19:43:19 (muokattu 12.11.2011 20:01:43)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

raatokarpanen:
Ajoin nuo ohjelmat ja tulokset on tässä: http://img851.imageshack.us/img851/7683/latenssi2.png
En osaa itse tulkita noita arvoja, mutta nopeasti katsottuna tuo latenssi on olematonta. En tiedä miten tuo pitäisi suhteuttaa, mutta aikana tuo muutama millisekunti on aika vähän.

 
Kuvan perusteella voi sanoa että ainakaan tuon puolesta ei pitäisi kokoonpanossa olla mitään ongelmaa, näyttää jopa erittäin hyvältä. Käsittääkseni tuolla Latency Monitorin alimmaisella Hard Pagefaults -palkilla ei ole merkitystä ellei maksimia aiheuta joku äänenkäsittelyyn liittyvä ajuri tms? Vaikka noilla onjelmilla ei päässyt ongelman jäljille niin sinänsä hyvä, koska latenssiongelmat ovat usein sellaisia laitteistotason juttuja joita ei säätämällä tai päivittämällä saa kuntoon.
 
Erittäin mystistä on kyllä tuo että jopa mallinnosten vaihtaminen vie luokkaa yli 10s. Antaako esim. tuo Latency Monitor erilaisia arvoja siinä tlilanteessa kun esim. vaihtelet Toneportissa mallinnoksia tai teet muuta jossa ongelmat ilmenee? Näyttääkö Windowsin resurssinhallinta silloin minkään prosessin kohdalla kuormituspiikkiä? Oletko katsonut Windowsin Tapahtumien valvonnasta (mikä eng.-kielisessä?) tuleeko sinne mitään ilmoitusta noissa jumittumistilanteissa?
 
Mystiseltä tosiaan kuulostaa tuo hitaus juuri noiden Line6-softien kohdalla, kun eivät kuitenkaan ole raskaita. Onko sinulla mahdollista kokella asennusta toiselle asemalle / osiolle?
 
Koneessa on siis headset kytkettynä emon integroituun äänikorttiin, josta tulee pihalle kaikki muut äänet paitsi tuo kitara. Toneportin 2.1 setti on suoraan Toneportissa kiinni. Soittimissa ei siis ole vikaa, on testattu monta instrumenttia läpi.
 
Itse kytkisin koneen intergroidun äänikortin kokonaan pois päältä ja käyttäisin pelkästään GX:ää äänikorttina. Tietty se ongelma UX:ään verrattuna että tuosta taitaa saada äänen ulos vain kuulokeliitännästä, ja pitäisi olla kuulokeliitännällä varustettu vahvistin jos ei halua vekslata piuhojen kanssa kuulokkeilla / kaiuttimilla kuuntelua vaihdettaessa. Integroidun äänen rinnalla käyttäminen tuskin kuitenkaan selittää noida jumittamisongelmia.
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
raatokarpanen
12.11.2011 20:23:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuo Latency Monitorin Hard Pagefaults palkki oli tyhjä alussa, mutta pomppasi täyteen kun pyörin selaimessa. Latency Monitorin luvut eivät muutu merkittävästi mihinkään suuntaan Pod Farmia avatessa tai mallinnosta vaihtaessa. Noita kuormituspiikkejäkään ei ole havaittavissa. Tapahtumienvalvonnassa ei näkynyt myöskään mitään poikkeavaa.
 
Koneessa ei ole kun yksi osioimaton kovo, joten en pysty asentamaan toiselle asemalle. Kovo on siis ihan perus teranen HDD. Tuo sisäisen äänikortin poiskytkeminen kuulostaa aika poissuljetulta, koska tuossa GX:ssä ei ole kuin yksi ulostulo. Se tarkoittaisi jatkuvaa johtojen vaihtelua.
 
Sen huomasin nyt, että kun mallinnos on valittuna, ääni tulee hiljaisempana ja "tunkkaisempana" ulos kun viritintä käyttäessä. Ihan kuin tuo softa jotenkin "jarruttaisi" tuota signaalia?
 
jra
12.11.2011 20:46:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

raatokarpanen: Tuo Latency Monitorin Hard Pagefaults palkki oli tyhjä alussa, mutta pomppasi täyteen kun pyörin selaimessa. Latency Monitorin luvut eivät muutu merkittävästi mihinkään suuntaan Pod Farmia avatessa tai mallinnosta vaihtaessa. Noita kuormituspiikkejäkään ei ole havaittavissa. Tapahtumienvalvonnassa ei näkynyt myöskään mitään poikkeavaa.
 
Nuo on tosiaan kaikki hyviä merkkejä, koneessa ei ole mitään perustavanlaatuista ongelmaa.
 
Koneessa ei ole kun yksi osioimaton kovo, joten en pysty asentamaan toiselle asemalle. Kovo on siis ihan perus teranen HDD. Tuo sisäisen äänikortin poiskytkeminen kuulostaa aika poissuljetulta, koska tuossa GX:ssä ei ole kuin yksi ulostulo. Se tarkoittaisi jatkuvaa johtojen vaihtelua.
 
Itse kokeilisin kuitenkin integroidun äänen disablointia, ainakin vian etsinnän ajaksi.
 
Sen huomasin nyt, että kun mallinnos on valittuna, ääni tulee hiljaisempana ja "tunkkaisempana" ulos kun viritintä käyttäessä. Ihan kuin tuo softa jotenkin "jarruttaisi" tuota signaalia?
 
Jotain isompaa ongelmaa Line6:n softien toiminnassa tässä kyllä on. Ohjelmien käynnistysajat ja mallinnosten vaihdot ovat kyllä aivan muuta kun pitäisi. Voi olla että kyseessä on kaksi kokonaan eri ongelmaa (tökkiminen, äänenlaatu).
 
Yksi mitä voisi kokeilla on laittaa line6:n käyttämät hakemistot virustutkan poikkeusten listalle, eli niihin prosesseihin/hakemistoihin joita tutka ei tarkkaile, tai sitten käyttää testauksen ajaksi tutka kokonaan pois päältä. Täysin hakuammuntaa, mutta kaikkea kannattaa kokeilla sulkea pois.
 
Olet varmaan kokeillut kaikki mahdolliset asetukset Pod Farmin Driver Consolesta ja Windowsin Line6:n ajurien asetuksista? Samoin Pod Farmin Mixer -näytöltä. Nuo eivät tietysti selitä hitautta olivat sitten miten tahansa.
 
Menee itsellä täysin arvailuksi, koska tilannetta jossa joku tietty ohjelma jumittaa säännöllisesti noin rajusti ilman cpu-kuorman kasvua, ja niin että kaikki muut raskaammatkin ohjelmat toimivat koneella nikottelematta ei ole tullut. Satunnaisia jumittamisia ja ääniongelmia tietty.
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
raatokarpanen
12.11.2011 22:03:00 (muokattu 12.11.2011 22:05:22)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitä kannattaisi yrittää tehdä noiden ajurien puolesta?
 
Löysin yhden tavan korjata tuon ongelman: Pod Farm auki, Mixer -> Driver Console ja sieltä siirrän tuon ToneDirect & USB Audio Streaming palkin tuohon ihan vasempaan laitaan Extra Small kohtaan. Tämän jälkeen Pod Farmista ei kuulu mitään. Sitten pitää sammuttaa Pod Farm ja käynnistää se uudestaan. Käynnistys kestää luonnollisesti ~15s. Softan käynnistyttyä kajareista kuuluu vain "napsumista" noin sekunnin välein, Pod Farmin oikeassa yläkulmassa oleva mittari näyttää klippiä (vaikka kitaran oma volumi olisi nollassa) ja kitara ei kuulu minkäänlaisena läpi. Sitten pitää mennä tuonne samaan Driver Console valikkoon, ja siirtää tuota bufferi palkkia oikealle (kohdalla ei ole väliä, kunhan ei ole tuossa Extra Small kohdassa) ja yllätys, laite toimii taas oikein. Mallinnokset vaihtuu välittömästi ja kuulostavat oikealta ja sammuttamisen jälkeen käynnistysaika on pari sekuntia.
 
Sitten käynnistin koneen uudestaan winukan päivitysten takia, ja yllätys yllätys, Pod Farm ei taas toimikkaan. Kokelin tässä välissä sammuttaa virustutkan (avast!), mutta ongelma ei korjaantunut. En siis vielä kytkenyt tuota sisäistä äänikorttia pois.
 
Tuolla Driver Consolessa huomasin myös, että ASIO Settings kohdalla ASIO Client näyttää (none), onko tällä jotain vaikutusta ajurihommiin?
 
E: Ja jos jotain tietoja tarvitaan koneesta, softista tai ajureista niin saa kysyä. Voin napsia vielä kuvakaappauksia ja tehdä ääninäytteitä jos tarve vaatii.
 
jra
12.11.2011 22:32:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

raatokarpanen:
Sitten käynnistin koneen uudestaan winukan päivitysten takia, ja yllätys yllätys, Pod Farm ei taas toimikkaan. Kokelin tässä välissä sammuttaa virustutkan (avast!), mutta ongelma ei korjaantunut. En siis vielä kytkenyt tuota sisäistä äänikorttia pois.
 
Tuolla Driver Consolessa huomasin myös, että ASIO Settings kohdalla ASIO Client näyttää (none), onko tällä jotain vaikutusta ajurihommiin?

 
Muistaakseni tuo ASIO Client -kohta on itselläkin ollut aina (none). Joskun olen muistaakseni lukenut mikä sen merkitys on, mutta en muista tarkemmin, sen käsityksen silloin sain että noin kuuluukin olla normaalitilanteessa. Manuaalissa tuosta ei tainnut olla mitään tarkemmin.
 
Sinuna kokeilisin seuraavaksi kuitenkin tuon integroidun äänipiirin disablointia, vaikka vain väliaikaisesti. Vaikka yllä muuta epäilin, niin kyllä tuo miten noiden yllä kuvaamiesi testien yhteydessä Pod farm toimii/ei toimi, viittaisi siihen että myöskin hitaus ja jumittaminen johtuu ajureista.
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
raatokarpanen
12.11.2011 23:42:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Millä tavalla tarkoitat tuota integroidun disablointia, eli siis miten se pitäisi käytännössä tehdä oikein?
 
jra
13.11.2011 00:56:31 (muokattu 13.11.2011 01:18:43)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

raatokarpanen: Millä tavalla tarkoitat tuota integroidun disablointia, eli siis miten se pitäisi käytännössä tehdä oikein?
 
Mulla on tässä koneella suomenkielinen Win 7, enkä muista tarkkaan mitä näiden näyttöjen ja valintojen nimet ovat englanninkielisessä.
 
Mutta suom.kiel. Win käytössä olevat äänilaitteet näkyvät Ohjauspaneelin kautta löytyvässä Laitehallinnassa. Siellä on alimmaisena Ääni-, video- ja peliohjaimet, jonka alta löytyy kaikki koneessa olevat äänikortit ym. Hiiren oikealla painikkeella avautuvasta valikosta voi sitten valita jokaisen laitteen kohdalta "poista käytöstä" tai "poista".
 
"Poista käytöstä" poistaa vain ko. laitteen käytöstä, eikä poista mitään asennuksia. "Poista" poistaa taas esim. asennetut ajurit jne. Olisiko eng.kielisessä Windowsissa selvemmin Disable ja Remove? En muista tarkemmin.
 
E: Näyttäis olevan eng.kielisessä Disable ja Uninstall:
http://dotnut.files.wordpress.com/2010/09/device_manager.gif
Eli tässä tapauksessa valitaan Disable.
 
Kun valitsee tuo Poista käytöstä (Disable), niin ko. laite ei myöskään katoa Laitehallinnasta, vaan sen eteen tulee nuoli alaspäin -symboli ja sen voi ottaa taas vastaavalla tavalla uudelleen käyttöön.
 
Koneesta riippuen myös Biosissa voi olla valinta integroitujen ääni- ja videopiirien disablointiin, mutta käsittääkseni niin ei aina ole ja Laitehallinnasta disablointi riittää. Line6:n foorumeilla neuvotaan usein (ainakin ogelmatilanteissa) poistamaan myös kaikkien muiden kuin Line6:n äänilaitteiden ajuritkin, mutta tuntuu hätävarjelun liioittelulta ja en usko että on tarpeen.
 
Jos integroidun poistaminen käytöstä ei auta mitään ja haluat sen takaisin käyttöön, niin valitse Laitehallinnasta ko. laitteen kohdalta Ota käyttöön (Enable). Voit joutua valitsemaan Win Ääniasetuksista uudelleen sen äänipiirin, jonka äänen haluat tulevan koneen kuulokeliitännästä:
Tämä päinvastoin:
http://line6.com/support/docs/DOC-1453
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
mattim
13.11.2011 14:12:02 (muokattu 13.11.2011 14:12:47)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En käyttäisi 64 bittistä käyttistä, ellei olisi todellista pakkoa. Ajurit, softat, plugarit ja liki kaikki muu tehdään ensin valmiiksi sinne missä massa on, eli Win7:n kohdalla 32 bitin maailmaan. Itselläni on rinnakkain sekä 32, että 64 ympäristö. Siirryn 64 bitin ympäristöön kun ongelmat ovat kadonneet, ei tapahdu vielä tänä vuonna.
 
Novation Remote SL Compact 25, M-Audio Oxygen 48, M-Audio Profire 610, Mackie Onyx Satellite, Win7, Reaper, Pro Tools 9, Ableton Live, 11R, Gibson, Tokai, Epiphone, Landola, Bugera, Cort, Fender, Johnson, Ibanez, Korg, Behringer ...
raatokarpanen
13.11.2011 16:00:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kävin sammuttamassa tuolta laitehallinnasta nyt tuon integroidun äänikortin. Pod Farm aukesi tavallisen hitaasti eikä toiminut vieläkään. Laitoin nyt sen sisäisen kortin nyt takaisin käyttöön.
 
Ollaanko yhtä mieltä, että kyseessä on ajuriongelma?
 
jra
13.11.2011 18:31:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

raatokarpanen: Kävin sammuttamassa tuolta laitehallinnasta nyt tuon integroidun äänikortin. Pod Farm aukesi tavallisen hitaasti eikä toiminut vieläkään. Laitoin nyt sen sisäisen kortin nyt takaisin käyttöön.
 
Ollaanko yhtä mieltä, että kyseessä on ajuriongelma?

 
No, nyt sekin on kokeiltu.
 
Kyllä se että sait tuossa aikaisemmin systeemin hetkeksi toimimaan ok säätämällä nimenomaan noita Line6:n ajuriasetuksia viittaisi vahvasti siihen suuntaan. Samoin se että silloin hetken kaikki kuvatut ongelmat poistuivat samalla, ja tulivat samalla takaisin viittaa kyllä siihen että ääni- ja hitausongelma on yhtä ja samaa perua vaikka ensin muuta epäilin.
 
Ikävä kyllä mulla loppuu tekninen tietämys ongelman suhteen, jos ajuri ei jostain syystä kerta kaikkiaan suostu tuossa koneessa vakaasti (tai lähes ollenkaan) toimimaan. Vielä voisi yrittää jollain softalla jolla saisi ongittua esim. ajureiden konflikteja, mutta luulisi että esim. Latency Monitorissa olisi näkynyt jotain jos sellaisesta olisi kysymys. Line6:n foorumilla, ainakin Line6:n tuen ohjeet ovat yleensä aina ongelmasta riippumatta ne samat patenttivastaukset, käyttäjien vinkeistä voi joskus jotain käyttökelpoista ohjetta saada.
 
Sellaisella Microsoftin työkalulla kuin Xperf kannattaisi ehkä kokeilla metsastää ajuriongelmaa. Itse kokeilin sitä silloin kun omassa koneessa oli Toneportin kanssa häikkää. Se antaa huomattavasti tarkempaa tietoa siitä miten mikäkin ajuri ja prosessi käyttäytyy. Yritin etsiä omalta koneelta ja bookmarkeista ohjeita sen käyttöön, mutta ei sitten kait ole tullut laitettua niitä talteen. Xperf on kuitenkin osa Microsoftin SDK -pakettia ja siihen löytyy ohjeita esim. MS:n sivuilta. Niillä ohjeilla mitä itse käytin metsästettiin latenssiongelmia, mutta sen käyttö ei rajoitu pelkästään niihin.
 
Ainoa mitä omalta koneelta löytyi on (kaiken lisäksi foorumi ei näytä esim. polkuja oikein):
Käynnistä:
xperf -on Latency
 
Pysäytä:
xperf -stop
 
Luo logi-tiedosto:
xperf -I kernel.etl -symbols verbose -a dpcisr > latency_report.txt
 
Logi-tiedoston polku:
C:Program FilesMicrosoft SDKsWindowsv7.0
 
-----------------
 
This is when the Xperf tool came in handy...
 
The idea is that you run it on a command prompt as an administrator.
In turn you switch it on, stop it , and launch the interactive viewer
 
xperf -on DiagEasy --> this starts it
 
xperf -d trace.etl --> this creates the log file & stops it
Merged Etl: trace.etl
 
xperf trace.etl --> this launches the viewer
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
raatokarpanen
13.11.2011 20:42:00 (muokattu 14.11.2011 15:12:09)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Samaa mieltä noiden Line6 sivujen kanssa. Oli ongelma mikä tahansa, vastaus on aina: kokeile kaikki USBit läpi ja asenna softat ja ajurit uusiks.
 
Yritän vielä kerran poistaa kaikki Line6 tiedostot koneeltani (softat ja ajurit) ja vedän vielä rekisterit puhtaaksi välissä. Otan samalla tuon sisäisen äänikortin pois käytöstä asennuksien ajaksi. Taitaa mennä tämä operaatio huomisen puolelle, ilmoittelen jos saan jotain ilmoiteltavaa.
 
Tämä vielä ihmetyttää, että tuo Pod Farm 2 toimii ihan normaalisti. Käyttääkö se jotain eri sovittimia, kun ei ainakaan tuo Monkey päivitä sitä mitenkään "eri tavalla"? Harmi vaan kun tuossa demossa on aika vähän noita eri mallinnoksia, ja hintaa tuolla on vaatimattomat sata dollaria. Vähän tuntuisi idiootilta maksaa kaksi kertaa enemmän rahaa uudesta toimivasta softasta, kun mitä koko GX maksoi aikanaan.
 
Niin ja kiitoksia tähän väliin helpeistä, kyllä tämä jo vähän on selvinnyt.
 
E: Nyt tein tuon uudelleenasennuksen jälleen kerran, eikä vieläkään eloa. Nyt loppuu ideat kesken. Vedin Line6 Unistallerilla kaikki pois, sen jälkeen Cleanerilla rekisterit puhtaaksi + puhdistus, sitten kävin vielä manuaalisesti poistamassa Program Filestä koko Line6 kansion ja vielä appdatasta poistin kaikki Line6 tiedostot. Sisäinen äänikortti oli pois käytöstä asennuksien ajan.
 
zekeode
14.11.2011 20:17:02
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos on tuore äänikortti, niin suosittelen palauttamaan liikkeeseen, ja pysymään kaukana Line6:n tuotteista. Ei heillä ole edes kiinnostusta saada asiakkaiden kortteja toimimaan. Odottavat vaan, että asiakkaat lopulta luovuttavat...
 
Ajureiden tekijätkin jättivät firman vuosia sitten, ja nykyiset työntekijät eivät ole uusia päivityksiä saaneet aikaan vuosiin.
raatokarpanen
14.11.2011 23:02:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

GX on ollut minulla ainakin pari kolme vuotta, eli ei taida palautuksetkaan onnistua. No, pitää vielä jotain poppakonsteja etsiskellä.
 
jra
16.11.2011 00:13:56 (muokattu 16.11.2011 00:28:51)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

zekeode: Jos on tuore äänikortti, niin suosittelen palauttamaan liikkeeseen, ja pysymään kaukana Line6:n tuotteista. Ei heillä ole edes kiinnostusta saada asiakkaiden kortteja toimimaan. Odottavat vaan, että asiakkaat lopulta luovuttavat...
 
Ajureiden tekijätkin jättivät firman vuosia sitten, ja nykyiset työntekijät eivät ole uusia päivityksiä saaneet aikaan vuosiin.

 
On niitä ajuripäivityksiä tullut viimeisen vuoden sisälläkin muutamia, mutta eri asia mitä ovat sitten korjanneet. Sellainen kutina on itselläkin, että Line6:n ajurit koodataan alihankintana jossain halvemassa maassa, eikä tuen porukalla ole juurikaan tietoa tai vaikutusmahdollisuutta siihen mitä ajuripuolella tapahtuu. Tulos on sitten tämä.
 
raatokarpanen: Tämä vielä ihmetyttää, että tuo Pod Farm 2 toimii ihan normaalisti. Käyttääkö se jotain eri sovittimia, kun ei ainakaan tuo Monkey päivitä sitä mitenkään "eri tavalla"? Harmi vaan kun tuossa demossa on aika vähän noita eri mallinnoksia, ja hintaa tuolla on vaatimattomat sata dollaria. Vähän tuntuisi idiootilta maksaa kaksi kertaa enemmän rahaa uudesta toimivasta softasta, kun mitä koko GX maksoi aikanaan.
 
E: Kaikki Line6:n vehkeet käyttävät käsittääkseni noita samoja ajureita, joten se että Pod Farm 2 toimii kertoisi että ongelma olisi Pod Farmin ja ajurin rajapinnassa, ei itse ajurissa. Mulla tosiaan toimii Pod Farm (1) ja UX2 ihan ok samalla Win-versiolla ja samalla määrällä muistia. Ne, (virta)ongelmat mitä on ollut ovat johtuneet läppärin rautapuolesta (huono USB-toteutus, eikä mahdollisuutta laajennuskortille).
 
En tiedä olisiko, jos mikään muu ei auta, mitään ideaa metsästää halvalla esim. 32bit XP:n lisenssiä ja asentaa se tuohon Win7 64bit rinnalle? Win7 32bit maksaa kuitenkin sekin rahaa, ja kuitenkaan ennen kokeilua ei voi tietää toimiiko yhtään paremmin. Tietysti on hankalampaa vekslata kahden OS:n välillä, mutta voi olla ainoa ratkaisu.
 
Ihmetyttää mikä siinä 64bit ajureiden koodaamisessa on niin ylivoimaista? Kuitenkin jo pari vuotta lähes kaikissa myydyissä Win-koneissa on ollut 64bit Win7 ensiasennuksena, joten luulisi noita olevan jo melkoinen määrä käytössä. Kun lisäksi nykyiset ammattitason audio- / videosysteemit vaativat reilusti muistia, niin tuntuu ettei vain 32bit systeemissä ongelmitta pyörivillä laitteilla / softilla olisi enää markkinoita.
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

» Kirjaudu sisään

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2016, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti