Muusikoiden.net
10.12.2016
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Pro tools essential + fast track - ei löydä m-audio laitetta.
1
-J.-
26.10.2011 17:41:35 (muokattu 26.10.2011 17:51:54)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ostelin tommosen paketin tuolta saksan maalta ja sain muuten hyvin toimimaan mutta kun antaa vähän pitemmän aikaa koneen seistä käyttämättömänä niin ilmeisesti protools ''unohtaa'' tuon laitteen ja ääntä ei siirry koneelle asti. Asia yleensä korjaantuu käynnistämällä kone uuudestaan, mutta joskus se ottaa useamman uudelleen käynnistys kerran. Ohjelma ilmoittaa myös joskus ''Unabnle to find m-audio hardware''.
 
Rasittava ongelma, onko joku löytänyt ratkaisua tai muuten vaan osaisi neuvoa asian kanssa?
 
Laitteet:
Acer 5315
Win 7
Fast track
Protools 8 M-powered Essential
 
Ahaa! tämmönen ongelma ilmeni myös.
 
Kun laite niin sanotusti ''unohtuu'' niin uudelleen protoolssia avattaessa, ohjelma heittää huomio ikkunan ''The ASIO sample rate is not supported by one of the USB interfaces! Please check your sync settings in the control Panel''.
 
Kiitoksia jo etukäteen vaivautuneelle.
 
Akkoi tulee, akkoi menee mut Wrök änd wröll Föäövä!
Harrastelija
26.10.2011 18:32:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mua tympii kaikissa M-audion laitteissa toi sama, siis on ollut jokaisessa ja johtunee ajureista.
 
Eli jos sulla on m-audion asio ajuri päällä vaikka nyt siinä PT:ssä tai jossain musaohjelmassa ja se on hetken käyttämättä, niin mikä tahansa toinen ääntä tuottava toiminto koneella vie kortin eikä se palaa takas vaan antaa just ton virheilmotuksen.
 
Konetta ei tartte käynnistää uudestaan (ainakaan itselläni), kattoo vaan että koneella ei ole muita ääntä tuottavia ohjelmia, youtube, joku musasoitin tms. päällä ja irrottaa usb johdon ja laittaa takas, sillon se yleensä palaa takasin esim. PT:hen, eli asio ajuri löytyy taas.
 
Harrastelija
 
Tärkeintä on musiikki, kitara on vain väline sen tuottamiseen..... Jaa miksen tiluta? En halua kuulostaa äänenmurroksesta kärsivältä katuporalta.
Grugi
26.10.2011 19:02:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Empä ole moista ominaisuutta huomannut, tosin enhän mä edes käytä ASIO-ajuria kun alla on Mäkki ja siinä on kyllä toiminut moitteetta.
 
The only true wisdom is in knowing you know nothing. [Sokrates]
-J.-
26.10.2011 21:28:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voisin samalla tässä kysäistä mihin nuo omat vst plugit laitetaan ohjelmisto kansiossa?
 
Akkoi tulee, akkoi menee mut Wrök änd wröll Föäövä!
Harrastelija
27.10.2011 00:38:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-J.-: Voisin samalla tässä kysäistä mihin nuo omat vst plugit laitetaan ohjelmisto kansiossa?
 
Ei mihinkään.
 
Ensinnäkään Pro Tools ei käytä vst plugareita vaan rtas plugareita.
 
Toisekseen, Pro Tools Essentials on ihan hyvä kun opettelee musantekoa, siinä on näppärä määrä omia plugareita mukana.
 
Sen heikkous on siinä, että vaikka se muuten on riisuttu Pro Tools 8 aika pitkälle, siihen ei saa ulkoisia plugareita, eli ohjelma ei hyväksy niitä.
Pitää pärjätä mukana tulevilla, joilla kyllä niilläkin tekee jo aika paljon.
 
Tärkeintä on musiikki, kitara on vain väline sen tuottamiseen..... Jaa miksen tiluta? En halua kuulostaa äänenmurroksesta kärsivältä katuporalta.
kukkola
29.10.2011 20:25:45
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-J.-: Ostelin tommosen paketin tuolta saksan maalta ja sain muuten hyvin toimimaan mutta kun antaa vähän pitemmän aikaa koneen seistä käyttämättömänä niin ilmeisesti protools ''unohtaa'' tuon laitteen ja ääntä ei siirry koneelle asti. Asia yleensä korjaantuu käynnistämällä kone uuudestaan, mutta joskus se ottaa useamman uudelleen käynnistys kerran. Ohjelma ilmoittaa myös joskus ''Unabnle to find m-audio hardware''.
 
Rasittava ongelma, onko joku löytänyt ratkaisua tai muuten vaan osaisi neuvoa asian kanssa?
 
Laitteet:
Acer 5315
Win 7
Fast track
Protools 8 M-powered Essential
 
Ahaa! tämmönen ongelma ilmeni myös.
 
Kun laite niin sanotusti ''unohtuu'' niin uudelleen protoolssia avattaessa, ohjelma heittää huomio ikkunan ''''.
 
Kiitoksia jo etukäteen vaivautuneelle.
'
 
Käykös koneesi muuten näytönsäästätilassa tai jopa standby tilassa kun tuo sattuu? Jos näin säädä nyt ensin kone niin että on päällä kokoajan ja tee testi mitä tapahtuu... Itse olen pitänyt konetta päällä koko päivän ja mennyt koneelle jos 5-6 tunnin päästä ja on toiminut hyvin. Koneena on MACbook pro ja PT 8.0.5 sekä Profire 2626
 
-M-
 
Ei ku näin se menee...
juha_p
29.10.2011 20:47:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Luultavasti kyseessä on USB portin virranhallinta-asetus joka poistaa automaattisesti käytöstä käyttämättömät USB portit. Asetuksen saat pois päältä laitehallinnan kautta (USB laitteet/Virranhallinta).
 
t. Juha
 
Harrastelija
29.10.2011 22:47:40 (muokattu 29.10.2011 22:48:35)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Se avain ilmoitus on tämä: ''The ASIO sample rate is not supported by one of the USB interfaces! Please check your sync settings in the control Panel''.
 
Koska kortti on toisen ääntä tuottavan ohjelman käytössä, vaikkei se ohjelma käytäkään Asio ajuria, se vaikuttaa Protarissa olevaan Asioonkin siten, ettei ohjelma enää tunnista sitä.
 
Se on kymmeniä kertoja testailtu sen jälkeen kun tuohon ensimmäisen kerran törmäsin vuosia sitten. Eikä se ole pelkkä Protari ongelma, sama tapahtuu muissakin sekkareissa. Eli vika ei ole niissä vaan M-Audion Windows ajureissa.
 
Se on myös ollut ihan sama kaikilla M-Audion korteilla niin Win XP, Win 7 ja nyt Win 8 ympäristössä.
Maceissa sitä ongelmaa ilmeisesti ei ole.
 
Jos kortin usb olisi poistettu käytöstä, ei se toinenkaan musaohjelma päästäisi ääntäkään, eli ei se käyttämättömänä ole ainakaan itselläni silloin kun se tuota tekee.
 
Onneksi siihen on helppo ratkaisu kuitenkin ja kun muistaa, ettei käytä muita silloin kun käyttää Daw:ia.
 
Harrastelija
 
Tärkeintä on musiikki, kitara on vain väline sen tuottamiseen..... Jaa miksen tiluta? En halua kuulostaa äänenmurroksesta kärsivältä katuporalta.
juha_p
30.10.2011 07:57:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Harrastelija: Se avain ilmoitus on tämä: ''The ASIO sample rate is not supported by one of the USB interfaces! Please check your sync settings in the control Panel''.
 
Koska kortti on toisen ääntä tuottavan ohjelman käytössä, vaikkei se ohjelma käytäkään Asio ajuria, se vaikuttaa Protarissa olevaan Asioonkin siten, ettei ohjelma enää tunnista sitä.
 
Se on kymmeniä kertoja testailtu sen jälkeen kun tuohon ensimmäisen kerran törmäsin vuosia sitten. Eikä se ole pelkkä Protari ongelma, sama tapahtuu muissakin sekkareissa. Eli vika ei ole niissä vaan M-Audion Windows ajureissa.
 
Se on myös ollut ihan sama kaikilla M-Audion korteilla niin Win XP, Win 7 ja nyt Win 8 ympäristössä.
Maceissa sitä ongelmaa ilmeisesti ei ole.
 
Jos kortin usb olisi poistettu käytöstä, ei se toinenkaan musaohjelma päästäisi ääntäkään, eli ei se käyttämättömänä ole ainakaan itselläni silloin kun se tuota tekee.
 
Onneksi siihen on helppo ratkaisu kuitenkin ja kun muistaa, ettei käytä muita silloin kun käyttää Daw:ia.
 
Harrastelija

 
No, eikö sitten auta jos systeemiäänet ottaa kokonaan pois käytöstä (eikä käytä muita audio softia välillä varsinkaan sellaisia jotka vaihtaa laitteen näytteenottotaajuuden) ... ei kait kone ollessaan käyttämättömänä (kuten OP kertoi) käynnistele jotain muita audiosoftia jotka sitten muuttavat laitteen näytteenottotaajuuden ihan itsestään (systeemiäänet ovat käsittääkseni ainoat mahdolliset äänet joita saattaa esiintyä esim. silloin kun laite/laitteet asettuvat lepotilaan ... ne äänet voivat olla näytteenottotaajuudeltaan esim. 22kHz)?
 
En ole tutkinut asiaa mitä itse laitteen sisällä tapahtuu kun USB audiolaitteelta joka saa sähkönsä USB portin kautta katkaistaan sähköt mutta, olettaisin että se sammuu ... kun sammutetulta laitteelta kysytään näytteenottotaajuus niin luulisi sen olevan 0 (jota käsittääkseni mikään ajuri ei tue).
 
t. Juha
 
Harrastelija
30.10.2011 10:20:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

juha_p: No, eikö sitten auta jos systeemiäänet ottaa kokonaan pois käytöstä (eikä käytä muita audio softia välillä...
 
Auttaa, ainakin minulla. Ja näin teen ihan rutiininomaisesti jo nykyisin jos käytän M-Audion korttia. Ja tätähän koitin tuossa ensimmäisessä vastauksessani neuvoakin aloittajalle.
 
Eli kun käyttää DAW:ia, katsoo ettei siellä tosiaan ole mitään muuta taustalla, niin hyvin pelaa silloin.
 
Harrastelija
 
Tärkeintä on musiikki, kitara on vain väline sen tuottamiseen..... Jaa miksen tiluta? En halua kuulostaa äänenmurroksesta kärsivältä katuporalta.
JuhaHo
02.11.2011 09:37:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minä tulin ostaneeksi musamessuilta tuon tarjous M-Audio Fastrackin ja törmäsin oitis samaan ongelmaan eli saan saman virheilmoituksen kuin ylemmässä viestissä. Minulle se ilmaantui, kun käynnissä oli ProTools Se ja yritin käynnistään Band In a Boxin. Eli jos ymmärsin oikein, niin käynnissä saisi olla kerrallaan vain yksi ääntä tuottava sovellus. Aiheuttaako esim. taustalla pyörivä nettiradio (ITunes) myös ongelmia? Pitääkö sittenkin laitta se toistakymmentä vuotta vanha SoundBlaster Audigy takaisin? Käyttis on Win7 64 ja kone HP XW4400.
 
Harrastelija
02.11.2011 15:35:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JuhaHo: Minä tulin ostaneeksi musamessuilta tuon tarjous M-Audio Fastrackin ja törmäsin oitis samaan ongelmaan eli saan saman virheilmoituksen kuin ylemmässä viestissä. Minulle se ilmaantui, kun käynnissä oli ProTools Se ja yritin käynnistään Band In a Boxin. Eli jos ymmärsin oikein, niin käynnissä saisi olla kerrallaan vain yksi ääntä tuottava sovellus. Aiheuttaako esim. taustalla pyörivä nettiradio (ITunes) myös ongelmia? Pitääkö sittenkin laitta se toistakymmentä vuotta vanha SoundBlaster Audigy takaisin? Käyttis on Win7 64 ja kone HP XW4400.
 
Se on ihan normaalia kaikilla äänikorteilla, ettei käytössä saa olla kuin yksi Asio ajureita käyttävä softa.
 
Se taas ei ole normaalia että muita ääniajureita käyttävät softat estävät Asio ajurin toiminnan kuten näissä M-Audion ajureissa tapahtuu. Eli periaatteessa ainoastaan yksi softa kerrallaan kun niitä käyttää.
 
Joskus tosin olen onnistunut käyttämään samaan aikaan jotain kitaraopiskelu videota, kunhan käynnistin sen vasta Asiota käyttävän softan jälkeen, mutta sekään ei aina onnistu.
 
Joten kokeilemallahan tuo omalla kohdalla selviää, mutta järjestys kuiten tämä, ensin Asiota käyttävä ja sitten vasta se jokin toinen.
 
Harrastelija
 
Tärkeintä on musiikki, kitara on vain väline sen tuottamiseen..... Jaa miksen tiluta? En halua kuulostaa äänenmurroksesta kärsivältä katuporalta.
JuhaHo
04.11.2011 19:38:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vajaan viikon kokemuksella M-Audio kortista tuntuu, että sitä USB piuhaa saa nyppiä yhtenään irti jotta homma toimisi.
 
JuhaHo
09.11.2011 15:30:53 (muokattu 09.11.2011 15:48:43)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vielä jos joku jaksaisi valottaa seuraavaa Band In a Boxin virheilmoitusta joka alkoi näkymään kortin asennuksen jälkeen:
 
Error: the waveform device cant play this format.
 
Ilmoitus tulee siis kun käynnistän kappaleen toiston ohjelmassa. Aiemmin Band In a Box oli toiminut vuosituhannen alun Soundblaster Audigyn kanssa.
 
-J.-
09.11.2011 17:56:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ostin sitten melkein käyttämättömän Cubase 4 kaverilta perkele! Loppuu se vittuilu plugareiden kanssa..
 
No niin mutta nyt oon tässä nauhotellu yhtä biisiä jonkin aikaa vähän väliä ilmenee vähän ongelma. Tossa transport paneelissa hyppii toi ''Asio time usage'' välillä punasilla. Miten tota vois korjata, kun siitä aiheutuu pätkimistä, rätinää ja poksahtelua?
 
Akkoi tulee, akkoi menee mut Wrök änd wröll Föäövä!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

» Kirjaudu sisään

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2016, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti