Muusikoiden.net
05.12.2016
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: M-Audio Fast Track ongelma
1
samkov
21.10.2011 09:46:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ongelma koskee vasta ostamaani M-Audio Fast Track + Pro Tools Essential 8 bundlea.
Kun alan koneella nauhoittamaan bassoa, kaikki toimii hyvin pari minuuttia kunnes ääni alkaa säröytymään ja kuullostamaan "staattiselta häiriöltä". Ongelma kestää aina pari minuuttia, poistuu itsestään ja alkaa kohta uudestaan.
 
Olen kytkenyt langattoman netin pois käytöstä, ja myös kokeillut äänittää toiselle kovolle (googlettamalla jotain ohjeita tuohon löysin) mutta ongelmaa jatkuu edelleen.
Myös ajurit olen päivittänyt.
 
Koneena on: http://www.verkkokauppa.com/fi/prod … 7-2630M-6-GB-500-GB-GT540-Windows-7
 
juha_p
22.10.2011 00:07:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko sama ongelma jos läppäri toimii pelkällä akulla?
 
Kyseessä saattaa myös olla tilanne jossa softan/laitteen synkronointiasetus on asetettu väärin.
 
USB audio laitteen ollessa kyseessä, kannatta aina tsekata laitteiston soveltuvuus reaaliaikaiseen audio streamaukseen ja jos ongelmia havaittavissa niin laittaa ne kuntoon (esim. 1. linkin ohjeiden mukaan).
 
http://www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml
http://www.resplendence.com/latencymon
 
t. Juha
 
jra
22.10.2011 00:32:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on ollut saman kuuloinen ongelma Win7-läppärin ja Toneport UX2:n kanssa. Eli systeemi toimii ensin ok, latency checkerit näyttää "vihreää" eikä mitään napsumisia esiinny. Sitten yhtäkkiä muutamasta sekunnista minuutteihin kestävä white noise -purske.
 
Luultavasti omassa systeemissä ongelma on siinä ettei usb-porttien virrananto riitä interfacelle, vaikka speksien mukaan pitäisi riittää. Vastaavia ongelmia tuntuu olevan ainakin Toneporttien kanssa. Itsellä ongelma poistui sillä että liitin UX2:n sellaisella usb-piuhalla koneeseen, joka ottaa virtaa kahdesta usb-portista yhtäaikaa.* Myös Line6:n foorumilla on ollut vinkkiä että ko. tapauksessa kannattaa kokeilla esim. omalla virranotolla olevaa usb-hubia (vaikka sellaista ei normaalitilanteessa suositellakaan).
 
*http://www.dealextreme.com/p/cable- … wer-1000ma-usb-2-0-4-port-hub-13526
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
mattim
23.10.2011 18:18:54
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jra: Mulla on ollut saman kuuloinen ongelma Win7-läppärin ja Toneport UX2:n kanssa. Eli systeemi toimii ensin ok, latency checkerit näyttää "vihreää" eikä mitään napsumisia esiinny. Sitten yhtäkkiä muutamasta sekunnista minuutteihin kestävä white noise -purske.
 
Luultavasti omassa systeemissä ongelma on siinä ettei usb-porttien virrananto riitä interfacelle, vaikka speksien mukaan pitäisi riittää. Vastaavia ongelmia tuntuu olevan ainakin Toneporttien kanssa. Itsellä ongelma poistui sillä että liitin UX2:n sellaisella usb-piuhalla koneeseen, joka ottaa virtaa kahdesta usb-portista yhtäaikaa.* Myös Line6:n foorumilla on ollut vinkkiä että ko. tapauksessa kannattaa kokeilla esim. omalla virranotolla olevaa usb-hubia (vaikka sellaista ei normaalitilanteessa suositellakaan).
 
*http://www.dealextreme.com/p/cable- … wer-1000ma-usb-2-0-4-port-hub-13526

 
Noiden usbien virrankulutusta voi tsekkailla Control Panelista:http://www.dvdplaza.fi/galleria/sho … hoto/22904/title/usbivirta/cat/1043
 
jra
23.10.2011 22:26:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mattim: Noiden usbien virrankulutusta voi tsekkailla Control Panelista:http://www.dvdplaza.fi/galleria/sho … hoto/22904/title/usbivirta/cat/1043
 
Muistaakseni UX2 ottaa tuon mukaan aina 498mA. Omasta mielestä ei muutu, vaan on aina tasaisesti tuo sama arvo. Luultavasti kyse on siitä että vaikka UX2 ottaa tuon saman, niin jostain syystä läppäri ei speksattua 500mA pysty jossain tilanteessa antamaan, vaan menee alle sen, ja aiheuttaa interfacen häiriön. Voi olla että on väärä diagnoosi, mutta kertaakaan ei ole tuon 1000mA-tuplapiuhan jälkeen kyykännyt, sitä ennen piuhasta riippumatta tasaisin väliajoin tuli white noise -purske.
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
samkov
24.10.2011 09:24:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

juha_p: Onko sama ongelma jos läppäri toimii pelkällä akulla?
 
Kyseessä saattaa myös olla tilanne jossa softan/laitteen synkronointiasetus on asetettu väärin.
 
USB audio laitteen ollessa kyseessä, kannatta aina tsekata laitteiston soveltuvuus reaaliaikaiseen audio streamaukseen ja jos ongelmia havaittavissa niin laittaa ne kuntoon (esim. 1. linkin ohjeiden mukaan).
 
http://www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml
http://www.resplendence.com/latencymon
 
t. Juha

 
Ongelma jatkuu vaikka läppäri olisi pelkän akun voimalla. Tuon lantency checkin olen myös aikasemmin tehnyt.
 
Kokeilin nyt äänittää audacitylla ja sen ohjelman kanssa ei ainakaan puolen tunnin nauhoittelun perusteella tullut samaa kohinaa kuin pro toolsin kanssa. Muutama naksuääni vain kuului.
 
-J.-
25.10.2011 20:34:34 (muokattu 26.10.2011 12:26:51)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laitetaas tänne itsekkin.
 
Saman laitteen ostin ja asennukset suju ok. Joutu vaan win7 takia hoitamaan kotisivujen kautta ajurit. Kuitenkin restartin jälkeen kun rupesin availemaan pro toolsia tulee, heti kaksoisklikkauksen jälkeen:
''WARNING. Loss of plug-In authorization keys may occur.
 
This system contains one or more diver(s) formatted with NTFS, which have volume names longer than 11 characters. This combination is known to corrupt some Interlok Plug In authorizations. If you know wich drivers are authorized and they are not configured this wai, or if you have no InterLok protected plugins, then you may continue. In order to remedy this issue before corruption can occur click ''Yes'' to quit Pro Tools and rename NTFS volumes to names that are 11 characters or less. Next, re-launch Pro Tools and this dialog should not appear
.''
 
Siis häh?
 
Akkoi tulee, akkoi menee mut Wrök änd wröll Föäövä!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

» Kirjaudu sisään

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2016, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti