Muusikoiden.net
24.04.2018
Musamaailma | Muutimme Kruununhakaan! 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Pod Farm / Line 6 Pod X3
1
jugee
05.08.2011 22:25:37 (muokattu 05.08.2011 22:37:28)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Morjesta. Kyselisin pari juttua koskien Pod farm 2, sekä Pod X3 masiinaa.
Elikkäs olen tässä mietiskellyt, että saako tuolla Pod X3 vekottimella mitenkään "alkuperäistä" soundia, eli siis pelkkää kitaran ja vahvistimen tuottamaa ääntä ilman Line X3 poiskytkemistä tuosta välistä? eikä mitään efektiä tai sun muuta siinä välissä.
Nimittäin haluaisin nauhotella soittoa koneelle, mutta joudun valitsemaan tuon podin äänivalikoimasta jonkun äänen. Meinaa ois kiva saada ihan normi soudia eikä sellaista ns. konemaista soundia
 
Ja pod farmista sen verran kyselisin, että kun valitsen sieltä jotain tiettyä valmista soundia sanotaan nyt vaikka esimerkiksi Paranoid, niin tuo Pod X3 masiina jättää sen oman tonensa sinne alle, eli pitäs saada se tone sieltä jotenki veks mut ei vaa ymmärrä.
 
Ja tuli tossa mielee siitä nauhottelusta, koitin tossa audacityllä nauhotella ja valkkasin tuolta Farmista jonkun saundin, niin Audacity ei itsessään ottanut sitä Farmin soundia vaan pelkästään sen Pod x3 tonen mikä siellä on valmiina asetuksissa.
 
Zori jos ette ymmärtäny mut kyselkää nii kyllähä se selvenee hyvin äkkiä
 
Grugi
05.08.2011 22:26:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Et sitten viittynyt kysyä kuitenkaan?
 
SDMF
jugee
05.08.2011 22:38:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Grugi: Et sitten viittynyt kysyä kuitenkaan?
 
Ee helkkari ku päivitti vähä liian nopeasti ;)
 
Grugi
05.08.2011 22:46:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt pitää sanoa että en omista kyseistä tuotetta mutta onkohan siellä mahdollista niinsanotusti sammuttaa niitä "laitteita" ja tällöin saisit puhtaan signaalin läpi?
 
SDMF
jugee
05.08.2011 22:49:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei oo mahollista sammuttaa Pod X3:sta, toinen johto menee vahvariin ja toinen suoraan kitaraan siitä. Sammuttamisen seurauksena luonnollisestikkaan ei tule ääntä..
 
jugee
05.08.2011 23:04:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jugee: Ei oo mahollista sammuttaa Pod X3:sta, toinen johto menee vahvariin ja toinen suoraan kitaraan siitä. Sammuttamisen seurauksena luonnollisestikkaan ei tule ääntä..
 
Sammuttelin tosta noi kaikki efektit : Amp, stomp, Mod , Delay, Verb. Nyt tulee aika puhtaan kuulosesti pitää vielä testailla.
 
Grugi
05.08.2011 23:12:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jugee: Sammuttelin tosta noi kaikki efektit : Amp, stomp, Mod , Delay, Verb. Nyt tulee aika puhtaan kuulosesti pitää vielä testailla.
 
Noh luonnollisesti tarkoitin että et itse fyysistä laitetta sammuta vaan nämä efektit jne. ;)
 
SDMF
Soolokitaristi
06.08.2011 01:11:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miten sulla on kytkettynä se pod koneeseen? Eli usb:llä vai podin ulostulosta tietokoneen äänikorttiin vai kenties podista vahvistimeen ja siintä mikillä tietokoneelle?
 
Usb:n kautta johonkin ASIO yhteensopivaan ohjelmaan (jota Audacity ei ole) niin saat halutessasi vaikka podin käsittelemän ja käsittelemättönän soundin samalla kertaa talteen. Tuo pod on siis käytännössä ihan ASIO-yhteensopiva täysiverinen tietokoneen usb-äänikortti eli tarvitset tuon lisäksi vain sopivan ohjelman esim. demon tekemiseen.
 
Itselläni on siis äänikorttina tuon saman laitteen Pro versio.
 
Ton vehkeen mukana tod näk tulee Riffworks ohjelma jonka pitäis olla jonkinlainen äänitysohjelma (en oo tutustunut kun käytän Cubasea ite) ilmaiseksi. Sen saa Line6 Monkeyn (johon kannattaa muutenkin tutustua) kautta ladattua.
 
jugee
11.08.2011 16:45:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noniin nyt selventy huomattavasti tää juttu. Eli kyllä käytän audacityä jatuo Pod tulee suoraan usbilta tietokeneelle. Onko mitään ilmaisia ohjelmia jolla pystyis nauhottelemaan, jos tuo audacity ei pelaa? Kyllä pystyn maksamaankin jos on kohtuuhintainen nauhotteluohjelma
 
Grugi
11.08.2011 17:17:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jugee: Noniin nyt selventy huomattavasti tää juttu. Eli kyllä käytän audacityä jatuo Pod tulee suoraan usbilta tietokeneelle. Onko mitään ilmaisia ohjelmia jolla pystyis nauhottelemaan, jos tuo audacity ei pelaa? Kyllä pystyn maksamaankin jos on kohtuuhintainen nauhotteluohjelma
 
Mitäs näitä nyt taas on, Kristal, Reaper jne.
 
http://www.kreatives.org/kristal/
 
SDMF
Johann Onn
12.08.2011 14:00:41 (muokattu 12.08.2011 14:29:39)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kanavat 3/4 täytyy saada valittua äänityssoftassa ja äänitettyä, kliini tulee sieltä. Paitsi, jos käytössä on Dual Tone. Mallinnettu taas kanavilta 1/2 (ja myös 3/4, jos käytossä on se Dual Tone) - kuten PDF manuaalissa on kyllä selkeästi mainittu. =
 
Tai siis on, jos Pod Farm:issa painaa "F1" ja lukee sitä manuaalia. Asiat on väännetty niin rautalangasta, että niitä on vaikeaa olla ymmärtämättä. Kuten siellä on mainittu: Voi soittaa mallinukset päällä ja äänittää pelkän kliinin. Tai äänittää kummatkin tai kaksi eri mallinnusta.
 
jugee: Kyllä pystyn maksamaankin jos on kohtuuhintainen nauhotteluohjelma
 
Jos se on tämä siis... http://line6.com/podx3/ ...niin luulisi että sen mukana tulleella DVD:llä, ole jo joku äänityssofta ? Luultavammin Ableton live (6? / 7? / 8?) lite, kun noista 6:n tuli aikoinaan (puolet halvemman) TonePort UX2:n mukana.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti