Muusikoiden.net
21.05.2018
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Uutta äänikorttia kotinauhoitteluihin 400-500e
1
ANtTIKRISTUS
28.07.2011 06:42:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pitäisi hankkia joku tarpeeksi nopea äänikortti kotinauhoitteluihin.. Cubasea käyttelisin ja rummut/synat tulisivat VST-pohjalta. Entinen m-box oli liian hidas usb-liitännän takia miksaus/masterointipuuhissa, eikä muutenkaan tuntunut lähtevän niin hyvää soundia kuin haluaisi. Hintaluokka ei nyt ole ehdottomasti tuo, haen pääasiassa rahalle vastinetta, mutta parempaan soundiin pitäisi päästä mitä m-boxilla. Aion kyllä perehtyä kaikkiin hyviin vaihtoehtoihin.
 
Hypetreme
28.07.2011 08:49:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.m-audio.com/products/en_us/ProFire610.html
 
Jackson DXMG w/ Seymour Duncan SH-6- Fender Frontman 15w- M-Audio Profire 610- Yamaha HS50M
Objectif Lune
28.07.2011 09:20:48
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kysyn ihan kiusallanikin. Onhan kone tarpeeksi nopea ja muistia tarpeeksi? Eli olethan varmistanut, että nykyinen äänikorttisi on juuri se ongelma.
 
Mulla on Tascam Fireone eikä ikinä latenssi tai äänenlaatu ole häirinnyt, mutta onkohan se jo liian halpa tuote. ;) http://tascam.com/product/fireone/
 
Kalmo
28.07.2011 10:40:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ANtTIKRISTUS: Pitäisi hankkia joku tarpeeksi nopea äänikortti kotinauhoitteluihin.. Cubasea käyttelisin ja rummut/synat tulisivat VST-pohjalta. Entinen m-box oli liian hidas usb-liitännän takia miksaus/masterointipuuhissa, eikä muutenkaan tuntunut lähtevän niin hyvää soundia kuin haluaisi. Hintaluokka ei nyt ole ehdottomasti tuo, haen pääasiassa rahalle vastinetta, mutta parempaan soundiin pitäisi päästä mitä m-boxilla. Aion kyllä perehtyä kaikkiin hyviin vaihtoehtoihin.
 
Kaikella kunnioituksella, uskallan epäillä, että latenssiongelma olisi ihan sinällään M-Boxista kiinni. En usko, että vaihtamalla parinsadan M-Boxista 400 euron johonkin saat sinällään yhtään millisekuntia pois latenssista. Vika on muualla, jo signaali ei kulje. Mikä hyvänsä, satasenkin, kortti, johon on kunnon ( miel. ASIO ) ajurit, pystyy niin pieneen latenssiin, ettei sitä ihminen kuule. USB:sta se ei ole kiinni (ellei kyseessä ole USB 1.1), useimmat kortit nykyään ovat USB-liitäntäisiä. USB 2:lla pystyy kevyesti äänittämään toistakymmentä raitaa kerrallaan plus monitorointi jos vain koneen tehot riittävät.
 
Jos softasyniä ja raskaita VST-efektejä käytetään, niin avainasemassa on koneen teho ja muistin määrä noiden ajureiden lisäksi.
 
Miksauksessahan nopeudella ei ole mitään merkitystä, koska silloin on ihan normaalia nostaa latenssi tuplaksi tai pidemmäksikin, jotta kaikki raskaatkin efektit saadaan pyörimään (jos koneen suorituskyky on rajoillaan). Masteroinnissa käsitellään yleensä yhtä stereoraitaa, joten siinäkään ei latenssilla ole mitään merkitystä, vaan niinikään sillä, kuinka raskaita efektejä käytetään. Näiden toimien tekoon et interfacen vahdolla saa mitään muutosta.
 
En menisi lupaamaan, että saat korvin kuultavasti erilaista soundiakaan sijoituksellasi, mutta se on kyllä ihan mahdollista. (Enhän edes tiedä, mikä MBox sinulla on). Se taas johtuu osin siitä, minkälaisia projektisi ovat. Paljonko on MIDIä/softasyntikoita/syntikoita vai operoitko audiolla. Minkälaatuisia ovat mikrofonit etc. Kyllähän kalliimmissa korteissa on laadukkaammat etuasteet ja AD/DA konvertterit.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti