Muusikoiden.net
25.05.2018
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kannettava tietokone softamusailuun + yleiseen luterilaisuuteen
1
Vurki
17.06.2011 23:36:12 (muokattu 18.06.2011 01:41:38)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Homman nimi on, että tietokonemusan värkkääminen siirtyy kovaa kyytiä ammattimaista tasoa kohti ja alkaa olla tarvetta sen verran raskaille systeemeille, että PC vuosimallia 2007 ei enää riitä. Tällä hetkellä alla on siis 2 gigaa muistia, tuplaydinprossu, 8800 GTS ja 5200rpm kovo, ja kone kyykkää sekä muistin että prossun puolesta runsasplugarisia DAW-projekteja pyöritellessä. Tulevaisuudessa myös audioraitojen kanssa säätäminen tulee tarpeeseen ja kovo saisi siinä olla nopeampi. Olen rakastunut FL Studioon enkä tästä varmasti luovu, joten Mac ei ole vaihtoehto. Tulevaisuudessa kylkeen tullee Cubase, mutta se nyt ei varmaan liity yhtään mihinkään. Messissä on myös esim. Native Instrumentsin plugareita, ja osa niistä on aikamoisia tehosyöppöjä.
 
Ajattelin samalla hommata pelin jolla muutenkin voi elää elämäänsä, joten sen puolesta täytyy koneen olla läppärimallia ja näyttiksenkin on oltava ok. Siispä vaatimukset:
 
Muistia vähintään 6GB
 
Prossu tärkein: pitää olla perkeleen tehokas, projekeissa nimittäin todella paljon todella raskaita plugareita
 
Näyttis ok-tasoa, kuhan trackmaniaa voi pelata jees asetuksilla
 
Kovo saisi luvan olla 7200 rpm
 
Resoluutio vähintään 1440*900
 
Koko ja paino eivät ole merkittävä rajoite
 
Budjetti on varsin joustava, mutta sanotaan nyt että 1500€ yli alkaa suhde vaaditun laadun ja käyvän hinnan välillä kiristymään nopeasti
 
Mitäs tulee mieleen? Onko VAIO ylihintainen vai voisiko käydä mulle? Kiitos!
 
E: En ole ihan heti ostamassa konetta vaan muutaman kuukauden päästä (tod. näk. syyskuussa), joten lähitulevaisuudessa ilmestyviä malleja/versioita saa myös suositella.
 
jPekka
17.06.2011 23:46:11
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vurki: Onko VAIO ylihintainen vai voisiko käydä mulle? Kiitos!
Itse hommasin keväällä tämän leveällä näppiksellä ja isolla näytöllä kalustetun Vaion (VPCF1-jotakin) ja olen tykännyt. Yksi kriteeri oli hyvä näppistuntuma, kun käytän tätä musiikin ohella myös kirjoittamiseen.
 
"Te ette pitäisi Nietzschestä, sir. Hänen filosofiansa on pohjimmiltaan epätervettä."
Vurki
18.06.2011 02:18:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jPekka: Itse hommasin keväällä tämän leveällä näppiksellä ja isolla näytöllä kalustetun Vaion (VPCF1-jotakin) ja olen tykännyt. Yksi kriteeri oli hyvä näppistuntuma, kun käytän tätä musiikin ohella myös kirjoittamiseen.
 
Vittu kun ei tajua Sonyn sivuista mitään. Pariltakin eri englanninkieliseltä sivulta olen päässyt valkkaamaan sopivan kustomin Vaio-läppäristä, mutta en Suomen sivuilta...? Miten tuota hommaa oikein pitäisi tulkita.
 
krk
20.06.2011 14:48:43
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jPekka: Itse hommasin keväällä tämän leveällä näppiksellä ja isolla näytöllä kalustetun Vaion (VPCF1-jotakin) ja olen tykännyt. Yksi kriteeri oli hyvä näppistuntuma, kun käytän tätä musiikin ohella myös kirjoittamiseen.
 
Läppärin päivitys lähenee ja Vaio vaikuttaa kiinnostavalta. Käytätkö Vaion FW-liitäntää (iLink)? Sen toimivuudesta on näköjään epäilyjä liikkeellä.
 
"This guy makes me sick. He waits until I'm 90..." - Les Paul Tommy Emmanuelista
kukkola
20.06.2011 17:12:30 (muokattu 20.06.2011 17:17:00)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ennen kun hylkäät tuon MAC-vaihtoehdon niin katso tämä http://www.youtube.com/watch?v=d8iVmPyAds4&feature=related Itselläni on juuri tuo CrossOver asennettuna ja mm. Cakewalk Home Studio 6 XL toimii hyvin. Toinen vaihtoehto on ottaa käyttöön MACissä jo oleva Bootcamp ja asennat Winkkarin sisään ja sen jälkeen et edes eroa huomaa. MACiin saa vielä lisäohjelman jolla sekä OSX että Winkkari voivat olla käynnissä yhtäaikaa. Jos nyt kuitenkin päädyt hankkimaan Winkkarikoneen niin katso että koneessa on i7 prossu ja riittävän iso HD. Muistia kannattaa ostaa vähintään 4GB asti mutta mitä enemmän sitä hankit sen sujuvampaa on työskentely. Itse päädyin MAC Bookpro:hon siitä syystä että Winkkari riutuu aikojen saatossa ja siksi alkaa tökkimään. MAC:hän ei tee niin:-)
 
Ei ku näin se menee...
jPekka
21.06.2011 18:35:23
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

krk: Läppärin päivitys lähenee ja Vaio vaikuttaa kiinnostavalta. Käytätkö Vaion FW-liitäntää (iLink)? Sen toimivuudesta on näköjään epäilyjä liikkeellä.
 
Itse asiassa en ole vielä kokeillut sitä, ja pitäisi kokeilla. Hommasin läppärin "omaksi" äänikortiksi RME Babyfacen, mutta moniraitaisempiin sessioihin olisi tarkoitus käyttää normaalisti pöytäkoneessa olevaa Firefacea. Jos FW ei toimi, on tietysti takaporttina mahdollisuus käyttää sitä ADAT-liitännän ja Babyfacen kautta.
 
"Te ette pitäisi Nietzschestä, sir. Hänen filosofiansa on pohjimmiltaan epätervettä."
LaMotta
21.06.2011 18:51:44 (muokattu 21.06.2011 18:56:39)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Asus. Kestää. Tutki tuolta sopiva.
 
http://www.asus.fi/Notebooks/
 
Asus G73SW http://www.asus.fi/Notebooks/Gaming_Powerhouse/G73SW/#specifications
 
"Tarvitseeko meidän todellakin sytyttää kynttilä auringon nähdäksemme?" - Werner von Braun.
Vurki
24.07.2011 01:11:42 (muokattu 24.07.2011 01:11:58)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Postataan nyt tänne kun uusi kone on alla. Eli ostin Vaio F 22S1:n Verkkokaupasta hintaan 1700€. http://www.sony.fi/product/vn-f-series/vpcf22s1e
 
Full HD, i7 2GHz, 8gb ram. Tässä nyt ensimmäisiä kertoja testailen, ja vaikuttaa erinomaiselta peliltä. Suosittelen :)
 
Raist
27.07.2011 01:25:39 (muokattu 27.07.2011 01:44:42)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos haluat koneen pääasiallisesti musahommiin ja sen pitäis olla kannettava niin suosittelen Macbookeja Applelta, Mac OS X on musiikintekoon kiistämättä paras käyttis vakaudeltaan ja toimivuudeltaan. Jos et taas halua OSX-mieheksi ruveta, niin hommaa mieles mukaan Lenovo (T- tai W-sarjalainen) FireWire-portilla ja W7:lla ja iske siihen sen verran liitäntöjä omaava DACi perään kuin tarvitset. Lenovo T420-sarjalaiset on varsin päteviä kun päivität itse vaikkapa 8 gigaa muistia ja jos välttämättä tarvitset niin saapahan noihin neliydinprosessoreitakin. Akkukesto huippuluokkaa, saat kotikäyttöön telakointiasemat ja jos tarvitset konetta jossain muualla niin laajennettavuus on todella hyvä. Lisäksi Lenovot pyyhkii VAIO:illa lattiaa suunnittelun osalta. Maceissa ja Lenovon (oikeissa) ThinkPadeissa on sitä hintaa ihan riittävästi, mutta myös laatu on huippuluokkaa. Itse käytän X220-sarjalaista nytkin ja voin sanoa että olen todella tyytyväinen, ExpressCardilla saan oman TC:n DACin perään kiinni ja tien päällä voi hoitaa streamaus- ja tallennushommia sen kanssa. Alle 2kg painoa mutta 8 gigaa RAMia ja uudempi i5 Sandy Bridge suoriutuu kyllä nykyäänkin aika monesta sovelluksesta ilman ongelmia, jos ei riitä niin sit ei oo enää kannettavalle vaan pöytäkoneelle suunniteltu homma :)
 
E: http://www.kannettavatietokone.fi/
 
Tuolta löytyy todella hyvä valikoima ja asiakaspalvelu on huippuluokkaa, testattu ja toimiva paikka kannettavan hankkimiseen. Porukka tuntee hommansa ja tukiviesteihin ja tuotekyselyihin vastataan yleensä samana päivänä. Itse tilasin tietokoneen jossain viime viikon keskiviikkona ja maksoin samana päivänä (pankkilaskulla), kone lähetettiin torstaina ja se oli täällä perjantaina siistissä paketissa ja käyttövalmiina. Tilasin myös lisämuistit mitkä tuli eri paketissa monipakettilähetyksenä, eipähän tullut Ruotsista lähetettynä hintaa kuin jotain 14€ postitukselle.. Sain vielä pikku alennuksenkin kun nätisti osasin kysyä :)
 
Raist
27.07.2011 01:41:07 (muokattu 27.07.2011 01:44:15)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Siinä vaikkapa Lenovon T420-lähtömalli missä on Firewire DACia varten ja lisämuistin kanssa ainakin mukavasti tehoa DAWin ja parin VSTn ajeluun:
 
http://www.kannettavatietokone.fi/tuotteet/NW182MS.html
 
Siinä Lenovon T420 vähän kalliimpana mallina (nopeampi prossu):
 
http://www.kannettavatietokone.fi/tuotteet/NW4NGMS.html
 
Siinä vaikkapa neliydinprossulla ja loistavalla laajennettavuudella varustettu uutta sukupolvea edustava kannettava työasema, kun lisää vähän muistia niin ei varmasti lopu teho kesken:
 
http://www.kannettavatietokone.fi/tuotteet/NY54DMS.html
 
Näitähän saa sit laajennettua vaikkapa kiintolevykelkoilla jotka asentuu DVD-aseman tilalle, saat kaks kiintolevyä vikasietoiseen RAID1-tilaan tai sit vaikkapa SSD-aseman kanssa jolloin saat koneesta todellakin huippunopean:
 
http://www.kannettavatietokone.fi/tuotteet/43N3412.html
 
4 gigan lisämuisti, asennettavissa huoltoluukun kautta, vie noin 5 minuuttia kun pistää itse kiinni:
 
http://www.kannettavatietokone.fi/tuotteet/KTL-TP3B%252A4G.html
 
Kaikissa noissa malleissa taitaa olla vielä integroitu 3G eli saat mobiililaajakaistan mukaan ilman lisähärdelleitä (tietty pitää olla sopimukset operaattorilta ja SIMit) ja toimii tien päällä vallan loistavasti :) Hinnan mukaan voi sit valita oman mallinsa. Applelta toki löytyy kilpailevia malleja. Jos miettisin kannettavan hankkimista pääkäyttöseks tietokoneeks niin katselisin mieluummin itse noita kun Sonyja tai Asuksia, voit kysyä keneltä vaan tietokoneisiin vähän perehtyneeltä liikkuvalta ammattilaiselta, et tule pettymään näiden koneiden kanssa :p
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti