Muusikoiden.net
22.04.2018
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Uutta äänikorttia (PCI-e) sekä tyhmiä kysymyksiä
1
Nöyrä
17.05.2011 21:39:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lyhyesti:
Tarvitsisin peruslaadukkaan PCI-e äänikortin jolla olisi mahdollista miksata yksiin aktiivikaiuttimiin useasta analogisesta lähteestä ääntä, sekä mahdollisesti tulevaisuudessa myös toistaa monikanavaista surround-ääntä. Hinta mielellään 100-200, mutta kalliimpiakin saa ehdottaa.
 
Pitkästi:
Äänikortin tekniikan uusiminen siis edessä. Olen tähän mennessä käyttänyt kaikkeen M-Audion 1010LT korttia johon olen ollut hyvin tyytyväinen. Opiskelijaluukussa asuessani kortin kautta kulkivat aivan kaikki, niin kitaraäänitykset kuin pelikonsolitkin. Kortti siis on toimittanut aktiivikaiuttimien ja luurien kanssa äänitysinterfacen ja hifivahvistimen virkaa.
 
Nyt kuitenkaan äänitystietokone ei ole enää samassa tilassa pelikonsolien ja muiden vehkeiden kanssa, ja olen päättänyt hankkia viihde-elektroniikkaa ja mediaa varten oman pikkutietokoneen. Alkuperäinen ajatus oli hankkia siihen toinen 1010LT, mutta eipä saakaan haluamaani emolevyä normaalilla PCI-väylällä, ja M-Audio ilmeisesti saa USB-interfaceja niin paljon kaupaksi ettei sisäisten korttien tekniikkaa tarvitse päivittää.
 
Erillistä vahvistinta en aio hankkia, vaan tarkoituksena olisi jatkaa edelleen tällä valitsemallani 'hyvä äänikortti+aktiivikaiuttimet' -linjaa. Vahvistinta en halua koska ne ovat isoja ja kalliita, ja olen tämän toisen lähestymistavan havainnut toimivaksi. Siksipä tarvitsisin siis uuden äänikortin joka toimii PCI-e väylässä. Mutta valikoimaa katseltuani olen suorastaan tyrmistynyt..
 
Kiinnostuin aluksi Emun 1212m äänikortista
http://www.thomann.de/gb/emu_1212m_pci_express.htm
mutta miten noita S/PDIF kanavia oikein voi hyödyntää, kun minulla on vain laitteita joissa on analogisia lähtöjä? Käsittääkseni tarvitsisin siihen väliin sitten jonkun erillisen konvertterin, mikä puolestaan syö koko homman ideaa.. Sama toistuu oikeastaan kaikissa PCI-e -korteissa, mutta eikai tekniikka noin paljoa ole voinut edetä tässä parin vuoden aikana, ettei analogisia liitäntöjä äänikortissa ole enää tarjolla? Yhdessä välissähän hyvät D/A ja A/D muuntimet äänikorteissa olivat nimenomaan se juttu millä niitä myytiin ja osasyy siihen miksi niitä ostettiin, ja nyt koko homma on ulkoistettu äänikortista pois? Tuntuu jotenkin järjettömältä ostaa äänityskäyttöön tarkoitettu äänikortti joka toimii lähes yksinomaan digitaalisella audiolla.. Onko noilla tosiaan tarkoitus äänittää niin, että läjä mikkejä liitetään erilliseen konvertteriboksiin joka suorittaa A/D konversion, ja josta signaali välitetään äänikortille valmiiksi pureskeltuna? Älytöntä.
 
Yksi vaihtoehto olisi tietysti ostaa joku pikkumikseri josta vetää kaiuttimiin miksattu ääni kaikista laitteista, mutta sekin tuntuu suorastaan typerältä kun ennen äänikortti hoiti tämän homman. Hyvää äänentoistoa äänikortilta kuitenkin odotan kun koneelta kuuntelen myös paljon musiikkia - siis äänikortin osto on kuitenkin edessä, vaikka mikserillä useiden laitteiden kytkemisen samoihin kaiuttimiin hoitaisinkin.
 
Siis, nyt vaikuttaa siltä että olen ymmärtänyt/tekemässä jotain pahasti väärin. Olen avoin ehdotuksillenne. Niin laitteille kuin kytkentälogiikallekin.
 
ReBeat
17.05.2011 22:21:26
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.thomann.de/fi/esi_esp1010e.htm
 
Nöyrä
17.05.2011 22:36:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ReBeat: http://www.thomann.de/fi/esi_esp1010e.htm
 
Kiitos, mutta tämä on aivan liian iso media-PC:n kaveriksi. Olisi sama ostaa normaalikokoinen PC johon laittaa 1010LT:n :)
 
ReBeat
17.05.2011 22:45:23 (muokattu 17.05.2011 22:57:35)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.esi-audio.com/products/maya44e/
http://djservice.se/index.php?redir … 5&sida=1&template_file=db_vara.html 161e + postit
 
Nöyrä
17.05.2011 23:41:24 (muokattu 17.05.2011 23:44:54)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ReBeat: http://www.esi-audio.com/products/maya44e/
http://djservice.se/index.php?redir … 5&sida=1&template_file=db_vara.html 161e + postit

 
Tässähän voisikin olla jo ideaa. Muistan kuvaa aiemminkin vilkaisseeni, mutta skippasin kun kuvittelin että analogiliitännät ovat normaaliin tapaan monoja. Onhan tässäkin vähän se ongelma, että analogiliitännät ovat aika vähissä.. Vaikka nyt saisikin riittämään, niin pienikin muutos setupissa pistää koko homman sekaisin.
 
Onko noista ESIn tuotteista kokemusta, millainen ajurituki ja vakaus noin muutenkin? Ainakin vähän nurinaa löysin muualta, mutta niitähän aina löytyy kun on kilpailijaa halvempi tuote..
 
EDIT: Tässähän taitaisi olla se ökyratkaisu
http://www.thomann.de/gb/rme_hdspe_aio.htm
 
Olisi melkein muun kokoonpanon hintainen äänikortti :)
 
ReBeat
17.05.2011 23:52:56
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei mulla ole muuta kokemusta kuin ESI Juli@ oli ja XP:n kanssa vanhassakin koneessa se toimi kuin rasvattu (ja oli parempi äänenlaatu kuin M-Audion saman hintaluokan kortissa).
 
Tuoltakin sais tota maijaa: http://cgi.ebay.de/ESI-Audio-MAYA44 … per_PC_e_Server&hash=item53e60db738
 
Nöyrä
18.05.2011 00:23:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ReBeat: Ei mulla ole muuta kokemusta kuin ESI Juli@ oli ja XP:n kanssa vanhassakin koneessa se toimi kuin rasvattu (ja oli parempi äänenlaatu kuin M-Audion saman hintaluokan kortissa).
 
Tuoltakin sais tota maijaa: http://cgi.ebay.de/ESI-Audio-MAYA44 … per_PC_e_Server&hash=item53e60db738

 
Nuo S/PDIF -hommat kun ei ole kovin hyvin hallussa, niin onko tuo luettava nyt niin, että Mayan S/PDIF -ulostulossa on myös 4 kanavaa (ei mainita erikseen)? Ja toimiiko tuo yleensä niin, että käytössä on joko analoginen tai digitaalinen lähtö? Mikäli kanavia on tuo 4, niin ei taida sitten mikään 5.1 surround onnistua?
 
ReBeat
18.05.2011 01:06:04
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nöyrä: onko tuo luettava nyt niin, että Mayan S/PDIF -ulostulossa on myös 4 kanavaa
 
Kyllä. 4 analogista kanavaa. Digitaalinen ulostulo on lisäks päällä samaan aikaan, mutta siihen voi valita "lähteeksi" ainoastaan analog 1/2 tai analog 3/4. Eli se toistaa samaa tavaraa kuin jompikumpi analoginen stereo-ulostulo.
 
CPU
18.05.2011 10:16:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nöyrä: Nuo S/PDIF -hommat kun ei ole kovin hyvin hallussa, niin onko tuo luettava nyt niin, että Mayan S/PDIF -ulostulossa on myös 4 kanavaa (ei mainita erikseen)? Ja toimiiko tuo yleensä niin, että käytössä on joko analoginen tai digitaalinen lähtö? Mikäli kanavia on tuo 4, niin ei taida sitten mikään 5.1 surround onnistua?
 
Spdif on aina 2 kanavaa tai sit encoodattu surround paketti. Toi spdif ei ole mitenkään kätevä musan teossa, ellei sulla satu olemaan spdif-ulostuloa jossain laitteessa. A/D muuntimet siihen on kalliita ja isoja.
 
http://www.therepublicofdesire.net/ http://www.myspace.com/protectorateindustrial
Danko
18.05.2011 10:23:39
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

CPU: A/D muuntimet siihen on kalliita ja isoja.
 
jep, kuten esmes http://www.thomann.de/fi/lindy_audiokonverter_analog_spdif.htm
 
"Sorry mate - if you think a Line 6 anything is going to give you an actual guitar sound you are part of the problem and have very little to do with the solution." -CN Fletcher
CPU
18.05.2011 10:56:40 (muokattu 18.05.2011 10:59:09)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Danko: jep, kuten esmes http://www.thomann.de/fi/lindy_audiokonverter_analog_spdif.htm
 
No vittu, eipä ollu kuukaus sitten myynnissä tollasta. Vois vaikka poistaa.
 
K.
 
EDIT: joo en poistakkaan, kun tossa ei ole spdif sisääntuloa. Ei kiinnosta käyttää neljän kympin halpismuunninta master clock:ina.
 
http://www.therepublicofdesire.net/ http://www.myspace.com/protectorateindustrial
Nöyrä
18.05.2011 17:00:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

CPU: Spdif on aina 2 kanavaa tai sit encoodattu surround paketti. Toi spdif ei ole mitenkään kätevä musan teossa, ellei sulla satu olemaan spdif-ulostuloa jossain laitteessa. A/D muuntimet siihen on kalliita ja isoja.
 
Ahaa, tämä kanavatieto oli oleellinen puute sivistyksessäni, kiitos paikkauksesta! S/PDIF-ulostuloa olen miettinyt tulevaisuudessa johonkin surround-käyttöön tms, siis olisi hyvä olla sekin, vaikka ei ollakaan vielä niin pitkällä suunnitelmissa.
 
Olen sitten kuitenkin pohtinut josko laittaisi tuon emu 1212m -kortin ja tuollaisen ADAT-konvertterin pelikonsoleille ja muille mahdollisille laitteille, josta sitten signaali äänikortille:
 
http://www.thomann.de/gb/sm_pro_audio_q_adat.htm
 
Kokemuksia tai arvauksia laitteen tasosta?
 
..mutta luonnollisesti tästäkin seuraa lisää ongelmia. Nimittäin mediakoneeseeni ei todennäköisesti saa mahtumaan tuota lisäkorttia jossa olisi analogiset tulot ja lähdöt. No tulojen kanssahan ongelmaa ei tuon konvertterin kanssa enää olisi, mutta kun se lähtö. Ei vissiin ole olemassa ostettavan hintaisia aktiivikaiuttimia joihin saisi noista emun digitaalilähdöistä mitään kautta ääntä kuulumaan? Eli taas tarvitsisi DACia tai vahvistinta.. Jotka molemmat tuntuvat olevan niin kookkaita ja piloille hinnoiteltuja että pitäisi taas miettiä jotain muuta vaihtoehtoa.
 
CPU
18.05.2011 20:51:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nöyrä:
Olen sitten kuitenkin pohtinut josko laittaisi tuon emu 1212m -kortin ja tuollaisen ADAT-konvertterin pelikonsoleille ja muille mahdollisille laitteille, josta sitten signaali äänikortille:
 
http://www.thomann.de/gb/sm_pro_audio_q_adat.htm

 
Ei paskempi idea. No kokemusta tosta 1212m:stä behrigerin muutimen kanssa, ja voin suositella. Tosta muuntimesta ei oo mitään hajua, mut ei se varmaankaan täysin perseestä ole.
 
..mutta luonnollisesti tästäkin seuraa lisää ongelmia. Nimittäin mediakoneeseeni ei todennäköisesti saa mahtumaan tuota lisäkorttia jossa olisi analogiset tulot ja lähdöt.
 
Harmi koska ton lisäkortin muutimet on parhaat mitä tolla hintaa saa.
 
http://www.therepublicofdesire.net/ http://www.myspace.com/protectorateindustrial
Nöyrä
18.05.2011 21:08:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

CPU: .. mut ei se varmaankaan täysin perseestä ole.
 
Lohduttavaa :D
 
Harmi koska ton lisäkortin muutimet on parhaat mitä tolla hintaa saa.
 
Joo, tällaisen käsityksen itsekin olen saanut. Pitää nyt katsoa mille tässä alkaa.
 
Halvimmat DACitkin näytti pyöriskelevän kahden sadan huiteissa. Se jos mikä on ainakin täysin perseestä. Ei huvittaisi juuri tästä syystä ajautua tälle viralliselle hifipuolelle, kun lelut alkavat maksaa MIELESTÄNI aivan perusteettomasti käsittämättömiä summia. Kohta varmaan joutuu virittelemään piuhoja lego-palikoiden päälle.
 
CPU
18.05.2011 22:52:09 (muokattu 18.05.2011 23:32:50)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nöyrä: Lohduttavaa :D
 
En parempaa uskalla luvata, kun ei ole mitään tietoa. voiha se olla vaikka hyväkii.
 
Halvimmat DACitkin näytti pyöriskelevän kahden sadan huiteissa. Se jos mikä on ainakin täysin perseestä.
 
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=523649
Tuo on ihan hyvä, etuset on paskat, mut ei haittaa iha älyttömästi (varmaan ollenkaan siun käytössä). Vaikka siin lukee, että mikrofonietuaste, niin se on enemmänkin muunnin, huomaa adat-portit.
 
Ei huvittaisi juuri tästä syystä ajautua tälle viralliselle hifipuolelle, kun lelut alkavat maksaa MIELESTÄNI aivan perusteettomasti käsittämättömiä summia. Kohta varmaan joutuu virittelemään piuhoja lego-palikoiden päälle.
 
Studiojutut ja hifijutut on eri asioita. Studio puolella useammin se hinta on perusteltua, ei mitään legopalikka juttuja.
 
http://www.therepublicofdesire.net/ http://www.myspace.com/protectorateindustrial
Nöyrä
18.05.2011 23:13:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

CPU: http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=523649
Tuo on ihan hyvä, etuset on paskat, mut jos laitat syniä ei haittaa iha älyttömästi (varmaan ollenkaan siun käytössä). Vaikka siin lukee, että mikrofonietuaste, niin se on enemmänkin muunnin, huomaa adat-portit.

 
Katselin tuotakin. On vaan niin julmetun kokoinen.
 
Laitoin juuri emun 1212m B-stockia ja Q-Adattia tilaukseen Thomannilta. Saapa nähdä. Ei vaan tuohon PCI-E:hen oikein parempaakaan ratkaisua löytynyt tällä haavaa, ja tämä homma on jo kuukauden roikkunut. Olisi pikkuhiljaa kiva kuunnella musiikkia ja katsella leffoja ihan olohuoneessakin.
 
Studiojutut ja hifijutut on eri asioita. Studio puolella useammin se hinta on perusteltua, ei mitään legopalikka juttuja.
 
Näin olen ajatellut itse myös. Ja siksipä kikkailenkin mieluummin näillä itselle tutummilla musantekoäänikorteilla sun muilla kuin alan ottaa selvää hifimaailmasta.
 
Nyt on siis enää selvitettävä saanko mitenkään tuota 1212m lisäkorttia käyttöön, ja jos en niin mistä ihmeestä sen viimeisen konversion kortilta kaiuttimille sitten saan..
 
washburn
19.05.2011 20:20:28
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

CPU: ei mitään legopalikka juttuja.
 
Legot on menneen talven lumia.
http://www.russandrews.com/product. … id=PAA1907051111407CYMUWFGGPHWIQJYJ
 
Live long and prosper.
CPU
19.05.2011 21:12:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

washburn: Legot on menneen talven lumia.
http://www.russandrews.com/product. … id=PAA1907051111407CYMUWFGGPHWIQJYJ

 
Asia selvä. Noi varmaan parantaa sitä saundia ainakii 64%.
 
http://www.therepublicofdesire.net/ http://www.myspace.com/protectorateindustrial
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti