Muusikoiden.net
23.06.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Alkuun Sampletankin kanssa?
1
jukSaa
20.01.2011 01:50:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voitteko auttaa alkuun sampletankin kanssa.
MIDIN käyttöönotto on edennyt siten, että CUBASE LE4 Hal ion instrument toimii, Yamaha PSR E413 keyboardin kanssa midinä.
 
Olen sitten jokin aikaa yrittänyt saada jotakin ääntä sampletankista, mutta ei onnistu. En oikein ymmärrä sen punaista näyttöä, jossa on vain numeroita lista.
Kuten 32 C 100 1+2. Mistään ei löydy mitään soittimien nimiä?
Midi tulee perille, että sampletankin alareunassa pianokeyboardin kuvassa vilkkuu napit.
 
Onko asennus jotenkin epäonnistunut, ehkä samplet ovat hukassa?
 
Mitä tälle voi tehdä?
 
Ohjelma on sampletank 2.5 ja se on kyllä auktorisoitu. En jotenkin osaa yhdistää sampletankin näyttöä ja PDF käyttöohjetta, koska PDF käyttöohjeessa näkyy monelaisia soititimien nimiä, joita sitten pitäisi voida selata. Mutta ensituntuma on että kumma ohjelma tämä Sampletank 2.5.
 
Vastaus omaan kysymykseeni: Yamaha USB midi ei toimi ongelma: Siinä on tärkeää että USB porttia ei vaihdeta, kun se toimii. Jos USB porttia vaihdetaan koskentinsoittimellle menee Windowsin rekisterissä driverit solmuun. Jos mikään muu ei auta, niin Windows täytyy asentaa uusiksi, ja sitten asennetaan Yamaha USB midi, että mahdollisimman vähän on USB laitteita kytkettynä, vain Näppäimistö ja hiiri. Tämä auttoi minun tapauksessani.
 
Sitten haluan vielä kysyä, että onko soittolatenssi pienempi, jos ostaa oikean midi näppäimistön? Kuten esimerkiksi M-Audio Oxygen? Nyt on käytössä Yamaha PSR E413, joka pelaa melko hyvin, mutta soittotuntuma ei ole niin hyvä, koska äänet tulee myöhässä, kuin olisi delay käytössä, jossa alkuperäistä ääntä ei tule ollenkaan vain kaiku. ASIO driverit on päällä. Eli tämä joka toimii on Cubase LE 4 Hal ion one instrument.
 
JPQ
20.01.2011 03:59:45
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

asetukista pitää kertoa minne soundit on asennettu. sitten kun se listaa ne kestää hetken... (tekee niistä vähän niinkuin tietokannan oikeastaan)
ps. jaksa paremmin nyt selittää ja olen surkea selittämäänkin.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
Mr. Johnny
20.01.2011 08:33:56 (muokattu 20.01.2011 08:34:48)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kun avaat sen sampletankin, niin siinä punaisella kuvaruudulla oikealla/keskellä ylhäällä pitäisi näkyä sellaisia valkoisia nuolia. Se kohta joka tod.näk. avattaessa on varsin tyhjänä. Klikkaa niitä auki, sieltä valitset itsellesi sopivan soittimen ja tällöin pitäisi toimia. Riippuen montako kirjastoa siellä on, niin niitä alavalikkoja saattaa olla useampikin, eli klikkailet niin pitkälle vaan kun pääset. Oletan siis että ne näppäimet edelleen liikkuvat siinä sampletankissa kun soittelet MIDI-soitintasi. Toivottavasti aukesi.
 
mattim
20.01.2011 11:50:36
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JPQ: asetukista pitää kertoa minne soundit on asennettu. sitten kun se listaa ne kestää hetken... (tekee niistä vähän niinkuin tietokannan oikeastaan)
ps. jaksa paremmin nyt selittää ja olen surkea selittämäänkin.

 
Yksi kuva auttaa enempi kuin sanomaton määrä sanoja;
 
http://www.dvdplaza.fi/galleria/sho … samplejen-hakemiston-asetus/cat/500
 
Matti
 
Novation Remove SL, M-Audio Profire 610, Mackie Onyx Satellite, Win7 Pro, Reaper, Ableton Live. Mixing and monitoring gear.
jukSaa
20.01.2011 12:05:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo kiitos, nyt lähti pelaamaan. Samplet olivat hukassa.
 
JPQ
20.01.2011 16:38:00
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mattim: Yksi kuva auttaa enempi kuin sanomaton määrä sanoja;
 
http://www.dvdplaza.fi/galleria/sho … samplejen-hakemiston-asetus/cat/500
 
Matti

 
aamun kiireellisyykisen vuoksi tapellessa muutamankin eri ohjelman kanssa vielä täydellinen selätys saavuttamatta ei osannut ajatella että ottaisi kuvan.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti