Muusikoiden.net
18.06.2018
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Ongelmia ääniajureissa
1
Vurki
15.12.2010 00:00:31 (muokattu 15.12.2010 00:05:51)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moro
 
Pistin M-Audio FireWire 410:n kiinni koneeseen ja asentelin ajurit. Musaa tehdessä ilmenee ongelma. Jos valitsen ääniajuriksi (oikea termi?) Line 7/8 (piuhat ovat siis noissa liittimissä kiinni) ääntä kuuluu, mutta kun laittaa buffer sizen kohtuulliselle tasolle niin rupeaa pärisemään. Jos taas valitsen Asio4All millä on ennen toiminut, ei kuulu mitään. Sama jos valitsen "M-Audio FireWire ASIO", sellaista ei toki ole ennen ollutkaan kun ei ole ollut tuota äänikorttia. Miten saan ääntä vähäisellä latenssilla? Ennen on pelittänyt kun käytin sisäistä äänikorttia ja Asio4All ajureita.
 
Tänks!
 
E: Perskeles mikä tuuri. Aiemmin päivällä koetin hommaa ratkaista mutta eipä onnistunut. M.nettiin kysymystä ja heti sain pelittämään! Perkele. Asio4All -paneelista valkkasin M-Audio FW 410 ja otin HD audio devicen pois. Nyt pelittää. Eikä edes kuulu ketään kiittäminen :D
 
xulu
15.12.2010 14:18:06
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos nyt kuitenkin käyttäsit ihan sitä äänikortin omaa ajuria vaikka saitkin kikkailtua.
 
the purity of German electronic music
Vurki
15.12.2010 20:24:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

xulu: Jos nyt kuitenkin käyttäsit ihan sitä äänikortin omaa ajuria vaikka saitkin kikkailtua.
 
Homma meni loppujen lopuksi vituilleen kuitenkin... rätinää äänittäessä. Saa firewiret riittää kyllä minun osaltani.
 
CPU
16.12.2010 13:24:30 (muokattu 16.12.2010 13:24:51)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vurki: Homma meni loppujen lopuksi vituilleen kuitenkin... rätinää äänittäessä. Saa firewiret riittää kyllä minun osaltani.
 
Niin, mikähän kone sulla on? Toi rätinä yleensä johtuu koneen tehojen puutteesta tai liian pienestä latenssista. Firewiren ja äänikorttien kanssa usein tarvitsee erillisen pci(-e) kortin, jos ei koneesta satu texas instrumentsin firewireä olemaan.
 
Ja... ne äänikortin omat ajurit on järjestään parempia kuin asio4all, kun ovat tolle kortille tehtyjä. Eli sitä asio4all:ia ei kannata käyttää kuin integroitujen korttien kanssa. Poikkeuksena vissiin line6:n kortit (vissiin aika laadukasta kamaa siis).
 
K.
 
http://www.therepublicofdesire.net/ http://www.myspace.com/protectorateindustrial
Kalmo
16.12.2010 14:25:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oleellista on, että sinulla on TUOREET kyseisen äänikortin ajurit (mieluiten ASIO) jotka on tehty tietsikkasi käyttikselle. (ASIO4ALL ei ole ASIO-ajuri) Ne kannattaa ladata äänikorttivalmistajan sivuilta. Monilla korteilla ei vielä ole kunnon 64 bitin ajureita, eikä vanhemmille ehkä tulekaan, ja WIN7 sopivuudessa voi olla puutteita monilla.
 
Sen jälkeen voi kokeilla, millä puskuriko'oilla homma pyörii parhaiten.
 
Usein on hyvä tosiaan sulkea emon integroitu äänisiru.
 
Ja on muistettava, että tietsikka näkee USB-kitarapiuhat tai USB-mikit erillisinä äänikortteina, joten niitä käytettäessä on yleensä hankaluuksia tiedossa, jos haluaisi
käyttää jollain äänityssoftalla kunnon äänikortin kunnon ajureita.
 
Hienoimmissa videokorteissa on myös audiopiirejä nykyään, ja nekin voivat sotkea
kuvioita.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
Vurki
19.12.2010 18:56:59 (muokattu 19.12.2010 19:00:42)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen kyllä ottanut selvää asioista, tuskin tätä trediä tarvitsen mutta kirjoitellaanpa jotain kun kerran tuli pari vastausta :)
 
Eli kone on melko high-end pelikone vuoden 2007 lopulta, taatusti piisaa poweri yhden raidan äänitykseen kun mitään muuta en tee. Texax Instrumentsin piiriä ei toki integroidusta firewire-kortista löydy, mutta pöljäähän se olisi maksaa 60€ moisen omaavasta interfacesta kun about tuplahinnalla saa jo kohtuullisen USB-äänikortin. Latensseja olen säätänyt, ei merkitystä.
 
Ajurit latasin netistä, eivätköhän ole uusimmat. M-audio FireWire 410 on vanha kortti, eipä ihme jos ei pelitä Win7 kanssa. Eiköhän ole kaikin puolin järkevämpää hommata USB-kortti? Tuolle 410:lle on kuitenkin toisella hepulla käyttöä joten ei jää pölyttymään. Tietysti jos TI-piirillä saisi tuon toimimaan, niin olisi hienoa, mutta en tiedä onko järkevää maksaa sitä hintaa kun en tätä korttia kuitenkaan saa täysin omaan käyttööni ja jotain ongelmia saattaa tulla Win7 kanssa kuitenkin... USB-kortti olisi varma valinta joka toimisi koneessa kuin koneessa. Muutenin kun tarkoitus on lähivuosina hommata läppäri niin pienempi kortti olisi hyvä jotta sitä voisi kuljettaa mukana. Eli uudella kortilla olisi monenlaisia etuja.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti