Muusikoiden.net
27.04.2018
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Softapohjaisen tallentelun alkuun
1
MPU
08.12.2010 08:23:41 (muokattu 08.12.2010 08:32:15)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ajatuksissa olisi tallentaa treeniksen ääni niin, että soittimien tasoja voisi miksailla jälkikäteen erikseen. Soittimet menevät kaikki joko DI:n tai mikityksen kautta Soundcraftin pöytään
http://www.thomann.de/fi/soundcraft_efx_12.htm
josta insert-ulostulojen kautta ilmeisesti saa joka kanavan erikseen ulos. Tutkiskelun jälkeen löysin Tascamin USB-interfacen
http://www.thomann.de/fi/tascam_us1641.htm
jossa on meille riittävä määrä sisäänmenoja. Onko kuvailemani tallennus näillä härpäkkeillä mahdollista? Tietysti tuohon interfacen perään tietsikka, johon tuo interfacen mukana tuleva Cubase LE4 -softa asennetaan.
Vaiko ennemmin tällä?
http://www.thomann.de/fi/zoom_r16.htm
Tähänkin ilmeisesti tarttee koneen perään että tietää, mitä on tekemässä.
Tarve olisi saada vähintään viisi, mielummin vaikka kaikki kahdeksan raitaa yhtä aikaa talteen. Monitorointi treeniksellä tapahtuu pöydän ja kuulokevahvistimen kautta nappikuulokkeisiin, siksi tuo pöytä on jo nyt käytössä. Nykyinen pöydästä yhdelle raidalle tallennus Zoomin H2-tallentimeen ei mahdollista juuri mitään jälkeenpäin miksailua ja eri soittimien tasojen hakeminen niin, että sekä soitettaessa että tallennetta kuunnellessa tasot olisivat hyvät on aika hankalaa. Tarkoitus ei ole rakentaa mitään täydellistä studiota vaan treenidemoilun mahdollistava, suhtkoht edullinen laitteisto.
Marko
 
Ite kun tekee saa sellasta kun tulee
Mr. Johnny
08.12.2010 08:55:22
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tolla Zoomilla ei tarvitsisi tietokonetta ollenkaan treenikselle(tai välttämättä muutenkaan). Siihenhän saisit suoraan omille raidoilleen 8 kerralla(tai ensin kahdeksan ja sitten tarvittaessa toiset kahdeksan vielä omille raidoilleen). Halutessasi voisit myös ohittaa sen teidän mikserin siellä. Kaveri on saman tyylistä ajatusta pohtinut, eli että treenikselle saisi kätevästi nauhoitus vehkeet mukaan ja sit vietyä nämä helposti kotiin ja koneelle. Musta toi Zoomi tuntuu tollaiseen tarkoitukseen lähes tehdyltä. Lisäksi tietty että toimii sitten vielä kotona DAW-ohjaimena. Suosittelen siis sitä tietämättä mistään mitään...
 
MPU
08.12.2010 13:01:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei oikein voi ohittaa tuota mikseriä kun monitorointi tulee sen kautta.
Marko
 
Ite kun tekee saa sellasta kun tulee
keyboardplayer
08.12.2010 13:16:45
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.thomann.de/fi/alesis_multimix_16_firewire.htm
Mr. Johnny
08.12.2010 13:47:22
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tossa Alesiksen multimixissä taitaa olla vain stereoulostulo. Eli saa miksata kyllä valmiiksi mutta koneelle ei mene eri raidoille.
 
Monitoroinninhan saa tohon Zoomiinkin kiinni. Mutta ei sitä soundcraftia ole pakko jättää pois jos sitä tarvitsee ja siitä siis sen kahdeksan ulostuloa saa laitettua kiinni tohon Zoomiin. Zoomissa siis minusta olisi noihin muihin nähden parempaa juuri tuo että tietokonetta et tarvitse mukaan laisinkaan. Noissa interfaceissa kun kuitenkin pitää aina olla se kone mukana. Sitten kotiin vaan ton kanssa säätämään. Toi on kohtuullisen kompaktin kokoinenkin, ja vähentää säätämistä treeniksellä huomattavasti kun on vaan toi yksi laite kytkettävänä. Itse tota en ole käyttänyt, mutta paljon kehuvat laitetta mm. täällä.
 
jyrkkis
08.12.2010 13:51:35 (muokattu 08.12.2010 13:58:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Zoom R16 on näppärä, jos et sitä kotona tarvi, niin ei tarvi muuta kuin ottaa Zoomista SD-kortti povariin, jolta sitten kotona lataan raidat tietsikkaan ja miksaat matskun. Helppoa ja vaivatonta. Seuraavissa reeneissä kortti zoomiin ja tyhjäät sen ja taas oot valmis äänittään session. 8 giganen ei kauheesti maksa ja sille mahtuu varmaan melkein kolme tuntia 8-raita äänitystä, itellä semmonen 2h 20 min vie n6 gigaa.
 
ept
08.12.2010 14:06:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mr. Johnny: Tossa Alesiksen multimixissä taitaa olla vain stereoulostulo. Eli saa miksata kyllä valmiiksi mutta koneelle ei mene eri raidoille.

 
Kyllä tuolla pitäisi saada kaikki raidat erikseen koneelle päin. Koneelta mikserille tulee vain kaksi kanavaa monitorointia varten.
 
Mr. Johnny
08.12.2010 14:13:22
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos korjauksesta. Sehän menee siis firewirellä tonne koneeseen ne raidat, ja toi stereo ulostulo vain monítorointia varten. Tuli vähän kiireessä oikaistua...
 
MPU
10.12.2010 07:47:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Zoomi tuli tilattua. Vaikuttaa ainakin paperilta just meidän tarpeen täyttävältä vehjekseltä. Kiitokset vinkistä.
Marko
 
Ite kun tekee saa sellasta kun tulee
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti