Muusikoiden.net
20.06.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Tietokoneohjelma vai kovalevytallennin
1
kizra
17.11.2010 20:54:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli kannattaako se unohtaa jo nämä kovalevytallentimet musiikin teossa (aloittelija) vai onks se sitten tietokoneohjelmat se oikea työkalu?? PS. Olen
laiska opettelemaan teknisiä vempaimia ja siksi tämä kysymys, eli onko helpompi oppia erillinen laite tähän tarkoitukseen ?? Kun kumminkin musiikki ja soittaminen tärkeintä.
 
Antti1
17.11.2010 23:20:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kysymys kuuluu, että mitä sä olet tekemässä ja miksi?
 
Kovalevytallennin se tietokonekin pohjimmiltaan on, erona vain äärettömän paljon monipuolisemmat mahdollisuudet.
 
PYÖRII! TÄÄ ON KUTSU SULLE!
JPQ
18.11.2010 00:26:59
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ohjelma sanoisin useassa rautalaitteessa enempi lyhenteitä käytössä et rajallisemmin näytössä tietoa tarjolla eli kokonasiuuden hahmotus kärsii. et tietokone ohjelmia vähemmän erilaisia (jos perustasta puhutaan eli DAWista) kuin raitureita jossa voi olla erilaisia toiminta tapojakin. ja sitä paitsi liian moni kovalevytallennion käyttää häviöllisiä ääniformaatteja. et materiaali kuitenkin pitää lopuksi siirtää koneelle loppusijotuksia ajatellen no usein joka vie sekin aikansa...
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
Mr. Crowley
18.11.2010 10:09:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tietokonepohjaisessa ratkaisussa on hyviä puolia vaikka kuinka paljon. Se on esim. vaihtoehtojen ja laajennettavuuden kannalta joustava ja käyttöliittymä antaa paljon mahdollisuuksia (esim. editointi). Olen käyttänyt ja käyttäisin sitä erittäin mielelläni.
 
Mutta, mutta... tässä on viimeaikoina tullut tapeltua aika helvetisti näiden koneiden kanssa. Megalomaaninen frustraatio kolkuttelee ovella ja tekee mieli heittää kaikki kamat parvekkeelta alas ja palata pelkästään puisen pianon ääreen.
 
Eli jos et ole valmis siihen, että asennat käyttöjärjestelmän moneen kertaan, otat yhteyttä jonkun softavalmistajan palveluun (josta et lopulta saa järkevää vastausta), luet satoja tunteja keskustelu palstoja, niin osta kovalevytallennin. Joillakin on varmaan parempi tuuri tietokoneen (oma kokemukseni rajautuu pc:hen) kanssa, mutta todellakin voi käydä niin että mikään ei oikein tunnu pelittävän.
 
Niin ja riippuu tosiaan tarpeesta. Oma tuntuma on, että jos keskittyy pelkästään audioäänityksiin, niin tietokonesysteemin saa helpommin toimimaan. Näiden virtuaali-instrumenttien kanssa ongelmia on enemmän.
 
se parhaiten nauraa jolla vahvin lääkitys
Ukko
18.11.2010 17:18:19
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mr. Crowley: Niin ja riippuu tosiaan tarpeesta. Oma tuntuma on, että jos keskittyy pelkästään audioäänityksiin, niin tietokonesysteemin saa helpommin toimimaan. Näiden virtuaali-instrumenttien kanssa ongelmia on enemmän.
 
Mitä ongelmia ?
 
COVS jäsen nro 6
Aki
18.11.2010 18:04:09
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tietokone:
+ usein halvempi ratkaisu
+ laajennettavissa ja päivitettävissä
+ projektit helposti siirrettävissä
+ voi valita tarpeisiinsa sopivan äänikortin
+ sillä voi tehdä muutakin
+ standardit toimintatavat
- tarvitsee erillisen äänikortin
- sillä voi tehdä muutakin
 
Erillinen tallennin:
+ sillä ei voi tehdä muuta
+ ei tarvitse erillistä äänikorttia
- ei juuri päivitettävissä tai laajennettavissa
- epästandardit toimintatavat
 
Ja jos pelkää ongelmia PC:n kanssa, käytetyn pätevän MacBookin saa 400€:lla, jolla onnistuu vähintään 24-raitainen äänitys, plugareita liikaakin, ja pienissä määrin softainstrumentit yms.
 
..."todettiin niitten keinosellaisten ulkoavaruus juttujen olevan parempia tai ainakin melkein yhtä hyviä"... -Les Fender, 2010
PIM
18.11.2010 20:21:07 (muokattu 18.11.2010 20:21:53)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Taitaa joku muistikorttitallennin tyyliin reilun 300 euron Zoom R16 olla enemmän nykypäivää kuin joku kovalevytallennin. Ja toisin kuin joku tuossa aiemmin väitti niin tuollainen Zoomin raituri on erittäinkin monipuolinen sillä sitä voi käyttää ulkoisena äänikorttina jos joskus iskee halu/tarve siirtyä työstämään musiikki tietokoneella tai tulee tarvi äänitellä mobiilimminkin vain omassa kotona. Jos itse olisin käytännössä puhtaalta pöydältä aloittamassa niin ilman muuta hommaisin tuollaisen R16:n ja lähtisin siitä sitten kasvattamaan hommaa pikkuhiljaa eteenpäin kokemuksen ja tietotaidon karttuessa.
 
Basiti haussa tamperelaiseen poprockorkesteriin. Treenit kerran viikossa Hatanpäällä.
Aki
18.11.2010 22:12:50
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PIM: Taitaa joku muistikorttitallennin tyyliin reilun 300 euron Zoom R16 olla enemmän nykypäivää kuin joku kovalevytallennin.
 
Kappas. Pakko myöntää, tuo vaikuttaa ainakin paperilla aika kätevältä laitteelta. Tosin, SD-kortit maksaa alkaen 8GB 14€, 16GB 24€, 32GB 52€. Jos enemmän meinaa äänityksiä tehdä, nuo hinnat täytyy laskea jo hankintakustannuksiin.
 
Toisaalta, editointi (alkuröpellysten poisto, fade in/out, crossfade, ym perustoiminnot) ei erillisellä laitteella ole lähimainkaan yhtä kätevää kuin tietokoneella. Ja jos tietokonetta sitten täytyy kuitenkin käyttää, tuo raha olisi ehkä kuitenkin fiksumpaa käyttää interfaceen, kuten Presonus Firestudio Project, Tascam US-800, Alesis IO26, ...
 
..."todettiin niitten keinosellaisten ulkoavaruus juttujen olevan parempia tai ainakin melkein yhtä hyviä"... -Les Fender, 2010
PIM
18.11.2010 22:41:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aki: Kappas. Pakko myöntää, tuo vaikuttaa ainakin paperilla aika kätevältä laitteelta. Tosin, SD-kortit maksaa alkaen 8GB 14€, 16GB 24€, 32GB 52€. Jos enemmän meinaa äänityksiä tehdä, nuo hinnat täytyy laskea jo hankintakustannuksiin.

 

Toisaalta, editointi (alkuröpellysten poisto, fade in/out, crossfade, ym perustoiminnot) ei erillisellä laitteella ole lähimainkaan yhtä kätevää kuin tietokoneella. Ja jos tietokonetta sitten täytyy kuitenkin käyttää, tuo raha olisi ehkä kuitenkin fiksumpaa käyttää interfaceen, kuten Presonus Firestudio Project, Tascam US-800, Alesis IO26, ...

 
No tuon Zoomin voi kyllä ajatella myös standalone raituriominaisuuksilla varustelluksi interfaceksi eli sillä ratkeaa huomattavasti useampi äänitystarve yhdellä laittella kuin jollain pelkällä one-trick-pony interfacella.
 
Basiti haussa tamperelaiseen poprockorkesteriin. Treenit kerran viikossa Hatanpäällä.
Mr. Crowley
19.11.2010 00:39:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ukko: Mitä ongelmia ?
 
No joo, pitkä juttu. Kaikenlaisia. Mutta vastaan kun kerran kysyit :). En tiedä jaksaako kukaan lukea, mutta jospa jollekin olisi jotain iloa. Vaikka sitten vahingoniloa.
 
Tuli koneen päivittämisen tarvetta kun siirryin Cubase LE:stä Cubase Essential vitoseen. Se ei näet asentunut kokonaan. Jostain todella omituisesta syystä lähes kaikki VST-efektit jäivät asentumatta. No päivittelin vanhaa XP konettani (muistit, prossun ja kelvollisen näytönohjaimen) sillä tavalla että se vastasi vaadittuja speksejä, mutta ei auttanut. Cubase Essential 5 ei edelleenkään asentunut täysin. Steinberg ei muuten koskaan vastannut kysymyksiini. Cubase.netissä joku mode otti jotain kantaa, mutta ei siitäkään apua ollut. Lisäksi en saanut IK Multimedian T-RackS singlejä asentumaan, vaan Cubase tilttasi aina rekisteröinnin yhteydessä. IK:lla vastasivat kyselyihini, mutta eivät osanneet ratkaista ongelmaa. IK:n muut tuotteet kyllä toimivat (SampleTank ym.).
 
Päätin sitten että no perkele, ostan uuden koneen. Saan tehokkaan myllyn ja kaikki (toivottavasti) pelittää. Luin keskustelupalstoja (Cubase.net ym.) useita iltoja ja valitsin osat sen mukaan mitä puhuttiin, ja katselin millaisia toimivia kokoonpanoja jengillä oli. Huomioin myös Steinbergin suosituksen mm. prosessorista (heidän listansa mukainen). Tilasin siis osat (reilu 500 egeä ilman näyttöä ja hiirtä & näppistä). Hommasin 64 bittisen Windows seiskan (Ultimate). Onneksi sain sen duunipaikkani (yliopisto) kautta asevelihintaan (siis todellakin täysin laillinen lisenssi niinkuin kaikki muutkin ohjelmani aina ovat).
 
Tämän viikon tiistaina sain koneen. Kokosin ja asensin Windows seiskan. Helvetinmoiset latenssiongelmat. No, aikani taisteltuani sain piikit pois. Suurin ongelman aiheuttaja oli joku emolevyn ajureiden mukana asentunut ohjelma joka tutki konetta käytännössä kokoajan. Sitten asensin Tascamin äänikortin, joka asentui kunnolla muutaman kerran yrittämisen jälkeen.
 
No, cubasekin asentui - ihan kokonaisuudessaan. Koneen tehot havaitsin heti. Hyvä peli. Audioraidoille pystyi iskemään efektejä mielin määrin. Mutta midi ei toiminut. Ei yhtään. VST-instrumentit toimivat soittaessa ilman latenssia, mutta äänittämisen jälkeen ne olivat noin puoli tahtia ETUAJASSA. Luin keskustelupalstoja (onneksi minulla on englanti hyvin hanskassa kun työssäni luen ja kirjoitan kaiken englanniksi) ja huomasin että ongelma oli melko yleinen. Myös ratkaisumalleja oli useita mutta mikään ei toiminut. Tämän midiongelman lisäksi SampleTank, joka oli ensin asentunut oikein. Lakkasi toimimasta ja tilttasi joka kerta kun yritin käynnistää sen. Muita plugareita en ollut edes ehtinyt asentaa.
 
Viimeyönä noin klo. 2 tulin siihen tulokseen, että Windows 7 häipyy. Tänään onkin näkynyt valoa tunnelin päässä :). Helvetin hyvä homma. Asensin XP:n uudelle koneelleni (Home Premium 32; muistia ei tietysti tue kovin paljon).
 
Tähän mennessä kaikki asentamani ohjelmat (Cubase ja IK:n tuotteet) ovat asentuneet loistavasti ja koneessa tuntuu olevan oikein mukavasti potkua. Sekä audio- että midiäänitykset toimivat hienosti. Vielä on joitakin ohjelmia asentamatta kuten Steven Slate Drums (vaatiin Kontakt playerin) sekä sähkistä varten Line6 X3 liven ajurit ja tarvittavat ohjelmat (Gearbox & POD Farm). Täytyy koputella puuta, mutta tuntuu siltä että nyt kaikki vihdoin toimii.
 
Varmaan yhteensä kuukausi on mennyt tähän säätämiseen. Ja kun aikaihmisellä on rajallisesti aikaa käytössä harrastuksiin, niin sen mielummin käyttäisi soittamiseen tai biisien tekemiseen kuin tietokoneen kanssa tappeluun.
 
Tulipa pitkä tilitys. Demonia on tullut huudeltua useita kertoja tässä matkan varrella. Ketjun alkuperäiseen aiheeseen liittyen olen sitä mieltä että tietokonepohjainen systeemi on ominaisuuksiltaan ylivoimainen verrattuna (ainakin perinteiseen) raituriin. Mutta tosiaan kannattaa muistaa, että kaikki ei välttämättä käy niinkuin Strömsössa. Eli jonkinverran täytyy olla valmiuksia ja ongelmanratkaisutaitoa. Välillä on itselle ainakin tullut epätoivon hetkiä vaikka olen (tutkija jolla on laaja luonnotieteellinen koulutus) kai perustaidoiltani vähintäänkin keskinkertainen ongelmanratkaisija.
 
Haudi hou ja hyvät yöt!
 
se parhaiten nauraa jolla vahvin lääkitys
jpjanhun
19.11.2010 05:25:29 (muokattu 19.11.2010 05:31:48)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hmm.. varsin pelottava esimerkki. onkohan se sitten vaan niin että macci on pakollinen ratkaisu jos haluaa tietokonepohjaisen systeemin ja haluaa olla ehdottoman varma ettei törmää ongelmiin.. vai onko ongelmattomuus taattua maceillakaan? toisaalta, kyllä nuo kovalevytallentimetkin voivat sekoilla mitä ihmeellisimmillä tavoilla. käsittääkseni niissäkin on ollut joitakin surullisen kuuluisia malleja. tietysti, arvioita lukemalla voi valita mallin jolla on hyvä maine.
 
itsellä on ainakin huonoja kokemuksia noiden sekvensseriohjelmistojen sekoilusta. oon joidenkin ohjelmistojen kohdalla suorastaan ihmetellyt että miten joku pystyy noitakin käyttämään. ehkä mulla on ollut vain huono tuuri ja epäsopiva laitteisto tms. joka tapauksessa, tracktion 2 ja reaper ovat tuntuneet mulla toimivan siinä hyvin rajoittuneessa käytössä mitä on ollut (pienimuotoista harrastelua vain).
 
Yrms
19.11.2010 18:16:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jpjanhun:vai onko ongelmattomuus taattua maceillakaan?
 
Ei. Välillä tuntuu että on ihan tuurista kiinni nämä yhteensopivuushommat. Mulla ainakin on mäkistä ihan yhtä hyviä ja huonoja kokemuksia kuin PCstäkin..
 
JPQ
20.11.2010 11:29:28
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla itselläni sampletankin kanssa sonik synth soundien 2 kanssa ongelmia viimein tuki vastasi eilen eli vasta eilen kait kunnolla saaneet viestini perille tms. ja pyysivät malli filettä lähetin. ja mäkissä käytän sanoisin itse mäkistä ja os xästä johtuvat ongelmat on kyllä vähempiä mutta kyllä nuo plugarit kusee täälläkin puolella. joskus keittää ettei itselle sopivaa ihan saa rautana tai no ei ole vaan varaa laittaa tuhansia euroja kotistudioon. ja raudassakin silti ongelmansa...
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti