Muusikoiden.net
18.06.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Ohjelmistoa metallin työstöön
1
Guitar83
13.11.2010 18:07:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Heip!
 
En löytänyt keskustelualuetta kaivelemalla etsinyt aiheesta varsinaista ketjua, joten kokeillaanpa näin.
 
Hakusessa olisi siis virtuaali-instrumentteja (yms. softaa), jotka sopisivat tyyliltään metallin tekoon. Haittaa ei olisi myöskään jos äänikirjastosta löytyisi sopivan häiriintyneen kuuloista melskettä jonkinlaisen atmospheric-/ambient-tyyppisen kaman vääntöön, joka jostain syystä on viimeaikoina herättänyt mielenkiintoa.
 
Koneen uusimisen myötä teen tilausta myös ohjelmistoista, ja tällä hetkellä ostoslistalla ovat ainakin Reason 5, Addictive Drums, Guitar Rig 4 ja todennäköisesti myös Amplitube 3. Katselen nyt myös arvosteluja East Westin The Dark Sidesta, mutta se tuntuu olevan monien mielestä ominaisuuksiin nähden kallis. Komplete 7 kiinnostaa hieman, mutta sen sopivuus omaan tyyliini tuntuu hieman epäselvältä.
 
Eihän Reasonkaan mikään hevinvääntöön tarkoitettu työkalu ole, mutta mitä olen vanhempia versioita kokeillut, olen tykännyt mm. pianosoundeista ja ohjelmasta kokonaisuutena, joten siksi se menee ostoon. Vähän sama pätee Guitar Rigiin, vaikka välillä häiritseekin soundien yleisellä tasolla "kapea" ääni josta tosin pääsee säätämällä eroon.
Reason- ja Guitar Rig-testit ovat luoneet mm. seuraavaa skeidaa ilmoille: http://www.mikseri.net/playsong.php?id=338682
Kyseinen proggis (kaikenkaikkiaan) on enemmänkin kokeellinen ja monilta osin (kokonaisuutena) vähemmän metallin suuntaan, mitä alunperin ajattelin, mutta selviää tuostakin tarkoitusperät jotenkin.
 
Mutta, kokemuksia, ehdotuksia?
 
gunner
13.11.2010 20:19:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Guitar83: Heip!
 
Eihän Reasonkaan mikään hevinvääntöön tarkoitettu työkalu ole, mutta mitä olen vanhempia versioita kokeillut, olen tykännyt mm. pianosoundeista ja ohjelmasta kokonaisuutena, joten siksi se menee ostoon.

 
Aika erikoista, että olet reasoniin päätynyt, kun sillä ei tietääkseni voi järkevästi käsitellä nauhotettua ääntä ollenkaan. Saatika nauhottaa ääntä. Midihommiin tietysti hyvä, mutta kitaroita ja bassoja tuskin olet midillä ohjelmoimassa.
Antti1
13.11.2010 22:38:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

gunner: Aika erikoista, että olet reasoniin päätynyt, kun sillä ei tietääkseni voi järkevästi käsitellä nauhotettua ääntä ollenkaan. Saatika nauhottaa ääntä. Midihommiin tietysti hyvä, mutta kitaroita ja bassoja tuskin olet midillä ohjelmoimassa.
 
Voihan sen kylkeen ympätä Recordin tietty, jos haluaa äänitelläkin, tai sitten rewirellä tms. systeemillä kikkailla.
 
PYÖRII! TÄÄ ON KUTSU SULLE!
gunner
14.11.2010 01:47:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Voihan sen kylkeen ympätä Recordin tietty, jos haluaa äänitelläkin, tai sitten rewirellä tms. systeemillä kikkailla.
 
Joo, kas ku kysykin virtuaali-instrumentteja, eikä koko pakettia. Mikäli toi on suunnitelmissa niin eihän siinä mitään.
 
Rumpupuolella melkeen kannattaa vähän vertailla Addictive Drums vs. Superior Drummer 2. Onhan niitä muitakin vielä, mutta harkitsisin superioria.
 
Kitaraplugareista tuskin tarvitsee useampaa plugaria. Amplitube 3 on ainakin itelleni jotenkin selkeempi kuin guitar rig.
Guitar83
16.11.2010 21:26:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Reason on omalla tavallaan työläs vaihtoehto juuri sen "sulkeutuneisuuden" suhteen. On vähän tympeää renderöidä kaikki raidat omakseen, että ne saa ympättyä miksaukseen, mutta tykkään ohjelmasta muuten. Se on ihan hyvä paketti.
Toisaalta, silti kuulisin mieluusti kommentteja muista vastaavantyyppisistä paketeista/ohjelmista/VST-instrumenteista. Syntikkasoundeja ei ole koskaan liikaa.
 
Saattaa myös pitää paikkansa, että Guitar Rig ja Amplitube yhdessä menee jo liioittelun puolelle, mutta Guitar Rigistä olen saanut irti muutamat sen verran jumalaiset soundit, ettei mitään rajaa. Lisäksi siinä on kivasti kaikenlaisia efektejä, joita voi käyttää paljon muuhunkin. Toisaalta asiaa voinen punnita itsekseni, onko se taloudellisesti välttämättä niin tehokasta. Amplitubesta ei vain ole vielä omaa kokemusta, mutta vertailut (äänenlaatu) ja käyttäjäkokemukset ovat vakuuttaneet.
 
Superior Drummer 2 onkin jäänyt hieman pimentoon, joten pitänee tutustua. AD:lla tuntuu tosin saavan myös ihan yllättävän hyvää settiä ulos, mutta eihän mikään koskaan liian hyvä ole.
 
Cathi777
18.11.2010 09:58:19
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mielestäni on hieman outoa, että olet Reasonia hankkimassa ja sitten lisäksi jotain Guitar Rigiä ja vastaavia, joita et kuitenkaan saa käytettyä sitten Reasonin kanssa suoraan. Eli mikä softa sulla on sitten DAWina käytössä? Koska kyllähän toki tuo Reason sitten menee Rewirenä, mutta on se kyllä aika kikkailua ostaa miljoonia eri softia. Ennemmin ostaa sellaisen DAWin sitten missä on jotain mieleisiä syntikoita ym. Ei tosiaan ehkä mikään metallimiehen työkalu tuo Reason.
 
Only pop music can break my heart...
anapena
18.11.2010 10:33:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllähän kaiken saa toimimaan kimpassa, jos oikein ruvetaan vääntämään, mutta mikä sitten on kunkin mielestä järkevää. Reasonin kanssa on tosiaan Record ja Rewire helpoimmat kaverit. Epätyypilliset yhdistelmät voisi nähdä myös voimavarana, ei tule tehtyä samaa kuin kaikki muut.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti