Muusikoiden.net
25.05.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: MIDI-liitännät kuntoon
1
discominister
05.11.2010 13:49:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minulla olisi pieni kysymys koskien midi-kytkentöjä synan, midi-kiipparin ja usb-interfacen välillä. Tilanne on siis nykyään se, että halutessani ohjailla Access Virus B synaani M-Audion usb-interfacella, joudun irroittamaan midijohdon midi-kiipparistani ja kytkemään sen M-Audioon, koska Viruksessa on vain yksi midi in liitin.
 
Voisinko jotenkin kikkailla homman niin, että minun ei tarvitsisi vaihtaa johtojen paikkoja ja saisin ohjailtua Virusta samaan aikaan sekä midi-kiipparilla, että usb-interfacella?
 
Kiitos vastauksistanne jo etukäteen!
 
CPU
05.11.2010 13:53:14 (muokattu 05.11.2010 13:54:47)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Midi merger tai koneen kautta reititys esim. midi ox tai midi yoke ohjelmistolla. Myös sekvensseri ohjelmisto lähettää midin läpi kiippari->sekkari->usb interface->virus.
 
http://www.therepublicofdesire.net/ http://www.myspace.com/protectorateindustrial
MoreK
05.11.2010 18:27:46
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo, MIDI on aika yksioikoinen standardi, eikä taivu ihan joka tarpeeseen. CPU mainitsi mergen, eli joku tämän tyyppinen boxi:
 
http://www.thomann.de/fi/midi_solutions_merger.htm
 
MIDI on muuten tosi vanha standardi, ja vanhimpia digitaalisia standardeja, joka edelleen merkittävässä asemassa! Wikistä lunttasin, MIDI standardi versio 1.0 julkistettiin vuonna 1983, ja edelleen se on tärkein digitaalinen siirtotie musiikki-datalle (nuotti/kesto/velocity). Uskomatonta! Kuinka kävi muille aikakauden standardeille, puhelinmodeemeille, SCSI:lle, VGA:lle, ISA:lle jne.?
 
Kauan eläköön, MIDI! :D
 
tender.insanity
05.11.2010 18:53:58 (muokattu 05.11.2010 18:54:25)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

CPU: Midi merger tai koneen kautta reititys esim. midi ox tai midi yoke ohjelmistolla. Myös sekvensseri ohjelmisto lähettää midin läpi kiippari->sekkari->usb interface->virus
 
MidiYoken puolesta liputan. Tosi kätevä virtuaaliseen midirouttaukseen.
 
EDIT: MidiYoke toimii myös Win7:lla, jos sitä käytät/murehdit.
 
Soolokitaristi
05.11.2010 21:53:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jotkut laitteet/äänikortit routtaa midi-inniin tulevan materiaalin automaattisesti midi outtiin vaikka laitteessa ei olisi erityistä midi-thru reikää. Osassa laitteista/äänikorteista tuo mahdollisuus on optionaalinen ja laitettavissa erikseen päälle/pois esim. äänikortin ajureista tai laitteen valikoista. Ohjelman läpi ajettaessa tulee äänikortin latenssi mukaan, joten parempi olisi jos midi välittyisi "suoraan" äänikortin tai esim. tuollaisen mergerin läpi.
 
Midi on tosiaan aika semmoinen yksinkertainen systeemi, mutta samalla aika *ehdoton* eli numerot ja asetukset pitää olla joka kohdassa oikein jotta homma pelittäisi. Hyvin usein vehkeitä mitkä muuten toimii ihan intuitiivisesti niin heti kun midi astuu mukaan niin ohjekirjatkin pitää kaivaa esiin koska jotkut jutut midin kanssa ei ole hirveän standardoituja, eli jonkun laitteen suunnittelija on voinut tehdä valintoja jotka ovat täysin "hatusta vedettyjä" eli niitä ei pysty välttämättä arvaamaan mitenkään.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti