Muusikoiden.net
21.06.2018
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Windows 7 ei tajua 6,5mm - 3,5mm adapteria
1 2 3
Jackson Dinky
31.10.2010 23:09:48 (muokattu 31.10.2010 23:28:55)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://hosting.dinodirect.com/hosti … AJ/3-5mm-to-6-6-Gallay-1-Gallay.jpg
 
Kitara -> multiefekti -> eq -> tietokoneen taakse linkin kuvassa olevalla adapterilla, on äänitykset Vistalla onnistunut moitteetta. Uuden koneen myötä käytössä on nyt Windows 7. Kuulen soittoni ainoastaan vasemmasta kajarista. Olen kokeillut Line in sekä Mic in reikiä koneessa. Pedaalista kokeillut Line out sekä L (Mono) ulostuloja. Ei vaikutusta.
 
Miten saan seiskan tajuamaan että se pitää toistaa kummastakin? Kaikki kanavabalanssit näyttäis olevan 50-50 ääniasetuksista.
 
Epätoivo kolkuttaa ulko-ovella..
 
edit: Muistin juuri tämänkin asian: Kitara -> multiefekti -> eq -> adapterilla 3,5mm headphonesit equsta ulos. Ääni kuuluu vasemmasta. Onko adapterit viallisia?
 
...yhdessä illassa et kolmessa tunnissa.
Antti1
31.10.2010 23:43:37 (muokattu 31.10.2010 23:44:30)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Seiskassa ei ole mitään vikaa, eikä adapterissakaan, vaan se toimii juuri niinkuin pitääkin. Sä syötät monopiuhalla monosignaalia stereoadapterilla stereosisääntuloon. Se tietää sitä, että sulta kuuluu pelkästään vasemmasta kanavasta.
 
PYÖRII! TÄÄ ON KUTSU SULLE!
jra
31.10.2010 23:43:46 (muokattu 31.10.2010 23:46:29)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jackson Dinky: Onko adapterit viallisia?
 
Kyllähän tuo siihen viittaisi. Kokeile adapteria mahdollisimman simppelissä kokoonpanossa, vaikka mp3-soitin -> Adapteri -> kuulokkeet.
 
E: Niinpä tietysti. Toisaalta mikä muljutin? Eikös noista saa yleensä myös stereona ulos, vai onko tuo eq tuossa välissä kitaraefekti eli mono?
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
Jackson Dinky
01.11.2010 02:43:42 (muokattu 01.11.2010 02:45:46)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Seiskassa ei ole mitään vikaa, eikä adapterissakaan, vaan se toimii juuri niinkuin pitääkin. Sä syötät monopiuhalla monosignaalia stereoadapterilla stereosisääntuloon. Se tietää sitä, että sulta kuuluu pelkästään vasemmasta kanavasta.
 
Ennen toimi täysin samoilla setupilla kitarakamojen kanssa Vistassa. Seiskassa ei. Härvelit on Bossin me-50 pedaali jossa line out, L(mono) sekä R out. Eq on myös bossin. Mic in -reikään ennenkin on adapteri lykätty kiinni. Ei ymmärrä mikä tässä kokoonpanossa muuttui vääräksi kun seiska tuli kuvioihin. Osaatko neuvoa miten saan soiton kuulumaan kummastakin kanavasta?
 
edit. Haluan siis monona ääntä sisään niinkuin ennenkin, ja sen voi nauhotusohjelmassa säätää L ja R kanaville erikseen balanssin.
 
...yhdessä illassa et kolmessa tunnissa.
Lennu
01.11.2010 02:51:33
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laita nauhoitusohjelma äänittämään monoa, ei stereota.
 
Line In on stereojakki, jos se kuuluu vaan vasemmasta, niin se toimii täysin oikein. Mic In on saattanu olla monojakki?
 
"Kun vuosi 2012 koittaa, maankuori repeää ja kaikki maankuoreen haudatut Mamban levyt pulpahtavat pintaan." -Juho L
Jackson Dinky
01.11.2010 14:11:12 (muokattu 01.11.2010 14:58:00)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lennu: Laita nauhoitusohjelma äänittämään monoa, ei stereota.
 
Line In on stereojakki, jos se kuuluu vaan vasemmasta, niin se toimii täysin oikein. Mic In on saattanu olla monojakki?

 
Miksi vistassa kuului normaalisti L ja R kanavat? Laitoin Adobe Auditionista nauhottamaan L kanavaa ainoastaan, tuloksena sain äänet kuulumaan toistettaessa kummastakin kanavasta. Tämä ei kuitenkaan ratkaise sitä, että kuulisinn oman soittoni L ja R kanavista. Alkaa kyllä ideat loppua kesken. Eikai mun erikseen tarvi mitään monoadapteria hommata että saan seiskassa äänet kummallekin korvalle? Onko sellasia edes olemassa?
 
edit: Tarvitsenko jonkin Y-haaraisen kitarajohdon bossista lähtemään line in reikään?
 
...yhdessä illassa et kolmessa tunnissa.
Kalmo
01.11.2010 15:29:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Puhut koko ajan että "Vistassa kuului" jne, mutta eikös sinulla ole nyt eri kone? Ei Vistalla tai Win7:lla ole tämän asian kanssa mitään tekemistä, vaan sillä, mitkä ovat kytkentäsi ja miten olet äänityssoftassa sisäänmenon asettanut.
Jos olet aikaisemmin onnistunut äänittämään niin, että syötät stereoadapteriin monosignaalin monoplugilla, niin ehkäpä se oli silkkaa tuuria, ja jossain oli jotain rikki.
 
Voihan myös olla (??), että entisessä tietokoneessasi ole erilainen mikkisisäänmeno.
 
Varmista nyt, että jos piuhat ovat kiinni monokoskettimessa, niin ne piuhat ovat monopiuhoja, ja päinvastoin, ja että äänittävä raita on monosignaalille mono. Jos syötät monosignaalin stereoraidan stereosisääntuloon, niin se kuuluu vain vasemmalta. Mic in on mitä todennäköisimmin mono, ja Line-in on stereo.
 
Sanoit: "Laitoin Adobe Auditionista nauhottamaan L kanavaa ainoastaan, tuloksena sain äänet kuulumaan toistettaessa kummastakin kanavasta"
 
Äänitä Auditionissa monoraidalle. Useinhan ne on merkitty nimenomaan näin: Channel 1 left Mono, Channel 2 Right, Mono, Channel 1/2 Stereo. Eli ei ole stereokanavaa olemassakaan, vaan jos äänitetään stereona, käytetään kanavia 1 ja 2. Näin "oikeissa" äänikorteissa.
 
Sanot: "Haluan siis monona ääntä sisään niinkuin ennenkin, ja sen voi nauhotusohjelmassa säätää L ja R kanaville erikseen balanssin."
 
Olet siis äänittänyt monoraidan, jonka olet panoroinut haluamallasi tavalla.
Monoraidan panoroinnin säätäminen oikealle tai vasemmalle on ihan eri juttu, kuin mistä nyt puhutaan. Monoraita on monoraita. Siinä on yksi audiosignaali. Stereoraidassa on kaksi, oikea ja vasen, jotka ovat erilaisia. Musantekohommissa useimmiten vain rummut äänitetään stereona, kaikki muu monona.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
Borlag
01.11.2010 15:33:41
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Näyttäisi olevan päivänselvä ongelma. Edellisessä koneessa ollut stereo sisääntulo (line-in) johon olet kytkenyt kamasi, vaikka välissä olisikin monopiuha niin antaa se tuplamonon (L+R) jo ihan senkin takia että kosketuspinnat osuvat niin leftin kuin rightinkin nastoihin.
 
Nyt olet ilmeisesti kytkenyt värkkisi mic in liitäntään joka yleensä koneissa on mono, jolloin et millään muotoa voi saada stereo ääntä, taikka tuplattua monoa. Kytke tuo adapterisi line in jakkiin niin saat sen saman tupla monon kuin ennenkin.
 
Jackson Dinky
01.11.2010 16:48:49 (muokattu 01.11.2010 16:49:48)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Borlag: Näyttäisi olevan päivänselvä ongelma. Edellisessä koneessa ollut stereo sisääntulo (line-in) johon olet kytkenyt kamasi, vaikka välissä olisikin monopiuha niin antaa se tuplamonon (L+R) jo ihan senkin takia että kosketuspinnat osuvat niin leftin kuin rightinkin nastoihin.
 
Nyt olet ilmeisesti kytkenyt värkkisi mic in liitäntään joka yleensä koneissa on mono, jolloin et millään muotoa voi saada stereo ääntä, taikka tuplattua monoa. Kytke tuo adapterisi line in jakkiin niin saat sen saman tupla monon kuin ennenkin.

 
Sama ongelma Line in liittimessä. Eli mikä siis on helpoin tapa saada äänitys taas pelittämään? Joudunko ostamaan jotain uusia piuhoja/adaptereita?
 
...yhdessä illassa et kolmessa tunnissa.
Antti1
01.11.2010 18:53:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Borlag: Edellisessä koneessa ollut stereo sisääntulo (line-in) johon olet kytkenyt kamasi, vaikka välissä olisikin monopiuha niin antaa se tuplamonon (L+R) jo ihan senkin takia että kosketuspinnat osuvat niin leftin kuin rightinkin nastoihin.
 
Stereojakissa/-runkoliittimessä/-adapterissa on tip, ring ja sleeve, monoplugissa sit taas tip ja sleeve. Kun nämä yhdistää, niin tip toimii normaalilla tavalla, mutta ring menee maihin yhdessä sleeven kanssa --> oikea kanava mykistyy. Jos näin ei käy, niin sitten on jotain todella mystistä vikaa liittimissä, monoliitin kummassakin päässä, tai äänikortin softasta on sisääntulon ääni summattu monoksi.
 
PYÖRII! TÄÄ ON KUTSU SULLE!
Antti1
01.11.2010 18:55:28 (muokattu 01.11.2010 18:56:12)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jackson Dinky: Sama ongelma Line in liittimessä. Eli mikä siis on helpoin tapa saada äänitys taas pelittämään? Joudunko ostamaan jotain uusia piuhoja/adaptereita?
 
Jos sä haluat homman saada toimimaan niinkuin se oikeasti kuuluisi, niin signaalitie pitäisi eq:lta softaan asti olla monoa, mukaanlukien äänikortti. Sä voit myös nakata sen eq:n hemmettiin välistä ja ostaa insert-piuhan (toisessa päässä 6,3mm trs, toisessa 2kpl 6,3mm ts), jonka kytket tolla stereoadapterilla line in liitäntään ja toisesta päästä vastaavasti multimuljuttimen molempiin ulostuloihin. Mikkiliitännän kautta homma toimii monona, mutta silloin sun täytyy ostaa eq:lta tulevan piuhan perään monoadapteri.
 
PYÖRII! TÄÄ ON KUTSU SULLE!
Jackson Dinky
02.11.2010 15:24:23
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Jos sä haluat homman saada toimimaan niinkuin se oikeasti kuuluisi, niin signaalitie pitäisi eq:lta softaan asti olla monoa, mukaanlukien äänikortti. Sä voit myös nakata sen eq:n hemmettiin välistä ja ostaa insert-piuhan (toisessa päässä 6,3mm trs, toisessa 2kpl 6,3mm ts), jonka kytket tolla stereoadapterilla line in liitäntään ja toisesta päästä vastaavasti multimuljuttimen molempiin ulostuloihin. Mikkiliitännän kautta homma toimii monona, mutta silloin sun täytyy ostaa eq:lta tulevan piuhan perään monoadapteri.
 
Jep, mono riittää hyvinkin kunhan kuuluu kummastakin luurista. Saahan monona sisäänmenevää ääntä äänitysohjelmassa säädettyä vasemmalle ja oikealle? Jos saa, niin tämä kelpaa... Eli eikun monoadapteria hakemaan.
 
...yhdessä illassa et kolmessa tunnissa.
Lennu
02.11.2010 15:33:58
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jackson Dinky: Jep, mono riittää hyvinkin kunhan kuuluu kummastakin luurista. Saahan monona sisäänmenevää ääntä äänitysohjelmassa säädettyä vasemmalle ja oikealle? Jos saa, niin tämä kelpaa... Eli eikun monoadapteria hakemaan.
 
Saathan sä nytkin. Kuuntelet vaan sitä soittoa siitä äänityssoftasta, ei direct monitorina. Eli äänität monoraidalle ja laitat software monitor (useimmissa raiturisoftissa, voi olla joku vastaavakin) päälle. Mutta toki oikein on, että jos sulla on monoletku, niin silloin monoadapteri. Mutta ei sillä niin ole väliä, kuten edellä sanottiin. Siinä stereoadapterissa ne ring ja sleeve yhdistyy ja ainoastaan tipistä tulee ääni. Ja se on vasen kanava.
 
"Kun vuosi 2012 koittaa, maankuori repeää ja kaikki maankuoreen haudatut Mamban levyt pulpahtavat pintaan." -Juho L
Jaava
02.11.2010 16:29:13 (muokattu 03.11.2010 00:52:35)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jep, mono riittää hyvinkin kunhan kuuluu kummastakin luurista. Saahan monona sisäänmenevää ääntä äänitysohjelmassa säädettyä vasemmalle ja oikealle? Jos saa, niin tämä kelpaa... Eli eikun monoadapteria hakemaan.
 
Kun äänitetään monolähdettä (esimerkiksi yksi mikrofoni), se äänitetään monona monoraidalle, joka sitten, ihan samoin kuin livetilanteessa analogimikserillä, panoroidaan oikealle ja vasemmalle. Stereota äänitetään vaan, jos sinne oikealle ja vasemmalle menee eri kamaa.
 
''Miten voi olla jano, vaikka on juonut koko yön?''
Jackson Dinky
02.11.2010 16:39:35
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lennu: Saathan sä nytkin. Kuuntelet vaan sitä soittoa siitä äänityssoftasta, ei direct monitorina. Eli äänität monoraidalle ja laitat software monitor (useimmissa raiturisoftissa, voi olla joku vastaavakin) päälle. Mutta toki oikein on, että jos sulla on monoletku, niin silloin monoadapteri. Mutta ei sillä niin ole väliä, kuten edellä sanottiin. Siinä stereoadapterissa ne ring ja sleeve yhdistyy ja ainoastaan tipistä tulee ääni. Ja se on vasen kanava.
 
Sain kyllä kuulumaan äänityssoftasta kummastakin luurista nauhotusta kuunneltaessa, vielä kun saisi oman soiton kuulumaan L ja R nauhotusvaiheessa...
 
...yhdessä illassa et kolmessa tunnissa.
Lennu
02.11.2010 17:19:42
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jackson Dinky: Sain kyllä kuulumaan äänityssoftasta kummastakin luurista nauhotusta kuunneltaessa, vielä kun saisi oman soiton kuulumaan L ja R nauhotusvaiheessa...
 
Silloin sulla on suora monitorointi päällä. Pitää saada kierrätettyä sen äänityssoftan kautta se kuuntelu, eli joku software monitoring. Silloin se kuuluu soittaessakin samalla tavalla kuin äänitystä toistaessa. Mikä softa sulla on?
 
"Kun vuosi 2012 koittaa, maankuori repeää ja kaikki maankuoreen haudatut Mamban levyt pulpahtavat pintaan." -Juho L
mhelin
02.11.2010 19:13:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikä kone ja audioliitäntä (piirisarja)? Omassa T61 (SoundMAX) läppärissä ainakin Windows 7:ssa on Stereo Mix -kanava disabloitu, mutta se ei taida liittyä tähän ongelmaan.
 
Jackson Dinky
02.11.2010 20:47:22 (muokattu 02.11.2010 20:48:19)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lennu: Silloin sulla on suora monitorointi päällä. Pitää saada kierrätettyä sen äänityssoftan kautta se kuuntelu, eli joku software monitoring. Silloin se kuuluu soittaessakin samalla tavalla kuin äänitystä toistaessa. Mikä softa sulla on?
 
Adobe Audition 3.0
 
Mikä kone ja audioliitäntä (piirisarja)? Omassa T61 (SoundMAX) läppärissä ainakin Windows 7:ssa on Stereo Mix -kanava disabloitu, mutta se ei taida liittyä tähän ongelmaan.
 
Tässä on joku Ati High Definition HD Deck tms... Emolevyn omat äänet.
 
...yhdessä illassa et kolmessa tunnissa.
Kukkis 77
02.11.2010 23:42:33
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jackson Dinky: Adobe Audition 3.0
 
Moniraitanäkymässä on oikeassa alakulmassa "session properties"-laatikko. Sieltä valitset "monitoring"-kohdasta "Audition mix". Jo pelittää.
 
"Olen ohjannut suurimman osan elokuvistani kännissä. Poliisikoirakaan ei pysty sanomaan mikä niistä on tehty selvinpäin." -Aki Kaurismäki
Jackson Dinky
03.11.2010 15:39:23
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kukkis 77: Moniraitanäkymässä on oikeassa alakulmassa "session properties"-laatikko. Sieltä valitset "monitoring"-kohdasta "Audition mix". Jo pelittää.
 
Muuten kokeilin tätä. Oikeasta kuulokkeesta tulee noin sekunnin ääni jäljessä...
 
...yhdessä illassa et kolmessa tunnissa.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti