Muusikoiden.net
25.05.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Abletonin ja slicing ongelma.
1
Ans3lmi
25.09.2010 12:37:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen juuri aloitellut abletonin käytön ja bongasin tubesta videon http://www.youtube.com/watch?v=BnW2nhxbwp0 , joka opettaa kätevän tavan paloitella raidat midikiipparilla käytettäväksi.
 
Ongelmana videon opettamassa tavassa on se, että noi macrokontrolit toimii kaikille drum rackin padeille globaalisti. Eli jos haluaisin muuttaa vain yhden pädin takana olevan samplen aloitusaikaa, niin kaikkien muidenkin sample aloitusajat muuttuvat.
 
Jollain muullakin oli tämä sama ongelma ollut http://forum.ableton.com/viewtopic.php?f=4&t=110547, mutten saanut selvitettyä onnistuiko ongelman kiertäminen. Samaisessa ketjussa viimeinen kirjoittaja jättää lukijalle ymmärryksen, että Live 8:ssa haluamani ominaisuus olisi toteutettavissa helposti.
 
"This is quite easy to do with live 8.
 
Put an instrument rack between the drum rack and the simpler. Set up your macros on this new rack. In live 8 you can assign which track is instant mapped (and you wil see the little Blue Hand) to midi by going into midi map mode and clicking on the rick title. So Assign the pad for each hit to also select that hits instrument rack which will then allow you to modify those controls without effecting the other hits."
 
Sen verran noob olen abletonin kanssa, että en kyllä selityksestä ymmärrä kuinka tuo toteutetaan. Osaisikohan, joku auttaa täällä minua?
 
Ominaisuus olisi kätevä, koska silloin voisi nopeasti(ja huolimattomasti) pilkkoa samplen padeihin ja sen jälkeen yksitellen säätää kontrollerin knobista pyörittelemällä noi yksittäiset sample aloituskohdat. Näin se varmaan MPC:kin toimii? Workflow olisi taattu.
 
Auttakee :D
 
kokokeho
25.09.2010 19:28:02
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos et tarvitse samplen aloituskohdan modulointia livenä niin voihan ne samplen aloituskohdat (slicerin analysoimat) säätää suoraan sampleikkunasta. Zoomaa samplen aloitus ja loppukohdat näkyviin ja säädä. Toinen vaihtoehto on että alunperin säädät warpmarkkerit käsin kohdalleen ja slaissaat sitten (abletonin vinkkaamaat transientkohdat eivät aina mene kohdalleen).
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti